Для майбутніх мам (12)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Radistka, 16 Травень 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Всьо, ось і на мене напало безсоння. 5:37 ранку, якийсь зачаклований час. Як так далі піде, то існує загроза, що мій малюк буде мати 35 пінеток на час народження. Ну прям як принц якийсь. Чи то я за перший триместр все відіспала, чи то легкий шок від того, що я нарешті йду з понеділка в декрет.
     
    • Подобається Подобається x 8
  2. Tanya_SUN

    Tanya_SUN Well-Known Member

    в мене також знайома впадала в крайнощі-- не брилася взагалі, ніде)) а ціле літо вдома сиділа бо непобрита :girl_crazy: казала розум дитині забирає бриття, а як на мене то розум їй забрало)))
     
    • Смішно Смішно x 16
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчатонька, дякуємо усім за привітання! Вчора о 22 год. я народила своє маленьке диво - солодкого синочка вагою 3150г 49см. Лікар здивована, думала, що буде менший;) Ми ще в пологовому... Інтернет тут не дуже, тому більше подробиць буде згодом. Не все пішло так, як я хотіла, але це вже не важливо. Всім бажаю гарно і легко народити своїх маляток! Ми з темки виписуємось, але ще дописувати, звісно, буду:) Всім безмежно вдячна за величезну підтримку!
     
    • Подобається Подобається x 16
    • мімімі мімімі x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 7
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є ще біопедикюр. Який не протипоказаний вагітним. Ніжки мажуться фруктовими кислотами на кілька хвилин, а потім- кілька хвилин витримуються навіть в ледве теплій воді. Після того все гарно зчищається терочкою
     
  5. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Я думаю, ще жоден педикюр біди не наробив ;)
    Робили мені сьогодні КТГ, тобто мальоті.
    Має якусь тахикардію мінімальну, 175 ударів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    А користі від позитивних емоцій то ж скільки! Ото сиджу, милуюся і просто відчуваю як мій малючок на пів сантиметра відразу підростає від гордості за маму :girl_smile: У мене взагалі-то усі ці стрижки-манікюрчіки-педікюрчіки під час вагітності стільки позитивних емоцій приносили, що я б їх прописала за обов'язкові! :d23:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  7. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Не хвилюйтеся за таке:) я вам скажу, як мама діток, яким ктг зробили більше ніж 50 раз;)
    І майже кожного разу були інші дані: то 120+трошки то 160+трошки. Інколи і до 120 не доходило, інколи і за 170 переходило. Бувало,що в один день три ктг і різна частота биття.
    То все залежить від багатьох чинників: чи то після їжі дитинка отримала глюкозу, чи то їй потрібна глюкозка. Чи дитинка спить, бавиться, активна чи недобра і копається;)
    Залежить і від того, як добре поставили датчики.
    Тому іншого разу може бути абсолютно інший результат;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  8. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Малий якось вечорами тлумився і в мене закралась надія, що може надумався, але я не була певна до останнього, бо лягала на бік і він завжди мене з боків штовхав як і при поперечному тоді. Вже на прийомі лікарка нащупала положення поздовжнє, тільки сумнівалась де голова а де дупця, то ж вирішила ще спитати одного лікаря і вони ніби зійшлись на тому, що лежить правильно - голівкою донизу. Легкість якась в боках з"явилась. Я дуже сподіваюсь що положення вже не зміниться.
    А у вас КР то через положення дитини чи через інші покази?
     
  9. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    В мене також товчеться, крутиься і таке враження, що повертається, але весь час чую рухи переважно внизу і по боках. Тому думаю, що не повернувся ще. На наступний тиждень йду на УЗД, надіюся, що там вже буде видно точно. Маю такий страх чогось, що йому незручно в такому положенні, бо дуже близько його чую, постійно випирають то ручки то ніжки. Живіт такий тяжкий, якось дуже важко його носити
     
  10. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Сьогодні така сонна погода, що весь день хочеться солодкого і спати. А моя дитина навпаки товчеться весь день, майже без перестанку, чи нормально це? Я привикла що рухи найкраще чути після і перед сном, а тут щось почала хвилюватися, ще й живіт весь день твердне.
     
  11. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Моя теж, + зверху двоє старших ))), тільки я приляжу на бочок, як вони вже на мені. І якщо старший розуміє, що тре обережно, то Марчик все норовить гірку з мого пуза собі робити ))).
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. ohra

    ohra Well-Known Member

    Дівчатонька, поділіться, будь ласка, інформацією (переліком) ліків чи медикаментів необхідних для догляду за немовлям вдома.
     
