Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Я би крохмаль в ранки не сипала то поживне середовище для бактерій....воду з дитячим милом змийте і легень просушити марлічкою не ватою. Хочете вже сипати тоді тальк.
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  3. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Кожна зміна підгузка - мінімум на 20 хв.голопопити. Ніяких серветок, лише мити. Якщо маєте багаторазові підгузки, вдягайте їх частіше
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Розкривайте складочки, щоб дихали.
    Спробуйте як присипку знайти лікоподій - такий жовтий порошок - він дуже гарно помагає. В інеті точно можна купити. Головне - точно натуральний.
    Якщо маєте де взяти, то кладіть в складочки, коли вже вдягаєте щось, чисту вовну - такими пасмами тоненькими. Воно не зручно, бо сповзає, але може якось приловчитесь.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Я кладу в складочки валики з вати)
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    О, моя дитина хоч і літня, та з прогулянками у нас теж довго не складалося: виходило, що годувати нон-стоп мені таки було зручніше вдома в ліжку, тому перші навіть 2 місяці нормально не гуляли. Правда, на вихідних проводили майже цілі дні на дачі, там було зручніше, так що залежить від умов і таки циця, точніше майже безперервне годування, у нашому випадку було обмеженням.
     
  7. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, може хтось в курсі який то аналіз можуть призначити здати дитині на Лисенка в генетичному центрі? Треба його здати до 14 днів життя. Зараз не маю паперів біля себе, то назву напишу пізніше. Просто мене трохи "смущає" аналіз в генетичному центрі при тому що дитина здорова і ніяких підозр на вади нема і не було. Чи то лише забаганка лікаря? Народжували на Мечнікова


    Назви аналізів:
    ФКУ
    ТТГ
    АГС
    МВ

    Погуглила, зрозуміла що то за аналізи, але для чого їх здавати новонародженій дитині я не зрозуміла.
    Хтось таке робив?
     
    Останнє редагування: 3 Червень 2015
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ми робили. правда аж в три місяці. Колись ці аналізи робили в обов'язковому порядку в пологовому в перші дні життя. Зараз не роблять. Тому педіатри всіх(здорових і не дуже)направляють на Лисенка. Коли ми здавали, то були реактиви лише на ФФУ та ТТГ. Зараз не знаю як.
    Щодо ТТГ точно не поясню, а от ФФУ...То генетичне захворювання, фенілаланін не розщеплюєть і накопичується в тканинах організму. Якщо не виявити цю болячку в перші дні, то відбувається накопичення, безповоротні симптоми появляються ближче до пів року. Якщо знати це в перші дні, дитинка переводиться на спецдієту на все життя і можна уникнути інвалідності.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    То, напевно, фенілкетонурія і гіпотиреоз. Мав би аналіз братися в пологовому, але не мають матеріалів. Вартість в генетичному до 100 грн за обидва. Якщо дитинка хвора, то корекція харчування з раннього віку може суттєво полегшити симптоми. Ну і, як я зрозуміла, фенілкетонурія може передатися дитині, за умови, що обидва батьки є носіями гену (тобто не обов'язково то у них проявляється) і то з імовірністю 25%, тобто в одному з чотирьох випадків.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Не знаю, чи то то, але тут в Польщі ми ще в пологовому здавали якісь аналізи -Badania Przesiewowe Moworodkow w kierunku Chorob wrodzonych ( Mukowiscydoza(CF)- одна дитина на десь 2500 дітей, Fenyloketunoria(PKU)-одна дитина на десь 8000 , Wrodzona niedoczynnosc tarczycy (WNT)-одна дитина на приблизнл 3500 дітей, Rzadkie wady metabolizmu (WWM)- одна дитина на приьлизнл 15000-150000 дітей. І ті аналізи здають усі дітки, бо важливо дуже виявити, якщо є щось з того списку. При народженні об'яв няких, але в майбутньому можуть спричинити великі проблеми. І тому важливо перевірити і якщо є виявити і лікувати. То дуже рідкісні хвороби і це просто аналізи фактично про всяк випадок
     
    Останнє редагування: 3 Червень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Ми здавали аж в 4 місяці, бо про те що нам їх не зробили дізналась пізно і вже тут прочитала де можна здати. вартість 40 грн за 2 аналізи, а 2 мали б зробити безкоштовно. ми здавали минулої п'ятниці, з 10—12 год кожен день можна приходити.
     
  12. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

     
  13. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, в пологовому мали брати кров в дитинки, здається з ніжки на патологіі, але не брали бо не було бланків. Я так розумію, що йдеться якраз про ці аналізи. Я можу здати аналізи зараз, то не буде пізно? Чи потрібно мати якесь направлення? Чи потрібно записуватися наперед? І може хтось знає точний час і дні, коли можна здати аналізи.
     
  14. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Можете, не пізно. Записуватись не треба і направлення не треба. В робочі дні десь з 11.30 до першої.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Це також на Лисенка?
     
  16. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Так, на Лисенка.
     
  17. konfety

    konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

    Сьогодні здавали ці аналізи на Лисенка. 4кабінет, 40 грн, до 14 днів з дня народження. Беруть кров з пальчика. За тиждень-два дзвонити їм за результатами. Колись ці аналізи брали в роддомі усім, з п"яточки.
     
  18. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    А можете сказати точну адресу чи назву того закладу, це лікарня? Піду певно в понеділок. А ви написали до 14 днів, то ми можемо ще здати ці аналізи?
     
  19. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    вул. Лисенка, 31а Інститут спадкової патології .

    але ж вам вже майже місяць, а здавати

    малій такого не робили, малому теж ні і в пологовому не казали що потрібно робити. мені здається, це щось типу скринінгів для вагітних, при першій вагітності ніц не здавали, а тепер тре купу скринінгів.
     
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Просто ці аналізи, на відміну від вагітних скринінгів, є інформативними, і, головне, можуть допомогти дітям з тими хворобами залишитись відносно здоровими.
    Мабуть був період, що знайшлися кошти у держави і на таке, а тепер то прикрутили.
     
  21. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    То абсолютно інше. Раніше багато чого не робили, але життя змінюється, наука йде вперед і так далі :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2