Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Akina, я читаю молитву вголос. За якийсь час малий почав повторювати закінчення рядка(ну як віршики). Зараз вже знає повністю, але сам не буде говорити або дуже рідко і пошепки мені на вушко. По закінченню сам просить Ісусика про різні потреби. Так ми молимося за мир, якщо хтось хворий(знайомий чи ні). Не завжди хоче, то не заставляю але переконливо прошу. А з відвідинами церкви, то кошмар. Майже плачу, як бачу діток, які спокійно стоять в церкві. комплексую...
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та от я теж хочу читати вголос, але боюся що Отче наш, наприклад, буде для нього геть як абракадабра. Думала власне якусь простішу разом говорити. Чи то я видумую дурниці?
     
  3. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Не знаю, нам пішло. Але діти різні. Ну і мій не стоїть спокійно. Під час молитви він, майже завжди, бігає по колу по ліжку. Дуже рідко що сидить біля мене. Але пам*ятає і Отче наш і Богородицю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    В нас перша молитва - то було до Ангела-Хоронителя, віршиком (Ангеле Хоронителю мій, все при мені стій.., ". Потім додалися хіба коротенькі на 1-2 речення, і на тому поки що все:sad: не хоче ні слухати, ні повторювати нічого більше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    За "Ангелу Хоронителю" , то в нас тато "отвєтсвєнний":girl_smile:. Так смішно інколи, ми з млим йдемо спати швидше, а чоловік хоче ще подивитися компутер, то малий волає:"тато! ходи молитися Бозі"!Хоч сам викаблучується, але після мого твердого прохання молиться. Як бачу, що нічого не діє, то кажу, що нині я помолюся за себе і за нього. Не знаю чи правильно, але категорично не хочу силувати. А от на Службі в церкві ніякі вмовляння не діють. 10хв.- і кіпіш такий, що хоч тікай!
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Мені подобається така молитва, десь колись прочитала чи почула.
    "Коли я лягаю спати
    Біля мене Божа Мати.
    Два ангели по боках
    Ісус Христос в головах
    Ісусе милий, я Твоє дитя
    Будь зі мною все моє життя"
    Я вже давно малому її наспівую, бо повторяти він ще не хоче, поки що старається хреститись і щось собі шепоче під ніс).
    Тут є різноманітні дитячі молитви:
    http://molytva.at.ua/index/virshovani_molitvi_dlja_ditej/0-70
     
    Останнє редагування: 23 Травень 2015
    • Корисно Корисно x 5
    • Подобається Подобається x 2
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ой, дякую - те що треба! Саме такі я і шукала, піду тепер сама їх вчити:). Мені просто здається що Отче наш навіть дорослі не всі до кінця усвідомлюють, а дитина буде говорити просто як скоромовку. Думаю що оті "дорослі" молитви можна починати вивчати вже десь ближче до шкільного віку. :pardon:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Мами ровесників (1,6-2 р), то у всіх такі коломийки з миттям голови, чи ми особливі? Якщо ще хтось має дитину, яку неможливо розчесати, і помити їй голову, напишіть, як боретеся? Може оту китайську штуку варто купити, щоб водичка в очі не текла?
     
  9. invisible

    invisible Well-Known Member

    У нас так. Уже десь з рік мабуть, ще не придумали як боротися. Часом вдається заговорити-вмовити, але зазвичай миємо нашвидкоруч під істеричні воплі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. katkas