  13. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    А для чого вам медикаменти для догляду??? спирт хіба, щоб пупок намазати. а так при потребі - захворієте і лікар вам всьо напише:)
    жарознижуюче можете купити чи пантенол.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    О, я якраз вчора в аптечку купувала. В мене вийшла не аптечка, а більше як "доглядачка" - засоби гігієни в основному.

    Купила перекись і настойку календули для пупчика, спрей з морською водичкою до носика, цинкову мазь (так нам на сімейній школі казали), присипку (то, памятаю, ще моя мама з меншими юзала), дит крем, дит олійку, маленьку клізмочку, всякі там ватні диски, ватні шарики, ватні палички для гігієни, травичку для ванни - ромашку, шалфей і кору дуба, чайок з фенхелю на всяк випадок (як не пригодиться чоловіка напою :) ). Все. Термометр я маю. Ще хочу вазелінку знайти. Нам ще казали свічки парацетамолу, ну я принаймні знайшла де вони лежать в найближчій аптеці. І то я думаю перебрала. Пишу не як зразок, а просто ну вже нема чим в декреті зайнятися :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    спрей нізя. купіть піпетку і фізрозчин. або купіть небулу дит.хьюмера чи отривіна, а потім можете в ту небулу зі шприця наливати фізрозчин. з тої небули зручно капати носик:)
    якщо раптом будете йти на масаж(бо так просто мастити дитя олійкою, то хіба на кілька разів після народження.потім потреби не буде), то одразу прокип"ятіть оливкову олію чи соняшникову. на магазинні олійки малюки дуже часто мають висип.

    а то для чого?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    самолікуванням немовлятка ви все-рівно не будете займатися. Бо будь-яка болячка у немовлятка потребує постійного моніторингу з боку спеціаліста. Так що крім звичайного фізрозчину, щоб носик прочищати , перекисі для пупочка ( при необхідності) вам для самостійного застосування наразі нічого не треба. Всі решта медикаментів будете застосовувати лише після консультації лікаря
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2015 ---
    так. немовляткам можна лише капельки. Оскільки через особливу будову ніс-горло-вушка, спрей може потрапляти у слуховий прохід і викликати запалення.
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2015 ---
    дитя купати в травах постійно і без показів також не рекомендується. Саме трави є частими причинами різних дерматитів. Наприклад, шалфей та кора дуба мають сильну висушуючу дію. З того всього хіба ромашка безпечна. Решта- за показами. Та і то- в травах рекомендовано купати не частіше разу на тиждень. Решта- достатньо звичайної водички.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  17. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    тобто медична промисловість або про це не знає і випускає спец спрей для малюків, або знає і продовжує випускати. зі злого умислу мабуть :girl_smile:
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2015 ---
    щоб була :girl_smile: я ж написала, що перебрала. мені просто легше дрібним-малим запастися на всякий пожарний. то за великим речима можна буде у випадку чого чоловіка послати купити, а за дрібнотою .. пояснювати .. :girl_impossible: так я ризикую, що матиму вдома 5 клізм різного калібру :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    От мені теж цікаво, а чомц в продажі в основному спреї? Я тут взагалі в каплях морської води не знайшла, тільки спреї і на мене дивились в аптеках круглими очима.. Я правда таки вийшла з положення- пшикала в корочок води і тоді піпеткою набирала і закапувала носик
     
  19. Popi

    Popi Well-Known Member

    Квітка ,якось писала що Люку лікар на огляді також пшикала носик, і він випчихував сопельки. Може то не так і страшно.ті спреї
     
  20. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Та він просто інший. Там напору взагалі майже нема. Сама спрей для дорослих постійно використовую. Порівняти є з чим.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    З
    залежить, який вік дитини.
    Але кожна мама зі своєю дитиною мусить через свої помилки перейти (хоч би з найменшими наслідками для дитини).

    Спрей під тиском - то мамі зручніше. Дитина випчихає, якщо буде у вертикальному положенні, а немовля переважно в горизонтальному. Там до вушок легко і швидко можна біди наробити.
    А є ще в таких пластмасових баночках водичка - воно схоже на спрей, тільки не під тиском, а мама сама регулює.
    І взагалі не варта наперед забігати.
    Тоді ще грушу-відсмоктувач слизу для носика можна купити
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.