Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.203
  1. Siania

    Siania Love Life

    Погоджуюсь. Мені досі бабця каже що треба всім (і собаці в т.ч.) дати їсти, а потім самій можна. В нас такого нема, я їм, а потім собака. ЗАВЖДИ перша заходжу в (дім, ліфт, підїзд) і виходжу теж, якщо раптом собака вибігає - покликати щоб вернулась в ліфт/дім притримати, навіть крикнути "стояти".
    В мене хоч і голден ретрівер, але дуже активна і прагне домінувати. Нам допоміг тільки кнут і пряник. І то найкраще реагує на мій рик. Але коли чемна - то дуже багато отримує похвали :girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Та нічого я не ставлю, в мене характер досить твердий до виховання, не одну собаку і не одну дитину вишколила. І не справляюся з цим малим. Втомилася вже до жуті, мізер задоволення, тільки постійна боротьба. Шкодую страшенно, що взяла в тому місці щеня, треба було купувати без доків, які і так нічого не гарантують, і мати чистий спокій.
    Я припустила, а не стверджувала про пережите. Можливо, йому спочатку було не до того, вагою 1кг і хворому.
    Він мене не боїться взагалі. А навпаки. Те, що ви маєте на увазі, до "стаї" взагалі ніяк не належить. Кінець кінцем, не я висновки робила, а кінолог, який коректує девіантну поведінку собак. На його "покарання" він теж плювати хотів.
    Видно, мої попередні пси були ангелами з небес, бо нічого подібного на "все, як зазвичай зі щеням", я не бачу.
    --- дописи об"єднано, 1 Липень 2015 ---
    Та власне, але немає жодного результату, тільки погіршення. Йому абсолютно не до вподоби, що я його обмежую у виявленні своєї агресії. сьогодні від самого ранку настрій зіпсувався, стільки часу витрачаю на заняття з ним, і знову кинувся(
    Зовсім ні. Просто, за словами кінолога, собаки діляться на 2 психотипи - холерики і сангвініки належать до сильного.
    Правила встановлені вже 25 років як) Просто даному цюцьові вони не підійшли. Обмежують цюцю. До більшої жорсткості я не готова була, зазвичай мої пси розуміли все і з задоволенням виконували те, що треба.
     
  3. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Кинула першу ліпшу для ілюстрації.
    Кусає - це зовсім не те, що я маю на увазі. Кусає він постійно. А я писала про "накидується люто, як тільки щось не по ньому, прокусуючи руки до крові фонтаном і хоче битися". Якщо затулити йому щелепу рукою, буде щось неймовірне) Він в чоловіків видирається і нападає, страху там нуль. Ветеринари тримали його вчотирьох, 2міс цуценя, 2 кг, можете собі таке уявити. А зараз йому вже під 4, і він тим більше небезпечний.
    Кожний чоловік, що коло нас проходить, вважає за свій обов'язок мене проінформувати: "Оо, у вас серйозний пес, з ними і на лиса, і на кабана"... - - це до слова, просто сьогодні мене вже дістало все, і коментарі їх - остання крапля(
    Так хотіла гуляти з маленьким песиком, а тепер мушу його на поводку таскати, щоб не вчепився, не дай Боже, в якусь спанієльку.
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
  4. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. terezka

    terezka котяка-вишивака

    так молодого не навченого і треба водити на повідку і спускати лише в огорожених місцях, поки не буде бездоганно виконувати команди.
    що значить "мушу", так прийнято, в місті, на вулиці, особливо коли пес через раз виконує команди чи ще не знає їх.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Класне висловлювання щодо 4-місячного песенятки. Давайте його десь в кутку ногами затовчемо. Людина жаліється, що не може знайти з песиком, що ріс в поганих умовах, спільної мови, а корекція поведінки не відбувається за тиждень, то місяці роботи, вони ходять до кінолога, то ж пса не кинуто "най росте що вийде".
    Ви або зовсім не любите собак, або... не знаю навіть. Сходіть в тему "психологія виховання", там діти теж не слухаються, кричать та істерять на людях, і навіть б"ються та кусаються. Попробуйте порівняти дитину 4-5 років і песенятко 4 місячне, щось може подібне є щодо поведінки? Навіть маленька людина може мати такі проблеми з поведінкою, і нехай хтось скаже "ну ви порівняли!".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  7. terezka

    terezka котяка-вишивака

    так в тому й справа, що власник цуценятка хоче від нього відразу ж забагато, шукаючи проблем там, де немає, виправдань "домінантна собака і все, ради на то нема", забуваючи що то цуценятко, і його тре вчити, вчити і ще раз вчити. а не вимагати від 4 місячного пса ідеального послуху і нуль емоцій. це ж порода не флегматична, а холерична, як не як

