Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    І я ніколи не сплю коли чоловік за кермом вночі.
    Цей раз ми дорогу поділили, і Румунія буде моя)
    Перший раз ми виїзжали годинка 5 дня, в обід були в Болгарії на місці. Але ми їхали взагалі без зупинок. То дійсно важко водію, чоловік тоді сам машину вів весь час. А не, вру, заїхали ще в Джамбо коло Русе ( дит. мегамаркет)
    Другий раз виїхали 9 ранку, також впринципі нон стоп їхали, десь в 3 ранку зупинлись на якійсь заправці і там зкраєчку поспали в машині 3 годин, проснулись і поїхали далі. В 9 ранку були в Поморії. Так поспати пару годин дуже було доречним, то значно легше стало.
    Дітям перший раз було 1 р і 4,5р, вдруге відповідно 2р. і 5,5р.
    якщо його побачать, оштрафують. В нас є, але ми його знімали на час поїздки

    Їхали обидва рази через Русе. Стосовно швидкості, так чи інакше треба буде повзти. Я не в румуніє так в болгарії. Ми гнали перший раз по румунії, потім по правилах вся болгарія. Вдруге по правилах румунія, гнали по болгарії. Суттєво на час дороги не вплинуло, витратили однаково часу обидва рази.
    Бухарест взагалі по кільцевій обьїзжали завжди, незалежно від часу доби.
    Румунську ровіньєтку чоловік купував через сайт ( кажись той що Оля-льола вказала), зручно бо на кордоні всі починають за ними бігати а ти сидиш в машині, вже все маєш. Болгарську віньєтку купували вже в болгарії, в Русе, одразу після митниці там стоять кіоски з тими віньєтками, непомітити їх неможливо. Всюди вказівники.

    По погоді обидва рази попередніх їздили з 15-18 червня, на 2 і 3 тижні, погода була супер.
    --- дописи об"єднано, 18 Травень 2015 ---
    Якщо апартаменти студіо де одна велика кімната і одразу кухня то дорого.
    Ми минулого року платили 33 за червень і 40 євро за номер в липні, спальня, вітальня, кухня зі всім моджливим приладдям, пралка, 2 кондюки, кабельне тв, безліміт інтернет, санвузол звичайно, утюг, пилесос і т.д.
    Взагалі бачу що по пропозиціям, там де є 2 кімнати чи повністю облаштовані всім апартаменти то хочуть 40 евро, часом хочуть 35 не дуже зажрані.
    Стан житла попроще і ціна попроще. Там де все новеньке, гарненьке, і вилизане, там дорожче. Ближче до моря дороже.
     
    Останнє редагування: 18 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. VERO

    VERO Well-Known Member

    А ми на тому паромі і митниці втратили 4год. Чоловіка на тому сонці вже так морило. Діти почали нудитись. Мали в 12год. бути на місці, а приїхали аж в сам обід. Тоді мала проблеми з носом. Тому конюк не включали. Цього разу їде 2 водії. Я себе таким не вважаю. Маршрут школа-садок-хата для мене покти що межа.
    А Вам моргали перед постами поліції?
     
    Останнє редагування: 18 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Ооо, співчуваю, без кондюка в таку спеку то капець
    я теж не є мега водій, але Румунія з її 50-6км/год, і постійними селами це не складно. Якраз чоловік за цей час відпочине, поспить, щоб потім в Болгарії вже їхати, вона і швидша і складніша по дорозі.
    так, моргали, коли вдень їхали, румуни моргали. А вночі ми ніколи ніде поліцаїв не бачили. Але там не завжди треба поліціаїі, ви маббуть бачили на стовпах ящики з відеокамерами. Припускаю що частина з них муляжі чи не працюють, але нам навігатор завжди про них попереджав де вони встановлені і ми там дууже правилньо їхали)
    Ага, і раз в їдете в СБ, там у них в СБ в курортний сезон, обмеження по швидкості руху 40 км год, якщо ви не знали, майте на увазі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    я знайшла за 31Є новенький номер-студіо на березі через букінг з можливістю безкоштовного скасування броні, може краще ще десь пошукати? ціни можуть на різних сайтах відрізнятись?
    Я ще знаходжу якісь болгарські сайти, але не дуже розуміюсь на тому як там можна забронювати житло..
    Дівчата, а ви на перід бронювали житло чи по приїзді шукали? читаю, що в червні знайти житло не проблема, але я люблю якось все зазделегідь сплановане і бути впевнено, що приїдемо і нас чекатиме наше житло..))
     
    Останнє редагування: 18 Травень 2015
  5. VERO

    VERO Well-Known Member

    Апартаменти не дуже вигідео через букінг бронювати. Дешевше на пряму з власниками домовлятись. Посилання дівчата в темі постили. Я не підкажу. Пам'ятаю, що в назві сайту було слово почивка.
     
