Алкоголізм

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

  1. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    В мене дідо, царство йому небесне, часто заходив в глибокі запої. Я тоді була ще дуже маленькою, але пам'ятаю, що сталось щось дуже погане, щось дідусь мені сказав чи зробив. Може від того часу і тягнеться цей мій реальний страх.
    Коли мій хлопець трошки вип'є, я не проти. Але ось коли він напивається так, що на другий день нічого не пам'ятає, то мене це дуже лякає, от реально страх з'являється. Я розумію, що не зможу такого терпіти кожного тижня, як би я його не любила :girl_sad: Це виводить мене із психічної рівноваги.
    Але тут є інший бік медалі. Якщо я йому поставлю ультиматум, то він не зрозуміє, сприйме як те, що я не люблю його такого, який він є. Як тут правильно підступитись, щоб він зрозумів.
    Якийсь такий виходить нонсенс. Сама не можу цього зрозуміти :girl_sad:
     
  2. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Я навіть не сумнівалася, що був хтось, хто ранив психіку(((( Ваш стан називається співузалежненість, тобто в вас емоційна залежність від стану іншої людини, переважно людини з залежностями, можуть бути ще тирани, зрадники і т.п. І що найгірше ви будете обирати таких людей на рівні підсвідомості. Але є і ще гірше найгіршого, то це те, що співузалежненим дуууже важко відліпитися від тої людини, яка викликає дискомфорт. Це наслідки зростання в дисфункціональній сім"ї. А вона в вас не могла бути іншою в силу алкоголізму діда, навіть якщо ви не жили разом, бо вплив діда був на того з батьків, кому він був рідним. Ну і вже ланцюжок потягнувся(((
    Вам дорога в групи підтримки Дорослі діти алкоголіків, це на зразок Анонімних алкоголіків. В неті купу інформації, переважно російськомовної. Погугліть ВДА. Є ще Ал-анон. І не бійтеся, це не секти.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 2
  3. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Але в мене рік цей, просто кошмар. Такі проблеми вилазять, про які я навіть не підозрювала :cry:
     
  4. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Тримайтеся. Все минає, і ваші проблеми теж минуться.
    І пам'ятайте - не можливо змінити лише смерть, а все решта та з Божою допомогою можливо, було б бажання.
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Чи можна це розказати хлопцеві? Може він зрозуміє, в чому моя причина страху і на бажання бачити його таким. Чи це тільки моя проблема?
     
  6. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    А поговорити з ним "по душам" не пробували? Розповісти про свої страхи? Можливо він почне себе по іншому вести, знаючи причини Ваших протестів проти алкоголю?
    Не факт, я обирала кардинальні протилежності своєму татові-алкоголікові запойному і сестра теж. Мій чоловік в міру випиває, ніколи не напивається, він просто смакує алкоголь, такий собі алкогольний гурман:). В сестри хлопець взагалі не вживає алкоголь, не сектант, просто йому він не цікавий.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  7. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Я б не спішила. Тим більше, що це навряд чи щось глобально змінить. Якщо в хлопця нема залежності, то він сам включить голову. Якщо залежність вже почала розвиватися, то тут як горохом до стіни.
    Jusi, шукате інформацію для себе і про свій стан. Інколи (!!) зміна поведінки близької людини змушує таких от пиячків задумуватися і змінюватися.
    --- дописи об"єднано, 25 Травень 2015 ---
    Щиро за вас рада, справді. Ви потрапили в той мінімальний відсоток, якому вдається розірвати коло алкоглізму. На жаль, алкоголізм - сімейна хвороба. Не можуть діти, що зростають в стані постійного психологічного напруження і страху (а по іншому з алкоголіком не буває), вирости повноцінними психологічно. Страхи, невпевненність, бажання контролю, бажання бути мудрішим від інших, перфекціонізм і т.п. - це все наслідки. Жити з таким важко і важко адаптуватися в житті з людьми, які росли у здорових сім'ях. От тому і обираються такі собі неповноцінні партнери.

