Що робити після укусу кліща?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем katykotjonok, 30 Травень 2011.

  1. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дуже обережно з тими кліщами. Я в ліс взагалі не беру малу, боюсь їх страшенно. У 2013 році я перенесла енцефаліт, температура була 39-38 цілий тиждень і страшні головні болі, болі в м"язах шиї і вехнього плечового поясу, до лікарів не зверталась, бо чоловік був у відрядженні і я не мала на кого малу лишити. Добре що то все так закінчилось, та я й сама не думала що то енцефаліт, що то серйозно. І кліщ був не з лісу, а вчепився гад біля будинку десь у самому Львові.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Враховуючи, що кліщ не гризе напряму, а закручується по спіралі, я б так не робила - зірветься
     
  3. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Ну от і ми в цій темці. В обох дітей сьогодні знайшла по кліщу. В обох в голові. Викрутила, але як можна бути впевненому, що там не залишилось якась запчасть? В волосяному покриві ж то розгледіти неможливо(((.
    Щось я розгубилась...
     
  4. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    дивіться щоб не було червоного на місці укусу, якщо воно червоне то і у волоссяному покриві буде видно. Але щоб пересвідчитись чи там нічого не лишилось підіть до лікаря, хай гляне. Переважно після викручування кліща часто залишається його голова, а вона світиться з-під шкіри таким троха сіро-чорним. Мало би бути видно.
    Мене ці гади кусали певно разів чотири, 3 рази нічого не було, останній був якийсь заразний.
    Якщо зберегли цих гадів, віднесіть на експертизу. Не хвилюйтесь, якщо кліщ не з Карпатського і не з Яворівського лісу, імовірність того що вони заразні досить низька. Але на аналіз віднести треба. Тоді будете знати що вам далі робити.

    Блін, з тими кліщами, мені як було 10-14 років, ми жили біля лісу і ми навіть не знали що таке кліщі. Їх просто не було. Вони з"явились десь років 10тому і то дуже поодинокі випадки. А тепер, каже мама, що ліс кишить ними.
    Я в ліс тепер не ходжу, хіба в одязі, з дуже плотної грубої тканини, а малу взагалі не пускаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 1
  6. нталька

    нталька Well-Known Member

    неправда. І 20 років тому були кліщі. І не обов"язково було до лісу йти. Але тоді якось просто виймали їх самі, переймалися хіба тим, щоб повністю вийняти, щоб голова не лишилась.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    були, але менше. Тут в Польщі теж зараз пишуть, що їх стає дуже багато. Зима вже не така холодна , чи що і вони дуже розмножуються. Кліщ не тільки тим, що голова може лишитись небезпечний. Я сама так думала раніше і знала лиш, що ще є той з енцефалітом, але то ж так рідко можна його зустріти і що як він вкусить, то там буде одразу ясно, що зле. Але ж є ще з бореліозом і то така тиха зараза. Бо признаків зараження одразу нема, а наслідки для нервової системи і не тільки можуть бути дуже і дуже погані, якщо запустити і не виявити вчасно. Почитала трохи про то після тоо, як в свекрухи ту штуку виявили. Вони в ліс десь коло Львова з'їздили
     
  8. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Аналіз на бореліоз інформативний буде лиш якщо його робити за 3 тижні? Його роблять в звичайних поліклініках, чи тільки в приватних лабораторіях типу Медіса?
     
  9. нталька

    нталька Well-Known Member

    А ще кажуть, що років 10-20 тому території обробляли від кліщів. Того не розголошували, але займались тим. Я пам"ятаю щоліта в селі ловила кліщів. але кажу, тоді спокійно самі виймали і не панікували. Погоджусь, що тепер інакша ситуація.
     
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    В нас минулого року кропили ліси з повітря. Але не знаю, чи від того, чи ні- так люди балакали, що багато народу хворіло на розлад шлунку і т.п. від тої хіматури.
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а можна ті кліщі десь віддати на експертизу? тут саме так радять робити після укусу.
     
  12. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    і мені декілька днів тому залізла в нижню частину ноги ця зараза:sad:. Навіть не можу зорієнтуватися де могла підцепити того кліща...Прийшла додому, залила олією, почекала трохи, а потім викрутила пінцетом, добре хоч видно було - нічого не залишилось під шкірою, лише почервоніння було. Залила то місце спиртом і стараюсь не думати і не накручувати себе всякими страшилками....
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    дівчат, ну та можна не накручувати та й нема чого, але ж піти здати кров таки варто.
     
  14. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Так, але лише живими. А я кліща з малої роздусила пінцетом, так руки трусились. А кліщ від малого здох ще до обіду в банці.
     
  15. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В наших лісах на Тернопільщині не було! Ми лазили постійно по лісах в майках, шортах і ні кого вони не чіплялись. А зараз варто лише в ліс зайти, як та зараза вже падає з кущів і присмоктується.
     
  16. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    @PanteraLviv, були, ми з вами з тих самих лісів і з того самого часу, собака з двору (ми з багатоквартирного будинку) з-під ліщини постійно приносила, і дуже часто з лісу, про кота, який вільно волочився, де йому подобається, взагалі мовчу
     
  17. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    З лісів Кременця? До 2000го року кліщів не було в нас - це я точно пам"ятаю.
    В нас так само був кіт і пес, і ніхто не приносив кліщів, хоча волочились по лісах. А вже через пару років витягали їх по декілька штук пінцетом з тих тварин. Так що...
     
  18. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    були! і в 90-х були, я це пам'ятаю не менш точно
     
  19. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Зараз вони просто усюди і ТААК багато. Вчора на майданчику біля садочку виховательці заліз, сусідка малому (1рік) вже три витягала, а ще хлопчик з нашої вулиці три тижні приймає антибіотик , як наслідок після укусу. А сьогодні і своєму малому їздила в лікарню витягувати кліща. Навіть не знаю, де тепер з дітьми гуляти.
     
  20. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В мене в малого сьогодні нема і сліду від укусу, а в малої червона пляма ні на грам не зменшилась(((.@Nusja, антибіотик дають бо загноїлось? Самі витягували і залишили щось в шкірі?