Гімназії Львова чи спеціалізовані школи з високим рівнем знань. Все, що варто знати

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Meriroma, 21 Вересень 2014.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  2. Joll

    Joll Well-Known Member

    Мене власне цікавить, які хороші гімназії можуть порекомендувати форумлянки, що живуть на стику Шевченківського і Залізничного району (вул. Шевченка, початок - Я. Мудрого і вище - Городоцька і всі прилеглі вулиці), причому заклади, що беруть дітей з 1-го класу, а не з 5-го (як, наприклад, гімназія на Степанівни). Хотілось би ще відгуків про "Престиж", однак буду рада всім відгукам.
     
  3. ljalechka

    ljalechka Well-Known Member

    дуже хороша гімназія, маю не одну знайому, яких, діти навчаються в ній, сама б іі розглядала ,якби проживала в тому районі. Подали тепер ми документи в 53 школу, чекаєм тестування, відгуки про неї двоякі, одні друзі говорять, що там "друть по повній", другі, що здають по мінімуму, все залежить від батьківського комітету, і самого вчителя.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    А ви ходите на хім-біо? -- якщо так. то там щось дуже "грузять" тих дітей. Чую, що знайома забирає дитину після року навчання, бо навантаження на психіку і т.д. І на курсах таке ж.
    В нас на фіз-мат. такого нема. Атмосфера класна. І фізик, і математик дуже добре подають матеріал і відношення до дітей "полюдське". Щодо відрахувань-- не було такого після 1 семестру. Після 2-го --- певно, одного чи двох відрахують.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. basia

    basia Well-Known Member

    Вже відходили - курси закінчились.
    Власне,склалось таке враження. Особливо фраза "забудьте,що вас вчили в школі".Загалом,рішення прийнято,і воно від"ємне.
     
  6. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Дуже мені подобається, як Класична гімназія подає інформацію на своєму сайті. Все чітко і зрозуміло. http://www.cg-lviv.org/download.php?downloadid=82 , наприклад. І вступні зробили так, щоб дати шанс дітям ще кудись писати вступні. А от "Євшан" "сперечається" з ЛАГ --- 2 червня в обидвох екзамен.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Головне знання :), а все решта... коригується :). "друть по повній" за що? якщо за оцінки хороші, тоді це бздури, нема такого, якщо дитина справді вчиться, з власного досвіду. Хіба, що хочуть щоб було все 11-12, а дитина не дотягує. За таким не женемось особисто. Єдине, що є багато діток, які не хочуть вчитися, але надалі продовжують навчання, для чого, не розумію...
     
  8. octavia

    octavia Well-Known Member

    Ну тоді Євшан і з класичною сперечається . 5 червня в Євшані українська а в Класичній математика.
    Моя дитина трохи в шоці від оцінок на курсах в Євшані :girl_sad: ,за диктант в якому не поставив 4 коми і один дефіс поставили 4 бали. Батьки пробували щось протестувати на рахунок оцінювання ,але вчитель відповіла що все згідно припису МО. І кому не подобається то може не вступати. Малий і так з українською не дуже . Добре що хоч 1 екзамен по математиці , бо дитина починає себе вже гризти .
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    при вступі у Класичну минулоріч , що українська, що математика, оцінювалися теж дуже строго. Кожне тестове завдання ( не рахуючи диктанту) мало свою бальність. Знімали і проставляли бальність за кожну відповідь на аудіюванні, за кожне граматичне завдання.І на диктанті теж знімали бали за кожну невірну кому чи крапку. У мене малий 8 балів із 60-ти, загалом втратив на таких ніби дрібних помилках. Також на математиці - оцінювалася кожна дія в кожній задачі. Наприклад, якщо задача була на 6-8 дій, то кожна певна кількість балів проставлялася за кожну дію ( і знімалося теж).На математиці взагалі дуже багато діток "зрізалося". Деякі змогли із 60 набрати всього по 8-12 балів. Якщо батьки були незгодні з результатами- можна потім було на апеляцію подавати.Тоді вчитель -предметник сідав з батьком і роботою дитини та розбирав кожне завдання.

    п.с. я не знаю, який диктант цьогоріч потрапить на вступних у "Євшан", але минулого року там був дуже легкий. Так що цілком можливо, що на курсах їм зараз навіть важчий варіант дали ( для тренування :)). І математика у "Євшан" теж була легка. Там елементарно можна було зі шкільними знаннями пройти, навіть не відміннику. ТОму, якщо ви ще і на курси ходили, то, думаю, хвилюватися не варто.
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  10. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Хто знає чи правда, що гімназія Шептицького на Личаківську буде переїзджати?
     
