Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    І є велика різниця між тим, що писати молодій мамі не робити нічого, а дивитись за поведінкою дитини, і одразу свічки-трубочки. Навіть як ви кажете, що не радите, а лиш пишете, що ви робили. Але насправді ж радите і ше й підкреслюєте, що то нічо страшного, хоч не маєте права, бо ви ані лікар, ані не спеціаліст в цій справі. І твердження "а моїм дітям нічо не було" ні про що не говорить
     
  2. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Ну от і в нас зараз так. і теж не бачу в тому проблеми. І, якщо чесно, не рахувала скільки він там какав чи не какав до 6 місяців. Більше дивилась на то як
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дитина спокійна? То й ви заспокійтесь. Поносіть в позі висаджування, реаально помічне. А тим більше як дитина пукає нормально, знач нема там как
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Вам тут вже добрячу гору всього нарадили. Далі вирішувати і вибирати Вам.
     
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А що може бути від трубочки?

    Що краще, щоб мама нервувалась? Переживала? Думала постійно про це? Раз поставив трубочку -- і маєш спокій. А фраза про те, що дитина "звикла" до трубочки -- це взагалі найбільша бздура
     
  6. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Вам 3 міс, це може бути стрибок росту і молочко більше засвоюється.
    В мене малий часто не какав по 5 днів, і нічого його то не турбувало, тільки мене і то тільки перший раз. Потім гарно прокакувався без запорів, плачів і т.д. Видно така його особливість, бо і зараз в майже 2р, часто ходить раз на 2, 3 дні.
    А на рахунок свічки, теж прийшлось один раз ставити при темп. 40, бо сироп випльовував- то малий її викакав за 30секунт, і потім ще довго боявся навіть підгузник міняти...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  7. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    плюсуюсь. Я за то забуваю, бо взагалі висаджувались і в слінгу носились, тобто спеціально для какання :) того не робила
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    Ваші не звикли. Чиясь дитина може. Ви робили статистичне дослідження? Чи тільки по своїх судите?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Ну то я вам у противагу теоретичний досвід консультатнта з ГВ:

    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    Перейдіть собі за посиланням попередньої цитати.
    Тема: Закрепи у немовлят. Там багато досвіду. Головне фільтруйте. Там і багато дописів консультантів з ГВ.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А то взагалі в першу чергу за маму переживати? По фігу дитина , головне спокій мами..... То хай мама собі трубочеу ставить, дитина ж спокійна
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    По перше звикання, по друге можна травмувати анус і прохід. Я би на себе не брала відповідальності радити комусь таке, бо потім як щось піде не так, ви візьмете на себе відповідальність? Розкажете мамі як відівчити какати без трубочки? Чи просто скажете, що мої діти не звикли?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  10. SuperRhino

    SuperRhino Active Member

    уточняю, тужиться малий так як би мав какати але тільки пукає, коли ще не пропукав то кричить і плаче, я беру його на руки, роблю масаж, то він пропукується і йому стає легше і він активний і веселий, але оте туження його і не какання мене щось турбує :sad: питання чи помагати йому чимось в тому чи не рухати і чекати поки сам все зробить???
     
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    це зробити просто нереально.
    щось я не бачила, щоб дитина в садочку, чи в школі із трубочкою какала
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    почитайте в неті купу історій про 5-7-річних дітей, які не можуть сходити по великому без подразнення анусу. Це власне через часті застосування в перші місяці і далі різних прибамбасів типу трубочки і т.д.
    Мені свого часу "знаючі" люди радили замість трубочки(як немає її під рукою) ставити піпетку. "Але обережно, бо вона скляна. Щоб часом не тріснула і не пішла далі по прямій кишці":girl_impossible:
     
  13. iragonzales

    iragonzales В декреті

    І взагалі як такі слова можна писати? Ви хоч раз ставили трубочку? Бачили її? Були присутній при цьому процесі? Бо якби так -- то ніколи б такого не написали.

    Трубочки навіть у пологовому тсавлять, коли животик вздутий. Для мене це була найнеобхідніша річ. З вечора випукались, теплу пеленку на живіт поклали -- і ніяких кольків, плачів, істерик, некакання, дригання ніжками
    Вставляння газовідвідної трубочки то медична процедура яка має свої покази...
    То що я там використала жаргон то було свідомо, бо фактично так є....адже так травмується сфінктер який замикає кишку пряму...як добре постаратися то можна догратися до нетримання калу.....
    З іншої сторони в дитинки формується акт какання....в прямій кишці накопичується кал, що подразнює нервові закінчення, які посилають імпульс через спинний мозок сигнал тому сфінктеру і він розслабляється, то так на хлопський розум....А що робите ви, ви насилу розшируєте той жом і нормально какання не буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. SuperRhino

    SuperRhino Active Member

    Дякую за цю пораду, трохи собі розяснила що маю робити, чекаю до 7 днів щоб сам зробив свою справу (допомагаючи йому масажиками і ваннами), після 7 дня все таки буду йому допамагати.
     
  15. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    В нас зараз лізуть перші зубки і малий відмовляється вже 4 день істи з ложечки на обід, чи варто переживати з цього приводу? І ще, ми на ШВ і повинні вже у своєму віці їсти через кожні 4 год., а їмо кожні 3, не можу перевчити дитину на довший час, вже і збільшувала кількість годування і безтолку, кожна третя година крик-їсти.
     
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    забийте, саме внормується
    головне не перегодовуйте дитини, а годуйте за її потребою
    мали коломийки з племінницею подібні
    а на зуби і моя на гв відмовлялася з ложки їсти
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Мої ще з народження хотіли їсти кожні 3,5-4 години. В пологовому було дуже важко, бо потрібно було їсти кожні три години (ми недоношені трохи; плюс багато втратили маси, до 10% доходило). А дома одразу почали їсти кожні 4, навіть 5 годин. І нормально набираємо масу. І п'ють інколи дуже багато каші (ми на змішаному). Але я не заморочуюсь. Інколи мої хлопці і груди гарно поїдять, а потім ще і 150мл кашки. А як не дати стільки, як вони хочуть, то не сплять і плачуть. Даю суміш, їдять скільки їм хочеться (інколи це всього пару ковточків) і сплять. Дітки самі знають, скільки і коли їм їсти. Так що не переживайте.;)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Щось наше лікування нам не помагає, малий дальше сильно кашляє, соплі течуть і в грудях свистить, напевно треба сьогодні знов лікара викликати.
     
  19. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Виявили в малого молочницю на пісюні - маленькі прищики безколірні або білі. Раніше те такого не було. У когось в діток таке було? Чи турбувало воно їх? Чим лікували?
     
  20. SuperRhino

    SuperRhino Active Member

    прийшла подякувати, вже який раз, за поради (що робити коли дитина не какає багато днів). Взявши до уваги всі поради я вирішила чекати поки малий сам зробить свою справу і на 6 день, без сторонньої допомоги у вигляді трубочок і свічок, малий таки покакав сам :)
    тепер маю ще одне питання :) чим можна вивести пітничку яка на личку? маємо все чоло в маленьких прищиках, не алергія, думаю що все таки пітгичка, на тілі то можна покупати в травах, а от на лиці як бути? теж мити травами чи як?
     
    • Подобається Подобається x 4