  6. VERO

    VERO Well-Known Member

    Спочатку написала, що 2год. Але чоловік виправив, що 4год. Приїхали до паромної переправи у 8ранку, а пересікли пункт пропуску (відразу за переправою) після 12год. А вже могли бути в місці призначення.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    http://bulrest.com/properties/pomorie/
    http://pochivka.bg/
    http://my.pomorie.com/pochivki
    тут можна глянути.

    Через букінг я би не брала, бо зустрічала випадки коли напряму було дешеешве. Ну і там є телефони власників, мейл, я з ними по мейлу або через вайбер спілкувалась коли житло обирала.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Гляньте сайт bgstay.com, всі рази,що були в Болгаріі бронювали по ньому,залишились задоволені.
    Також непоганий курорт св.Влас, бронювали по dineviresort.com, там багато житла належить компаніі діневі,вони підбирають на будь-який смак та гаманець. Дуже хороша перша лінія-будинок,басейн і стежка на пляж.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    і знову я до вас)).
    Як в Поморії справи з комарами? :girl_crazy:
    І ще цікавить, можливо гуляли там чи чи жили поблизу, чи нормальні пляжі і взагалі місцевість на самому початку Поморія - початок вул. Князь Борис?
     
  10. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    не було, або дуже дуже мало
    початком ви що маєте на увазі?
    Якщо початок рахувати як по нумерації будинків, від краю півострова ( бо ця вулиця йде наскрізь відь одного до іншого кінця Помірія), то це є стара частина міста, і там по карті видно що неподалік є пляж, але як на мене найкращі пляжі старої частини міста вздовж вул. Крайбережної. Гляньте по карті, там до пляжу впринципі недалеко, але не прям вже, якщо там жити то це далеко не 1-а лінія будинків.
     
  11. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    напевно, я сама погано зрозуміла ту карту :girl_crazy:. Гляньте, будь ласка, на карту:
    data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,S8wt6Lc71Gkор.png Місцевість, про яку питала (що знайомі там були), позначила цифрою 1. Цікавить
    От цифрою 2 позначила місцевість, де знаходжу житло в новобудовах вздовж вул. Крайбережної. Ви десь в цьому районі відпочивали, чи я не так зрозуміла?
     
  12. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    цифра 1 це частина нового Поморія, там якраз розташовані великі готелі, пляжі я не знаю наскільки доступні просто відпочиваючим не з готелів. Але там нова частина міста, дорога основна, купа машин, тобто всі авто які виїзжають з Поміорія в сторону Бургаса, всі їдуть тудою, ну і там немає де так сильно погуляти як на мене.
    цифра 2 це стара частина поморія, ми там жили на вул. Нео Анхіало, і цей раз будем жити в тому ж будинку, на іншому поверсі. Тут гарна затишна набережна, купа кафешок вздовж неї, старенькі колоритні болгарські будиночки ( не настільки як в несебрі але не новобудови), бабульки які вьяжуть крючком їхні знамениті вьязані скатертикни, маяк, причал, тут більша частина муніципальних пляжів. Машин тут не багато оскільки це ну фактично тупікова частина міста, тобто тут тільки машини відпочиваюцих ну і тих хто там живе. Тут же пішохідна зона ( ну типа нашого проспекта шевченка в мініатюрі) лунапарк, купа магазинчиків, атракціони, памьятки архитектури і т.д.

    Ну одним словом, ми для себе цього разу іншу частину поморія не розглядали навіть. Але можливо ті ваші зрузі що відпочивали в новій частині міста щось інше можуть вам розповісти, не менш цікаве. Можливо там теж добре, просто ми цього не побачили і не відчули.
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  13. instalator

    instalator New Member

  14. Raven

    Raven Мама малятка

    До речі, цього року румуни масово їздять відпочивати в Болгарію, як ми в Карпати. В п'ятницю -суботу черги на в'їзд, а неділя - виїзд. Компанії роблять собі знатні гулянки на ближніх курортах і їдуть назад.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    знайшла за 25 Є в червні апартаменти з окремою спальнею+ хол:кухня-вітальня:)
    Читала в темі, що минулого року не радили везти якісь продукти з України, бо там ціни +- як в нас. А що скажете з теперішнім курсом? варто закуплятись тут, якщо планую готувати там їжу сама?
     
  16. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    Порадьте будь ласка, де в Болгарії можна відпочити молоді, щоб було весело і комфортно на липень місяць?
     
  17. Marks

    Marks New Member

    Сонячний Берег. 2 рази уже там були, рекомендую для молоді)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Panna Land

    Panna Land Well-Known Member

    може, якісь готелі порекомендуєте?:girl_smile:
     
  19. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Дівчата, на скільки днів ви брали ровіньєтку?
    справді, дівчинка по тел. дуже люб"язно все пояснила і розказала)), а ще приємно, що ціна за відкриття візи цього року в них не змінилась в порівнянні з минулим.
     
  20. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    це звичайно плюс, але писала, що минулого року, їздила від них, то автобус, а саме якість перевезення, значно погіршилася у них.
     
    • Інформативно Інформативно x 1