Ваше ставлення до ЕКЗ

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем levandivka, 1 Травень 2010.

?

Моя позиція:

  1. Читала уважно "Позицію Церков", вважаю, що гріх

    32 голосів
    38,1%
  2. Та читала... Але ж... Якщо дуже хочеться - не зовсім гріх

    14 голосів
    16,7%
  3. Не читала. Але свою думку маю, поділюся

    11 голосів
    13,1%
  4. Най люди мають! Медицина - наше всьо...

    27 голосів
    32,1%
  1. Baffy

    Baffy Active Member

    Аборт - також чийсь вибір, може про це теж не можна говорити тим, хто на нього зважився? І на вбивство народженої людини?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

     
  3. Baffy

    Baffy Active Member

    Я кажу про мовчання/не мовчання на гріх. До того ж, коли йдеться про абортативну технологію.
     
  4. Baffy

    Baffy Active Member

    Хоча, якщо в жінки безплідність - як проблема з імплантацією чи з виношуванням, то хто-зна чи варто так "всиновляти"
     
  5. Baffy

    Baffy Active Member

    Д-р П. Гусак (УКУ, Інститут родини та подружнього життя, "Рух за Життя")
    МОРАЛЬНІ ТА ПРАВОВІ АСПЕКТИ ДОПОМІЖНИХ РЕПРОДУКТИВНИХ ТЕХНОЛОҐІЙ
    І про ін вітро, і про інкорпоральне (останнє загалом може бути морально чистим, але на практиці є свої нюанси).


    Розділ ІІ статті:
    1. Моральна оцінка лікарської допомоги при заплідненні in utero
    2. Моральний аспект донорства сперми
    3. Чи є морально допустимим запліднення донорською спермою?
    4. Моральна оцінка донорства яйцеклітин
    5. Моральні аспекти запліднення в пробірці (IVF)
    6. Моральна оцінка донорства ембріонів
    7. Зберігання ембріонів
    8. Моральна оцінка “утилізації” неімплантованих ембріонів
    9. Чи є морально допустимими ґенетичні маніпуляціїї над ембріонами (їх “вдосконалення”)?

    http://family-institute.org.ua/downloads/file/visnyk2/st4 v2.pdf
     
  6. Baffy

    Baffy Active Member

    Продовження попереднього посту:
    http://family-institute.org.ua/downloads/file/visnyk2/st4 v2.pdf
     
  7. avokado

    avokado Well-Known Member

    Той хто не плакав днями над поганою спермограмою і над негативними тестами так що аж не хочеться жити не може осуджувати жінок що пішли на ЕКЗ, бо ви не знаєте про що говорите і не знаєте цих відчуттів і цього неймовірного болю, у кого є власні дітки - дякуйте Богу і просіть ласку такого дару для інших. Всі інші вислови, типу а я б зробила так-то або та як можна - абсолютно пусте місце поки ви з цим не зіткнулися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Подобається Подобається x 3
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Тема перетворюється на позицію однієї людини... Цілком погоджуся з дописом
    avokado. Людина, яка не стикнулася з проблемою безпліддя, не зрозуміє тих хто пройшов через такі випробування. Це як ситий голодного не зрозуміє. На мою думку, ЕКЗ це вихід для таких пар.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Я не можу казати, як би діяла, якби мала проблеми. Це все дуже складно...Хочу поділитися таким випадком моєї знайомої. Вона не могла завагітніти довгий час, і лікарі однозначно казали, що шансів немає. Сім"я усиновила хлопчика, і переїхала в інше місто (щоб ніхто з сусідів, знайомих і т.д. не знав, що дитинка всиновлена). Через років 6-7 думала вона, що хвора, бо погано себе почувала. Вагітність запідозрити не могла аж ніяк. Так от після всіх обстежень виявилося, що вона таки вагітна. Народила здорову пречудову донечку, а за два роки ще раз завагітніла, й має маленького синочка. Я веду до того, що чудеса бувають! Не потрібно зневірюватися! Бог дає випробування лише тим, хто має сили його подолати, і нагорода чекає на всіх, хто достойно проходить ці випробування! А ще одна моя знайома мала викидень, другий раз завагітніла й народила дитинку, яка померла через 3 дні, бо не працювали нирки в дитини. Що вона пережила, одному Богу відомо. Після того вона категорично відмовилася вагітніти, і взяла з дитячого будинку дівчинку. Так от я дивлюся на їх щасливу сім"ю і думаю, що вона спасла життя цій дитині (бо в дит будинках знаєте які умови і т.д.), і Бог їй відплачує тим, що вона пізнає щастя материнства. Виносити дитину - це ще не все! а виховати й БУТИ МАМОЮ для когось - це місія жінки! ЕКЗ - це не єдиний варіант!
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Baffy

