Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

  1. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    І це теж нормальна поведінка для такої дитини. То все переросте. Згідна, часом мозок закипає:sad:
     
    Останнє редагування: 29 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    посмішило. Дитина такими категоріями не мислить. Це не "вредність". Це життя. Впісявся-зняли-переодягнули в сухе-сказали куди треба пісяти-проїхали. Поменше драми на пустому місці в мами. В дитини теж менше стане.
    ще я напишу - воно пройде
    ну це в ваших руках - скооперуйтесь з кимось. Варвара ходить до моєї подруги коли там є няня. І няня бавить всіх трьох, але за кожну окрему дитину ціна менша (за гуртовими цінами ггг). як дуже треба, то кручу-верчу - все можна щось придумати.
    оце зря
    можна народити ))) Я тепер часом чекаю як Варвара прийде від няні щоб вони разом з Михасем побавились. І їм весело і мені добре.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    я так Злату з садка чекала))) їм реально разом весело. ну трохи б"ються, трохи сваряться, але в основному бавляться)
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я малу давала в садок в 3 роки через те, що малий ( на рік молодший ) не давав їй навіть 5 хв спокійно побавитися, відразу руйнував, забирав забавки , фарби, олівці :girl_cray:... Навіть, якщо іграшка була такого самого кольору треба було забрати ту, яка в руках сестрички :girl_crazy:. А як мала пішла в садочок, то ввечері вже заскучив за сестричкою і так чемно бавилися. Але якщо були різдвяні, великодні свята, чи субота і неділя, то все починалося спочатку, реально думала, що " здурію ..." :girl_devil::girl_crazy::girl_cray: . Зараз вже двоє ходять в садочок, але в різні групи, то вдома бавляться в основному добре :girl_dance:. Буває, що і сваряться і товчуть один одного, але швидко миряться + я тримаю їх в полі зору і намагаюся контролювати ситуацію :girl_crazy::girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Розумію, бо перейшла... Якщо вас то втішить , то не здуріла, але щодня першим бажанням було застрілити себе " водяним пістолетом " . Дитина в такому віці не знає, чого вона хоче. В мене донечка спала на обідній сон два тижні на підлозі в коридорі при вхідних дверях і ніякі вмовляння- переконання не помагали .... Малий , якщо починав істерику, то маму-тата "голова тріскала " , зупинити було нереально, пригорнути не діяло , просто треба було перечекати. Якщо дитина лідер за характером, то найгірше , що можуть зробити батьки, то її " зламати " .Я б вам порадила хоча б 1 раз в тиждень походити на Монтесорі. Потім багато з тих вправ можна робити вдома самій з дитиною, нам допомагало переключити двох, хай на короткий період, але помагало. На Монтесорі малий змучувався так, що спав 3 години в обід і вечір був спокійний . Ми ходили 1 раз на тиждень на пів дня, бо це досить дорого, але того вартує !!!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Можливо в чистому і ідеальному вигляді несумісні, але в тверезому поєднанні і здоровому підході таки поєднуються :connie_pull-pigtail !!!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • мімімі мімімі x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    як? Як вихователька справляється з 30 дітьми без крику, покарань чи погрози покаранням. Тверезо подумавши - ніяк.

    не подобається - не їмо, нащо женити бегемота і рибу...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Так тих мам, які на 100% без крику, погрози і покарань теж дуже мало. А виховательки бувають ну дуже флегматичні. А бувають стерви, як і мами.
    А доки те позитивне батьківство? Садок ні, то ясно. Школа? Певно теж ні. Заняття чимось поза домом без мами. З якого віку? Де гарантія, що не трапиться дитині в 6-7-...-15 років якась дурепа, яка буде верещати і погрожувати?
    Я так часто почала стикатися з "темним" боком всього позитивного, мімішного і неламаючого-дитячої-психіки, що сьогодні відписалася від останнього ресурсу на ту тему.
    Тут тема пішла про активних дітей. То я зі свого невеличкого досвіду кажу - то є дуже круто, мати таку дитину. Воно вимотує, буває, але немає потреби кожної секунди паритися, щоб чимось не образити, щось не так сказати і чогось не поламати. То є характер, але він звичайними мамськими заскоками не ламається. То вже хіба батьки деспоти і на дитині відриваються. І не думаю, що садок вплине негативно на таку дитину, хіба ще більше шуміти буде від емоцій.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    темний бік є у всього, що догматизують.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я не знаю який мій... він і не послушно-спокійний... і вразливий місцями видається...
     
