Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Олійками типу джонсонс ми не мастимо. Просто ще в пб нам на огляді педіатра кожного разу казали змащувати складочки вазеліновою олійкою. То вдома вже не треба? Я думала вона безпечна.
    Кип'ятимо ще поки не повністю зажив пупчик. А перекисю і зеленкою і так капаємо.
    А ту водичку з пластівців додавати не зразу, а в кінці?
     
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    як варіант, не купати так часто. Попу помити, та й вже.
    --- дописи об"єднано, 29 Червень 2015 ---
    вона (і багато чого іншого) в більшості випадків просто зайва
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Була в нас лікарка і сказала ті закисання капати краплі Флоксал. Що то гнійний конюктивіт і так не пройде.Не знаю чи варто? Ну і відповідно не гуляти поки є те закисання.
     
  5. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    У нас теж було те закисання десь у місяць, то коли за тиждень чайочок, ромашка не допомагали, а око за ніч дуже сильно жовтим гноєм закисало, що повіки позлипалися. То флоксал каплі допомогли за 5 днів. А от у 9 міс теж дуже почало очко сльозитися і в кутику таке біленьке збиралося, то нам Тобрекс призначили, коли воно за тиждень не пройшло. Правда то не так сильно закисало. То він теж не допоміг, це, мабуть, вірусний конюктивіт був. Пройшло само за три тижні, я дуже часто промивала ромашкою і розчином фурациліну(1 таблетка на стакан чи два води). Можете ще його спробувати.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Корисно Корисно x 1
  6. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Про шкіру.
    То є нормально, що вона лущиться, облазить. Дитина 9 місяців була у водичці, а тепер змінила середовище перебування :) не у всіх діток то лущиться, але то варіант норми. До двох місяців шкіра очиститься, звикне до нових умов і все.
    У моіх дівчат обидвох лущилась. В Сашка ні.
    Моя коасуня вже три ночі влаштовує концерт. Настя номер два :sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я капала Флоксал, промивата часто.
    Можете зробити розчин фурациліну і промивати часто.

    Щодо трав до купання - ромашка і череда, і кора дуба підсушують. Тому без потреби я би не використовувала, хіба попрілості якщо є.
    Для шкіри я використовую зволожуюче молочко від Ур'яж, але ми недоношені, в нас шкіра чутливіша, але ще трохи, то бачу, що вже нічого не буду використовувати.
     
    Останнє редагування: 29 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    я для Насті і Сашка теж це молочко мала. воно досить тяжке і економне. в жодному випадку баночку так і не добила :)
     
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Погоджуюсь , моя так облазила як змійка, коли знімала носочки, то зних аж сипалась суха шкірка, за два тижні очистилась і все.
    Тому моя порада - не заморочуватись :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    І ми облазили! Прийшла положна, сказала, суха шкіра, тре мастити, виписала крем якийсь. Я з того переляку намастила оливковою олією і наступного ранку обсипало дрібними прищиками. Перестала взагалі мастити, всьо пройшло. За тмждень положна прийшла, каже, оо, яка вже гарна шкіра, поміг ж крем гарно, я тіки потакала, хоча крему і не було
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Наливаєте відразу у водичку, у якій будете купати дитинку. Нам в пологовому теж казали мастити олійками, а вдома, коли прийшла неонатолог, яку ми приватно запросили, сказала нічим не мазати, і воду не переварювати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Купати рідше. В простій воді.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Марганцовка сушить. І ромашка сушить в нас таке було.Ми купаєм в емульсії ойлатум,то шкіра зволожена і вона забирає всілякі там висипи швидше,нам наш педіатр порадив.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Дівчата назбирала я питань трохи.1.Чи вдіваєте ви рукавички-щоб не царапався?2.як прочищати носик бо щось ніби похрюкує?3. Коли поїсть то тримаю щоб вийшло повітря. Потім буває що не засинає і кряхтить напружується і ще зригує.потім починає гикати. Що робити?4.чи сціджувати молоко після годування?5.щодо закисання очок то я крапаю Тобрекс, нам його ще в ПБ дали. Але лікарка казала Флоксал. То теж проти закисання ліки. Чи добре я капаю той Тобрекс? Чи всетаки купити флоксал.Наперед дякую за відповіді, бо щось в мене нерви на нулю(((
     
