Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    До речі, дівчатка переважно вдаються у татів. Тому моделі часто мають грубих мам, ну і навпаки, у мами-моделі повна дитина. Тому ваша доця ще має шанс стати моделлю. Ну і ще. Часто худі люди у дитинистві були пампушками
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Skifia

    Skifia миється в бані

    Убунтік, не слухайте ви тих "порадників". Що за брєд в такому віці казати таке на дитину. А те що це сказала лікар то не дивуйтесь, я от теж чула що кажуть досить відомі лікарі, і іноді то такі бздури що аж дивно як може людина з медичною освітою щось таке казати. І взагалі, як буде потреба чи будете переживати за обмін речовин малоі, то здасьте нормальні аналізи, і тоді будете щось міняти якщо треба. А таким знайомим я б поменше взагалі про себе розказувала :girl_yes2:
     
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а Ви хіба нещасливі через те, що Ви не є моделлю?:girl_smile:не беріть собі дурниць до голови. Якщо говориться про діабети і ще якісь ендокринні проблеми, то проводяться відповідні обстеження, а оті діагнози "на око" - то такий спосіб самоствердження у деяких людей.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Isa

    Isa Well-Known Member

    Боже,які бздури!таке враження,що люди не знають,що таке діабет...
     
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    моя особиста думка щодо цього - генетика і надмірна вага не аж так часто повязані
    генетично може передатись тілобудова, однозначно, також якісь хвороби, супутниками яких є схильність до повноти, втч. гормональні причини
    але загалом, якщо говорити про дорослих, то в більшості випадків це харчові звички, нераціональне, нездорове харчування... як люблять жартувати, що в концтаборах товстих не було
    також вже переконалася, що довге ГВ запорука стрункості, бачу це по дуже багатьох дітях, і в сімях де одне дитя було на ГВ ,а інше нє, друге більш схильне до повноти, при одинаково струнких батьках і попередньому поколінні
    а також звинувачую неправильний прикорм і подальше дитяче харчування

    а от щодо повненьких діток, то тут взагалі не бачу звязку ну ніякого, бо приміром часто в дрібних батьків повні крупні діти і навпаки, а генетика починає проявлятися в набагато старшому віці, як на мене то взагалі не показник
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  6. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    оооо, це про мою юну гімнастку)). Десь до 3 років доця виглядала пампушкою, хоч і важила не так багато, а зараз худюща і струнка у свої 8 років, харчується добре, просто організм якийсь такий, що не поправляється і все..
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Спеціально подивилась на фото вашої донечки. Не знаю як по вазі, але по вигляду мій малюк виглядав набагато повнішим у вашому віці. Він був таким запухшим, що в нього очі були як в китайця) Найбільше біткалась свекруха, постійно називала його грубим і що вона не любить таких дітей, і що треба менше його прикладати. Було трохи образливо. А ще він зригував фонтанами по 100 разів на день. Тут уже педіатр наполягала на рідшому прикладанні.
    А зараз я спокійно на його ребра дивитись не можу. Так витягнувся, худенький. Тому думаю в вашому віці про таке переживати точно не варто.
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Моя старша була не те, щоб пампушком, але такою файною кругляшкою. Зараз худенька в 3,5 роки і має дуже гарні харчові звички, я поки що дуже задоволена результатами нашого ГВ і педприкорму. Вона ніколи не переїдає, любить солодке, але не буде ним запихатися, між печеньком і яблуком частіше вибере яблуко. Щодо отого перлу про діабет - ну дуже воно було поширене в радянській педіатрії. Чоловіка двоюрідна сестра (вона мого віку) народилася поза 4 кг, дитину відразу посадили на дієту, перевели на штучне і до року постійно спостерігали в лікаря. В карточці було записано, що вона в групі ризику, отак з порогу. Якщо дуже переживаєте, поговоріть з @napoleona , в неї якраз дівчатка набирали огого, а старша зараз така струнка красуня:girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну звіщки в на такі вумні лікарі беруться, щоб сказати молодій мамі, що її дитина за перший місяць забагато набрала (1.5 кг) і що треба годувати раз в 3 години, а щоб витримала, то надворі гуляти, бо вдома не забавить :girl_impossible::girl_impossible: (мова про Україну)
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. chichika

    chichika Member

    А нас кров на цукор відправили здавати, бо дитина перегодована (ну ми таки пампухи файні). Я питаю: ви що цукровий діабет підозрюєте, а вона мені - це може бути все що завгодно.
    Так ми той аналіз і не збирались робити. І грудній дитині здати кров натще практично нереально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Ось на таку історію натрапила в одній із соцмереж
    Вот такой вопрос «Вы что-нибудь слышали о том, что долгокормление (свыше 1,5 лет) может дать (внимание!) осложнение в период климакса в виде опухоли головного мозга? Так сообщает заведующая ЖК в моем городе, и всех у кого климакс, либо рожавших женщин кому немного за 30 и выше с нарушением менструального цикла она отправляет на рентгенографию головы. Может быть вы что-либо слышали по этой теме?»
     
    • Смішно Смішно x 4
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    Я б ту д... саму туди відправила. Всяке вже чула за час гв, но то вже повний триндець.
     
  13. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    А це коли клімакс в мами чи в дитини? :haha::haha::haha:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  14. mipa

    mipa Well-Known Member

    Коли малому був рік ( ми були нп ГВ),я пішла на огляд в ЖК. Моя гінеколог сказала,щоб я терміново припиняла ГВ,бо після року в молоці вже нічого корисного немає))) Знаючи,що я лікар,говорила мені такі нісенітниці. Як я іі не переконувала,вона стояла на своєму. Ми годувались майже до 3років.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Я все перепитую, а де ділось? Виснуть навіть найпродвінутіші.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    В нашому пб дитяча конче мене на чай з молоком підсадити хотіла. Про мою заяву щодо рідини і що можна й воду - сказала, що воду я просто випісяю)) Казала, що вона 6л пила))) А я щоб хоч 2л пила.
     
    • Смішно Смішно x 5
  17. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Tachto

    Tachto New Member

    Мені наша дільнича педіатр таке видавала:girl_impossible: Але більше навіть не вона, а медсестра. Дочку десь у місяць посипало і ми почали "лікувати алергію". А вона не лікувалася. Я вже на такій суворій дієті сиділа, що від мене залишились самі очі. А висипи не проходили (потім ми знайшли нормального лікаря і виявили, що це через те, що до висипів приєдналася інфекція, але це було потім). І в нашій поліклініці скликали консиліум і вирішили, що всі наші біди від циці))) І у 4 місяці мені запропонували кинути годувати дитину грудьми (мамочка, у рєбьонка алєргія на ваше молоко!) і перейти на гіпоалергенну суміш:girl_mad: Я посміялался і після цього кілька місяців дитину в ту поліклініку не носила. А висипи ми подолали потім за два тижні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    якщо пити аж так багато, більше 5 л вдень то навпаки можуть бути проблеми з ГВ (десь читала)
    пити треба акурат 2-2,5 л як годуючим так і не годуючим)
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    мені вчора таке саме наша педіятрша сказала і треба терміново з цим закінчувати, ага - а ще вона заявила що таке довге годування сприяє поганому розвитку речі, і саме в той момент моя доня каже чітко "мама пити дай мені". Так і хочеться плюнути в лице таким вумним медикам, ну що їм так шкодить і страшенно дратує що мама довго годує грудьми і ніякі ВООЗ для них не показник, але от як щеплення не робим - то капєєєц, в садік не візьмуть і те, і друге, і десяте, але то вже в сусідню тему
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3