Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. Emotional Lady

    Emotional Lady Well-Known Member

    Може комусь стане у нагоді: https://privatbank.ua/ua/safeness/ .
    Внизу можна написати звернення, якщо є підозра у шахрайстві зі сторони співробітника банку .
    І ще нижче можна перейти за посиланням і подивитись, які громадяни розшукуються за шахрайство.
    Якщо надана інфа підтвердиться - обіцяють грошову винагороду.
     
  2. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Недавно в першій годині ночі лунає на домашній номер дзвінок, піднімаю трубку, чую" алло, мама". Сказала, що не туди попали, то кинули одразу трубку, ні вибачившись за такий пізній дзвінок.
     
  3. Katrin

    Katrin Well-Known Member

    І мене сьогодні потішив "синочок", який о першій ночі казав, що в нього неприємності.., правда я не встигла йому сказати, що в мене 2 донечки, але то таке. Говорила з сусідкою, в нас різниця в номері в 1 цифру, то після мене, він до неї відразу ж дзвонив.
     
  4. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    От і до мене добралися шахраї :)
    Подзвонили до мене сьогодні "працівники" банку і повідомили, що на мою карту прийшов платіж з корпоративного рахунку, але опція для прийому з такого рахунку в мене не підключена. Назвали суму, яка повинна прийти, і запропонували допомогу, щоб мені не довелося йти в банк і підключати. Говорили переконливо, але попросили назвати CVV2-код :)
    Номери тел. (розумію, що змінять, але про всяк випадок пишу): 0635669386, 091-801-31-25
    Не дайте себе ошукати!
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Корисно Корисно x 2
  5. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    Недавно ознайомлювалась в і-неті з різними схемами нечистоплотних продавців ( це стосується і дзвінків з невідомих вам номерів ), знайшла декілька порад. Якщо вам відомий принаймі номер телефону - закиньте його у сервіс ( у відкритому доступі сайт рашівський ,але ми перевіряли різні номерочки з київстару - деяка ін-ція стала у пригоді і такий сервіс з об"явами - під ними іноді трапляються відгуки про обман і шахрайство ) - дає певну інформацію ( до прикладу про шахрайство чи навпаки - чесність і порядність власника номеру.)
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  6. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Я одразу під час розмови перевірила номер - ніякої інформації. Певно, нові купили. Вже залишила відгук ось тут
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Капець, після вчора і нині одна і та сама майня. Приходить мені смс з Приват банку з кодом і пише, шось типу для входу в термінал самообслуговування. Я в той час навіть близько біля терміналу не була, тому задзвонила в банк, мені сказали, що хтось знаючи дані моєї картки хоче скористатися нею, нікому паролю не казати і взагалі його витерти. Я витерла та й забула. Нині знову, їду в маршрутці- приходить пароль. Я вже розізлилась. Ну, якось так трохи не по собі. пішла на всяк випадок в банк і через касу зняла 20 там з чимось грн, котрі були на залишку на картці...
    Я взагалі собі так думаю, тут навіть на посиденьках світився номер картки, номер телефону, та ше й дата народження. А то вже є частина забороненої інфи для шахраїв.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. unsure

    unsure Well-Known Member

    Непереживайте без CVV2 і вашого паролю вони нічого зробити не можуть. А те що мають номер вашої карточки їм нічого недає.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. skai

    skai Well-Known Member

    Нічого подібно, можуть. Я вище вже писала про ситуацію, в якій сама опинилася. Знали мій номер телефону, номер карточки і доки вона дійсна. Без СВВ коду хотіли зянти гроші. Мені пощастило, що на 5 хв. швидше я зняла їх, бо чула не ладне.
    Тільки смс прийшло, що "ви не можете здійснити платіж, бо недостатньо кошітв на рахунку".

    До речі мені теж вже кілька разів приходить смс з кодами доступу до Приват 24. Мабуть пароль для входу треба змінити, але чи то щось допоможе(
     
  10. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    у Вас, можливо картка для розрахунків в неті? котра не потребує введення CVV коду? якщо ні, то дивно, так не мало би бути.
    Якщо хтось мав нагоду потримати в руках Вашу картку і отримати не лише номер картки, а й запамятати на звороті CVV коду, то може бути як варіант.
    Чоловік розповідає часто про випадки, коли студенти звертаються з проблемою викрадення коштів з картки - чи то зняття у банкоматі чи розрахунки в неті - то часто і дуже часто люди пишуть піни на самій картці!!!! або тримають в гаманці записи паролів і т.д, рну а CVV код отримують для розрахунків у неті простим способом, описаним вище, але то просто в студентів - сусіди по гуртожитку спритно зазирають в гаманець, картка залишається на місці, а грошики тю-тю....
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    А, доки вона дійсна впринципі ніхто не знає, але ну, от дивно мені все це. Тут так наголошують пін нікому не розголошувати, така конфіденційність- нема ради, а тут виходить навіть будь-хто, хто знає номер картки, номер телефону, може підгледіти цифри на звороті, які видно здалеку і зняти кошти.
    Жуть якась, чесно. То тільки в Приваті така фігня є, чи у всіх банках?
    ну, бо я б сказала операції без пін коду, котрий ніде на картці не зазначується взагалі відмінити. Бо того вже забагато.
    Угу, безліч може бути варіантів.
    Я коли то стояла біля банкомату і тримала в руці картку і дитину. Картку тримала так певно, шо її було добре видно і все, що на ній записано. І тут запасла, шо якийсь хлопець дуже уважно її вивчає. От при хорошій пам"яті, чи вмінні якимось комбінаціями запам"ятати порядок цифр може потім піти і зняти гроші.
     
