Гімназії Львова чи спеціалізовані школи з високим рівнем знань. Все, що варто знати

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Meriroma, 21 Вересень 2014.

  1. octavia

    octavia Well-Known Member

    Наміри серйозні. Возили малого в Світанок на вул. Садовій 4 роки , до цього району звикли бо там колись мешкали ну і в чоловіка офіс на Залізничній (правда йому не завжди туди треба) Ми їздимо через кільцеву дорогу ,дорога займає від 15 -30 хв. В Личаківському р- ні ніяких гімназій немає ,на Пасічній є не погана школа і все. Хоч в Винниках є три школи 29 ,47 і Берегиня знаннь -ЗЕРО:girl_impossible: ,старша донька закінчила і племінник.

    Для мого вразливого малого то дикий стрес , хоч разом з ним поступають його друзі однокласники. Він найкраще пише контрольні коли незнає що буде контрольна . Після хвороби прийде на урок БАЦ контрольна не встиг перетрухати 12 балів.
    Завдання котрі є на сайті відрізняються від тих котрі вирішують( на курсах набагато важчі) .В школі задач на 8 дій ніколи не робили. Та найскладніше дитині буде впоратись з емоціями. Я пояснюю не пройдеш то нічого ,будеш вчитись з друзями -сусідами та це не дуже допомагає.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. SoLana

    SoLana Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---
    Я кілька років тому була присутня на ексамені з української мови в академічній гімназії, двох дітей під час іспиту виводили "подихати", бо вони буквально втрачали свідомість від переживань, і ще пам'ятаю хлопчика який дуже плакав, то його екзаменатор заспокоював. Тому, так, я теж вважаю що це свого роду стрес, ну і звичайно що кожна дитина це переживає по різному.
     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    В нас на ДПА двох заспокоювали-- одна з них- моя була. Тому за вступні я ЗОВСІМ не переживаю, самі розумієте.:girl_cray:. Але вона мала перед тим дпа фізично-нервове виснаження+ хвороба. --- от і результат.
     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Щодо накладок з вступними іспитами. Так ся не робить. Якщо думати головою і наперед.( Це я про Євшан). Навіть не про дітей думаючи, а з позиції керівництва закладом, до котрого хочеш залучити сильних дітей. Два екзамени на день-- то перебір для дітей 10 років. Але якщо порівняти, що ЛАГ і КГ дають екзамени день за днем, то Євшан -- робить перерву між своїми в кілька днів.
    Надіюся, що інші гімназії та "сильні" школи не ображаються на нас, що їх не аналізуємо наразі....
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    )))))))))))) Офіційно в Евшані перерва для того, щоб перевірити всю математику - xто не пройшов якийсь там поріг - украінську не здае. Підкажіть мені, будь ласка, коли там запис на курси підготовчі, у мене мала на наступний рік мае йти. Я сама закінчила Евшан (ще коли він не був Евшаном), фіз-мат. ліцей якраз тільки починав функціонувати. То вже у ті часи рівень викладання у моій школі був високим, я без будь-якиx репетиторів поступила на економічний у Франка. А коли починала розглядати школу для малоі - то сумнівів не було, тим більше мені йти 5 xвилин до школи. Але якщо говорити про навколишні школи, то xоча іx багато в районі, але вибрати нема з чого. В Класичну трішки напряжно добиратись - тре лиш пішки, десь xвилин 20, ще й 2 дороги напряжні переxодити. Якесь розташування у Класичній гімназіі не "альо."
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  7. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    А коли оголошують результати іспитів? Зокрема в ЛАГ?
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---

