Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Кілька разів какала до трусиків, а вчора я їй одягнула памперс. Вона його два рази знімала і казала, що до памперса какати не можна, але потім все ж одягнула і так покакала.
    Ні, труднощів не було ніколи. Поки дитина носила памперс, то какала щодня, часом два рази в день.
    Каже, що боїться горщика. Хоча пісяє до нього із задоволенням.
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Можливо, її колись щось заболіло, коли вона какала на горщик, то й вона якусь аналогію собі провела. А ви спробуйте, можливо, накладку на унітаз, якусь яскраву, цікаву, заохочуйте словами, що будеш тепер така доросла, на унітаз какати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Треба спробувати. Вона може зацікавитись, бо бачить, що старший братик ходить пісяти до туалету, а вона намагається його у всьому наслідувати.
     
  4. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Можливо горщик з мелодією? Бо ми одразу ліквідували ту пілікалку. Ну не нра вона мені. А можливо в нас просто така горшкова дитина, бо власне спершу какати, а потім пісяти почав у горщик.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. kewa

    kewa Well-Known Member

    нам вже 2 роки а горшок для нас це проблема.раніше садила ,робили діло.а тепер горшок -це ще одна іграшка.носимо на голові,складаємо туди машинки.по хаті ходимо в трусиках.думала почне розуміти ,що мокрому ходити зле.та де там.якщо налюримо на паркеті то щей бавимось в тій калюжі.коли вже дійде...........:girl_cray:
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Одного чудового дня, який мама назве - найбільш позитивним днем в році . Всі дітки різні , тому старайтеся терпеливо пояснювати, а калюжі прибирати разом. У вас вік такий, що все що бачить підходить для гри !!!
     
  7. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Почали ми сідати на горщик, після їдження і після сну, перші рази малий хотів вставати і кричав, а тепер знає, що як тільки попісяє я його зразу забираю) І ще...які у вас горщики для хлопчиків, в нас кріселком і не завжди попадаєм в нього...переважно десь попід бік витікає.
     
  8. Муська

    Муська Well-Known Member

    Якщо тільки попісяти, то хлопці пісяють стоячи :) з досвіду з двома хлопцями (але то вже страрші діти , які стояти вміють.
    Але у вас ще мала дитина, то ми мали горщик овальний ( видовжений вперед), тому проблем з попаданням хлопців не мала.
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    такий є в моєї мами(дежурний), то він якийсь дуже мілкий , мої туди не влазились зі своїм причандаллям, то пісяли стоячи , а я витягувала і підтримувала сам горшок
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    В нас стандартний з якоюсь качкою. Проблем з витіканням майже не було. Я потрохи вчила, що пісюнчик тре поправити. А тепер ми вже великі пацани і в основному пісяє стоячи на унітаз. То взагалі красота.
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  10. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    вчора був пісяльний день. запісяно всі колготи, штани, труси, що були в хаті. в нас період повного ігнорування горщика. присідає-робить калюжу, розмазує руками і рада жене далі. добре, що є пралка. пішов 4й тиждень нашої "боротьби":girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Креативно Креативно x 1
  11. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    І в нас чкийст такий період: саджу на горщик, чкмно сидить, але не пісяж, а через 3-4 сек іде на місце, де немає коврика і люрить. Задоволено руками витирає калюжки.
    Раніше, то на горщик гарно пісяв-какав, відсотків 90, а зараз капець.
     
  12. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    То в нього перша "криза горщика" . Матвійко просто пізнає світ, " ого, як я можу - раз-два і калюжа , навіть дощику не треба " :girl_crazy: Не переживай, трошки часу і йому перейде. В синочка кризи горщика переважно поєднувалися з прорізуванням зубів :girl_cray: А калюжі він на підлозі в ванній розливав щодня, бо полюбляв бавитися водою :connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. lyubashka