    Останнє редагування: 17 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Кілька днів тому, до чоловіка на номер лайф подзвонив мужик, відрекомендувався службою безпеки Приватбанку.
    Питав якими картками чоловік користується і як давно.
    Чоловік зходу послав, а служба безпеки :pleasantry: нервово кричала в трубку, що він п*дар.
    Отак. До слова - до цього номеру не прив*язана жодна картка.
    От і маєте, виходить чим служба безпеки займається? Обдзвоном номерів, щоб дізнатись хто скільки карток має? Брєд. Невже шахраї думають, що люди настільки тупі і безголові?
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Муська

    Муська Well-Known Member

    пароль змінити і прив"язати до іншого номера телефону , але не до того яким користуєтесь у повсякденні.
    --- дописи об"єднано, 17 Червень 2015 ---
    Але, нажаль, люди в нас наївні і реально як тільки почують по телефону,що то служба безпеки (ну мало лі) то розкажуть все що можна і неможна
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  14. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Якщо цей номер до привату не має жодного відношення, то яка може бути служба безпеки і чому на цей номер телефонують? Ну і подумати логічно - така серйозна назва "Служба безпеки" і робить що? На телефоні сидить, продзвони робить. Не знаю хто б на таке повівся. Хіба бабуся якась, або з села людина, яка дійсно дупля не дає що і до чого. Ну але шахраї, мабуть, на таких людей і розраховують.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    В ідеалі було б добре,щоб номер телефону, прив,язаний до картки, не світився більше ніде.
    В мене є два номери. Один, яким слабо користуюся, використовую для Приват-24,а інший, відомий всім,не має ніякого стосунку і прив,язки до банківських карток:girl_blum:

    Колись давніше мені так порадила зробити знайома з банку,і я їй дуже за то вдячна.Бо ті аферюги щораз більш знаючі і вумні робляться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Знаю, що знайомі, які збирають гроші на лікування дитини якимось чином заблокували знання грошей з терміналів і банкоматів. Можуть зняти лише в банку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Там можна подзвонити на гарячу лінію свого банку для зміни лімітів.І встановити нульові для зняття в банкоматах,розрахунку через інтернет та в магазинах. Дві хвилини справи і маєте чистий спокій.
    Або поставити скрізь нульові, а вже безпосередньо перед тим, як самій треба розраховуватися чи знімати, знов телефонуєте і встановлюєте потрібний ліміт. Трохи марудно,зато точно безпечно і спокійно. Особливо,якщо на картці є трохи більша сума.

    Так само, я зробила і з кредиткою, до якої прив,язана картка - нуль
     
    • Інформативно Інформативно x 5
  18. skai

    skai Well-Known Member

    Ні, картка потребує введення CW коду. Я нею кілька разів розраховувалася в магазині. Якщо якісь спритники фоткають ті картки з даними, то не складно і той бік, де код сфоткати. Але я щось схиляюся до варіанту, який вище описували дівчата з зловживаннями окремими працівниками банку. Пригадую, що коли я телефонувала до них і просила терміново заблокувати зняття коштів з рахунку, то мені довго морочили голову з тим, що це не можливо, треба до них особисто приїхати і ще купу всякої бздури говорили.
    --- дописи об"єднано, 17 Червень 2015 ---
    Реально багато хто ведеться, на жаль. Це ми тут з Вами постійно темку моніторимо і про злодіїв в іншій темці підчитуємо. А купа народу ще поки вірить в такі розводи. Звичайно, що порівняно із піврічною давністю, таких наївних поменшало. Але для шахраїв просто зменшився улов. Раніше в день купу люду тільки по олх дурили.
    Тепер модернізують шляхи обману і далі будуть жити на чужі гроші.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Ну так вони профі в тому, щоб закрутити людині голову. Вчора мені так швидко говорили і так мене підганяли, що я вже після закінчення розмови помітила кілька нюансів, які їх видавали з потрохами:
    1)в оголошенні був робочий номер чоловіка, а не номер, прив"язаний до картки - і з "банку " подзвонили на той робочий номер - звідки в банку могли його знати?
    2)дуже мене підганяли і швидко говорили, щоб я не встигла подумати. Колись раніше мала певні проблеми з карткою і довелося довго спілкуватися з оператором гарячої лінії - ніхто ніколи мене не підганяв і не обмежував в часі
    3) насміхалися з мене, що я пару раз перепитувала їх - реальні оператори мені пару раз терпляче пояснювали все, що я перепитувала.
     
    • Корисно Корисно x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  20. unsure

    unsure Well-Known Member

    Це можна і самому зробити через Приват-24.
     
    • Інформативно Інформативно x 1