Проколювання вушок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ВІРА, 20 Січень 2009.

  1. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я би обидва заростила, і проколола нормально пістолетиком, з позначеннями і не на Чорновола.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я не раз чула що проколювання голкою вважається кращим у професіоналів. Пістолет то простіший спосіб, і робить більшу дірку у вусі. Чи це не так? Мені проколювали голкою і все ок, малій проколювала вушка пістолетом і теж жодних нарікань.
     
  3. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Моїй старшій кололи на Чорновола, загоїлося, як на псові, за перепрошенням. В маленької вже сьогодні, а то лише друга доба, вушко з кульчиком практично зажило, сухеньке, біленьке. І позначали їй. Але от шось пішло не так((((
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2015 ---
    Не згідна. Голка має гострий кінчик, тому заходить легше. Єдине, що ще кульчик одягається вручну. Та й голкою воно якось стерильніше
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2015 ---
    Я порила в інеті, пістолетом в рази більше асиметричних проколів. Але не пощастило з голкою саме моїй дитині(((((((
    Я вже від тепер переживаю, як ми другий раз будемо значити, коли вона мені так товчеться. Хоть до року чекай)))
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    на рахунок проколу пістолетом я ще не екперементувала ( спробую за місяць, як зніму цвяшки :), а в свою дірку від голки я можу спокійно два кульчика запхати :)Вважається, що кульчики-висюльки, які одягаються після проколу голкою і всі процедури по прокручуванню таких кульчиків навпаки- розтягують місце проколу
    раніше поняття "проколювання пістолетом" не було. І проколювали вуха не в кожному салоні. Відповідно, це мав бути спеціаліст. Та і зараз прокол голкою, по суті, має право робити лише лікар-косметолог. А на практиці- голкою колять теж всі підряд в салонах, далекі від медицини. .А краще воно чи ні- не знаю. Болючіше і триваліше- так. Догляд "опосля"- теж муторніший. Стерильніший? В ідеалі- так. Бо прокол можна робити лише хірургічною голкою або катетером і лише одноразового використання. Але на практиці, в наших косметологічних закладах далеко до стерильності. Прокол пістолетом- займає секунду і замість больових відчуттів- лише відчуття , що запекло і відпустило.Кульчики-цвяшки,які використовуються в пістолетах, одразу займають всю поверхню проколу. Відповідно, менший ризик, що дитина руками буде рухати вушко і в місце проколу потраплятиме інфекція.Мінус проколу пістолетом- місяць доведеться носити кульчики-цвяшки і лише потім можна одягати , які хочеш. При проколюванні голкою одразу можна одягати будь-які золоті кульчики.

    Взагалі дітям вуха проколювати бажано довіряти лише лікарям, а не просто косметологам. Плюс-враховувати, що власне на тій частині мочки, яка підлягає проколу, знаходяться точки, які відповідають за гостроту зору. Тому я би не спішила проколювати вушка кількамісячній дитині.
    мені теж.
     
    Останнє редагування: 23 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    От і я хочу проколоти малій ( 10 міс), але знаю про ті точки, які за зір відповідають, і сумніваюся. Почекаю ще)))Але 4-5 міс дитині точно б не робила.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    коли менша площа вушка- легше втрапити "не туди". Навіть не зі сторони рефлекс-зон, а і по тим самим хрящикам влучити.Бо їх прощупати на маленькій мочці практично неможливо- вони дуже м якенькі і маленькі. Як на мене, краще проколювати дитині вушка тоді, коли вона сама про це попросить. Коли це буде її бажання, а не просто тому, що мамі захотілося .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  7. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Спитала в старшої, чи не шкодує вона, що я їй у несвідомому віці вуха проколола. Вона на мене глянула, як на дурну, і каже "мам, не шкодую, але йди спати, в тебе вже мозги киплять":girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я вже тут не раз писала про свій досвід проколювання пістолетом в дорослому віці- не порівняти з тим, як мені проколювала голкою медсестра в дитинстві. Я малою так боялась того проколювання, а навіть нічого не відчула, дорослою ж пістолетом-в мене був шок, не забуду того скільки буду жити, якби довелось ще раз - не пішла б на пістолет нізащо.
    Пи.си. больовий поріг в мене високий))
    На рахунок дірок: в мене були дуже великі дірки(потім тому й мала трабли) але не від проколу голкою, а тому що мені кульчики вчепили важезні відразу)
     
    Останнє редагування: 23 Травень 2015
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    В мене дірки проколів голкою явно менші ніж в малої після проколювання пістолетом. В чоловіка теж кульчик після пістолета, то теж я не можу собі вдягти, не влазить)) Я її кульчики навіть запхнути нормально не можу)) Памятаю, мені нічого не прокручували, після проколювання просто одягнула золоті дитячі кульчики-дужки і все (тільки промивала перші дні чимось дезінфікуючим).
    --- дописи об"єднано, 24 Травень 2015 ---
    Моя мала взагалі десь майже рік ніяких інших не вдягала, їй так сподобались ті голубенькі цвяшки, і теж ніяких клопотів з доглядом не було, нам дали дезінфікуючий гель щоб перші дні наносити і прокручувати, і все. Проколювали майже в 3 роки малій.
    --- дописи об"єднано, 24 Травень 2015 ---
    Так і є, ширина дірки залежить від того, які кульчики останнім часом носили. Я колись носила довший час на тоненьких дужках, то потім свої на "англійський замок" ледь запхнула)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    Я проколювала свої вуха пістолетом десь у 13 років, дуже задоволена. Все було як описала Сніжна:
    Гоїлось також супер. Якщо б хотіла ще собі пробити дирку, або дитині - однозначно вибрала б пістолет.
     
