Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Там є можливість і безкоштовного пошуку (посилання дала у відгук).
    Мені, навпаки, подобається, бо є можливість замовити Виписку/Витяг без звернення до реєстратора (а це швидкість і відсутність потреби платити хабаря реєстратору).
    Єдине, наші банківські юристи дали запит на мінюст, щоб нам роз"яснили, що на тому документі вважати електронним підписом реєстратора, бо поки ми такого нічого не знайшли.
    Але, коли доопрацюють, думаю, ця штука буде дуже користуватися попитом.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Скажіть будь-ласка не знаю чи в првильну гілку написала.Але таке питання:чи потрібно при розлученні за згодою сторін писати якийсь договір у нотаріуса про утримання дитини з когось із батьків?
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це за вашим бажанням. тобто укладення нотаріального договору спрощує процедуру призначення аліментів- цей договір вже просто подається до суду при потребі (виникненні спору щодо утримання дитини). Або (якщо немає суперечки) є тим юридичним документом, на підставі якого і здійснюється утримання дитини одним із батьків ( тоді не виникає судової тяганини щодо питань утримання дитини).
     
  4. kira lv

    kira lv Member

    Моя знайома потрапила в історію, може хтось підкаже. Ситуація наступна: при оформленні документів по припиненню підприємницької діяльності(ще по старому закону це було у 2004р), по незнанню звернулась тільки в податкову, де їй видали довідку. Жила собі людина спокійно, думаючи, що вже не є підприємцем, бо ж в податкові сказали, що вона у них вже не рахується (не звернулась до державних реєстраторів). Через деякий час зареєструвалась на біржі праці, як безробітна, на той час мала малолітню дитину, допомоги не отримувала, тому що зразу влаштувалась на роботу, а ось її роботодавець отримав дотацію, за створення робочого місця для жінки з дитиною. Тепер через стільки років біржа, напевно, проводила звірку з державним реєстром підприємців і прийшов їй лист щастя, що всю суму, яку отримав її роботодавець, вона має повернути. Чим це їй загрожує, адже ні копійки з цих грошей вона не отримувала. Хто повинен зараз повернути кошти, її вина бо не знялась з державного реєстру, а гроші отримав роботодавець.
     
  5. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Тобто,якщо немає суперечки хто буде утримувати дитину,тоді нічого завіряти в нотаріуса не потрібно?Я правильно зрозуміла чи ні?))
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Нотаріальний договір- це чисто для підстраховки. Немає ніякого обов язку його укладати. Скажімо: батьки розлучаються і усно домовилися про утримання дитини. Мама на аліменти не подає, бо ніби все домовлено на словах. Через рік тато вирішує, що "вистачить" і перестає утримувати в обумовленому розмірі.Мама подає в суд на аліменти. В цьому випадку вона зможе перетендувати на суму в % відношенні від заробітку або у твердій сумі ( при наявності умов). Якщо б у неї був нотаріальний договір, який батько перестав виконувати, тоді б просто звернулася до нотаріуса за виконавчим написом і це було би підставою для примусового стягнення аліментів в обумовленій договором сумі без звернення до суду.

    ТОбто, обов язку укладати нотаріалний договір на утримання дитини- немає. Питання утримання дитини вирішується або через суд, або нотаріально або за добровільною згодою батьків, яка ніде юридично не фіксується ( сьогодні тато пообіцяв- завтра передумав). Якщо батько дитини погоджується на укладення нотаріального договору- це найпростіший варіант юридично захистити право дитини на утримання одним з батьків
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Vyruchalochka

    Vyruchalochka Member

    Дівчата, підкажіть, у кого мобілізовані. Які документи достатні для нарахування підприємством середнього заробітку. Корінець повістки і повідомлення від військомату було надане підприємству. До кого йти на консультацію? Чи правомірно, що мене відправили до військомату завіряти Звіт про затрати на виплату середнього заробітку.
     
  8. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Яке тепер держ. мито за прописку? При прописці сплачується тільки держ. мито чи є ще якісь додаткові платежі?
     
  9. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Дівчата, підкажіть, пліз:
    щоб на ринку декілька днів на тиждень на орендованому місці торгувати продуктами харчування, чи треба Пп оформлювати і які тоді і скільки податків сплачувати?
     
