Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

  1. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member


    Уууу, а я думала, то лише я придумала таке гарне ім"я - Устим (ну так....гіпотетично...жіночі мріяння), а більше ніхто не здогадається :connie_pull-pigtail
    Таке воно мені якесь мужнє, українське і "козацьке".
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    От цікаво мені, як люди, не зговорюючись, в один період починають називати дітей одними і тими самими іменами більше ніж іншими. От у мене малий - Владислав, то наших однолітків-Владиків повно, таке враження, що кожен другий. З старшою я теж виявилась не оригінальною, теж Ян багато. Хотіла ще Вікторією і Максимом назвати, але їх ще більше виявилось. В період мого навчання в школі, найпоширенішими були Андрій, Ігор, Оля, Наталя. От звідки та мода на імена береться?
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Мацьопа

    Мацьопа Well-Known Member

    Ми другого синочка назвали Устимом. Кличем Устимко, Устимчик. Цей варіант з'явився в мене ще на початку вагітності, але ще розглядали інші варіанти. І вже якось останній місяць на цьому варіанті й зупинились. Дуже він мені подобається і до старшого пасує:) В нас Марко і Устимко;)
     
    • Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @raspberry , погоджуюсь . Ми також маєм Владка. Ім*я знала ще задовго до вагітності, просто хотіла подивитись на маля і тоді називати.
    І другий випадок- свого племінника назвала Роман, (йому вже 30 минула)то в садочковій групі було 7 Романів. в школі вже тільки 4, ну і наш 5.
     
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То мабуть тільки так здається, що "не зговорюючись", а насправді та інформація навколо витає, є ж навіть такі штуки, як "банк ідей", воно здається, що само придумалось, а навіть несвідомо такі речі сприймаються + тенденції суспільні, соціальні знаходять свій відбиток в іменах, як от зараз мода на ці давні українські імена, тобто так проявляється тенденція по відродженню свого, забутого, національній самоідентифікації, люди вишукують, як в кого прадідів звали і т.д., та й таки мода - це періодичне пригадування призабутого, бо одне набридає, хочеться нового, колообіг, як з усім іншим. Впевнена, буде знову "епоха" Романів-Оксан-Наталок, і аристократичних імен, і мода на "закордонні" імена, а зараз якраз такими свіжими і оригінальними здаються оці давні імена, прийшов їхній новий час.
    Але, взагалі, мені виглядає, що у нас тут досить таке консервативне коло імен розповсюджене, не дуже велика різноманітність, якщо не враховувати оцю тенденцію останніх років вищезгадану.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  6. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Мода на імена все таки є. Хтось назвав, хтось комусь передав, соц мережі теж багато дають інформації, фото з хрестин, з дитячим іменем. Мабуть так інформація і поширюється. Моя сестра 5 років тому назвала малого Марко, ми так дивувалися, яке не звичне ім'я, і зараз яке поширене, з року в рік так називають. Так і з Максимами. В 2012 році народжені хлопчики серед знайомих, 4-ро діток, і всі Максими. Зараз знаю 2-х Давидів, 2 роки, і ще один 4 міс. Устимчиків - 2 - є хлопчиків теж. Захарчиків штук пять мабуть. Марків так само.
    Маємо дівчинку 2 місяці, назвали Оксанка.
    І хлопчиків народжених 2014-2015 - Андрійчиків.
     
  7. Ravlyk

    Ravlyk Well-Known Member

    і я думала, що це рідкісне ім"я, почали ходити на англ. мову і там зустріли аж 2 Устимка, бабця одного з яких дуже була здивована, що окрім її онучка є ще один хлопчик з таким іменем. І мені воно до вподоби, якоюсь мужністю і силою віє від цього імені. Вперше це ім"я почула по тб за сумних обставин ( Устим Голоднюк) і так воно мені запам"яталося...
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    В нас на майданчику є хлопчик з таким іменем. Мені подобається. Мама кличе Яремчик:). А ще є Юльчик, не знаю, яке повне ім'я - Юлій чи Юліан.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Я також саме тоді вперше почула це ім'я, про наступну дитину ми ще навіть не думали, але я сказала чоловіку, що як буде в нас колись ще один синочок, то назву його Устимом. А через пів року наші друзі так назвали свого сина. І ось тепер має бути хлопчик в нас і дуже хочу його так назвати, але якось трохи ніяково перед друзями, не хочеться копіювати. Ще розглядаю імена Тимофій, Матвій, Дем'ян, але чоловік від них не в захваті, а своїх варіантів не пропонує, віджартовується.
     
  10. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    А в мене старший синочок Максим - ще вагiтною захотiлось так назвати, лише потiм дiзналась що в тому роцi було найпоширенiше ;) , а менший Святослав - кiлька разiв по життi зустрiчалось менi те iм'я, та й наша форумлянка @jalla так нiжно свого синочка Святиком кличе , що припало менi до душi, чоловiк вiддав iнiцiативу в називаннi дiтей менi :) До речi як вам iм'я Северин ? Кiлька раз, останнiм часом, чула що так називають дiтей.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. YuliyaKraus

    YuliyaKraus Member

    Мені дуже подобається для дівчинки ім'я Магдалена але чоловік хоче Меланію)
     
  12. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Дівчатка, я вже однією ногою в роддомі, а навіть натяку на імя не маю.
    В когось таке було? І чим більше мені починають радити, тим більше в мене до тих всіх імен відраза з'являється.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    У нас Северин. При чому це ім'я ми собі придумали, коли я ще навіть вагітна не була. Вирішили що як колись буде у нас синочок, то буде Северином. Правда я , як малий народився розглядала ще варіанти Марко і Ярема, але чоловік пішов і записав Севенином ))) Спочатку думала що ми одні такі, а бачу так тепер називають, схоже, ми теж у модну хвилю потрапили )))
    --- дописи об"єднано, 30 Травень 2015 ---
    Мені дуже Меланія подобається, а ніжно Мелася ))) а ще Ксенія.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Ми доцьку ще 3 тижні після пологового кликали "доня" бо ніяк не могли визначитись) З хлопчиками легше- заготовок було багато :) Хоча вибрали зовсім-зовсім інше, яке раніше і не входило до списку ;) Якось обставини навіяли
    Можна спробувати шукати по значенню. Спробуйте придумати-розгледіти в свого чада якусь характеристику, може щось знайдете:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    А ми так і не змогли придумати, добре що старший син є, трохи нам допоміг в тому питанні :)
    --- дописи об"єднано, 30 Травень 2015 ---
    Нас старший си має друге церковне ім"я Остап, охрещений як Євстахій
     
  16. Megan

    Megan Well-Known Member

    У мене Остап, хрестили в православній церкві, священники думали чи є таке ім'я у церковному календарі, є, Євстахій. Це типу як цековне Діонізій, а хрестять Денисом.
    А чому тоді плдвійним не захотіли? Дивно...
     
  17. srv

    srv Member

    А як вам ім'я для дівчинки "Аврора"?
     
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Мені подобається, таке якесь незвичне)
     
  19. Shamna

    Shamna Мамуся

    Мені це ім’я дуже подобається, воно так солодко звучить. Коли ми вибирали ім’я для донечки, чоловік пропонував саме це ім’я, але тоді воно мені не подобалося і ми його не розглядали. Але якщо колись буде ще одна донечка, то точно буде Мелася.
     
  20. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    В мене була викладачка, в якої внуків звуть Северин і Лаврин. По-моєму, гармонійно і цікаво.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1