  11. ljalechka

    ljalechka Well-Known Member

    @SoLana , за "друть по повній" малось на увазі, за класні і шкільні внески, в тому числі, і подарунки для вчителя, а не за платне навчання.
     
  12. basia

    basia Well-Known Member

    Ні.Ні на Личаківську,ні будь-куди інде. Принаймні, кілька наступних років.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    на перший погляд мені то виглядало як спосіб нагнітання ситуації чи психологічного тиску на дітей або батьків... допускаю, що моє враження може бути емоційним та дуже хибним;
    моя дитина розповіла, що диктант диктують безінтонаційно, монотонно і без жодних пауз, тому коми вона радше "вгадувала"
    два тижні поспіль приносить за диктант 9 балів (власне через коми), на першому тижні то був найкращий результат в класі (середні бали - 5-6), на другому тижні то теж виявилось "чудовим" результатом, але одній дитині в нашому класі все ж вдалось написати на 12.

    @octavia, можна приватне запитання?
    наскільки пам'ятаю з вишивальних тем, ви мешкаєте за містом, ваші наміри піти в Євшан серйозні незважаючи на складну логістику? (чи може він вам зручно лягає по щоденному маршруту?)

    бо ми дуже вагаємось власне через логістику(
    для нас Личаківський район був би ідеальним рішенням, але він дуже слабкий в плані середньої освіти(

    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---
    я б так не сказала, - для тих, хто хоче вступати в ЛАГ та Класичну, в Євшані за заявами батьків будуть організовані групи діток, котрі писатимуть завдання у відмінні години (не о 10.00, а по обіді)
     
    • Баян Баян x 1
  14. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я от думаю, чи не буде дитині занадто стресово два екзамени в один день писати (хоч і з різних предметів).
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    буде. не тільки стрес, скільки виснаженість. я так вступала на 2 факульетети - мехмат і хімічний, відповідно тести з 4 предметів в 1 день. то не добрала на хімію, банально була виснажена, хоча потім вдома знайшла помилки. не думаю, що менша дитина справиться. і то треба влаштувати такий серйозний перекус і мозгопровітрювачку
    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---
    та ну. це легко. для мене на рівні з німецькою. є, котрим ще легше давалося. просто потрібна мотивація. чому не виникає питання - а фізика нащо?
    + якщо вступаєш у франка
    +якщо в мед
    +цікаво для істориків
    + може прочитати що накалякали на будинках - хоч там помилок є доста, якщо то можна так назвати.
    + в музеях всілякі грамоти можна читати самому, а не намагатися перекласти з незнайомої іноземної)
     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то залежить від дитини. Бо якщо дитинка і так психологічно важко сприймає іспити, то для неї буде стрес ( тим більше, що на іспити їх пускають з однією ручкою; в незнайоме приміщення по розприділених класах на іспит вони заходять самостійно ; на іспиті за ними слідкує не один вчитель;тривалість іспиту теж відповідна: за українську у КГ не пригадаю, а математику 3 години писали). А якщо дитина нормально сприймає іспит ( тобто не переживає за оцінку, а власне йде як просто на перевірку знань- пройде так пройде, ні то ні), то може і не буде стресом. У нас минулоріч дуже багато дітей здавали одночасно іспити в кілька закладів і вже потім визначалися.Значна частина пройшла і до АГ і до КГ( до речі , багато з тих, хто завалили іспити і в КГ і АГ, запросто пройшли в Євшан.). Багато ще від батьків залежить. В тому розумінні, що деякі дуже концентрують увагу дитини на тому вступі до конкретного закладу.. Тобто у дитини вже наперід стресова ситуація: на неї батьки покладають великі надії, і що буде, якщо вона "не здасть". Для емоційних діток то важко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    минулоріч таке було теж- і в Євшані, і АГ і КГ ( тобто давали змогу дітям спробувати сили в різні заклади). Для цього треба було попередньо заяву написати, і тоді проводилися іспити в додатковий час
    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---
     
  20. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Ми не акцентуємо ні на оцінці, ні на 'мусиш пройти'. Але це фактично перший в житті іспит. Сама Обстановка вже створює напруження.
    Думаю, це на результатах відіб'ється. Мабуть треба просто батькам остаточно визначитися з закладом, чи що.
    З іншого боку - ' підстрахуватися' також хотілося б декількома закладами
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1