  10. 85 коп. Ніяких законних додаткових платежів немає.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Чи у Львові є десь безкоштовна консультація юриста?
     
  12. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Дівчата- у нас є хоч якийсь вплив на працю комунальних структур?
    Наприклад- виключили воду, не повідомивши.
    Світло дали більшої потужності і прилади погоріли.
    Чи там після відключення гарячої води її як включили- то довго тече бруд і платити за таке ну явно не альо.
    Взагалі- побутові питання- то до якого юриста і чи є взагалі зміст?

    І поясніть хто знає- що в Україні є під поняттям "сімейний" юрист.
    Дякую!
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Дівчата і мами) Зявилась в мене дитинка, відповідно і візочок, а пандусу або хоча б рейок в підїзді немає(( Мучуся нереально, бо щось "скакати" по сходках він не дуже хоче, та й рама дуже розхитується. В під"їзді 7 сходинок і ширина сходів дозволяє встановити пандус. В нас ОСББ. На усні прохання голова ОСББ каже що грошей нема...(насправді думаю що більше не хоче, ніж не може). Що мені в такому випадку зробити? Написати може заяву на його імя чи ще кудись? Чи то простіше самовільно встановити якось, мені тоді ніхто нічого не скаже? Порадьте!!!
     
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Спитаю зараз щось таке примітивне... Але шо зробиш, як відповіді не знаю і немаю в кого спитати:
    приватні нотаріуси вони всі рівнозначні? Тобто мені потрібно до будь-кого? І чи у всіх послуги коштують однаково? Якщо по-ріізному, то приблизно на скільки відсотків коливається ціна? Бо як 5-10 % -- то навіть бігати у пошуках "дешевшого" не варто, а як 50-100% різниці -- то готова витратити півгодини на "обдзвін" і пошук дешевшого
     
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Kandya, з нерухомістю не знаю, а з дорученням т о була суттєва різниця: 250 і 170грн. Рік тому.
     
  16. Arika

    Arika Well-Known Member

    Може хто мене проконсультує, ситуація така:
    Одна малолітня дівчина мала статеві зносини з повнолітнім хлопцем, в результаті чого завагітніла. Завагітніла, коли ще було 15 років. Зараз їй 16, хлопець уникає її. Що їй зараз робити? Куди звертатися? Принаймні дуже потрібна матеріальна допомога, бо це малозабезпечена сім"я, через кілька місяців пологи, що з цим хлопцем робити?
    Або порадьте, куди звернутися до мудрого спеціаліста у таких питаннях, щоб порадив як правильно діяти?
    --- дописи об"єднано, 17 Червень 2015 ---
    На пл. Міцкевича 6/7 є безкоштовні юрид. консультації від Самопомочі!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. terezka

    terezka котяка-вишивака

    а в міліцію батьки не звертаються чому? вона ж неповнолітня
    чи потреба матеріальної допомоги все переважує?
     
  18. Arika

    Arika Well-Known Member

    В тому справа, що не знають куди звертатися, в міліцію, в суд??? тобто можна в міліцію звернути, але толку з того мало буде...... звичайно хочеться його наказати, але там ще та дівчина проти міліції, наївна, жаліє його, то ще ж дитина.........
    --- дописи об"єднано, 17 Червень 2015 ---
    а що потреба матеріального і звернення в міліцію виключають одне одне?
     
  19. terezka

    terezka котяка-вишивака

    заяву про згвалтування куди подають? в суд чи в міліцію? і що значить "жаліє"? дитина яку дорослий чоловік розбестив потребує втручання батьків, а не оглядки на те, що вона "наївна" і т.д.
    міліція радо бере такі справи, насправді. особливо тепер. ще якщо пресу підключити то взагалі.
    добре так сидіти тихо і думати, "а толку не буде". буде толк, якщо батькам важлива їх дитина. а не казати що "не знають куди звертатись". знають, але думають про можливу вигоду.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Arika

    Arika Well-Known Member

    То ж не згвалтування, то ж "любоффф" була, вона ж по своїй волі, хіба стаття підпадає, про статеві зносини з особою, що не досягла статевої зрілості