    lyubashka Well-Known Member

    у мене троє діток
    кожна дитина інша і в різний час у них "виходить" сідати на горщик. Єдине спільне - усіх привчали сідати на горщик літом
    Старша ще до 6 міс прокидалася з сухим памперсом з ночі, в 9 посадили нашу принцесу з задоволенням на "трон", було потім пару проколів, але...
    середня у 1,5 роки могла запісяти памперс з ночі, наші нескінченні спроби привчити до горщика увінчалися тривалим успіхом лише ближче до 2,5
    найменший, йому зараз рік і 3м, не виявляє бажання сідати на горщик, зловимо момент - добре, ні то - ні, мені навіть здається, що він іноді спеціально притримує коли сідає на горщик, а от як ставимо в ванну - лиш знімемо памперс - зразу результат
    Як на мене не варто мучити ні дитину ні себе. я прихильниця того, що до 36 міс усі сядуть на горщик.
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То купіть багаторазові непромокаючі - для екологіі значно краще!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. lyubashka

    lyubashka Well-Known Member

    я з вами згідна, якби в мене була 1 дитина то так, а з ними трьома :ed4d70def841dc74b57, коли я буду прати? :girl_smile:
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я саме так мала на увазі. Я перу раз в два дні. Найкоротша програма 75 хв.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Що скажете про такі трусики, може хтось використовував
    Тренувальні трусики для дітей, що привчаються до горщик, Не промокають відразу, але дають відчути некомфортний стан. 100% бавовна.
    У нас не складається з горщиком ще із зими, але тоді не переймалася тим. А тепер ті істерики вже надоїли. Коли саджу, то крик на всю хату, сидить 5 секунд, і далі в плач. Раніше ховала його, витягувала за пару днів , і так по колу. Зараз не ховаю, стоїть на видному місці, мала його обходить боком. Пробую садити хоч раз на 3-4 дні, толку нема.
    Думаю за ті трусики, бо з тими памперсами, вже мені не " альо"
     
  19. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Дайте дитині спокій. Вона ще така мала. Коли прийде час, сама сяде на горщик. В мене знайома дитину привчала до горщика з 6 місяців і в 2 роки вона ще не проситься. Пісяє, лише як мама посадить. Я навпаки, була лінивою мамою. До року і 9 місяців моя дитина була постійно в памперсі. Щоправда, горщик в нас стояв, але не використовувався. Показувала донечці книжки з малюнками, де дітки ходять на горщик і розказувала як це круто. Потім в нас було декілька дуже жарких днів. Я зняла памперс. Вдягнула звичайні бавовняні трусики, як у дорослих дівчаток :) І буквально за два дні моя малеча почала проситись на горщик, щоб не замочити гарні трусики. І з того часу ми ходимо на горщик чи унітаз без промахів. Так само друзі свого синочка почала привчати вже після 2 років і він одразу навчився без промахів робити всі справи в унітаз. Такщо, іноді варто розслабитись і дати дитині "дорости" до часу, коли вона не буде битись в істериці від вигляду горщика, а зрозуміє його призначення.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  20. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Можливо зараз невдалий період? може дитина відчуває, що Ви дуже хочете її привчити до горщика ))) зі старшою донечкою в мене було схоже, з 6 чи 8 місяців ходила на горщик, потім як відрізав, теж бути істерики, схоже, що в віці близько 1 р і 2 м.
    Я заховала горщик надовго, аби вона забула про нього, на місяць чи на два. В 1,5 роки вона знову із задоволенням і головне! усвідомленням процесу почала ходити на горщик і відтоді ми почали гуляти без підгузків, просто в трусиках. Проколів не виникало, а згодом вона зовсім відмовилася від підгузків, залишили якийсь час на ніч, але він був завжди сухий, тому обмежилися пеленкою-непромокайкою.
    А щодо трусиків - вони помічні тим, що можуть бути красивими ))) а дівчаток таким можна "підкупити".
    Проте для привчання до горщика на мою думку добре, коли дитина відчуває, що їй мокро, мусить налагодитися розуміння причинно-наслідкового зв'язку - попісяла - стало мокро в трусиках, і тоді говорити про горщик, пояснювати, що мокро би не було, якщо б вона туди сіла.
    А ще коли дитина в трусиках, Ви самі починаєте добре вловлювати, як часто треба висаджувати, як часто дитина хоче пісяти. І головне, треба змиритися з тим, що будуть проколи, калюжі і т.д. Тренувальні трусики здається, якраз і добрі тим, що не протікають миттєво.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1