Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Я щось і не подумала, що то можна швидше забирати. Але дійсно, мінус, що прийдеться платити за цілий день.
     
  2. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    В нас садок коштує від $1500. Трохи напряжно, якщо мама не працює. А які у вас ціни?
     
  3. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Я плачу $4 за годину. Але в нас не готують їжу, лише розігрівають то що мама приготує. Думала про американський садок лише на рік перед школою, щоб підтягнути англійську.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    В нас українських нема, лише російські. Снеки дають, ланч приносиш з собою, або купляєш в них за $80 в місяць
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То ви не йдете на роботу? Навіщо тоді садок?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Я планую після трьох років йти, а поки що хочу помаленьку ввести дитину "в курс справ". Ну і в садку ними займаються, тому для загального розвитку це теж плюс.
     
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    якщо лише для "введення в курс справ", то рік часу - забагато. достатньо буде місяць перед вашим виходом на роботу. ну від сили 2 місяці. тоді вже і поведетев той садок, в який плануєте ходити. бо якщо віддасте зараз в один, а потім будете міняти, то вважайте, що все звикання піде в нікуди.
    чим там таким займаються з дитиною, чого ви не можете з малюком вдома?
    на вашому місці я би не віддавала поки дитину нікуди. тим більше по грошах це зовсім таки не дешево. якби це коштувало 150 долярів, а не 1500, то тоді можна було віддавати суто для того, щоб трошки відпочити від постійного перебування з дитиною самій.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Чим дитина старша, тим більше вона психологічно готова до садка. Є можливість побути з дитиною вдома до трьох років, то варто цим обов'язково скористатися.
    Ми так із Дарком зробили. Він пішов у садок в 3,5. І за пару тижнів звик. Повністю підтримую Almariel, що рік це забагато, та й не працює воно так, що тут походить звикне, потім там. Дітки - не дорослі, в них коротка пам'ять.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Дякую всім за поради, дівчатка! Будем шукати варіанти.
     
  10. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    це напевне домашній садок?
     
  11. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Day care при церкві.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Mazerati
    Попробуйте пошукати "non parenting" програми. В нас такі є для дітей починаючи з 2х на 1-2.5 год. Звичайно дла старших є більший вибір. Там власне вони займаються якимось занятям. В садку багато часу проводять на вдягання, міняння підгудзників, їсти, чистити зуби, мити руки, спати, тобто речі які ви і так робите в дома.
    --- дописи об"єднано, 29 Червень 2015 ---
    Це дуже дешево. Ви в NY?
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Угу, в NY. Знаю, що дешево. Американські садки у нас коштують близько $1500 на місяць. Польські беруть погодинну оплату і коштують $8 на годину.
    Єдине, що час від часу в наш садок треба приносити сухі та вологі серветки, прати білизну. Ну і я вже писала, що щодня готую сніданок, обід, перекуси з собою, там лише підігрівають і слідкують щоб дитина поїла.
     
    • Смішно Смішно x 1
  14. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Дарко ходив у садок, то мало того, що це коштувало майже $900 на місяць, так я ще й сама їду приносила. Так що у вас чудовий садок @Iablinska
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    На всі ПП відкриваю дуже особисте:girl_smile:.
    Катя - закінчила найпрестижніший юридичний універ в Торонто - як найкраща студентка мала стипендію і щороку їздила на літнє безкоштовне стажування в Францію, Австрію, Гонконг, Малайзію - зараз не може знайти роботу, бо не мають можливості її 30-річну взяти на роботу і платити відповідну її освіті з\п - юрист з міжнародної торгівлі ( вільно володіє англ, французькою, українською, російською, польською) . Роботодавцям простіше взяти стажерів і платити їм копійки, ніж такого рівня спеціаліста. Перебивається місячними контрактами. Так, за місяць може мати 12-14 тис CAD, а потім може кілька місяців сидіти без роботи і має за навчання зараз десь 120тисяч боргу.
    Юрік - ІТ - Йорк Університет в Торонто - теж найдорожчий. Працює в міністерстві освіти в Онтаріо. Йому 34 - працює там тільки тому, що найкращий соціальний пакет, на роботу приходить на 8 і йде в 16. Зараз сидить в декреті з малою, все робить вдома. Теж в + всі перелічені мови. Кредит за навчання виплатив минулого року.
    Оксана - невістка - фармацевт з ліцензією на приватну практику - 29 років. Працює в Рексал, Шоперс і 2 приватних аптеках по кілька годин на день, відбула 6 місяців декрету і мусіла вийти на роботу, щоб не загубити ту ліцензію. Теж ще має біля 70 тисяч боргу за навчання. В приватних аптеках в українському районі працює за вищу ставку, бо до вищеперелічених мов ще додається чеська. За день може бути по кілька годин на різних роботах.
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 1
  16. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Давати обід з собою - це ще не найгірший варіант. У мене 2 сусідки мають домашні дит. садки. Ми часто з ними ходимо гуляти. Діти їдять обід в парку. Крекери з сиром або булочки з нутелла або вафлі ( ті що продають мороженими) , а ну і кусок яблука або банана. Ми тут вже 5 років і нічого іншого крім цих трьох обідів я не бачила. Мені завжди було цікаво чи батьки знають що їхні діти їдять?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    В нашому найближчому парку є три садки, один з них Монтесорі. Вони кожен день вивозять малих діток до року на спеціальному візку (на 6 дітей). Просто ходять з ними по доріжці навколо парку. А недавно ми гуляємо, а їхня нянічка сидить на лавочці, візок біля неї, і демонструє дітям ютуб відео на своєму телефоні... В мене був шок. Все таки, телефони з постійним доступом до інтернету - це зло.
     
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Гарне відео про життя і менталітет в США. До такого рівня і нам треба прагнути, на такий уклад рівнятись (хоч там теж не все ідеально, звичайно):girl_yes2:
     
  19. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Тільки не все правда, гг) особливо про державні установи. Та, тобі там не нахамлять, як в Україні, але там вони такі повільні і часто байдужі до тебе.
    Хоча я маю дуже яскравий нещодавній випадок, як в державній міграційній установі офіцер дуже хамсько і нагло себе поводив, коли в нас було інтерв'ю на грін карту. Можливо, його задів мій випадок, що я бажаю відмовитися від вакцинації, яка обовязкова для грін карти, але такого ставлення я в Україні пригадати не можу. Він ні не привітався, не поцікавився, як справи (а я тоді була вагітна, 39 тижнів), перебивав мене і говорив: "бла-бла-бла, я то все знаю", формулював такі речення і використовував такі конструкції слів, які принижують людину. З першої хвилини загрузив питаннями такими дивними, що після такого інтервю можна було отримати шок і їхати одразу ж народжувати. І його навіть не стримувала присутність адвоката, який собі записував все це. Жодної хвилини простого людського ставлення. Ми тоді всі такі шоковані були - то мало сказано. На щастя, свої зелені карточки ми таки отримали, навіть без такої пропагованої тут вакцинації, але нервів потріпав він тоді немало.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Моє інтерв'ю виглядало приблизно так само. І я дорогою додому уже в думках пакувала валізи, була на 100% впевнена, що отримаю після такої розмови відмову.
    Теж не зовсім згідна з відео, таке враження, що та пані напялила рожеві окуляри і все бачить лише в рожевому світлі
     
    • Інформативно Інформативно x 1