Особливості гігієни хлопчиків

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Vероніка, 13 Серпень 2011.

  1. Mari

    Mari New Member

    А нам лікар говорив, що потрібно легенько змивати.... впринципі малого ця процедура не турбує ) мені здається, що це біле утворюється від залишків сечі. Хоча, можливо, і помиляюсь (
     
  2. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    В малого таке з"явилося, коли я була в пологовому
    Майже 2тижні, він був без мене, чоловік був на роботі\в мене в лікарні
    І пісюн йому ніхто не мив так як треба :girl_cray:
    Така була велика біла гулька біля головки, що ми з чоловіком перелякались і одразу поїхали на Орлика до доброго знайомого, дит. хірурга
    Він то діло руками зняв, були спайки і купа того білого "добра" (добре, що до гнійного запалення не дійшло)
    Опісля виписав нам мазь Офлокаїн, мазали 5днів і все, дякувати Богу загоїлось і пройшло
    Просто, коли купається дитина, треба добре відкривати пісюн і добре все вимивати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. tasha

    tasha New Member

    Дівчатка. в мого малого таке враження що та верхня плоть взагалі скоро заросте, а якщо я трохи намагаюсь її натянути то ідуть тріжини, які трішки кровять. Я боюсь тих тріщин, нічого не роблю, за дня два вони загоюються, але скоро дірочки взагалі не буде видно. Малого тріщини не турбують, він на них зовсім не реагує, але мені здається, що так не має бути.
     
  4. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    У мого синочка(1,2р) дуже збільшується піся під час пісяння і струя відхиляється вправо. Почитала, що це ознаки фімозу. Його однозначно нічого не турбує, але я б хотіла проконсультуватись в адекватного уролога. Бачу, що тут гарні відгуки про Рудоман Л.М., тож дуже прошу, хто має контактний телефон, киньте в приват.
     
  5. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    В мого малого так було і нам відтягували.Але це настільки боляче і великий стрес для дитини.Можете спочатку самі спробувати по чуть-чуть кожного дня відтягувати ,але тільки після ванни,коли пісюн добре розпарений(ми щоб кожного дня не купати просто запарювали ромашку і мочили пісюна) ,щоб менше боліло.А якщо ні то краще покажіться лікарю.
     
  6. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    А збільшений протягом усього часу пісяння? Бо якщо тільки на початку - то нормально. І у нас так, я вже тут питалась за таке. І те що струя в якийсь бік відхиляється теж не страшно.
    А от якщо збільшений увечь час і вихід сечі затрудненний - то таки трнба проконсультуватись.
     
  7. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    Та власне, що таке роздування почалося відносно недавно і піся виглядає як куля. Маю старшого синочка і знаю як виглядає збільшення того діла під напором, а тут явно щось не так. Дзвонила в реєстратуру,то відповіли, що Рудоман виходить у вівторок з відпустки, то поїду на авось, але буду вдячна, якщо хтось таки поділиться її контактими, бо живу не у Львові.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    От приїхали ми з села, були там кілька днів, умов дуже митися не було, а от вдома сказав, що піся пече, я зразу його в ванну, потім у ромашку, то ніби пройшло. Три дні трішки мочила ромашкою і не жалівся, бо все питала. Нині попісяв і каже, що піся знову пече, але за кілька секунд пройшло і знову нічого не болить. це що? можливо, це наприкінці якісь солі з сечі потрапляють і його кілька секунд пече?
    у нас фізіологічний фімоз, рік тому відкривали, та все вернулося так, як було (дирочка маленька, він не пускає, щоб більше відтягувати, тож під час купання, чоловік тільки легенько промиває), тому ми вирішили туди не пхатися, бо для дитини ті процедури травматичні. чоловік каже, що у малого просто така будова, як у нього, колись до цих справ ніхто не пхався,а в період статевого дозрівання усе там само відкривається. Тому я щось в роздумах, чи то знову дитину тим травмувати (причому нема гарантії, що все не повернеться як було), чи лишити в спокої принаймі до 6-7 років?
     
  9. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    А в нас така ситуація: синок часто руками лізе до пісюна, вже так почалось з 9 місяців. І постійно, як тільки голий пісюнчик, руки там, шось колупає. Я щабираб руки, пояснюю, шо пісюнчиком пісяють. Як відівчити? Щось робити? Таке у ваших було?
     