    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2015 ---
    у нас однокласник, чий дуже вже продвинутий і успішний тато свого часу закінчував теж Євшан (вірніше,ще школу), а потім- фіз-мат,пішов у 52 школу. Потім буде йти у фіз-мат.На питання батька, "чому він віддав не в Євшан"( бо і територіально підходить , і природничий напрям), той відповів, що там зараз все дуже змінилося. І як старт до фіз-мат ліцею цей заклад уже не розглядають.
     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    [/QUOTE] у нас однокласник, чий дуже вже продвинутий і успішний тато свого часу закінчував теж Євшан (вірніше,ще школу), а потім- фіз-мат,пішов у 52 школу. Потім буде йти у фіз-мат.На питання батька, "чому він віддав не в Євшан"( бо і територіально підходить , і природничий напрям), той відповів, що там зараз все дуже змінилося. І як старт до фіз-мат ліцею цей заклад уже не розглядають.[/QUOTE]
    Звичайно, що все змінилось, із вчителів залишились одиниці, але всі інші школи також помінялись і оскільки я живу поряд, то чую відгуки про різні школи району, моі однокласники також не всі в Евшан віддали дітей, навіть можна сказати одиниці. Мені подобаеться лиш те що, по-перше поряд, по-друге дисципліну там тримають найкраще з усіx іншиx шкіл мого райончику, по-трете вважаю, що такий рівень викладання математики (та й украінськоі), як в Евшані, мае бути в будь-якій школі, тобто для мене це той рівень, який повинен знати кожен учень для середнього розвитку (от фіз-мат ліцей - це для обдарованиx). І ще притримуюсь думки, що дитина повинна бути завантажена всякими уроками-гуртками (звичайно в міру), бо якщо знизити планку знань, то мало яка дитина заxоче сама щось більше вчити (типу і так добре). А коли трішки треба напрягатись в школі, то це стимулюе розумові здібності, не розслабляе на всякі дурниці, ну і з часом дитина вxодить у такий ритм. Звичайно, якщо видно, що дитині тяжко і ніяк не йде, то значить планка знань забагато піднята, треба попустити. Лиш напевно такиx дітей, яким не йдуть знання - надзвичайно мало. За Класичну гімназію я раніше навіть не чула, от тільки на форумі почитала і виявила, що вона також недалечко від мене. Чесно кажучи, по Вашиx розповідяx, мене лякае жорстка дисципліна у цій гімназіі і вчитель біологііі:girl_smile:
     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