    Проте не всі, хто випиває, алкоголіки, і не всі, що не вживають, тверезі люди. Я знаю купу алкоголіків, що не п'ють ні краплі, бо вже допилися і їм алкоголь справді ВЖЕ не цікавий.
    --- дописи об"єднано, 25 Травень 2015 ---
    http://www.koob.ru/moskalenko_v_d/ - тут література, кому цікаво.
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Тут згідна з Вами, маю наслідки, з якими борюсь в дорослому житті.
    Важко, але можливо. Чоловік, на стадії зустрічання бачив мою ситуацію і дуже підтримував. Я від нього нічого не приховувала і в нас була розмова про мій страх чоловіка-алкоголіка. Я вважаю, що якщо стосунки дійсно щирі і відкриті, то можна і навіть треба говорити про все, що хвилює. Бо людина, яка того жаху не бачила може просто не розуміти звідки "ноги ростуть" у конфлікта. А недоговореність, непорозуміння в парі ведуть до віддаленості і до розриву стосунків.
    --- дописи об"єднано, 25 Травень 2015 ---
    В сестри не той випадок. Там хлопець має проблеми з серцем. Але для нього не вживати алкоголь - абсолютно не проблема. Бо знаю людей, що не вживають через стан здоров'я. То вони себе такими мучениками вважають, якимись недолюдьми навіть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Тут от в чому справа. Те, що діє зі здоровими людьми, абсолютно не діє з алкоголіками. Алкоголіки це люди-парадокси. Вони страшенні егоїсти, які не люблять себе. Рвуться на свободу і всіх від себе відштовхують, проте страшенно бояться залишится одні. Поводяться, як останні сволочі, але їх вічно з'їдає почуття провини. І т.д. З ними договоритися не можливо. Але ми ж ніколи не визнаємо людину, яка не бомжує, не валяється під плотом, алкоголіком. На першій стадії алкоголіка може визначити лише спеціаліст. На початку другої теж не багато людей, якщо не в темі. Тому ми будемо говорити, говорити, говорити. А з алкоголіком говорити інколи небезпечно для себе. Тут, як в американському кіно - все, що ви скажете може і обов'язково буде використано проти вас. На тому почутті вини вони ще більше будуть ображати близьких і тикати в їх слабкі місця. Крім того, бажання випити в алкоголіка глушить всі інші бажання, обов'язки і відповідальність. Більш безвідповідальних людей важко знайти.
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Це щось на ментальному рівні якщо ти не вживаєш алкоголь,не іси всякого шлаку - все!ти неправильний. Бо на забаві тре пити і пофіг все.для себе виробила те шо і Рона казала:біле вино і сиджу з ним весь вечір і роблю вигляд що пю...бо то ж національний спорт- споіти другу людину...бррррр...аж бісить.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    От і мене це дратує,що заставляють пити або їсти те чого не вживаєш...і ще потім обіжаються,що ти не підтримуєш компанію.Таке врження,що на тому спиртному світ зійшовся і інших засобів повеселитися немає.:girl_impossible:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    була в подруги на весіллі кілька тижнів тому..думала буду потрохи пригублювати вино щоб не придиралися - ага фіг там!! пий, пий, ПИЙ ПИЙ ПИЙ БІЛЬШЕ!!!!!!!! а взагалі, та яке мені діло скільки їсть і пє мій сусід за столом, хай хоч пляшку в одне горло вилиє - мені байдуже. враження ніби нетактовність - то національна риса характеру. тепер зрозуміла, що норми етикету не діють. треба лише сказати що ти чуть лі не вмираєш і тоді подивляться співчутливо і дадуть спокій. реально, якби то було не весілля моєї подруги то я швидше за все б просто попросила якось владнати ту ситуацію, бо то мене дістало не до печінок. та хочеш пити - пий скільки влізе, я то тут при чім. як загдала про то все, аж телімбає мною)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Вибачте, але у Вас якась трохи дивна компанія зібралася на тому весіллі.:scratch_one-s_head: Я теж часом маю такий настрій що не п"ю взагалі, а найчастіше отак і розтягую келих-другий вина на всю забаву і ні разу ніяких претензій до себе не чула, в жодній компанії (навіть добряче "питущій":)). Завжди лише я вирішувала що саме пити і в якій кількості. На моєму весіллі мій двоюрідний брат був дружбою і пив лише компот і ніхто йому ні слова не казав.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Так я тому завжди якісь відмазки придумую,типу таблетки якісь п'ю антибіотики...То вже напевно всі думають ,що я суцільно хвора,кожен раз щось з таблеток приймаю)))
    --- дописи об"єднано, 15 Червень 2015 ---
    Ну бачите це все залежить від виховання людей і та й від компанії.Мені чомусь також такі питущі попадаються,що потрібно викручуватись.Тому потрібно собі шукати компанію зі спортсменів,які теж не п'ють і не будуть тебе мучити))
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    так, тут Ви праві на 100%..при чім я тих людей з якими сиділа за столом бачила перший раз в житті. тому і маю таку бурхливу реакцію на то все))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Так вам тим більше треба було сказати ,що не п'ю і ніколи не пила і зараз теж не буду.І хай думають,що ви такий трезвенник:laugh1:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    я як вихована кубіта, начиталася книжок по етикету, де писало, що файна дівка не має привертати уваги до того що вона не вживає алкоголю чи сидить на дієті робити вигляд що їсть і пє і що в неї все норм. Чесно, 1000 раз пожаліла що послухала той етикет і зразу чітко не розставила всі акценти))):girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 4
  18. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Будете тепер знати,що не завжди правила етикету потрібні)
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та до чого тут спортсмени? Якщо людина твердо і спокійно каже "я п"ю лише сік сьогодні" то ніхто нічого її не змусить. В незнайомій компанії взагалі не вважаю за потрібне пояснювати свій вибір - "дякую, я буду лише водичку"- і все, "улыбаемся и машем" (мені начхати - хай думають що я хвора-вагітна-спортсменка-сектантка :girl_crazy:)а серед друзів чи хороших знайомих я теж спокійно можу пити чай чи водичку коли всі п"ють пиво, а можу пити пиво (горілку, вино, коньяк) і теж не мушу пояснювати чому.
    Ну і в геть сильно питущих компаніях (які наклюкуюються "до чортиків" і неадеквату)мені просто стає нецікаво і неприємно то йду раніше та й усе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ох і мене такі дратують,особливо чоловіки,реагую на них,як бик на червону тряпку:girl_haha:,а жінки в такому стані повний неадекват.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1