  10. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    А що в тому такого? Дитина вивчає своє тіло.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Та щось довго вивчає, вже скоро йому 1,1. Та і начиталась всякого про ту пристальну увагу до пісюна. Якби ж то просто вивчав, заглядав, дивився, а то недивлячись, рука біля пісюнчика, теребить там собі.
     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мені здається що то всі хлопчики так роблять, ми набагато старші, але все одно як тільки голий так одразу не те що теребить, а тягне, крутить, длубає там щось :girl_crazy: Коли в трусах - то все ОК, не лізе туди.
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    якщо вам відкривали яким чином все вернулось?
    Адже якщо відкрили, то теба було перші пару днів періодично потримати в марганцовочці/фурациліні/ромашці, змазати пантестином, чи будь чим іншим аналогічної дії, а надалі під час купання дитини відкривати плоть і промивати.
    Чому питаю, бо нашому малому відкрили рік тому ( у нас був фізіологічний фімоз, і 80% крайньої плоті було зрощене з голівкою) йому було 2,10 , власне в перші дні після відкривання ми проводили рекомендовані маніпуляції, а далі все зажило і я щодня як купала малого відкривала, промивала. І там ніби то вже й не було чого заростати, бо ж все вікдрите.
    А став чуть старший, то вже сам часом себе тягає туда-сюда, ну але щоденна гігієна завжди присутня під час купання.
     
    Останнє редагування: 31 Травень 2015
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    і ми так робили, спершу двічі їздили до Рудаман, вона сама відкривала, закладали мазь кілька днів, полоскали кожен день, потім сказали тільки під час купання (виходило десь 2-3 рази в тиждень, коли купалися у ванні) відкривати, чоловік відкривав, але кожен раз то було дуже тяжко і далі стало неможливо робити, бо не пускало, а по-новому рвати плоть не хочеться. на жаль, чула випадки від знайомих, що по кілька раз мусили робити ту процедуру, бо все заростало і ставало, як було. я не хочу так його мучити стільки раз...
     
  15. Vika

    Vika Well-Known Member

    В меншого синочка напух і почервонів пісюн.
    вже таке 1 раз було, я промивала, так як Комаровський радить (натягувала вверх шкіру і шприцом в середину), допомогло за 3 дні.
    і от знов те саме, ниє, шарпає пісю і каже "кака". промила і заснув.
    в нас в місті не хочу йти до лікаря, не раз чула що тут зразу різати-рвати будуть. я проти.
    головка не відкривається зовсім, скупченні смегми не бачу.
    вчора ходив обкаканий не знаю скільки, чомусь не казав, а я була зайнята і не занюхала.
     
  16. IrYnKaZvAdYmKoM

    IrYnKaZvAdYmKoM New Member

    Нам сьогодні примусово відкрили головку, бо гнійний баланопостит. Лікар все почистив, сказав робити ванночки і мастити головку маззю. Але я ніяк не можу відкрити головку, роблю все як казав лікар і не получається, не впускає крайня плоть. Поясніть, як то правильно відтягувати, щоб головка відкрилася.
     
  17. unsure

    unsure Well-Known Member

    Значить ви непрвильно робите. Це зараз досить болюча процедура (коли по живому так говорячи). В нас коли таке було, то я тримала міцно малого а чоловік робив всю процедуру, йому показував лікар як. Нам сказали якщо ми зараз це все не пройдемо і незробимо нормально до заживання, то заросте наново і знову прийдеться з часом коли це все назбирається і почнеться гноїння підрізати. І за 3-4 дні малого вже не боліло і він сам давав робити цю процедуру. А тепер вже сам все робить.
     
  18. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Моєму племіннику підрізали чуть, то хірург сказав ще тиждень обов"язково відкривати і мазати маззю, інакше все знову заросте і треба робити тоді вже обрізання о_О Але самі ми того робити не змогли. то кожного дня їздили до чергового хірурга і за пару гривень робили ту процедуру. Зараз все в порядку
     
  19. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, а як то відкривають? Ми були на медогляді. , то нам хірург сказала,, що теж крайня плоть приросла до головки і в рік вони то якимось спецінструментом виправлять. Зараз нам шість міс, то ще можна самому щось зробити? І нащо то півроку ще чекати, якщо вона сказала, що само то всеодно не виправиться? І наскільки та процедура є травматичною?
     
  20. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Процедура не приємна, але якщо все правильно, то за 3-4 дні догляду все буде ок. Я б взагалі туди не лазила, якщо нічого не турбує малечу. Відразу вирішила, що малого не буду давати на всякі відкриття. А в 8 місяців зауважила, що головка чудово вже відкрилася. Не спішіть.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk