Догляд за собою і ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 22 Грудень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Відповідь: Догляд за собою і ГВ

    фарбувалась під час вагітності і після пологів одразу десь через місяць (безаміачною).
    Дівчата пишуть про випадіння волосся, в мене якраз зараз знову така проблема((. В період з 3 міс до 6 міс випадало, потім перестало, правда робила постійно маски з гірчицею, а зараз після 1,5 року знову полізло.... Знову роблю масочки вже десь місяць, але вся хата і далі в моєму волоссі (довге і чорне - важко не помітити). Боюсь скоро без шевелюри зовсім лишуся:sad:. В когось було таке після 1,5 року від пологів?
     
  2. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Догляд за собою і ГВ

    Навіть тут у топі теми колись писалось, що фарба ніяк не шкодить на ГВ і аміачна і безаміачна.
    Я цілу другу вагітність фарбувалась і після народження як ні в чому не бувало звично підфарбовувала волосся... Першу вагітність була перестрашена, навіть не стриглась, ну, але то окрема тема.))
     
  3. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Дівчата, купила я собі "Капсіол" для волосся . Пише в інструкції, що, якщо є потреба в користуванні, то ГВ потрібно припинити на час лікування. Там в складі реп'яхова олія, настій гіркого перцю і спирт.
    що скажете? Це через спирт такі застереження?
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  4. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Застереження є у будь-якому препараті, треба дивитися, який вік дитини( чим менша тим гірше) ну і схильність дитини до алергічних реакцій.
     
  5. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Малявці рік і місяць, та й він не алергічний в мене :girl_nea:
     
  6. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    Дівчата, в кого були пігментні плями? У мене під час вагітності не було - але, як тепер виявилось, то я тільки так думала, а насправді була одна велика суцільна пляма на все обличчя). Зараз вона сходить, але видовище не ахті - ефект кракелюру, де "тріщинки" - це вже шкіра нормального кольору. Ті "тріщинки" розширюються з ходом часу, утворюючи таким чином вже коремі острівці-пігментні плями. Подекуди шкіра вже відновилася, але вигляду то не покращує - таке враження, що засмагала в окулярах і листком на носі (ці місця вже висвітлилися).Губи - як у дитини, що їла шоколадне морозиво - коричневий контур пунктиром. І над бровами ще одні " брови".
    Поділіться досвідом, хто мав схожі явища, будь ласка. Що робити? Як довго це триває?
    Я наразі не придумала нічого, крім пілінгу. Висвітлюючі креми чомусь у мене асоціюються тільки зі старечими пігментними плямами ( а я себе тішу думкою, що це ще не вони :girl_spruce_up:)
     
  7. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я консультувалася у косметолога, то пілінг тільки поверхнево проблему вирішить (і то навряд чи всю). Тим більше, зараз вже сонце агресивне.
    Треба, щоб пройшло достатньо часу після всіх гоормональних змін, щоб добре очистилася печінка. Інакше плями не подолати.
    Я комплексно робила процедури, в тому числі відбілюючі креми (до чого тут старечі плями? ;) ), а головне потужні сонцезахисні.
    Ефект був.
    Тепер у мене знов є плями після вагітності, ще й літо.
    Планую поки тільки сонцезахисні фільтри використовувати, щоб не ускладнювати проблему. А вже десь восени - буду щось кардинальніше.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    А в мене якраз під час вагітностей вони й з"являлися - причому саме отак - темна полоска над губою - наче вуса, + ефект "засмаги в окулярах", то просто острівці - темні плями...Я нічого не робила - шкіра сама висвітлювалася, але десь до пів-року....
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    @Тетянка до півроку після пологів? Бо мене ті "вуса" жовті дуже вже дістали, навколо носа виглядаэ як веснянки- півбіди. Але щось навіть трохи не блідне. Чи через півроку після припинення лактації? В мене вже 3,5 років гормональні качелі
     