    Baffy Active Member

    Колишній лікар-ембріолог розповідає про штучне запліднення: «Я зустрів Ісуса 27 січня о 19.00…»
    Я не осуджую жінок. Я вмію розрізнити людину і те, що людина робить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. marianast

    marianast Well-Known Member

    Я читала вчора у ФБ, дуже сильний текст. Але поширити не наважилась, бо маю в друзях кілька пар,які завагітніли завдяки ЕКЗ, моральні аспекти процедури ми не обговорювали ніколи, тому побоялась їх зачепити.
    От і я так думала, тим більше маючи перед очима приклад. Але після таких текстів схиляюсь до думки, що на ЕКЗ не наважилась би. Занадто багато треба принести в жертву
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. avokado

    avokado Well-Known Member

    Знаєте дівчата, якби я мала власних дітей і не мала проблем у цій сфері, я б теж можливо була проти ЕКЗ, багато раз писала і повторюсь, доки з цим не зіштовхнешся особисто, то не розумієш до кінця як воно і що. А фрази ". Я вмію розрізнити людину і те, що людина робить." мабуть має право говорити Господь, бо лише він знає, що є добро а що зло.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну раз всі пишуть то і я додам. Треба все дуже добре зважувати. Бо навіть якщо не звертати увпгу на позицію Церкви. То є речі якими треба дуже добре поцікавитися, і добре все зважити. Як та купа прийнятих гормонів вплине на саму дитину, чи зможе та дитина в майбутньому народити своіх здорових дітей, а ще слід взяти до уваги, що такі дітки значно частіше народжуються швидше терміну, і відповідно, зі всіма наслідками. Відсоток вад, теж вищий. І ще багато чим треба поцікавитися перш як приймати таке рішення.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну і ще треба врахувати, що якщо завагітніти не вдається, то є якась причина, яка не дає цього зробити. Щось в організмі бракує. А штучне ігнорує цю причину, просто минає ів. Наскільки то є правильно теж питання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  15. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    ЕКЗ є допоміжною репродуктивною технологією, яка всупереч діагнозу безпліддя, може допомогти парам стати батьками. і якщо справді є якась проблема, яка не дозволяє завагітніти, а завдяки ЕКЗ це вдасться, то що тут поганого? правильним - є народження дитини, а чи відбулося запліднення природньо, чи за допомогою репродуктивних методик, це вже не основний момент. бо виходить так, що значить жінкам, в яких якісь проблеми, взагалі не потрібно вагітніти? ну от не получається, значить так їм і треба, вони самі винні, чи як? бо ЕКЗ - це штучне, це не природнє. я не думаю, що є якась різниця між дітьми, які народжені після ЕКЗ, чи при природньому зачатті. і дивилася якусь програму, де казали, що дитина, яка була народжена шляхом штучного запліднення народила вже свою дитину, тобто такі діти цілком нормальні, і нічим не відрізняються, бо вони теж люди!
    але то звісно, жінки, в яких проблем з завагітненням ніколи не було, не зрозуміють тих, які пробують все і всі методи, тільки для того, щоб відчути оцю радість материнства.
    я не знаю як в мене складеться життя, чи вдастся мені завагітніти, чи таки наважуся на ЕКЗ, але я вже рада від того, що ми живемо в такі часи, коли медицина вже здатна допомагати, і дарувати шанс на життя. крім того, штучне тільки те, що запліднення відбувається поза організмом жінки, а вже дальше все те, що і при звичайній вагітності (жінка виношує і народжує).
    я нічого поганого не бачу в тому, щоб лікарі допомагали, тому ще ЕКЗ - це тільки допоміжний метод (я це вже згадувала). єдиний мінус - це те, що не всі можуть собі дозволити штучне, оскільки в фінансовому плані не дешево.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  16. marianast

    marianast Well-Known Member

    Сама вагітність це чудово, дискусії викликають жертви в процесі. Щоб народити двох треба вбити чотирьох. Почитайте того польського лікаря за посиланням. ЕКЗ супроводжується процесами,які важко прийняти з моральної сторони.
    Звичайно. І ніхто вас не судить і не осудить , ну більшість точно, але коли приймаєш це надважливе рішення треба зважити на всі нюанси, не закривати очі на непрезентабельну частину процесу. От я і про себе писала, суто теоретично я б мабуть не наважилась, шукала би іншого шляху.
    А вам сили, Божої помочі і успіху в намірі стати мамою
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    . і якщо справді є якась проблема, яка не дозволяє завагітніти, а завдяки ЕКЗ це вдасться, то що тут поганого? [/QUOTE]
    Я може з іншої сторони це бачу. Але, блін, якби наші лікарі були більш досвідчені, вони б лікували цю проблему. Безпліддя є ж наслідком якогось розладу. І варто шукати причину. Якщо правильно встановити діагноз, то напевне на цей діагноз і лікування може бути. І результат інший, а не 50:50. А потім виявляється, що з тих 50% ще й проблеми з виношуванням. А в них ЕКЗ мало не панацея, бо це гррші. Можливо я помиляюсь. Я не спец в тих питаннях. Але це ж так з усім, не тільки з безпліддям. Лікують наслідки, а не першопричину. Це індустрія. За ЕКЗ Нікого не хочу образити, це дуже індивідуальний вибір сім'ї. А про діток, я працювала якраз в малого нянькою. Він завдяки Екз народився. Така лялька класна, моя любов, фото додається))) нічого не бракує) але статистика показує й інші факти. Таке життя((
     