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Скільки часу не можна мочити вуха після проколювання? Через скільки можна в басейн, враховуючи, що там хлорована вода і тісна резинова шапочка?
     
  12. Joll

    Joll Well-Known Member

    Ми два дні тому прокололи вушка дочці, якій 3 роки 8 місяців. Робили у косметологічній клініці на Чорновола. Перед заходом до клініки дочка так твердо запитала: "Мама, а принцеси носять кульчики?", на що я абсолютно твердо відповіла, що так, ясно що носять - і Попелюшка, і Спляча Красуня, і Бель, і Принцеса Жаба, і всі-всі )))).

    Так як дитина дуже вразлива і боїться лікарів, вирішили колоти пістолетом. Настроїла я її добре - дитина не боялась, була у гарному настрої, у кабінет заходила радісна. Правда, коли усвідомила, що екзекуція вже скоро, настрій автоматично почав вивітрюватись. Під час процедури дочка сиділа у мене на колінах - тьотя сказала їй, що лише поміряє кульчики і щоб вона не боялась. Звук був як при проколі документів степлером - дочка, звісно, після цього зайшлась плачем, а оскільки треба було ще колоти друге, то власне друге вушко кололось дуже швидко. Дитина у той момент була вся у своєму плачі, тож на диво опору не чинила (а могла - у нас норма копатись, ревти і кричати у присутності лікарів). Потім у касі заплатили 120 грн. Після цього всього, ідучи додому, була змушена купити їй і кіндер-сюрприз, і омріяний набір з поні, і кілька льодяників на паличці, щоб заглушити враження від болючої процедури. Однак в той же вечір на дитячому майданчику ми на всю демонстрували наші кольорові цвяшки усім колежанкам ))).

    Поки що промиваю щодня вушка, ніби гоїться нормально. Плануєм носити тимчасові цвяшки доти, поки дитині не набридне ))). Думаю, що правильно вчинила, обравши пістолет - якби косметолог колола голкою, вона б точно не дала повторити над собою ще одну таку процедуру. Мені кололи голкою вуха приблизно у такому самому віці (і за іронією долі - у тій самій клініці) - пам"ятаю, що боліло, особливо коли вставляли кульчик після проколу і я мовчки терпіла, ковтаючи сльози (а я була досить терпеливою дитиною, мала досвід багатьох лікувань, лежання по лікарнях і не боялась ні крові, ні болі).
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. skai

    skai Well-Known Member

    А на Чорновола треба записуватися наперед чи там жива черга?
    Хто там проколює вушка добре (може якісь зміни є, чи конкретні лікарі внушають більшу довіру)?
     
  14. Сянька

    Сянька Well-Known Member

    Ми прокололи в Персоні люкс, доця можна сказати майже не плакала, тільки після проколу, і то швиденько і я, і лікар її заговорили, що дала проколоти друге. Проколювали пістолетом, заплатила в касу 95 гривень. Попередньо записались на певну годину, прийшли трохи швидше, то нам ще мультики включили
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. zetta

    zetta Well-Known Member

    Дівчата хто має дві дірки на одному вусі , шось мені теж хочеться . А як другу дірку колоти відчуття такі самі ? Не болючіші ?
     
  16. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    я маю) колола собі сама (коліжанкам теж колола). все як настроїшся, а взагалі - воно так по відчуттях, як і перша дірка (цик, вкольнуло, тепло в мочці, шпортання з сережкою, оп !! і є "готове вухо", кругом-бігом 3 хв.)
     
  17. zetta

    zetta Well-Known Member

    Як сама собі ( смайлик з відкрити писком ) . Розкажіть детальніше , будь ласка .
     
  18. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    та нема що розказувати, як колись зробила.... не дуже тонку голку простерелізувала спитряком, вухо так само, цятку зеленкою намазюкала, дзеркало відкорегувала, вдоХ !! глибокий (бо думала, що то геть болітиме) і цик, тоді голку витягла і гвоздик-сережку вставила, все), не боліло. то було ще років... тому трохи, а кульчик й досі є ...
    одне мене деколи дратує, я купила собі золоте кільце-сережку під ту дірку і так вже років 8 не знімаю, бо то довго, а срібла маю ще з дівки всякого, от не одягаю його, бо не нра мені два кульчика в одному вусі з різних металів
    лінтяйка певне....
     
    Останнє редагування: 17 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  19. Joll

    Joll Well-Known Member

    Попереднього запису не потрібно, там жива черга у косметологічний кабінет (№3). Нам проколювала молода жінка років 30-ти, з нею в той день працювала напарниця років 40-45-ти. Обидві адекватні, вміють розрадити дитину та заспокоїти.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Тю, я таких прОколісток знаю не одну)) Отак роблять, як Margarett написала, і то не одну, і дехто не дві дірки. І, що характерно- не чула , щоб хоч одна мала проблеми з загоюванням, хіба можна промахнутись в плані симетрії, тоді воно так і виглядає- самодіяльність, хоча , он і спеціалісти промахуються в клініках.
     
    • Подобається Подобається x 1