Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

  1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

    24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

    49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

    6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

    0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

    24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

    1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. basia

    basia Well-Known Member

    От не спиталася, виглядає,що ні.
     
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

    Ми туди вже три роки ходимо, зі скеруванням бачила mах трьох людей, і то не до цієї лікарки. Зазвичай їх оформляють і відправляють вище, або оглядають спеціалісти в кабінеті хірурга. Отже черга на приватний прийом.
    Дякую, що прояснили. Я горю бажанням змінити мед.заклад вже давно, треба зайнятись цим питанням коли все спокійно, а не коли виникає нагальна потреба. Бо "сервіс" в Охмадиті все гірше і гірше. Особливо в тому підземеллі, де приймальня.
    І щоб не офтопити - виходить я не "віддячую",а оплачую надану послугу? Бо за правилами її мені можуть і не надавати. Такий собі чорний ринок лікарських послуг?
     
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А мені розказували реальний випадок, як у одної жінки стався сильний епілептичний приступ, вона впала, травмувалась, сусіди викликали швидку. А потім знайшли телефон до родичів, подзвонили і запитали "Чи така-то людина є вашою родичкою? Чи надавати допомогу (тобто, чи точно за все що на неї треба розрахуються)? Уявляєте, так прямо і запитали:girl_mad: А якщо людина самотня і навіть рідні немає, то навіть потрібної допомоги без грошей не надали б? Я в шоці :girl_devil:( А з тим що щоб у лікарні медсестрам щоб нормально подивились треба щось дати, лікарю треба теж віддячитись, і ліки собі купувати то всія відомо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а чого не піти в поліклініку охматдиту до педіатра, потім вас скерують до спеціаліста в лікарню, за потреби. зрештою, там жеж можна вибрати, до якого лікаря йти. і карточку будете мати, і талончик.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та вже так не перебільшуйте, звичайно, всякі є, але більшість таки нормальні. Он тут кілька дописів вище писали, що навіть за приватний візит лікарю не заплатили. А йому язик не повернувся сказати що то грошей коштує. Ви що думаєте, що він на роботі інший? І так багато лікарів, як віддячуються, то беруть, а ні то ні. У всякому разі ні мені ні моім рідним жодного разу не попадалися такі, які б дозволили собі таке неподобство. Я, звичайно, віддячуюся, бо вважаю, що якщо я дзвоню, домовляюся за консультацію, то таки маю оплатити. В поліклініці хто б там що не казав гостро стоіть питання кваліфікованих кадрів і то факт. До нас , як малий народився, сімейна приходила, то вона його в руки боялася взяти, послухала через чоловічок та й по всьому. І ще питала чого він у нас такий малесенький. А він 3700 народився. Запросили неонатолога з Орлика, зрозуміло, що оплатили візит. Але то був дійсно огляд дитини, а не заглядання на відстані трьох кроків. Чому не ходжу в приватну клініку? Бо просто віддячитись виходить значно дешевше, а це суттєво для сімейного бюджету.
    А в поліклініці як? До добрих лікарів завжди черга, до ніяких нема нікого. У мене родичка терапевт, то там у сім'і про якісь статки і говорити нема про що, так як усі ми. Але і призначення10 пакетиків фервексу на три дні говорить само за себе, хіба ні? А скільки іх таких сидить по тих поліклініках. Тільки попадися.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. marianast

    marianast Well-Known Member

     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Платна медицина аоно то добре, якщо можеш при потребі собі то дозволити, а як ні, то отакі відмови будуть нормою, от так от. Тому я, особисто, за державну страхову медицину. За совєтів, то все добре було продумано, просто там порядок навести треба.
     
  8. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ми зачасту самі не хочемо тих добрих кадрів пошукати, а на не добрих поскаржитися, тому доки це буде продовжуватися, до тих пір з місця ніц не зсунеться.

    Я лікую дітей в сімейної лікарки і тьху-тьху проблем не маю. Довіряю їй, знаю що а/б призначить дійсно по потребі, гарно слухає, гарно призначає лікування.
    Але, тут, увага, коли після того як наша попередня сімейна (доречі також не погана) пішла в декрет і нас пришпандорили не до лікаря, а до ... навіть не знаю як назвати, не вихованої, тупої і взагалі слів нема шоб описати того "спеціяліста", то я ходила зі скаргами до звідуючої, я писала на ню кляузи, я поміняла її кінець кінцем на іншого дохтора, при чому залишивши цій лікарці перед керівництвом погану репутацію.
    Те саме стосується лікарки, в котрої спочатку стояла на обліку. І тут я не те, що скаржилась завідуючій, я пішла ше вище і це за те, що вимагала від мене примусом оплачувати в фонд поліклініки, при чому щомісяця і таку досить "кусючу" суму, яку просто клала собі в шухлядку...(((
    І може ше б трохи людей вчинили так само, то вигнали б те і те чудо з роботи, а нє, то всі тихенько мовчать, хіба поза очі судять, бо певно простіше піти десь там до свого чудо-дохтора, а в поліклініці рахуватися для галочки. І здебільшого це державні лікарні, ну, бо в платних офіційно дійсно візит дорогий, а так середнє-арифметичне. І ніби всім добре, але реально, поки ми так будемо чинити, то ніц в тій системі не зміниться, ніц і ше раз ніц! На жаль...
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. marianast

    marianast Well-Known Member

    Тут не заперечиш. На жаль. Коли справи стосуються наших, дорослих потреб, то я маю досвід подібний до вашого. І, чесно - як наберешся злості і рішучості, то можна добитись дуже багато і в поліклініці. Але це все потребує часу.
     