  15. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Щоб не царапалась,я обрізаю нігтики,рукавички вдіваю тільки якщо чую що замерзла в ручки(вона в мене мерзляк,як я).Носик морською водичкою Хюмером промиваю 3 рази на день,якщо є козявочки,то після того джгутиками з вати дістаю,був період з соплями то аспіратором видувала і потім називін капала.Коли гикає то даю ще цицю,або ношу вертикально,алеце довше.Молоко після годування не сціджувала ніколи,тільки якщо треба дитину залишити з кимось тоді сціджую.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Рукавичок я не одягала ні разу. Ми їх навіть не купляти і не мали. Трохи царапались,але то були просто сліди від нігтиків, жодної царапинки ми не мали.
    Носик прочитаю ватною паличкою. Дістаю тільки більші козульки, більш нічого не зачіпаю.
    Мої хлопці майже кожного разу зригують по трошки після годування. Це вже ритуал, відригнути повітря, а потім трохи зригнути. Часто після цього гикають. То я беру на ручки, замотую в пледик, і грію трошки (так вони і ліпше засинають). Або ж тато наш бере малого собі на живіт і тепло вкриває. Теж так засинали. Але ми почали практикувати викладання на животик перед їжею, то тепер вони таке не люблять, кричать. Бо я їх вчу голівку підіймати, то вони і в тата на животі трохи вередують.
    Знаю, що ще добре дати груди. Від теплого молочка проходить швидше гикавка. Але моїм Зайцям це не варіант, груди вони беруть лише коли голодні.
    Молоко я сціджую (стараюсь сціджувати) кожного разу, або ж хоча б коли вони погано брали груди. Але часто забуваю. Сціджую безпечно (не хвилююсь за застої), бо маю двох діток. З одним не радять. Ліпше частіше прикладати до грудей. Навіщо вам забагато молока. Тоді маля буде пити лише переднє молоко.
    За оченята нічого не можу сказати, бо на щастя не стикалися з такою проблемою.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Корисно Корисно x 1
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    до місяця десь вбирала. але координація рук не надто покращилась і дотепер дряпається.
    я чищу тільки, коли козюльки вже видно)) роблю з ватки маленький тоненький тампончик. а туди вглиб не лізу))) хрюкає, то на здоров"я)
    а що саме вас турбує в цій ситуації? гикавка? теж таке бувало. дивилась по ситуації. або годувала далі або спав на руках
    мене старше покоління тим питанням діймало) я все не могла зрозуміти для чого те зціджування) я не цідила ні разу. Так тільки підціджувала при маажі, коли застої були. то, певно, хіба у кого вже дуже багато молока або лактостаз треба цідити
     
    • Корисно Корисно x 1
  18. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я ото вас тут підчитую і думаю - а то нормально, що моя дитина взагалі не зригує, і ніколи не зригував.
    П.с. Я не підінмаю вертикально після годування

    П.п.с. І попередній малий не пригадую, щоб зригував колись
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В нас так було, моя мама казала, що я мабуть єдина не піднімаю дитину вертикально після годування. Як вона в мене на руках під час годування засинала завжди, то чого її піднімати. Вже трохи пізніше почала зригувати сама, без піднімання
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    @Oddly вам добре)))) всі просто кажуть що піднімати щоб те повітря що нахапався при смоктанні вийшло. Може ваш не захоплює повітря? Бо мій поки вхопить груди то вже нахапується(
     
  21. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я також ніколи не піднімала дітей, після того, як поссали. Все було в нормі. Ніхто не зригував, коліків не було іт.д. Впевнена, що це необов'язково.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1