     
    Останнє редагування: 26 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  11. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Заходила туди нещодавно. Двері не були зачинені, діти вільно заходили-виходили. Неподалік школи "на корточках" сиділа особа невизначеного віку жіночої статі( чи їй 15, чи 25 ???) біля особняка і смалила цигарку. Я думала, що то мешканка того будинку. Але вона вже якраз встала і неквапом пішла до школи. То, виявилося, школярка. То де строгість? Я розумію, що учні всіх часів знають, що таке цигарка. Але якщо говоримо про дисципліну, то хто її випустив зі школи посеред дня?.
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2015
  12. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Сьогодні в ЛАГ побачила зразки завдань до вступу, що були в 2014. Повісили їх не в "передбаннику"(вибачайте за це слово), а на 1-му повесі, де розклад уроків дітей, що вже вчаться. Тобто рівень доступності- не є найкращим. Намагалася то фотографувати, але не вийшло в мене добре фото тих 8-ми листочків. Буду сидіти і переписувати від руки дитині.
    На сайті є завдання з 2010 року- лише математика. Можна ж було за курси взяти ще додаткові кошти і дітям роздати ті зразки за 2014 рік. Години і дні екзаменів вступних сьогодні теж важко було знайти, хоча в роб. дні перед входом в школу вивісили. Був сьогодні останній день курсів підготовчих-- контрольні роботи писали.
    Для порівняння- в КГ є на сайті завдання з 2014 року. Окрім того , секретар дає видруковану всю інформацію на листочках додому. І про доброчинний внесок для підготовки до вступних іспитів теж дає інформацію- реквізити банку без вказаної суми тої пожертви.
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    а якщо підійти до неї завчасно ( ну бо якщо хтось хоче вдома позайматися, то час потрібен) , то і скаже, по яких книжках готуватися до математики ( звідки потім і вибираються вступні завдання) а також- порадить матеріали з диктантами ( звідки теж вибирається потім один). ТОму можна і вдома самому займатися з дитиною .
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  14. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    О, то цінна інформація для вступників на наступний рік-- користуйтеся. Секретар в КГ- п. Тетяна- взірець для усіх в спілкуванні, обізнаності і т. д. секретарів інших шкіл. Директору пощастило.
    @сніжна, а той внесок доброчинний є просто доброчинним чи все ж вирішує щось при вступі ? І наскільки він має бути щедрим? Це для мене якась двозначна ситуація. Або я дуже підозріло відношуся до таких речей. Краще б було так-- оплатіть стільки то і все.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Отже, готуємось до іспитів, у вівторок і середу...
    прослухали підготовчі курси в ЛАГ, мали репетитора - нашу вчительку в школі, яка займалася з малим додатково два рази в тиждень...побачимо.
    Зі своїх спостережень, завдання досить важкі! Як на мене, не на пересічного школяра, навіть не для відмінника, а для дійсно дитини обдарованої, яка живе математикою, і їй то подобається, і хоче вчитися і знає нащо їй то треба. Моя дитина відмінник, але вчитися особливо не хоче, тому не знаю, як то буде з тими вступними, чи вступить)))).
    За 45хв. потрібно написати письмово 5 завдань і плюс 10 завдань на логіку. Я мабуть переживаю більше ніж він, бо його я постійно налаштовую, що не поступиш, то не поступиш.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    нічого не вирішує. Ніхто там не дививвся, хто яку суму вніс і чи взагалі вніс.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я офігіваю від нашої системи освіти)) Ще й придумують вічно щось нове, вже рахунки для "задобряння" вступникам вигадали :girl_impossible:. Повний піпець)) І так, думаю на суму внеску будуть дивитись (кому треба подивитись:girl_crazy:, бо мабуть є такі які і так вже "пройшли"). Краще точно прямо сказати скільки то все вартує без отих всіх "ухіщреній".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    добровільний внесок платиться через Ощадкасу. І він не є обов язковим. Я навіть не пригадую, чи ми узагалі його платили . В гімназії і так є щомісячна офіційна оплата, яка теж оплачується через Ощадкасу на рахунок закладу. І про це відомо заздалегідь. Такі, які "мають пройти"- проходять без суми того внеску. Бо , логічніше, тим, хто хоче мати з того зиск, покласти собі ту суму в кишеню налом. А схеми з добровільними внесками на рахунок- це зайві клопоти . Та і "телефонне право" ніхто не відміняв.
    Зрештою, я вам скажу по нашим однокласникам- з 32 чоловік слабких дітей немає. Тобто навіть якщо і проходили ті "хто треба", то проходили далеко не слабкі діти, яких лише батьки запхати хотіли.Так, хтось вчиться краще, хтось гірше. Але тут поняття "гірше", то зовсім не тотожно тому, що може бути в звичайній школі. Бо за підсумкових "7" по трьом предметам мають право виключити з гімназії. Цьогоріч на останньому дзвонику пані з управління освіти озвучила, що з тих 30% львівських школярів , які набрали найвищі бали на ЗНО по українській мові, 2\3- це випускники КГ . Звичайно, що в старших класах існує і репетиторство і все інше. Але і на практиці - діти тут вчаться. І ще, що особисто мені подобається ( можливо, це повезло з класним керівником, а можливо- так є і в інших класах- стверджувати не буду. Але, принаймні, наші 2 сусідів із старших класів теж задоволені своїми керівниками): ні разу на жодних зборах від неї не було чути фраз на кшалт, що "ваші діти якісь" не такі". Якщо з кимось і виникали якісь нюанси, то це обговорювалося наодинці з конкретними батьками. І коли в батьків є якісь питання, то завжди можна з нею увечері зв язатися по телефону і вона спокійно все пояснить. А так- навпаки вона весь час говорить, що діти хороші. І реально діти її теж люблять і поважають. Навіть після останнього дзвоника, коли були міні-збори вчительки з дітьми у класі, коли вона після "напутствія " на літо, питає: "У когось є до мене ще якісь запитання?". І діти піднімають руку і так безпосередньо: "А можна ми до вас влітку в гості прийдем ?" :). Я просто пригадую збори, які колись в наших школах проходили і на які мої батьки терпіти не могли ходити. Бо там годину треба було слухати, який той і той поганий. І які батьки невдячні.

    Так, гімназія не ідеальна. Особисто у мене теж є купа запитань по ряду речей. І є те, що не подобається. Але, порівняно з цілим рядом навчальних закладів у Львові, це досить непоганий варіант. Принаймні я не шкодую , що пішли сюди . Краще хай дитина не буде відмінником у сильному закладі, ніж буде відмінником у слабкому. Більше реальних знань залишиться в голові. А далі, ближче до старших класів, буде видно по здібностям і нахилам, де продовжувати навчання.

    п.с. а щодо "добровільного внеску", то 6 років тому він існував і в "Джерельці" ( давали нам такий жовтенький папюрчик з реквізитами :). А в приватну гімназію існував обов язковий внесок- на той час то була сума в грн, еквівалентна 300 у.о.
     
    Останнє редагування: 1 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    Моя повільно то все робить. І ще їй дуже важливо, щоб коли вона затнеться, то я кажу: "Що-оо-оо ?"-- і вже вирішує далі. ( "Хто то придумав той тісний контакт з мамою, діти з інтернатів більш самостійніші...."--- то був мій сарказм)
    Аналогічно. Але в мене така ситуація, що ми в разі невдачі однаково хочемо йти з колишньої школи. От лише питання: куди?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Tatiana Lev

    Tatiana Lev Active Member

    @Meriroma
    Ви впевнені, що так мало часу? Бо я про це навіть не запитала в гімназії.