Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

  1. terezka

    terezka котяка-вишивака

    ось тут є юридичні моменти опікунства і мобілізації:
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Йому потрібно звільнитися з офіційної роботи і оформити офіційне опікунство у органах соцзахисту. Тобто, опікунство буде вважатися його основною зайнятістю, за яку він отримуватиме передбачені виплати.
    Справа у тому, що опікунство передбачає той факт, що інвалід потребує постійної сторонньої допомоги. Відповідно, надавати її може лише непрацююча особа ( яка гіпотетично повинна перебувати з інвалідом 24 години на добу). В цьому випадку опікун отримує від держави компенсацію ( розмір ї насправді дуже мізерний і розраховується у відсотках до прожиткового мінімуму). Як вихід- працевлаштовуватися неофіційно. Тут основне- опікун не може працювати офіційно, оскільки він вважається "зайнятим населенням" ( займається доглядом за інвалідом, який потребує постійної сторонньої допомоги).
     
    • Інформативно Інформативно x 5
  3. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    а як у випадку єдина дитина, яка забезпечує батьків похилого віку (незнаю як то офіційно називається, але реально батькам вже під 80, синові 30)? то по якійсь статті проходить?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Матеріальне забезпечення (утримання) не є підставою. Підставою є опіка. Опіка може бути встановленна і над людьми похилого віку. Для цього вони повинні мати 80 і більше років.Тоді через органи соцзахисту оформлюється опікунство ( фактично за тими ж правилами і обов язками, які передбачені для опікунів над інвалідами чи недієздатними)
     
    Останнє редагування: 16 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це стосується питання збереження робочого місця. Тобто тепер воно зберігатиметься не 12, а 18 міс.(Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду",прийнятий ВР 14.05. Цей закон поки ще не підписаний президентом)

    Стосовно демобілізації-тут діє Указ Президента України від 6 травня 2014 року № 454 "Про часткову мобілізацію"» -Провести у травні - липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 "Про часткову мобілізацію".

    ТОбто, робоче місце за в\с тепер зберігатиметься 18 міс. А демобілізацію тих, хто рік відслужив, мають право провести до липня включно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Тобто він ще не в дії, чи вже в дії?
    Ніби до 1-го липня з 15 травня.
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ще ні.
     
  8. silvia

    silvia Well-Known Member

    Мій муж непридатний до служби у мирний час і обмежено придатний у військовий час.
    Сьогодні дзвонить двірничка і каже, що має для нього повістку до військомату, щоб прийшов отримав під підпис. Повістку їй вручили у ЖЕКу. Чи уповноважені ЖЕКи на такі діїї взагалі? і чи підлягає така категорія призову взагалі?
    пи.си. Отримувати повістку з рук двірнички, звісно ніхто не буде.
     
  9. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    самі мають прийти
    так. саме жеки і розносять повістки. і саме двірники їх вручають.
    єдине що вона б мала до Вас йти а не Ви до неї.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. marianast

    marianast Well-Known Member

    ЖЕК уповноважений.
    От про категорію чоловіка з упевненістю не скажу, думаю повістка прийшла помилково. Я б на вашому місці з'ясувала сама що до чого. Чоловіку військомат давав 6 місяців на лікування і через 2 тижні присилав свіжу повістку. Виясняла телефоном, сказали на звороті повістки написати, що в чоловіка відстрочка і повернути двірничці. Проблем не було.
     
    • Корисно Корисно x 1
  11. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    Повістки приходять непридатним у мирний час і обмежено придатним в/ч для проходження медогляду(підтвердження діагнозу).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так, уповноважені. Така категорія підлягає мобілізації у військовий час. Але викликати у військокомат для збору інформації і проходження медогляду- право мають.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. iriwa

    iriwa Особлива мама

    хто знає, якщо чоловік ПП, і має бабу 82 роки, діти її за кордном, то чи може він оформити на себе опікунство? І для того треба йти в собез, але який, по місцю проживання бабусі?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо у баби є ще інші родичі, окрім вашого чоловіка (навіть за кордоном), то оформити опікунство буде важко. Потрібно довести, що у бабці немає більше жодного родича, який міг би реально здійснювати за нею догляд.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Divchinka

    Divchinka Well-Known Member

    Оформляли опікунство через суд. Не думаю, що якщо родичі не проживають зі старенькою, але є десь там теоретично, то це вплине на відмову. Хто живе і фактично здійснює догляд - той і опікун.
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    над дієздатною особою похилого віку опікунство призначається через органи опіки. Перелік першочергових документів, які можуть вимагати:-Паспорти заявника та опікуна;
    -Заява опікуваного;
    -Довідка з місця проживання;
    -Згода близьких родичів на опіку;
    -Медичний висновок про стан здоров’я заявника і того, хто потребує опіки;
    -Акт обстеження житлово-побутових умов
    Переважне право бути опікуном надається дітям, братам-сестрам. Якщо таких немає, або вони відмовляються здійснювати опіку, тоді розглядаються інші особи ( тобто йдеться від спорідненості). Тобто, якщо діти проживають за кордоном, треба надати підтвердження, що вони є дійсно там і не можуть здійснювати догляд за бабусею. І онук- є єдиним найближчим родичем, який має бажання цю опіку надати. На сьогоднішній день у зв язку із в кілька раз більшою кількістю заяв ( ніж це було до мобілізації) про призначення опікунства над людьми похилого віку, такі справи розглядаються прискіпливо, оскільки багато людей таким чином намагаюься уникнути мобілізації
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  17. Divchinka

    Divchinka Well-Known Member

    Я не знала, що особа дієздатна.
     
  18. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Дівчата, а що там на кордоні чути? немає ніяких списків?
     
  19. halmi

    halmi Well-Known Member

    за що купила, за то продаю: як мені пояснили знаючі люди - хто тим буде займатися і коли? тобто, нема людей, засобів, часу і грошей...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Дівчата, а то реальні випадки, що з поїзда прямо знімали потенційних призовників, які ухилялись від отримання повістки, чи то вже нагнітання і вигадки?