Електрична духовка

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем ясюня, 6 Листопад 2010.

  1. Astra

    Astra New Member

    Відповідь: Електрична духовка

    Духовка вірпул, вже три роки як купили,
    Вибира ла дуже скурпульозно і навіть зараз задоволена на % 90...
    Готує ідеально або майже ідеально, хіба я щось напутувала з режимами-температурами на початках
    В мене модель не на кнопках, не сенсорна, а на трьох крутілках(режим-час-температура), чоловік наполіг саме на такій, бо де складніше механізм, там легше ламається, і дійсно за три роки, а печу щодня, 1 раз поміняли термостат за 130 грн, і все( не регулювало температуру, а шкварило на всю потужність)
    Миється легко, легко знімається дверка, дверка має подвійне скло, яке легко розкрутити, і раз в рік помити :)
    Дечка їздять не по емальваній, або яка вона там, поверхні духовки, а по з нержавійки товстих дротах, (Хотіла саме так, щоб не царапли дечка внутрішню повепхню)то не направляючі,я не знаю як то назвати,
    миється легко, якщо щось печу на грилі на решітках на поличку нижче деко кладу...недолік печу щодня - на понад сто грн електрики, оце єдиний недолік
    Ще вибирали щоб два пальника, вони всі по два мають і два вентилятора...
    А ще вмене критерієм було щоб зроблена в Європі, в нас польська:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Гавкнула мікрохвильовка, от тепер думаю, а чи не краще купити якусь малу електричну духовку замість неї? В мене плита з духовкою газовою. Вже ледве дихає. Читала, що дівчата шукали-купували. Поділіться відгуками: чи варто і яку краще? На що звернути увагу?
     
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    В мене Бош, користуюся наразі тільки пів року. Задоволена. Тепер починаю частіше практикувати приготування кількох страв водночас для економії часу і електроенергії. Добре що є така можливість, тільки треба прорахувати час приготування, бо таймер то один. Ще не всі можливості випробувала. Зазвичай готую в режимі конвекції, підігрів верхній і нижній. Є функція розморожування (з тих що пам"ятаю). Режим приготування і температура виставляється механічними кнопками, які ховаються. Всі інші функції виставляюся на сенсорному дисплеї. Всередині 4 рівні розміщення страв з висувними рейками.
     
  4. В електричній духовці набагато краща випічка, дуже рідко щоб газова духовка гарно випікала! У мене електрична бош з таймером, конвекцією, задоволена дуже, а в мами турецька, марку забула вона теж добра, тіки треба прилаштуватись до неї, мама навіть хліб в ній випікає:) обов'язково має бути терморегулятор, таймер, верхній і нижній нагрів.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я мабуть не добре висловилась, я не обираю між газовою і електричною. Я хочу саме електричну, але за розмірами як мікрохвильовка. Вона мені потрібна для розігріву/розморозки/ну і щось спекти мінімально. Чи варто таке купувати? Якщо так, то зорієнтуйте, які виробники кращі? Якщо хтось має, поділіться відгуками, будь-ласка.
     
  6. La esposa

    La esposa Moderator

    Вище читаю, що можна зняти дверцята і скло, щоб помити. То більшість моделей так можна розібрати? Це передбачено виробником, чи на свій страх і ризик?
     
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    дверцята не знаю, а скло знімається двома рухами за 10 сєк: 1- планка, яка його тримає, 2-саме скло.
    --- дописи об"єднано, 12 Березень 2015 ---
    Я не маю, але має брат і кума. Стоїть "мертвим" грузом. Щось спекти - замала, розморозка і підігрів - довго, незручно і економія не виходить- час на розморозку і підігрів набагато більший і споживання електрики теж. Якщо є звичайна духовка - надурно викинуті гроші. Якщо йде мова про вибір між - краще докласти і купити нормальну духовку. То річ довготривалого використання. Навіщо платити двічі і захламляти кухню?
     
    Останнє редагування: 12 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    в мене в електролюксі скло знімається-миється без проблем, колись в старій духовці треба було збоку чоловіка+купу викруток
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А має хтось електричну духовку з функціями мікрохвильовки? Так щоб два-в-одному? Цікавлять відгуки і моделі.
     
  10. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчатка, потребую консультації: маю електричну духовку Електролюкс. При включенні будь-якої програми світло в духовці горить протягом усього часу приготування. Це так має бути? Чи його можна якось вимкнути і включати по потребі?
    І чи хтось знає, чи впливає температурний режим на споживання електроенергії? (Скажімо, згідно інструкції до духовки, бісквіт тре готувати 40-50 хв на т. 170 градусів. Я раніше розігрівала духовку до максимуму і тоді бісквіт печеться за 10 хв, але при цьому температура 220-230 градусів). На рахунок за електроенергію це якось впливає?
     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

    в мене горить постійно.
    Звичайно, духовка ж споживає електроенергію.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я маю на увазі, чи буде більшим споживання електрики, якщо духовка буде включена на 230 градусів, ніж на 170 градусів.
    Чи на споживання електроенергії впливає тільки час роботи духовки?
     
  13. Анута

    Анута Well-Known Member

    електроенергія рахується в кВт/год. Якщо ви робите більшу потужність, але готуєте менше часу, то, по ідеї, Вам на те саме виходить (орієнтовно).
    Можете підняти інструкцію і прикинути самостійно (чисто математичні розрахунки)
     
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Поки що тільки з інструкцією в руках мені вдається щось добитися від тієї духовки :girl_haha:
    От з тим тєжко :girl_crazy:
    Будем вираховувати експериментальним шляхом. Лічильник ж є.
     
  15. Mawa

    Mawa Member

    Підкажіть будь-ласка як вибирати духовку. Які функції потрібні, а які ні? Потужність?
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    якщо у вас страий будинок і проводка до будинку теж не ахті, не беріть піроліз - 500С. а то здохне щось - або духовка або проводка.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Mawa

    Mawa Member

    будинок-новобудова, проводка теж
     
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчата, в кого такі ж поверхні, але випущені давніше, писали, що не мають проблем з їх прибиранням. Типу якість металу зовсім різна. Але я не маю з чим рівняти, раніше мала емальовану, тому повірила на слово.
    Мені мега мега подобається функція, яка дозволяє готувати одночасно кілька страв, абсолютно різних, як то випічка і риба, і запахи не перемішуються.
    Думаю, що зручною є самоочистка, але за 5 міс ще не користувалася, поки для догляду вистачало протерти мікрофіброю одразу після використання.
    На противагу, практично не користуюся хвальоними телескопічними направляючими, за які доплатили порядні гроші, бо наша модель їх не передбачала. Вони мені незручні нагріті, коли треба в процесі приготування вийняти з духовки і провести якісь складні маніпуляції з стравою, а потім поставити назад в духовку. Поки їх висунеш-поставиш деко, простіше просто всунути те деко і не бавитись з телескопами.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Підкажіть, бо мої експерименти поки що невдалі.... в мене духовка Горенье (хоча значення, напевно, не має.) Режим "конвекція". В інструкції пише що можна готувати на декількох рівнях одночасно, але не пише на яких саме. Як ви обираєте рівні?
     
  20. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    :girl_yes2:
    я недавно мало не перевернула на себе братванку, на якій стояли горшочки з чанахами, бо братванка зачіпилась мені за ті .....телескопічні направляючі:ireful1:
    Вони мені зручні тільки, як треба витягнути братванку на 90% з духовки і щось там на ній перемішати, поковиряти, але таке рідко буває
     
    • Інформативно Інформативно x 1