    Вкладення:

  18. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Та, знаєте, дійсно, ситий голодного не розуміє. В мене теж проблеми з вагітненням станом на зараз. АЛЕ я є мамою чудесного сина, який тішить мене кожну хвилину мого життя. Тому я можу дозволити собі прийняти те, що є, і навіть змиритися з тим, що на цьому - ВСЕ. Бо навіть одна дитина - це таке щастя, яке передати неможливо, це вже величезний дар Божий, такий, що язик і не повертається просити більше, бо є ж люди, які тої радості взагалі не пізнали, і все б за неї віддали. Тому я можу дозволити собі відмовитись від материнства будь-якою ціною, яким по суті є ЕКЗ, і для мене це не варіант.
    Не факт, що я, тодішня, не пішла б на нього, якби мені не вдалося і так надзвичайно легко завагітніти, виносити і щасливо народити здорове малятко. Ну бо яка ж молода, щаслива сім"я без дитини, правда? А якби мені тоді теперішню голову - однозначно б не пішла. Занадто багато болючих, важких, складних і страшних (якщо вдуматися речей) стоїть на цій дорозі до материнства. І взагалі, все-таки важко назвати лікуванням настільки активну участь у створенні нової людини.. Ну але мені легко говорити, самі розумієте..
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @Baffy дуже цікаве і корисне інтерв'ю з лікарем. В мене пів родини медики та біологи, вдома все було багато наукових журналів. Так от, колись давно у міжнародному науковому журналі натрапила на статтю з фото, як досліджують генетичні модифікації живих організмів. Там було про змішання жаб з кимось, циплят з кимось, ще якихось тварин між собою. І фотки тих "мутантів". Люди - то жахливо! Оце життя дивилось реально сумними очима( Потім той журнал на макулатуру викинула й руки добре помила)) Це ж старанням людини понищили нормальний живий організм:girl_in_dreams:. Так, я розумію що то все "задля науки", але тоді ще будучи школяркою розуміла що це не правильно. Ще в статті писали що подібні експерименти надзвичайно потрібні і з людськими ембріонами, але це заборонено якимись конвенціями і поглядами церкви. Також читала що і з людськими ембріонами проводили такі різні досліди, і не тільки у фашистські часи, а й пізніше, і зараз найімовірніше теж проводять при різних клініках. Багато зародків гине, а деякі перетворюються в отаких бідних мутантів:girl_sad:. Може я засентиментальна, але після побачених дослідів з тваринами, уявити що собою являє людський ембріон і його погляд після маніпуляцій просто страшно. Я не релігійна, мої родичі-біологи якраз переважно генетики, так склалось. Знаю, як при "еко" теж самі відмирають ненароджені особини, або убивають зайві якщо пртживається декілька, чи пошкоджені ембіони. І це не добре. Моральні аспекти цих всіх "сопутствующих" маніпуляцій попросту відсутні. Лікарям це гроші й робота, це бізнес який цікавиться прибутками, а люди від зневіри йдуть на це, навіть не усвідомлюючи в що вв'язуються, або необізнані, а лікарі розказують все як чеез рожеві окуляри таким. Згадала ту статтю і аж моторошно стало( Я за досліди з рослинами, мікроорнанізмами, прищеплювання фруктів та ін., але калічити людей таким не варто, передусім отих ненароджених нічим невинних особин, яких створюють (що ненормально і без любові я вже навіть не пишу), не повезе - вб"ють, або мутантом щроблчюять і потім недовго воно мучиться і гине. Отака правда.
     
    Останнє редагування: 18 Квітень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ще отут добре все написано: Правда про штучне запліднення
    І ще з життя друзів батьків, з оточення науковців, медиків, біологів. Одна: хороший лікар, зараз викладає в Меді, багато років не могла завагітніти, пробували все з чоловіком, і в ирішили удочерити дівчинку. Взяли в років 5 її. Щасливо виховали, і ось вона вже вийшла заміж, а наша знайома внука бавить. Інша історія: жінка лікар, науковець, так і не змогли з чоловіком народити дітей. То вона все життя опікується племінником, любить його як свою дитину, тепер ось бавить його вже дітей. Так що кожному своє, звичайно, але висновки зробити можна:girl_smile:.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1