  10. Olcya

    Olcya Active Member

    Дівчатка, я в шоці, сьогодні розповіли що на Джамбула, минулого тижня за звичайні пологи взяли 7000, це сама лікар так сказала, чоловік сказав що цін 3500-4000 навіть не чув. То що ж буде в березні коли планую народжувати... Хто може поділитися якоюсь новою інформацією????
     
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    то не йдіть до лікаря, який сам каже, є і інші.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Періодично собі в голову заганяю питання: а що буде, якщо НЕ ДАТИ лікарю названу ним суму? От які наслідки? (окрім зверхнього ставлення, можливого цькування, нахабно-ігноруючого відношення під час перебування у тих же післяпологових палатах 2-3 дні. От окрім оцього морально-етичного "погіршення відносин" з лікарем і його підлеглими (тими, хто в долі :)),- які реальні можуть бути наслідки?)
    Може хтось стикався: * якщо дати не повну суму, * якщо взагалі ігнорувати віддячення.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Olcya

    Olcya Active Member

    До того лікаря і не збираюсь йти і взагалі проти хабарів і "тикання" грошей на ліво і направо, Але народження дитини, це не той випадок, де треба бути принциповою в тому питанні. Шкода лікарів які працюють на совість важко знайти.
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ну та прям- це так ціну набивається. От навіть на форумі напишуть "3500-4000 грн за пологи навіть не чути" і все: почитають тут дівчата, і вирішать, що раз такоє дєло, то треба і собі не впасти фейсом в болото і підготувати бодай 4 тис. грн. Отак ставки у лікарів і ростуть. Родичка на Джамбула народжувала нещодавно. Віддячила за пологи 2000 грн, як собі і розраховувала. І ніц не сталося.

    тобто не йти на принцип і платити, як скажуть, чи як оплачують інші? Чудовий спосіб підняти ставки . Навіть самому медпрацівнику отаким дописом :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    То не Улашин або на К... лікар під 50, вже не памятаю прізвища часом?
    Я давала у 2014 р зав відділення на Мечнікова 2500 за власним бажанням - і то забагато думаю. Дівчата і 1500 давали, теж нічого не сталося.
    З Джамбула - Кунинець сама суми називає, братова у 2012 їй 3 тис дала, бо та так назвала, накачала її тим окситоцином. Ще Куль і Халіна дуже люблять суми називати.
    Я би теж не дуже хтіла йти до лікаря, який сам називає суму, і багато їм би не давала.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    крім потріпаних нервів- ніяких. Ну будуть розпоідати про те, що не можуть вас виписати, або не можуть виписати дитину, бо "раптово" щось знаходиться. Що в 90% робить жінка? В паніці дзвонить своїм,родичі кажуть "та дай лікарю, хай добре гляне і т.п.". Жінка несеться з грошима. Після чого відбувається чудо оздоровлення. Якщо зберігати холодну голову і на страшилки казати, що "Ок, буду в пологвому стільки, скільки треба; викликайте додаткових спеціалістів...", то з часом інтерес втрачається. І жінку щасливо випихують додому. Бо нащо їм пацієнт, в якого реально немає показів до утримання, і з якого ніц не візьмеш? На її місце прийде інша, з якої можна щось взяти
    --- дописи об"єднано, 17 Грудень 2015 ---
     
    Останнє редагування: 17 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    А потім здоров'я дитини, навчання дитини, працевлаштування...
    От теж так подумала
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Olcya

    Olcya Active Member

    --- дописи об"єднано, 17 Грудень 2015 ---
    То Кунинець була...
    Щодо Улашина то навпаки чула, що не каже...
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    от гляньте у тему "раджу лікаря з пб", в більшості відгуків "суми не називав, віддячились на свій розсуд". То не так вже й важко, можна вибрати. Та і якби ж та сума впливала реально на ведення пологів...переважно схема одна: що в статусі чергового, що в статусі домовленого за великі гроші, все зроблять однаково. І взагалі отаке "називання-вимагання" не робить честі лікарю. То все таки віддяка - від вдячного пацієнта, а не послуга по прейскуранту.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Olcya

    Olcya Active Member

    Ну взагалі то у своєму пості я просила поділитися достовірною інформацією. Саме для того, щоб не панікувати і не вилазити зі шкіри, щоб оплатити.
    --- дописи об"єднано, 17 Грудень 2015 ---
    --- дописи об"єднано, 17 Грудень 2015 ---
    Вичитала там все і сформувала думку, але сьогодні почула цифру у 7000 і була шокована, саме тому й просила написати нову інформацію!!!! А тут вже мої слова перекрутили...