Руки, п'яльця чи куснапи?

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем LudmilaP, 27 Січень 2011.

  1. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Руки, п'яльця чи куснапи?

    Я сама пошила, там нема нічого складного. Дівчата десь купували в неті, де не знаю
     
  2. Bilan

    Bilan New Member

    Відповідь: Руки, п'яльця чи куснапи?

    Дівчатка,прочитала про вишивання на п'яльцях і вирішила собі попробувати.Тільки після них тканина розтягається,стає нерівною.Що з нею робити,як вернути до нормального стану?Після стірки вона стане рівною,чи якось інакше її вирівнювати?ДЯКУЮ!!!!
     
  3. LudmilaP

    LudmilaP Well-Known Member

    Відповідь: Руки, п'яльця чи куснапи?

    Нічого вирівнювати не потрібно, після прання попрасувати і все
     
  4. Kalyx

    Kalyx Active Member

    Дівчатка, підкажіть якої фірми куснапи кращі і чи є взагалі якась різниця (бо у інтернет-магазинах бачу різна ціна є і то суттєва). Наприклад а аграфці десь 300 грн., а ось тут http://rukodelki.com.ua/83-aksessuaru-dlya-vushyvanyya/ramu-y-pyalca до 150 (і назва збірна рамка-пяльця). І як Вам взагалі цей інтернет-магазин?
     
  5. Rona

    Rona Мама-йожик

     
  6. terezka

    terezka котяка-вишивака

    точно, бо тканина натягнута як барабан, для рівності хрестиків. Хіба би її вільно так заправляти, але тоді сенс снапів втрачається, як і будь-яких п"ялець
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Penelopa Odiseja

    Penelopa Odiseja New Member

    Я вже так звикла використовувати пяльці, а тепер вже і гобеленову рамку на станку, що не уявляю як на руках вишивати. Мені на руках незручно)
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Не знаю чи в жилєтку чи сюди краще: вишивала на снапах, про стрінги для них не чула, тому підгинала тканину в декілька разів і так зажимала. А от тепер появились в мене стрінги і я з шоком побачила, що зажими розтягнулись :girl_cray: Капець, так мені шкода! Тепер прийдеться постійно щось підставляти до тканини, щоб тримали добре. Надіюсь інші я так не попсула.
     
  9. terezka

    terezka котяка-вишивака

    та ні, пошукайте в неті, зажими варять і вони стають як новенькі:)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    або купити нові зажими, продаються окремо
     
  11. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Дівчата, снапів я по магазинах не знайшла, і в інтернет-продавців вони наразі теж відсутні. А я хочу вже братись за вишивання рушника. Купляти дерев'яні п'яльця, чи вони будуть псувати полотно і вишиті хрестики? :scratch_one-s_head:
     
  12. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Я маю пластмасові, діаметр десь як довжина долоні, може чуть більший. Нічого мені не псують. Я починала з п*ялець, бо не знала як мені піде, а снапи таки трохи коштують. Ну і ще не знала чи мені зручно буде, бо снапи таки більшу площу натягу мають, а я звикла щоб пальцем знизу фіксувати місце хрестика. Не знаю чи то зрозуміло. Коротше, боюсь що снапи будуть мені завеликі. Хіба купувати якісь манюні і совати ними. Але який сенс тоді?
    Я би радила все ж таки попробувати п*яльця. Щоб звикнути і зрозуміти чи Ваше то. Мені спочатку було дуже незручно, але я змушувала себе заради рівних хрестиків.
    А, і на п*яльцях-снапах швидкість вишивання зменшилась.
    Ну і ще на п*яльцях зручно бек шити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. octavia

    octavia Well-Known Member

    Не будуть псувати полотно пяльця , в місця стику де стоїть болт підкладете кусок тканини. Не розумію чому Вам потрібні лише снапи ? Найбільший плюс снапів сильна натяжка , решта йдуть мінуси . Закріпити снапи в якийсь тримач для рам чи пялець не можливо ,значить вишивати 2 руками як на станку не реально . Треба шити 1 рукою в 4 проколи ,що дуже зменшує швидкість. На пяльцях можна шити в 2 проколи 1 рукою . Можна зачепити на стійку і шити 2 руками , а можна просто тримати в руках. Я маю декілька гобеленових рам ,і кілька пялець ,мені зручні великі бо зачіпляю їх на стійку-тримач і шию 2 руками ,їх не треба весь час переставляти по тканині . Для хардангеру маю дерев'яні малого діаметру .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    А мені мама має привезти куснапи вкінці року :girl_dance: Але тепер думаю, може то і рамки нехай мені привезе, з іншими розмірами? :scratch_one-s_head:
    Чи це вже в нас можна докупити? :blush:
     
  15. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Проварила я свої зажими до снапів. Стали як новенькі. Але я певно перестаралась з затягуванням і вони мені ледве налізли на рамку :girl_crazy:Але пару разів вже знімала/вдівала, то може бути :) Тепер така ж процедура чекає інші, попробую не перестаратись з натягом.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. terezka

    terezka котяка-вишивака

    та ні, нові куснапи теж ледь-ледь залазять на рамку, тому все ок
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Скажіть, а якщо я вишию бек і поставлю потім ту частинку під снапи - він в мене не поз'їжджає? Особливо є такі досить довгі шви беком, то чи не попсують їх снапи? Як ви робите?
     
  18. hMarynka

    hMarynka New Member

    та ж проблема... ну нія не можу звикнути до пяльць!!
     
  19. Smurfetka

    Smurfetka Well-Known Member

    Привіт майстрині! Нарешті і я доробилася до станка))) Але не знаю, як до нього звикнути, бо ніколи навіть пяльцями не користувалася... Дуже хочу навчитись, бо вишиваю картину від ДІМ з хрестиками і півхрестиками, і дуже косить канву. Попробувала - не зручно!!! Але буду старатися навчитися...
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Smurfetka

    Smurfetka Well-Known Member

    Дівчата!!! Я в шоці))) За один день пристосувалася до станка. Результат чудовий - хрестики рівненькі, канва не мнеться... Задоволена і всім рекомендую!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1