Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

  1. Leila

    Leila Well-Known Member

    в нас вітрянка ще триває, але вже присихають прищики, перший прищик я побачила у вівторок, в середу не було багато прищиків, але у волоссі були, а от в четвер і п"ятницю посипало багато і температура була 37,5. мала чухалася і погано спала. останні висипи були в суботу-неділю. я теж думала що легка форма, але трохи було тих прищиків.
     
  2. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Те, що заразитись можна навіть пройшовшись по сходовій клітці після хворого сусіда, то згідна. Але дивує трохи, як можна не захворіти, коли перебуваєшу тісному контакті з вітряночним хворим? Наш Сашко ще в перший день, коли висипу не було і ми не знали, що то вітрянка (він тільки був блідий і ослаблений), і в двір гуляти виходив до дітей, і в школу ходив ще на перший урок. То ж він вже був повним ходом заразний, хіба ні? А після нас в дворі тільки одна дівчинка хворіла, більше ніхто, в школі теж перехворіло тільки двоє з класу.
     
  3. kristina

    kristina Well-Known Member

    Напишу ще тут, можливо знаючі мами відпишуть
    Маю питання відносно вітрянки. Спілкувалась я з мамою дитини в якої вітрянка. На вулиці хв 5, передавала їй гроші, брала вітаміни банку з її рук. А через добу в неї з'явився перший прищик. Незнаю чи можу заразитись і як тоді дитина і грудне ? Чи та інтоксикація на молоко вплине ? Чи заразиться доця від мене і як такі малюки переносять таку бяку? Може хтось просвітить. Вікіпедія пише що заразні якраз за 24 год до появи першого прищика, ще знайшла інфо що до 7 ми годин від появи першого. Я тим не хворіла і страх бере. Дитина повність на грудному молоці і читала що до трьох місяців не заражаються. Нам якраз так буде з інкубаційним періодом
     
  4. masjaka

    masjaka Well-Known Member

    Зі свого досвіду. За день до першого прищика контактувала з багатьма дітьми. Ніхто не заразився. Тому більше схиляюсь до заразності за 7год. до висипання а не 24.
    Заражаються. В знайомої дитина 1,5 міс перехворіла, заразилась від старшої дитини. Перенесла легко.
    Годувати потрібно, навіть необхідно, бо якщо ви захворієте, то ваш організм почне боротись з хворобою і виробить необхідні антиніла, які ви передасте через молочко дитинці, тим самим створите для неї захист. (Хоча ще в однієї знайомої, котра мала грудну дитину, і під час хвороби годувала груддю, дитина таки теж захворіла, перенесла легко )
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Leila

    Leila Well-Known Member

    я думаю що дітки до 3-х місяців не хворіють якщо мама хворіла і передала антитіла, а якщо ні то може захворіти і на грудному вигодовуванні. але ви себе не накручуйте, може ви не захворієте і не передасте дитині.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я не накручую. Лиш сьогодні час знайшовся написати, пройшов тиждень після контакту з тою подругою. Але чесно боюсь, перенести в 31 рік вітрянку певно складно і за дитину переживаю, але тут хіба чекати ще два тижні до... імунітет після пологів, плюс грудне, ослаблеий все таки.
     
  7. Leila

    Leila Well-Known Member

    та нелегко, судячи з відгуків, я от чекаю в малого вітрянку, і не знаю з якого дня іекубаційний період рахувати? чи від 1 дня як мала захворіла, чи від любого з 10 днів поки вона заразно+21 день інкубаційний період. мала ж захворіла через 14 днів після контакту в садочку.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо в певний момент імунна система дитини дуже сильна, він може не заразитися. Коли ми ходили на підготовку, то з нами за партою сидів хлопчик, який захворів на вітрянку і був заразним вже в день занять. Але в той момент не підхопили. Зате вхопили в 1 класі, і не зі школи. В той же час, коли вже був перший висип ( а він був атиповий , одиничний і мені в голову не могло прийти, що то вітрянка), з нами в контакті був наш молодший брат. А також- 5 однокласників. Ніхто не заразився. Правда, виявилося, що днокласники вже мали вітрянку. Але ж племінник то її не мав. І не заразився.Це як в садку буває- вітрянка гуляє по 2-3 роки, а дитина спокійно відходжує садочковий період без неї. Зате підхоплює в школі і не під час тотальних епідемій. Як кажуть самі лікарі, зараз вірус вітрянки дуже мутований. ТОму непередбачуваний.
    до 6 місяців, але у випадку, якщо мама сама вже мала вітрянку. Дитинка тоді отримує мамині антитіла, які до 6 місяців поступово зникають.Якщо дитинка на ГВ- ці антитіла тримаються довше ( до тих же 6 міс).Якщо не на ГВ- антитіла все-рівно є. Просто їх кількість зменшується скоріше. Якщо мама сама не хворіла на вітрянку, то у дитини загальний ризик з народження.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    крайній проміжок- в 21 день після 10-11 дня малої ( ото пояснила). Тобто дитина перестає бути заразною на 6 день після появи останнього висипу, і ось від цього дня ще можливий 21 день.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    Комаровський каже, що малюки до року вітрянку переносять легко. Не буду стверджувати, але маю приклад знайомої, де от буквально цієї весни перехворіли 6-річна старша дитина і 10-місячна молодша. То молодша перенесла дійсно легше.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  9. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    А в моїх навпаки- Сашка в першому класі дуже легко - мав висипку ,але не таку сильну як менший й без температури, а менший у своїх 8-9 міс. тоді набагато важче - з температурою й дуже сильною висипкою по всьому тілі..Й у старшого жодного сліду, а в меншого є кілька рубчиків - на ніжці, на личку й на спинці.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я вітрянки не мала, чекаю тих два тижні ще з острахом
     