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    багато хороших ідей псуються скоро після того, як починають вдало продаватись. Тому я нікуди не підписуюсь, читаю лише те, що цікавить, і до всього ставлюсь критично. І по життю стараюсь не для того, щоб моя модель стосунків з дітьми оцінювалась за чиїмись критеріями як "позитивне батьківство", а для того, щоб я розуміла і відчувала своїх дітей, і розрулювала ситуації з ними на відчуттях, а не "об'єктивних ознаках".
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я не дуже зрозуміла. Конкретно в моєму випадку всі ті теорії втомили і я відчула, що то не для мене і моїх дітей.
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    або після того, як хтось дуже мудрий і вільнодумний притасовує до ідеї свої мухи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    все ти зрозуміла :)
    і починає продавати :)
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    про впісювання.
    Вірусик_мурах любить "взяти нову висоту" і на тій висоті впісятись. Тобто, спеціально там напісяти - на підвіконні, на драбині, на сходах, на поличці - скрізь, куди вдається уперше висадити свою дупцю.
    Стелю їй рушники, щойно виповзе. бо знаю, що знімати силою на горщик або наполягати на пісянні перед подвигом - не варіант.
    Дуже сподіваюсь, що мине поскорше. Літо ж, активний відпочинок, купа нових звершень :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Хронічна втома вдало компенсується позитивом , який дарують активні діти. В мене мала не могла ще гуляти в неділю, то притарабанила в кімнату з ванної дві подовгуваті пластмасові миски і обоє з синочоком були черепахами, які носили свої хатки на собі, переверталися , гупали тими мисками. Потім, коли їм набридло , то пороздягалися до трусиків, принесли тенісні ракетки і посідали в ті миски і перетворили їх на човни, а ракетками розгрібали іграшки по підлозі. Шум і гамір більше години часу був неймовірний :girl_haha::connie_pull-pigtail То не для людей зі слабкими нервами, а я тішилася разом з ними як мала дитина :girl_blush2:
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    Недавно донечка прийшла з садочка і сказала, що вона була покарана, бо вона говорила негарні слова , які її навчили Мартин і Ярема І що вона разом з ними стояла біля столу і не можна було йти бавитися .
    - " Знаєш мамо, мені не сподобалося бути покараною, то я більше таких слів в садочку казати не буду :girl_crazy: " Вона спокійно ділилася зі мною так само, як ділиться, що вона намалювала чи що вони робили весь день :connie_pull-pigtailА я спокійно ділилася з нею, що коли була така маленька , як вона , то також була покарана і також мені не сподобалося . Донечка була в захваті, що мама її розуміє :connie_pull-pigtail
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    100% я про те ж саме подумала, у мене малий кого хоч "перепре":girl_crazy:, йому що не кажи, що не роби, а він вчинятиме по-своєму. То щоб аж так йому нашкодити вихователька в садку має бути просто психопаткою-садисткою, а я не думаю що аж таких поганих вихователів є багато. :dntknw:

    Я згодна з @Haidee що часом отой фанатизм з ідеальним вихованням виглядає мені як бажання деяких батьків досягнути вдома цілковитої стерильності і мити хату доместосом по 5 разів на день. Ми живемо в неідеальному світі і дитина рано чи пізно з тим зіткнеться, ми не можемо бути цілодобово поряд до її повноліття. Рано чи пізно вона все одно буде спілкуватися з різними вчителями-однокласниками-співробітниками...

    Для того щоб бути підтримкою, авторитетом, гарним прикладом і люблячими батьками своїй дитині не обов"язково бути з нею цілодобово. То моя суб"єктивна думка, як буде насправді - життя покаже.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    @Akina Як показує спостереження за моїми знайомими, є такі діти (і батьки!), яким садок просто прописаний. Трохи знаючи твого Влада (ну і тебе, звісно ;)), чомусь думається, що ви - як раз той випадок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Ммм, так одне одного не виключає, імхо. І так, зовсім офф:
     
    • Смішно Смішно x 1
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То таке, кожна сім’я виховує дітей, як їй кажуть принципи і світогляд. Я собі багато корисного взяла від позитивного підходу. Тепер позитив закінчився, тому далі вивчати то питання не хочу.

    Мені не пропонували купити, то може я той момент упустила:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4