  10. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Шкіра на зимовий період висвітлюється у всіх.
    Але деяка пігментація сходить, а деякі плямки залишаються назавжди.
    Тут потрібна консультація косметрлога. Спф захист однозначно, ну і висвітлюючі креми.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    Розмовляла з косметологом. Вона сказала, що при ГВ протипоказані пілінги і відбілюючі креми, спф маэ бути 50. От і думаю, що якщо ГВ планую ще з рік, то бути довго ще мені "красунею". Хоч дівчата пишуть, що пігментація проходить сама поступово. Але, здаэться, то не мій випадок, бо в мами так і не пройшла. Але вона смугла, а я світлошкіра, то дуже помітно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Влітку пілінги взагалі не роблять. Але то таке. А чого відбілюючі креми протипоказані при ГВ? Та ну ;) кіко ви там того крему намастите на личко. Ви ж не все тіло покриватимите чорт зна чим.
    Практично всі аптечні лінійки мають креми, котрі призначені для висвітлення пігментаціі. Спф хоча б 30. Але для мене то темне питання з тим еспеефом. Його ж поновлювати треба постійно.
    Казала мені колись моя бабуся соком петрушки веснянки висвітлювати.
     
  13. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Нє, ну Вам взагалі то будь-який лікар скаже при ГВ їсти тільки печене, варене, парене і сидіти на дієті поки годуєте. Ну, ви так будете робити? Нє? Бо всі ми знаєм шо то пьорли і вмієм поступово "відшліфувати" свій раціон під дитину і за пару місяців вже наминаєм продукти, про які книжка пише аяаяй.:)
    То саме і з косметикою.
    Я читала, що годуючим взагалі кремами не можна користуватися і навіть милом звичайним, все тільки дитяче має бути.:) Навіть про макіяж читала відмовитися, поки годуєте, а і ше про лаки і нігті... але то якась повна савдепія.

    Про креми, маски, ну, та я Вас прошу- на здоров"я, тільки б часу і бажання.:)

    Я зі своїми пігментами ради в домашніх умовах до цих пір не можу дати, тому я їх просто троха полюбила.:)
    Якщо цікавитесь як натурпродуктом зменшити пігментацію, то я петрушки не користаю, бо мені важко її якось на лице наносити, злітає, а сік душити, то забагато честі і часу.))) Я в кожну маску додаю пару крапель лимонного соку, плюс всі кислі продукти трохи висвітлюють шкіру.

    Маю ББ проти пігментації, з добрим СПФ, але то всьо "квіточки", проблему не поглиблює, але і повністю не забирає. Трохи правда не так вже страшно, але думаю шо то вже пожизнєнно.:girl_impossible:
    Після першої вагітності якось до року само зійшло, а після другої "приклеїлось" на мертво.((
     
    Останнє редагування: 1 Червень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. ginseng

    ginseng Well-Known Member

    Дівчата, справа не в шкоді для дитини від відбілюючого крему, а в тому, що під час гормональних коливань можлива непередбачувана реакція шкіри на агресивні компоненти. Хороші відбілюючі креми якраз такі містять ( фруктові кислоти і т.д.), можливі алергічні реакціі, гіперкератоз, нерівномірна дія на різних ділянках обличчя... Але літом про це дійсно вже не йдеться, а з осені може спробую щось лагідне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Ну і захист спф варто починати наносити вже з лютого, максимум з березня.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Мої пігментні плями після вагітності посходили самі, десь за півроку-рік після пологів. Але маю плями постакне. Дуже добре мені допомагає їх освітлювати маска з меду (має бути натуральний, не пастеризований) і кориці. Якогось вав-ефекту нема, але плямки з кожним разом стають світлішими. Можливо, ця маска поможе і при вагітній пігментаціі.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  17. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    дуже добре з цим справляється порошкова бодяга, але теж є нюанси щодо застосування.
     
  18. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Може то якійсь вийнятки.
    Ну, бо якщо так, то впринципі на фарбу для волосся також могла б бути різна реакція, неспівпадіння кольру і т.д...

    Я впринципі за, щоб менше тим всім паритись при ГВ, бо то не є якийсь особливий стан. Жити собі звичним життям, користуватись звичними засобами та й по всім.:)
    Можна спробувати для початку чи не має реакції, хоча так і без ГВ рекомендується робити. А так...не бачу особливих "кордонів". Ну, бо якщо те все так ускладнювати, то само по собі відбивається охота до довготривалого ГВ. ІМХО
     
    Останнє редагування: 2 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Дівчата, а коли та полосочка з пуза має зійти? Вже б вийшла на пляж купальнику, але та полосочка мене смущає...
     
  20. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Я на неї дивилася, дивилася, а потім протеома мочалкою - зменшилась одразу вполовину і по площі іпо насиченості