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    На той момент імунітет був сильним. Я заразилась в Яни в садку, будучи вагітною, а сама Яна не заразилась ні в садку, ні від мене. Зате перехворіла через рік, коли знов вітрянка в садку гуляла.
    Ви можете заразитись і дитина теж, але такі малюки легше переносять ніж старші. А можете і не заразитись, якщо імунітет сильний. Я в 28 років заразилась, будучи вагітною меншим. Перенесла досить легко. Через рік, коли захворіла старша, менший не заразився, я йому мабуть антитіла передала. Він ніби зі мною перехворів. Тепер цікаво чи заразиться чи вже має імунітет:girl_in_dreams:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. popelushka

    popelushka Well-Known Member

    От не має жодного, кожного дня перглядаю. Взагалі, нових висипів не має, деякі вже підсихають, прищиків до 20-ти, але дуже сильний свербіж, тому даю пити феністил, наче краще. Хоча, такі плямки, як при пітничці, ще присутні, особливо в області геніталій. Дивна в нас вітрянка.
     
    Останнє редагування: 28 Травень 2015
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    може в легкій формі? А може це не вітрянка ? Зараз є і купа вірусів, які протікають з висипом , схожим на вітряночний( один з них- вірус Коксакі. Там схожі зудячі герпевисипи, але їх локалізація- в основному руки, ноги і область геніталій.Також щоки ( особливо внутрішня поверхня))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. нталька

    нталька Well-Known Member

    У моїх починалося з одного прищика, водяного майже одразу. А сильно сипало вже через день. На голові і за вухами (що типово) теж були.
    Так що цілком то і не вітрянка може бути. А те, що малого ізолювала, то ж не одразу всеодно. Доця ж була в контакті з ним при початках хвороби.
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я не медик, але по вищеописаному чомусь теж схиляюся, що це може бути не вітрянка. Бо якщо при вітрянці є Т, то вона співпадає із періодами підсипань.Якщо спочатку є всі ознаки вірусної інфекції з характерною біллю в горлі, а коли Т через кілька днів падає- вже тоді йдуть підсипання, то це скоірше якась інша група герпевірусів. В принципі, відрізнити буває важко навіть педіатру, особливо на початках. Той же Коксакі вони часто діагностують спочатку як вітрянку.Та і власне різні герпервіруси активізуються саме в цей час- від травня до вересня. Але то не вітряночний різновид ( не вірус Зостер)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    моя мама будучи вагітна мною хворіла вітрянкою. лікар сказала,що в мене має бути імунітет. але будучи в класі здається 9, я хворіла вітрянкою. правда в дуже легкій формі, з невеличкою Т і кількома прищиками, штук може 20.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    має значення, на якому терміні вагітна хворіє.Тому що не завжди вітрянка у вагітної передається внутрішньоутробно немовляті. Мало того, якщо дитинка хворіє внутрішньоутробно , то на ранніх термінах в третині випадків вагітність переривається, а в інших- дитинка народжується вже з ознаками перенесеної вітрянки ( є сліди на шкірі) і супутніми патологіями.. Але вітрянка внутрішньоутробно передається дуже рідко. Відповідно, дитинка, яка не хворіла, не виробляє власних антитіл.А від мами ( яка перенесла вітрянку і має свої антитілаа) отримує стандартно- материнські до 3 (6) місяців .І може в подальшому у своєму житті хворіти вітрянкою. Якщо ж мама хворіє вітрянкою за 3 і менше тижні до пологів,тоді може відбуватися плацентарна передача дитинці. І дитинка одразу після народження отримує всю симптоматику. Тоді вона хворіє стандартною вітрянкою після народження і виробляє вже власні антитіла.
     
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я на восьмому місяці хворіла. В малого ніяких шрамиків не залишилось. Відхилень теж жодних.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вище ж написала- вітрянка внутрішньоутробно передаєься дуже рідко ( якщо не помиляюся, то 2% і то в основному при умові, що мама нею хвірє в перших 16-20 тижнів)).А якщо передається- тоді дитинка може народитися із певними нюансами, залежно від терміну: вітрянка до 4 місяця- може призводити до патологій розвитку ( ембріонофетопатій). Ураження плоду вітрянкою безпосередньо перед пологами- до стандартної вітрянки, яка протікатиме легко, оскільки свою порцію перших антитіл дитина встигає отримувати внутрішньоутробно.
    Плацента є сильним бар єром. ТОму вона добре захищає плід від вірусу. Ризики зростають у перших 16 тижнів ( коли ще плацента не до кінця сформована і ще повноцінно не виконує усіх функцій); у тих, хто має раннє старіння плаценти з появою інфарктів, а також- перед пологами ( через те, що плацента вже фізіологічно старіє і не може повноцінно виконувати свої функції. Тоді можлива плацентарна передача.)
    Одним словом- вітрянка для плоду є небезпечною, якщо мама нею заражається в перші 16 тижнів вагітності. ТОму якщо таке відбувається, то є спеціальний імуноглобулін, який можуть вколоти для профілактики ускладнень.Вітрянка ж після 20 тижня- є абсолютно безпечною. Перенесення вітрянки на 8 місяці- ризик для плода всього 0,4%.
     
  20. adria

    adria New Member

    Всім привіт...Скажіть будь-ласка хто хворів вітрянкою у дорослому віці,коли почали відпадати прищі??? В мене вітрянка вже 2 тижні і лише декілька прищів відпало менших((