Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

  1. unsure

    unsure Well-Known Member

    І я згідна що вік не впливає на перебіг хвороби. Я вітрянкою перехворіла в 16 років, досить нормально. Так температура була, обсипало досить. І по суті все що турбувало це страшний свербіж, він був просто постійний, особливо на голові, готова була все до крові роздерти. А син хворів коли йому виповнилося тільки 3 роки. То переніс досить важко. Старшна, просто страшна висипка, його легше було всього зеленкою облити, в очах саме більше, в роті в носі, то був ужас. І щоб він спав я повинна була цілу ніч терти легенько спинку через піжаму, як тільки зупинялася він зразу просипався з криком - ЧУХАЙ. Але пройшло досить швидко, 3-4 дні і все минулося.
     
  2. Kateryna

    Kateryna Member

    Напевне, перебіг вітрянки ще багато залежить і від імунітету організму.
    Перехворіла вітрянкою на 19-20 тижні вагітності. Зараз чекаю поки кірочки відпадуть. Обсипало багато по спині, на голові помірно. Спереді попід груди і над ними також достатньо. Оскільки була вагітною, то нічого не приймала. Лише змащувала спреєм спиртовим: ті що були ще не набрали водянистої головки зійшли дуже добре, ті що вже вже набухли - утворились кірочки. Температури майже не було 2 дні по 37 трималось. От чесалось лише одну ніч, і то дуже на голові, і трохи поболювало за вухами :girl_sad:.
    На обличчі є пару великих :girl_impossible:, тому переживаю, щоб не лишилось слідів.
    І вітрянкою дуууууже рідко хворіють повторно. Це герпесний вірус, який залишається в організмі назавжди. Буває, що діткам ставлять неправильний діагноз (мені так свинку лікували, а виявилось запаленя дімфовузла). Повторно герпесний вірус вилазить складними болячками, наприклад, як оперізуючий лишай. ТОму краще вже ту вітрянку відмучити і мати з тим спокій.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    А прищики при вітрянці дитині обробляти зеленкою чи є ще якісь ефективніші засоби?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ефективніші у сенсі чого? Підсушення? То- ні. Однакові- зеленка, фукрцин, кашка з Атоксилу, мазь Феністил. Всі ці засоби висипи, по суті, вітрянку не лікують. І зуд не знімають. Вони просто підсушують прищі і виступають ще і антисептиком. Фукорцин і зеленка ще функцію "маркеру" хіба мають, щоб побачити, коли останній висип був і від нього відрахуати ще 5 днів "карантинних". ТОбто усі змазуючі засоби мають прото асептичну і підсушуючу дію.А організм просто має сам по собі той вірус подолати за 10-12 днів. Хіба ще мазь Герпевір, окрім пісушуючої дії має ще і проивірусну. Але при вітрянці вірус все-рівно проходить цикл в 10-12 днів.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    Я дуже хвилююсь, щоб на тілі в доці не залишилось слідів.
     
  6. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Головне щоб вона не здирала прищів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    сліди залишаються хіба як здерти прищ .ТОму дивитися, щоб доця не розчісувала висипи. А коли її миєте , то не витирати рушником, а промокати ( бо прищики від вологи стають м якшими і їх можна випадково самій рушником задіти)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    Розвійте мені ще будь ласка міф, що дитину не можна купати під час вітрянки. Дуже багато різної інформації. На який день хвороби можна приймати душ?
     
  9. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Не можна, я милась коли прищі пропали...
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. sanches

    sanches Well-Known Member

    Мої хворіли літом, була страшна жара. Тому не уявляю, якби я їх не купала тиждень.
    Під душем кожен день купались

    Отправлено с моего IQ4503 Quad через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    Шрами не залишились від прищів?
     
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Можна. В мене двоє мали вітрянку, купала під теплим душем, просто не витирала рушником, а просто обгортала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    не можна приймати ванну ( в сенсі відмокати там). А душ- можна одразу приймати. Суть просо в тому, що не бажано "відмочувати" висипи, бо вони легко тоді здираються, інфікуються і т.п. А митися під душем ( або полити тепленькою водичкою дитинку у ванній) і одразу акуратно промокнути рушником- то навпаки стан полегшує. Токсини , які виводяться під час хвороби через піт, сам піт можуть подразнювати висипи. А душ допомагає то все змити і дитинці легше не чесатися.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  14. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    То правда. В мене малий навіть сам нагадував, що пора йти в душ, йому трохи знімало свербіння. Ну і пару днів я давала протиалергічні таблетки, щоб так не чесалось.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. masjaka

    masjaka Well-Known Member

    Ми купались, просто не довго вилежуватись і душ приймали. Мала мала дуже сильний висип, а вода допомагала зняти зуд. (а ще від свербежу списались феном, обдували )
    Ніяких шрамів не має .
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, а що зробити щоб дитина заразилась вітрянкою? У нас у друзів синок захворів і я хочу завтра піти до них вгості щоб Сашко перехворів зараз, а не потім. Як та зараза передається найкраще?
    Та, я сумашедша)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Це мегазаразна зараза:girl_crazy: Сусідка від мене заразилась, живемо на одному поверсі. Пройшлась після мене коридором...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. popelushka

    popelushka Well-Known Member

    В мого синочка вітрянка, в суботу почало боліти горло, температура, в понеділок появились плямки, як пітничка. Викликали дільничу, вона поставила "діагноз" скарлатина...наче ознаки були подібні на неї. А сьогодні вже посипало його на личку і декілька прищиків на нозі, все. Температури не має. Чи ще очікувати тих прищиків, чи в нього легка форма? І ще так хвилююсь за меншу, щось не хочу, щоб вона захворіла. Малого я ізолювала, можливо пощастить, ех.
     
  19. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В мене температура трималась 3 дні, після того як впала нових прищів не було, засихало що було
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    сходити просто в гості. І щоб діти побавилися разом в тісному контакті ( хоча вітрянка контактна і так, ну але для надійності)
    при вітрянці Т падає, коли немає висипань. А коли вони йдуть- може знову зростати. Хоча, якщо у вас вже 3 день, то може ще і сипати 2-3 дні, а може і ні. Адже 5 днів висипів- то "середньостатистично". Будете бачити завтра-післязавтра.Ну і вітрянка має характерні прищі- якщо у вас перші понеділкові висипи стали з водянистими кінчиками і покрилися кірочкою- то вона.Також, якщо у вас вже є прищики на обличчі- гляньте у волосистій частині голови. При вітрянці характерна поява хоча б кількох прищиків на голові.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    5 років тому в нас цілим під їздом дітиська хворіли ( в контакті між собою вони не були). П ятеро "штук"- всі квартири по одному вентиляційному стояку. Я ще тоді довго думала: де ж можна ту заразу підхопити, якщо в школі жодного вітряночного на той час не було? А виявилося все просто.