    katkas Well-Known Member

    Спробуйте ту штуку купити, може поможе. У нас малий голову не давав помити з 2 до 5 і так то було з боєм. Я про неї не знала. Мала ще поки дає. Але ту штуку має подруга. Казала, що допомагає. Але її доці вже три роки, тому не знаю чи дворічна дасть. Тоді брала за 25 грн, цікаво скільки зараз.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Розчесати дає, мити категорично ні. Крики, відбивається. Доні 1,6р. Теж хочу таку штуку. Може разом замовимо?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Досі коломийки. Я вже мию раз на місяць, бо часто не можу і не в стані налаштувати себе і дитину на то миття голови. Єдине, що ій подобається у тій процедурі, то замотування рушника навколо голови (як мама:)) після миття. Інколи тільки тим і беру. Тішиться страшне і біля дзеркала крутиться з тим тюрбаном на голові. А розчісуватись, заплітатись моя обожнює і навіть вимагає. То мушу щодня тій "пинцесі і касуні" не просто хвостики заплітати, а обов'язково колоски-косички зі всякими бантиками:)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Моя теж не любить досі отого миття, але та штука реально трохи його полегшує. Не без задурювання , звісно. Бо розуміє,що коли його вдягаю, то будемо мити голову. Колись ми вдягали бо хотіли бути "квіточкою Фіфі", тепер " ну бо як на морі" і тд.
    Хоч волоссячко у нас коротке, то не уявляю якби ми мили без того капелюха. Він у нас десь біля року почав використовуватись і досі з ним миємо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    у нас теж проблеми з тим волоссям. ще розчесати якось дається, якщо ж не дається, а треба дуже вже і зараз розчесати - під мультики то робимо. волосся у нас дуже кучеряве, прям як на бігуді накручене, то заплутується страшне.
    з миттям теж проблеми десь від півтора року. миєм раз в місяць, то трошки зарідко, бо останній тиждень вже волосся "проситься" помити його. спочатку просто під істерику мили. ніяке миття голови ляльці чи мамі не допомагали. потім деякий час мили під плач, але не під істерику таким чином: я лягала у ванну, клала на себе доцю, голова десь у мене між грудьми була, маленький рушничок клала їй на лоба і притискала (доця його сама тримала), щоб вода не лилась на обличчя і так мили голову. а на Пасху були в Україні, то моя мама помила голову доці без єдиного писку. алгоритм такий: цікаві нові іграшки у воді + неперевні захоплюючі розповіді моєї мами і все готово. але що там моя мама їй не розказувала тільки!
     
  15. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Капєц(((((((((((( Прийшла з перукарні, а дитина мене не впізнала(((((( Реееевеееее(((( а я тільки гривку зробила :girl_sad: і шо тепер?
     
  16. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В Яни першою була: "Ой Ісусе, глянь на мене, зроби добре дитя з мене..." Потім: "Ангеле-Хоронителю мій...". Ну і "Отче наш...". Поки все, теж мабуть буду Влада починати вчити.
    --- дописи об"єднано, 24 Травень 2015 ---
    В нас в старшої були проблеми з миттям голови. То я їй одною рукою тримала над очима, щоб шампунь чи вода не потрапили в очі, а іншою - швидко намилювала і змивала душем. Думаю якби мала ту кепку для миття голови, було б простіше. Потім навчила її лягати в ванні і класти голову мені на руку, а іншою відповідно мила їй голову. Або сидячи чи стоячи просила закинути голову назад, щоб вода в очі не потрапляла і мила-змивала душем.
    --- дописи об"єднано, 24 Травень 2015 ---
    Може заколіть догори ту гривку, щоб дитина побачила Вас звичною, а потім при ній зніміть заколку і вона переконається, що це теж Ви;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    У дочки довге волосся і сильно плутається. Мені при розчісуванні допомагає спрей для розчісування від Dr. Sante.
     
  18. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    серйозно? як вам таке вдається?
    я мию кожні 4-5 днів...
    та ж те волосся уже на 5-ий день ні на що не схоже, видно, що .... ем... брудне, особливо у спеку, дитина зі сну щоразу мокра прокидається, ті всі кучеряшки злипаються
    дякую всім за відповіді, куплю поки отой чудо-винахід, може, трохи покращить стан справ
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    У нас досить довге волосся, то щоразу при купанні мию просто водою, а десь раз в 3 тижні шампунем. Теж сильно пітніє, але найчастіше голова вимивається і без шампуню.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Хм, моя чомусь не пітніє так, щоб це на волоссі позначалося. Але у малоі постійно зібране біля вух і з потилиці і заплетене у косички волосся, гривки нема, тому потреби у митті я чесно кажучи і через місяць не бачу, воно не жирніє зовсім. Мию вже тоді, коли при розчісуванні помічаю багато пилюки і піску:) Інколи тільки водою мию, споліскую ромашкою, або водою з лимонним соком, шампунем взагалі рідко мию. Моя власне дуже не любить і боіться, коли вода по обличчю стікає, репетує страшно:) Але то я частково сама винна, ніколи не заставляла іі вмиватися, в нас вода паскудна, сама нею рідко вмиваюся, постійно є запарена ромашка для різних цілей ( очей, обличчя, дупці, волосся) Протираємось ватними дисками.