Що робити після укусу кліща?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем katykotjonok, 30 Травень 2011.

  1. Siania

    Siania Love Life

    А чому не їдете до лікаря? Це не жарти, здайте аналіз.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Так аналіз буде інформативний лиш за 2-3 тижні. Зараз він нічого не покаже.
     
  3. Siania

    Siania Love Life

    2 тижні? Да уж...!!! собакам аналіз крові показує за півгодини чи є зараження.
     
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Зараження бораліозом покаже лиш за 3 тижні. Я перелопатила вже весь інтернет.
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Сянь, може в собак так, але в людей дійсно не одразу проявляється. Хіба можна здати зараз і пізніше, для більшого спокою
     
  6. Siania

    Siania Love Life

    А якщо здати на аналіз кліща?
    Я з псом страх що пережила з тим зараженим укусом, а тут дитинка(((
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Флешка ж написала, що то треба живого кліща. Панікувати не варто, думаю Флешка ітак розуміє що і до чого. Якшо т-ри нема, місце не почервоніло , то вже добре, то ж зовсім не факт, що ті кліщі щось мали. То навіть малоймовірно, що мали. Але звичайно здати аналіз всерівно варто.

    В моєї свекрухи при бореліозі з'явилась велика червона пляма і ше такий круг червоний навколо тої плями. На животі то з'явилось. То не факт , що в місці укусу, бо кліща вона не бачила, лиш зауважила вже ту пляму і потім вияснилось отаке. І та пляма не одразу з'явилась.
     
    • Корисно Корисно x 1
  8. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    флешка, то почервоніння при бореліозі специфічне, воно має збільшуватися, і краї нерівні . у вас , можливо, почервоніння від того, що невдало тягнули кліща.
    borrelioz.jpg
    поїдьте, в інфекційну чи до гайдука, чи до собко - заспокоїтесь хоть, бо то можна себе в "глухий " кут загнати.
    ми через то, пройшли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В вас теж було червоне місце укусу? Скільки днів трималось?
    Я по природі не панікер, але щось цього разу добряче взяла в голову то, все до тих укусів привязую... Малий зранку вирвав - ходжу, випитую чи не паморочиться йому, мала капризує - вже в моїй голові крутяться симтоми. Бррр.
     
  10. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А отаке, як на вашій знимці, в моєї мами будо два роки назад. В парку її вкусило щось. Потім отаке, потім нога синіла. Два місяці сиділа на антибіотиках. Добряче тоді її кантануло. І хтоб подумав що така маленька казявка таку біду зробити може.
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Нікуся о, точно така пляма була у свекрухи
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Fleshka, а дитині не зудить в тому місці? Якщо залишається частинка в тілі, то переважно страшно свербить. Плямка червона може бути вже просто від самого факту втручання, подразнення.
     
  13. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Якбиж вона вміла сказати))). Я ліхтариком так добре посвітила, то нічого не бачу інородного. Сподіваюсь, що зійде все. Ще той "зубний" період і вредність мене баламутять.
     
  14. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    було червона папула, десь до 1 см в діаметрі. але в мене були трабли з витяганням- я як викручувала його, то відірвала тільце, а потім стерильною голкою від шприца "виковиряла" голову. за три дні в дочки піднялась темп, і ми одразу до собко поїхали. він глянув на то все діло, сказав що почервоніння від моїх маніпуляцій. темп -то звичайна віруска. сказав , що якщо до тижня часу почервоніння не зійде , а появиться навколо нього червоний обідок(як на фото , що я давала), то до нього їхати. в тому випадку мали би пити 14 днів аб(здається, що щось з ампіцилінів). за аналізи казав, що здавати за три тижні від дати укусу. і вони протягом року будуть позитивні.
    а взагалі , він трохи посміявся з моєї паніки. казав, що в сільських дітей, то звичне явище, і ніхто паніки не робить. казав, що рідко є якісь серйозні наслідки. переважно , хворіють, переносять як звичну віруску .
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    )) Воно так зудить, що постійно руками вона б чухала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    Витягували ніби не самі. Говорила не з батьками, а з бабцею хлопчика, тому не всі деталі знаю. Але антибіотик назначили через три тижні, до того все було добре ( ну я так зрозуміла), а потім почервоніння з"явилося. Запитала, який діагноз, бабця або не знала або не хотіла називати, сказала, що кліщ поганий (типу заражений був). А і ще то кліщ не з Львівської обл., а з прилеглої якоїсь (десь в гості їздили).
    Вчора на Орлика нам казали три дні після укусу спостерігати і, якщо в поведінці дитини щось насторожуватиме, то їхати в інфекційну.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Sluhachka

    Sluhachka Well-Known Member

    А в нас така біда з тим кліщем була... заліз в пупець, поїхали на Орлика в приймальне, витягнули але голова лишилася, то мусила стояти під перевязочною і слухати як мале моя дівчинка(((( все було ніби добре, аж поки ми не зняли повязки... нам залили пупець йодом і тепер лікуємося від опіків, навколо і в середині всьо в пухирях.. шкіра злазить..жах одним словом! а головне питання як побачити чи всьо добре навколо укусу?
     
  18. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Kinimda

    Kinimda New Member

    Залив кліща камфорним маслом. Він почав лапками дьоргатися сильно. Через пару хвилин пінцетом легенько викрутив.
    Подзвонив в травпункт, сказали кожного дня міряти температуру на протязі 2 тижнів і дивитися чи не проявляються червоні круги навколо місця укусу.

    Кліща підхопив десь коло будинку. Нікуди не ходив, ні в ліс ні в парк. Навколо будинку і поряд коло магазину бігають зграями собаки, вони є розносниками цих кліщів. Видно як вони час від часу покусують свою шкіру. Спроби позбутися тих собак вперлися в "захисників тварин" - паразитів які з міського бюджету беруть гроші на цих тварин і спеціально їх в містах розплоджують. Ніколи не думав що ці "захисники тварин" настільки озвірілі, що самі перетворилися на тварин, для яких життя людини, особливо дитини, нічого не значить, крім власної наживи на фінансуванні з бюджету на утримання бездомних собак.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Я чула, що маслом, олією і т.п. не варто заливати, тому що , коли кліщ починає задихатись від олії, то випускає ще більще отрути і ранка від укусу буде довше турбувати. Якщо вже вліз кліщ, то потрібно його викручувати пінцетом, обережно, проти год. стрілки (так чомусь радили в статті , що читала, і я так собі то пам’ятаю), а взагалі кліщі на собі витягую майже щороку, деколи і по кілька, ще поки тьху-тьху не мала наслідків.
    Ось стаття
     
    • Подобається Подобається x 1