Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    мені завідуюча іншого садка казала що по закону немає права брати швидше (ми просто були записані в 3 садки, але це було ще до електронної черги), але де таке можна прочитати незнаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Так, є таке. Але тільки одна оця фраза, власне. При цьому є багато випадків, коли діток, яким майже 2р, зараховують. І нам зразу після реєстрації в черзі завідуюча казала, що можна взяти. А тепер каже, що не можна. :sad:
     
  3. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    намікає на взятку:girl_devil:
     
  4. silvia

    silvia Well-Known Member

    Жанно, давайте глянемо трошки з іншого боку.
    Якщо ви зараз попадете у ясельки, то у старшій групі вам буде 4.10-5.10. В школу в 5.10 ви не підете однозначно і залишатись будете ще раз у старшій групі, але вже з іншими дітками ( тими, що були у середній + можливо ще к-ка залишаться з вашої). Якщо ж почекаєте ще рік, тоді спокійно у 6.10 прощаєтесь з садочком і разом з знайомими дітками йдете у школу.
    З іншої сторони, якщо підете у 2.10 у ясельки і плануєте одразу ж після відпустки по догляду виходити на роботу , то пройде замало часу для адаптації...і якщо немає з ким залишити дитину на час хвороби ( це може бути на початках 1 тиждень в садку, 3 - вдома), буде трудно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    От власне з цих міркувань я і хотіла здавати раніше, бо ж на адаптацію має бути певний час. У вересні 2016 я маю неодмінно вийти на навчання і якщо дитина щойно піде в садок, то боюсь на пари попадати не буду, враховуючи те, що Ви розказували (тиждень ходить, три вдома)...
     
  6. izz

    izz Well-Known Member

    Чи є тут хтось,хто планує залишати дитину повторно у старшій групі?Чи всіх дітлахів з шести віддають до школи,чи великий відсоток діток з семи іде?
     
  7. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Так, я залишила.На вересень сину буде 5,9 то ж вирiшили ще не давати в школу.Багато таких дiток э , з групи сина залишаэться на наступний рiк 11 дiток - майже половина групи.
     
  8. izz

    izz Well-Known Member

    Вони попадуть до іншої виховательки в нову групу?мій син на наступний рік буде в старший групі і на на вересень вже буде 6,4.Але вагаюсь,на рахунок школи.Малий гіперактивний,на чомусь зосередитись може лиш на 5 -10хв і то тільки на тому,що його цікавить.Сидіти спокійно взагалі не може,їсть-виконуючи акробатичні па.А коли начиталась рекомендацій психологів,про те,що раніше 7 не давати,задумалась.А з іншої сторони,повторне навчання за тою самою програмою,цікаве мабуть небуде.Чи записати його всетаки на підготовку до школи,а тоді вже дивитись,чи іти до школи,чи залишити ще в садку
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2015
  9. Fast

    Fast Well-Known Member

    А ви не хочете звернутись до спеціалістів, які би допомогли розвіяти ваші сумніви? Треба дивитись суто по вашій дитині.
    Я не претендую на істину, що веду дитину до школи в неповних 6 років. Минулого року, я планувала це, але дуже сумнівалася. В дитини нема діагнозу гіперактивна, але
    вона і відповідати спокійно стоячи чи сидячи не може, а коли спокійно сидить, то настільки на цьому завданні зосереджується, що інше вже не може виконати. Але коли чухається, піднімає ногу, під зад собі підставляє - все нормально. О і виявляється це нормальний стан дитини в її віці (я то в курсі, але рідня то нє - я ж то була ідеально спокійною)
    Ще був один варіант - віддаю, до школи, якщо зовсім не іде - забираю і веду на наступний рік. Зараз, взагалі це не варіант, бо я знаю, що вона в цей процес втянгеться досить швидко. На підготовці їй подобається, соображає нормально і буди ще рік в садочку, це для неї буде стрес. Тому кожен дивиться по своїй дитині індивідуально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. izz

    izz Well-Known Member

    А коли його краще завести,зараз маслом минуло5
     
  11. Fast

    Fast Well-Known Member

    Куди завести? Якщо зараз виповнилось 5 то з вересня-жовтня записуєтесь на підготовку, яких зараз до кольору до вибору - хоч 4 рази на тиждень, хоч 2, хоч тільки по суботах. Вирішуєте яка школа вам (мамі) підходить - записуєтесь. За цей рік будете бачити чи треба чи не треба давати дитину до школи, та й викладачі вам підкажуть. Просто не налаштовуйтесь категорично. Соломійки 2 коліжанки ходили на підготовку цього року, але батьки вирішили ще не віддавати цього року до школи. Одна так як і моя Мія осіння, а інша буде вже ось-ось мати 6, але вона дуже маленька і дрібненька. А на початку року обидві "100%" ішли до школи.
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. izz

    izz Well-Known Member

    Я так і планувала.По суботах на підготовку до школи водити,то з вересня.А ще думала в "горішок"чи "шанс"туди 2 рази на тиждень,а ще басейн.плюс в садок треба ходити-Богдана в логопедичну групу записали.Короч.буде весело,(меншому тільки 3міс.буде)і всюди з ним ходити.
    А в горішок коли документи подають?
     
  14. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Дівчатка, в 175 садочку є три групи Сонечко, Вишиванка і Дзвіночки. Хтось може щось про них сказати?
     
  15. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    1-го червня нам підтвердили заявку по електронній черзі, сьогодні чоловік пішов в садочок щоб написати заяву і занести копію свідоцтва, але вони не прийняли. Сказали, що обов'язково має бути медогляд. Якщо не встигнемо пройти до 16-го числа, то на наше місце візьмуть іншу дитину. Чи мають вони таке право? Бо я багатьох розпитувалась і всі казали, що медогляд можна проходити протягом літа. Ми в Львові будемо аж з понеділка. Реально за пару днів все попроходити? Скільки часу роблять аналізи? Чи може краще зробити в приватній лабораторіі?
     
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    не знаю чи мають, але нам також сказали принести медогляд та інші документи в другій половині серпня
    а що за садок?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Хмм, дивно трохи... Нам сказали принести медогляд якраз перед тим, коли будемо йти в садок, тобто спеціалістів можемо проходити протягом літа, аналізи та шкребки треба здати якраз перед походом у садок. Ми будемо йти з серпня-вересня. Медогляд, думаю, почнем у липні, бо зараз дурдом у поліклініці твориться(
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Це 118 садок на Дністерській. Я теж планувала проходити трохи пізніше. Ми були 4-ті в черзі, тому думала проблем взагалі не буде, а тут так категорично - не встигаєте, то берем когось на ваше місце:sad: Мене ще цікавить, чи є якесь загальне положення щодо вступу в ДНЗ, чи то вже в кожному садку вирішують по своєму?
     
  19. maha

    maha Member

    Ми коли йшли в садок, то казали, що навчальний рік починається з 1 вересня, а до того-період оздоровлення, тобто, заява є, підтвердження є, можете не ходити. А медогляд зі шкребками несли якраз 1 вересня, і зразу залишала доню на 1 год. (165 садок). Медогляд пройти в принципі реально, але врахуйте, що деякі лікарі можуть бути у відпустках, та й для дитини з їхніми графіками до всіх встигнути, то буде стрес.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Цікавить садочок 132 на Сагайдачного біля Шевченківського гаю...Хтось може поділитись враженнями?
     
Статус теми:
Закрита.