Мультифолікулярні яйники

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Olesiaro, 3 Березень 2015.

  1. Olesiaro

    Olesiaro New Member

    Симптомом була затримка 3-6 місяців, чергуючись з кровотечою. Мені поставили діагноз мультифолікулярні яйники. Гінеколог приписав вжити дуфастон. Хто зтикався з цим питанням? Підкажіть. Хто лікувавя? Щось знає?
     
  2. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Хто вам поставив цей діагноз?
     
  3. Olesiaro

    Olesiaro New Member

    результат УЗД
     
  4. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В двох словах - МФЯ це не страшно, з тим без проблем вагітніють і родять. Тут треба врегулювати цикл, як тільки він врегулюється то МФЯ зникне з картини УЗД. Колись теж таке мала, коли збився цикл від нервів, як тільки врегулювався цикл то зникло.
    --- дописи об"єднано, 5 Березень 2015 ---
    Вам в першу чергу треба здати гормони і визначити від чого збився цикл. Тоді вже його регулювати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Пишу детальніше. На цикл можуть впливати: Фолікулостимулюючий гормон(ФСГ), лютеїнізуючий гормон (ЛГ). Якщо є дисбаланс цих гормонів, то збивається цикл. На рівень цих гормонів впливає пролактин(якщо високий), гормони щитовидки, тестостерон. Також різке схуднення або надмірна прибавка у вазі може збити цикл.
    На початку циклу піднімається ФСГ тоді починають рости і зріти фолікули, з тих фолікулів виходить домінантний і він росте далі, а решта регресують. Фолікул виділяє естроген. Якщо є дисбаланс ФСГ І ЛГ то з тих фолікулів не росте домінантний, а їх багато і вони збільшені, тому називається мультифолікулярні яйники.
    А коли домінуючий досягає 18-24мм, виділяється дуже багато естрогену, то настає пік ЛГ і той фолікул розривається, виходить яйцеклітина - це овуляція. На місці фолікула утворюється жовте тіло, яке виділяє прогестерон і естроген. Якщо вагітність не настає то жовте тіло регресує, гормони падають і починаються місячні. Після падіння гормонів, знову все спочатку, починає підніматись ФСГ і зріє новий фолікул.
    Якщо МФЯ то не відбувається овуляція, або вона не регулярна, звідти і затримки і кровотечі.
     
  6. Olesiaro

    Olesiaro New Member

    В мене теж цикл збитий. Я могла чекати міячних бувало і 9 місяців, пізніше триденна кровотеча... Знову затримка, знову кровотеча. Пішла на узд та до гінеколога. Мені призначили пити дуфастон. Випила пластинку, за кілька днів, як мало й бути почалась кровотеча. Наступних чекаю знову три місяці.... Дуфастон досить сильний гормон. Невже цикл не направиться? Я й не пам'ятаю колі він був регулярним(
     
  7. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В першу чергу звернутись до нормального гінеколога, здати гормони. Тоді можна щось вирішувати. Гінеколога (він і УЗДист) скинула в ПП.
     
  8. Irina Yryadova

    Irina Yryadova New Member

    І мені скиньте будь ласка
     
  9. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    ну як без проблем.... З цим МОЖНА завагітняти самостійно, але шанси менші. При МФЯ овуляції можуть бути рідкими, або взагалі не відбуватися.

    я приймала фемостон+дуфастон (але не від кровотеч, приймала для іншої цілі). На МФЯ це не позначилося. Своєї овуляції так і не було. Але М приходили регулярно (дуфастон добряче допомагає ендометрію рости, тому М і приходять). Бо це навіть не М, а кровотеча у ановуляторному циклі.

    Але це гормональний препарат. Я за рік прийму дуфостону набрала 6 кг. Через місяць після того, як мені його відминили, скинула 3кг. Ці 3 кг - це постійні набряки в руках і ногах. Прийом гормональних препаратів доцільний, коли вас перед тим добре обстежили і ви обов"язково здали всі необхідні аналізи на гормони, тільки тоді вам зможуть назначити необхідне дозування.

    Коли мені було 16 років, то мене мучили і затримки, і кровотечі, які переходили у мазання і потім знов у кровотечі. Мені назначили контрацептиви. Я їх пила півроку. Коли приймала, то все було чудово, а вплив на організм мене "не парив". Коли закінчила приймати - знов почалися проблеми. Але тоді я вже знайшла більш адекватну лікарку, яка назначили рослинний приперат і в мене потрохи все внормувалося, поки я не почала знову приймати ОК...

    Ви повині розуміти, що контрацептиви, дуфастон і інше - це замістна гормональна терапія. Ваш організм від того не навчиться сам виробляти гормони. Закінчите приймати - проблеми повернуться.
     
    Останнє редагування: 2 Червень 2015