Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    насправді ціни минулорічні, один в один, порівнюю вартість тих самих апартаментів минулого року і тепер. А вот людей напевно в 2-3 рази меньше, це помітно і по пляжу і по центру міста.
     
  2. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Дівчата, хто вже в Болгарії не один раз побував, порадьте, плііііііііззззз, що можна тут купити такого, чого в нас нема або в нас дорожче :connie_pull-pigtail?
    Читала, що народ по дорозі сюди або додому заїжджає в великий дитячий супермеркет Джамбо. В якому саме місці він знаходиться і чи дійсно вартий уваги?
    в Поморії ми платимо за номер 50-60 кв.м на сім"ю з 4 осіб (спальня, велика вітальня з кухнею, балкон, душ+туалет) в приблизно 70-100 м від пляжу в червні 25 євро, а в липні 30 євро.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Мені з Болгарії привозили крем для рук з троянди. Я так розумію, що там косметика на основі троянди популярна (їхня лінія). В нас такої не бачила, а по ціні тим більше не скажу чи вигідно. Як на презент можна.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А як ви знаходили ці номери? Може порадите щось в ПП?
     
  5. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    знаходила через болгарські сайти ті, що тут дівчата радили, зараз напишу вам в пп детальніше:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. ZaKohana

    ZaKohana New Member

    Джамбо - у Бургасі. Так, це мегамаркет дитячий. Ціни різні, є дешевші іграшки, ніж у нас, є дорожчі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Джамбо є і в бургасі і в русе. Якщо в бургасі то він на трасі айтос-бургас, недалеко від міста. Якщо в русе, то одразу після митниці як їхати то зправа буде джамбо.
    Минулого року ми русе проїзжали вночі, то потім в бургаське джамбо їздили. Розміри і асортимент тих магазинів однаковий.

    І там не лише іграшки ( до речі основна масса навіть якщо недорогі, то досить непогані) а і одяг, предмети інтерьєру, канцелярщина, всякі декоративні штуки для дому і саду/городу.
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  8. yusha

    yusha New Member

    Ціни вони ще минулого року підняли ,говорю конкретно про свою господиню, що обіцяла скинути ціни,а як дійшло до справи, то ні. Щодо людей - пік сезону у них починається після 10 липня. Не треба тішити себе ілюзіями, бо болгари все одно орієнтуються на руссо турісто.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    справа в тому що я 3-й рік підряд відпочиваю у болгарії, і другий рік підряд в поморії, і період відпочинку завжди однаковий, кінець червня-початок липня, тому всі нюанси про пік сезону, кількість відпочиваючих і т.д. мені відомі. І я з власного досвіду порівнюю кількість людей минулого року на це число наприклад, і цього року. Ніяких іллюзій. Кафешки напівпусті, на пляжі місця валом порівняно з минулим роком, на вулицях в 10 вечора майже нікого, минулого року була зовсім інша картина, і це не тільки моє спостереження)

    Стосовно руссо турісто - так, тут суцільна москва і решта регіонів россії, українців значно меньше. Але тішить що часто люди сюди їздять щороку одні ті самі, бо мої діти зараз на пляжі зустріли діток з москви з якими вони тут бавились минулого року, то було море радості як вони знайшлися через рік на тому ж місці в той же час )
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    сьогодні ніби навала туристів якась на пляжі :girl_crazy:. Вже майже 2 тижні тут і лише сьогодні в 8 год ранку на пляжі було вже досить так народу.. Ще тиждень тому приходили зранку на пляж і були першими. Але нам самі болгари розказують, що цього року на багато менше людей, ніж минулого..
    Ви знаєте, Поморіє - це перший для нас курорт, де ми зустріли велику кількість українців, а саме наших західняків: Львів, Тернопіль, Чернівці, є багато народу з Києва та області, які розмовляють на російській, але в разі знайомства красиво переходять на українську)). Ми як приїхали, то були приємно здивовані, коли часто чули українську мову то на пляжі, то на вулиці, то в кафешках. . Правда, помітила, що наших багато приїхало десь середина червня(багато хто вже поїхав додому, наші сусіди включно), можливо в липні сюди їде вже більше русо-турісто, не знаю, але я стільки україномовних туристів не зустрічала ні в Криму ні в Туреччині.
     
  11. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    ну вот уявіть все те саме тільки раза в в 2-3 більше, і в 8 ранку вже було важко зайняти місце))
    А ви до речі тут на якій вулиці? на який пляж ходите? Може ми десь поряд?
    Так, я теж належу до тих українців які розмовляють російською, тому мене мабуть теж багато хто приймає за руссо турісто)) але власне української мови я на пляжі чула 2 рази, і 1 раз на базарчику, за тих пару днів що ми тут цього разу. І порівняно з минулим роком, українців було таки більше. Або власне на тому пляжі де ми, там більшість російськомовних.
    Ну загалом мені цього року більше подобається, бо " меньше народу, больше кислороду" чи що )))
     
  12. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    з мене всі сміяться, що як я ту назву вулиці запам"ятала)).
     
  13. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    То ми зовсім поряд, ми на Нео Анхіало, перший будинок від пляжу

    Отправлено с моего Lenovo S850 через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Щодо цін-незнаю як в Поморьє,але в Святому Власі минулого року відправляли малу з бабусею і шукали там же цього року - ціни виросли на 30-40%. Я про ціни за номер в готельному комплексі. Щодо цін в приватному секторі не в курсі.
     
  15. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Питання по валюті: розрахунок за проживання в левах чи в євро відбувається?
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    як завгодно, вони чудово перерахують в любу валюту, ну хіба що гривні наші їм нафіг не потрібні. А доллари, євро їм чудово підходять, ну і леви само собою.
     
    • Корисно Корисно x 1
  17. VERO

    VERO Well-Known Member

    Привіт.Ми в Сонячному Березі. Дощик перепадає постійно. Водичка чистенька. На пляжі повно місця. Найдешевша мережа супермаркетів Пенні. По ранньому бронювання оплатили готель на 2 дор. І 2 діток за 500 євро з 2 раз. харчуванням,гірками, басейном в 250м від суперового пляжу. Їхали 8 чоловік в машині. Комфортнішого і доступнішого відпочинку для нашого сімейства не бачу.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  18. Альона

    Альона Well-Known Member

    Готуйтеся до спеки :) З 6.07 передають до +38, і так цілий тиждень.
    Ми 15 їдемо в Еленіте- к-ка км від Сонячного берегу. Щось небагато форумлянок в цій темі, мабуть, не знайду компанію в дорогу (, ми своїм авто.
    Вода тепла?
     
  19. irabil

    irabil Well-Known Member

    Ми щойно повернулись. Вода тепла. Я ніколи в цій порі року не відпочивала, завжди в серпні і очікувала, що вода буде холодною, а насправді зовсім ні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Gala

    Gala Well-Known Member

    Пару днів тому повернулися з Греції, пів пляжу українці , і то з західних областей.Приємно вразило.В Криму було рідкістю почути українську...Російську було чути ,але мало...Тільки в нашому готелі на стоянці порахували коло 30 укр. машин.
     
    • Подобається Подобається x 1