Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дівчата, а чого в нас тільки й мови про тонус м'язів в немовлят, про тонус матки під час вагітності, а тут в Польщі я жодного разу такого не чула і ніхто мені не провіряв того тонусу матки і так само дитині ніхто не провіряв тонусу мязів?! І масажі тут ніхто не робить... А в нас як почитати , то майже всім немовлятам виписують масажі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    в штаті поліклініки завжди є масажист і тре йому підкинути роботи, не буде ж він даремно числитись. От всіх поголовно невропатологи і відсилають на масажі. І нас в два місяці скерували, бо невролог побачила, що малий голівку тячне на один бік. Але ми не ходили, бо всі кого я знаю і хто ходив на масажі взимку-ранньої весни, підхопили застуду в тих холодних кабінетах.
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    ну у нас завжди перегин. Але тонус немовлят перевіряється- безумовні рефлекси для оцінювання по Апгар на них теж базуються. А потім вже просто педіатр при звичайних оглядах дивиться. І якщо немає нічого, то ніц не говорить. Нам колись масажі не нав язували. Просто сказали, що можемо при бажанні походити. Але оскільки я сама бачила, що невелика проблема з підвищеним тонусом є, то взяла кілька "майстер класів" у масажиста :).
     
  4. kristina

    kristina Well-Known Member

    В нас теж таке буває, мала спокійно то я до голови не беру. Буває деколи зеленкувате. І ще був у нас такий перехід з рідких как, як вода до густіших. Мала два дні не какала, її це не турбувало, а потім вже густіші пішли. То після 2 міс. Зараз он знову не какає добу, минулу один раз. Живіт мякий, вона жвава і не кричить то я спокійна. Читала в книзі що так може бути. До речі ні газиків ні коліків у нас не було. Маю надію щоне буде уже.
    В нас теж є улюблена сторона, в візку лиш на правий бік. Дома я старалась на різні класти, але ж вона собі сама тепер перевертається. І в дугу почала скручуватись, коли прикладаю на боці. А їмо ми тільки так. Підемо в 3 до невропатолога то гляне

    Маю питання відносно вітрянки. Спілкувалась я з мамою дитини в якої вітрянка. На вулиці хв 5, передавала їй гроші, брала вітаміни банку з її рук. А через добу в неї з'явився перший прищик. Незнаю чи можу заразитись і як тоді дитина і грудне ? Чи та інтоксикація на молоко вплине ? Чи заразиться доця від мене і як такі малюки переносять таку бяку? Може хтось просвітить. Вікіпедія пише що заразні якраз за 24 год до появи першого прищика, ще знайшла інфо що до 7 ми годин від появи першого. Я тим не хворіла і страх бере.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    В сестри з родини малий з садочка приніс. Сказали не годувати при високих темп. Меншому було 4 міс. і переніс дуже легко.
     
  6. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    якщо мама не заразна,то ніц вам не буде.

    бо масажистам тре роботи трохи:) а вони з невропатологом поділяться:)
    ну і Комаровський здається писав,що тонус може бути до півроку, що у всіх є малят.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. kristina

    kristina Well-Known Member

    Власне мама заразилась від своєї дитини і під час нашої зустрічі ймовірно була заразна. Пройшло 24 год як я її бачила, ну трошки більше і її обсипало.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є фізіологічний тонус, який проходить по певним зонам до певного віку ( наприклад, кулачки зжаті до певного віку, ніжки в постійній позі жабки- до другого, піджимання пальчиків на ніжках- до третього і т.д). Якщо періоди затягуються- тоді вже говорять не про фізіологічний тонус. Так само, наприклад, є малята, які з народження дуже добре вміють тримати голівку ("пасти коні"). Родичі тішаться, що такий сильний і "швидкий" малюк. А насправді- це теж ознака уже не фізіологічного тонусу .

    п.с. до речі хлопчики з підвищеним тонусом стикаються в 5 разів частіше дівчат. Бо їх нервова система чутливіша і складніше дозріває. Тому і коліками хлопчики страждають частіше, і збудливими бувають більше.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    то вже тоді як лотерея - повезе або не дуже:sad:
     
  10. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Донечці 3 тижні, не какає вже добу. При цьому я б не сказала, що її то турбує. Спимо, їмо, все як завжди... Роблю масажики- не йде... Дівчата, порадьте щось, бо починаю хвилюватись.. Дякую!
     
  11. opron

    opron Well-Known Member

    Якщо дитину ніц не турбує, то і Ви розслабтесь)))
    Моя доця бувало не какала пару днів, але потім відривалась - закакувала весь підгузник так, що через верх какуні лізли)))
    (але ми на ГВ)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А дитині як мають провіряти? Ви ж на медогляд ходите, напевно, то воно відразу і видно є чи нема. У нас в три міс був гіпертонус, і реально малий був постійно дуже напружений, навіть на коники не хотів ставати, відразу ручки літачком і плач. Після масажів став такий вертлявий, мягенький, піддатливий. Правда ми у поліклініку не ходили, я масажиста приватно додому запрошувала. Бо як в поліклініці, якщо після масажу до години часу на вулицю йти немлжна, якщо холодно чи вітряно.

    Дівчата, в мене малий якось дуже густо какає. І не кожен день. То його мучить, бо ножки підтискає, плаче, я мало п'ю чи ім щось не то? Нам 5 міс повністю на ГВ. Ну і отих залишків молочка, що ви писали маємо в каках багато.
    --- дописи об"єднано, 28 Травень 2015 ---
    Галочка, а як плаче, то що? Бо мій теж плаксивий.
     
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То в перли про не годування з температурою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Молоко може звурдитись ;)
    У моєі Насті був той гіпертонус, до місяців чотирьох. Але мали плюс з такого офіційного діагнозу - відвід від щеплень :)
     
  15. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я мала грип три дні з температурою до 39 і годувала і нічо не звурдилося

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Власне казали до 40 можна. А при гараячці не варто. Інформацї про годування у гарячці ще не бачила, або так шукала. Мала пневмонію.
     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, що робити? Малий какає в основному через день.часом нормально, а часом то його так мучить , що мушу трубочку ставити, бо дитина кричить не своім голосом. Вчора взагалі покакав дуже густо, та й ледь йому то з трубочкою вдалося. Кричав, бідненький ((( може його допоювати чи як? Ми на ГВ малому 5,5 міс.
     
  18. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    І ми якось какати почали інакше: нерегулярно і з стараннями та дискомфортом. А було вже ж раз у день і легко. Може вік такий?
     
  19. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ми на змішаному, але розкажу про свій досвід...
    Ми раз на день, іноді раз на два дні також...Ви на грудному, то ж ніби норма?

    Ну з часом то діло має бути плотнішим. У нас поступово бачу до того йде. Все густіше і густіше.

    Мого малого свого часу дуже розкріплювали родзинки. Якось давніше поїла сухариків з родз., то ледве встигала змінювати підгузники...Та й сама часто чула, що щось там з роздинками роблять, щоб пронесло(якось їх замочують). На днях знову "згрішила" з декількома сухариками, то малий сходив двічі на день. Може вам таке допоможе...
     
    Останнє редагування: 2 Червень 2015
  20. Isa

    Isa Well-Known Member

    В мене малий до 5 міс какав щодня і як годинник,а ближче до 6 міс,різко,пам'ятаю,почав какати раз в 3-6 днів,мені всі вуха прожужали тим всі навколо...правда дискомфорту йому не було зовсім...хтось писав,що так по трошки готується організм до прикорму,так починає працювати шкт...