    і по віку, то йому десь якраз 3 рочки людських, ще той вік для дитини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Siania

    Siania Love Life

    Так, ми гуляли на повідку до 2 років...Саме стільки часу нам треба було для приборкання. Мені так багато часу пішло саме тому що собака вперше, і я була занадто мяка. Я так думаю, у Вас досвіду нема у приборканні гіперактивних і неслухняних собак, попередні, очевидно, були спокійні.
    Співчуваю, але, собака - це не тільки няшність, для мене то виявилось важкою працею. Доречі, кінологи нам не допомогли зовсім.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    То чоловікова кішка, він буде вирішувати. Ми плануємо. А чи то не складна? Не може вона померти на операції? Де є гарні ветеренари? Були ми на узд, все добре, ніяких ніде нічо, а ті плямки, то якійсь секрет з залоз. Я так зрозуміла вони десь -пардон- в дупі. Бо він прочистив, і таки колір такий, як ті плямки, що вона час від часу лишає. Хтось таке знає?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  10. terezka

    terezka котяка-вишивака

    не складно, і може (але то радше рідкість, ніж правило)
    тут в темі дуже багато є порад стосовно ветеринарів у Львові, пошукайте.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ага, я не рівняю дитину і собаку. то не той рівень. вибачте, якщо в когось забагато мамської любові, і ви забуваєте, що воно - тварина.

    не можна забагато хотіти від 4 міс. для собаки нема авторитету., нема впливу. знаєте чим це закінчується?

    перш ніж розказувати байочки про психологію і про гуманізм щодо собак! подумайте, щоб ви робили, якби тренований кінологом собака перекусив кота навпіл і глянув на тебе з виразом - you're neхt. а тоді розказуйте про виховання, складну психологічну ситуація стосовно СОБАКИ. особин з нестабільною психікою, агресією заводчики вибраковують і мають усипляти, вони не повинні давати розплід. і я б чесно не хотіла в себе вдома тримати таку собаку, бо далі буде тільки гірше, але ж за неї заплачено гроші! є документи! собачку треба рятувати, бідолашненьке, таке пережило! і з якою вдячністю за те, зо його забрали звідтіля кусає руки! та в приклад ставити!

    а хтось цікавився, як довго заживають рвані рани після собачих укусів? сухожилки нікому не пробували ліпити докупи? по-моєму, плутається різниця між активною собакою, і собакою, яка не може контролювати агресію! не поведінку, а агресію! 4 мужиків не могли втримати!!! спати не страшно в одній квартирі?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Ви дарма так. Тваринка то також член сім'ї. Спробувати завжди можна, хоч погоджуюсь, що якщо вкусила або напала, то це вже явно привід для того, аби усипляти. Але цуценя, тим паче в такій ситуації виховане, потребує часу. Якщо, скажімо, дитина мауглі, то ми ж не усипляємо відразу. На мене в дитинстві напала вівчарка, вона перепригнула через паркан, я побігла, і вона кинулась сзаду на мене, подрала лопатку і руку добряче. Але собак я не стала любити менше чи боятись. До речі, дуже люблю бультер'єрів:) Можливо, форумлянка ще так яскраво описує, а насправді все банальніше. Але те, що намагається врятувати я підтримую.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    нижче в ієрархії, як людина, нижче. вона має охороняти, а не нападати.
    буває гірше, буває краще. прямий напад "на смерть" це інша опера.
    чому постійно рівняють дитину і собаку, чому? тільки тому, що воно мале? в них інші закони, свої правила, і наші їх тільки розбещують і втрачається можливість потім читати правдиву поведінку, так як з дуже добре тренованими собаками, їхня реакція не відслідковується за 10-20сек, вони діють миттєво. усипляти крайня міра, але бавитися далі теж не можна. скільки вже - 3 міс. і нема покращення.
    вірна собака вартує, аби любити. і виходжувати собаку і глядіти з пухлиною - от чим я займалася багато часу. але то був друг. і розумна собака, одразу, вже, а не через 4-5-10міс. так, грайлива, пустунка, коли взяли, але собака вірна, адекватна і слухняна, вона свою генетику виправдовувала на всі 100% навтіь в 3 міс. і навіть після перенесеного тоді нападу може виконувати 3 команди і ніколи не було проблем з нею! жодних! ні до, ні після. так, витренувати її заново неможливо, але позицію і місце в сім"ї вона не змінила і не пробувала. і це не перша, і не остання собака в моєму житті, і про собак з агресивною поведінкою я знаю. і знаю, чим то може закінчитися. і то вже не друг, це опонент, це майже ворог, який проживає на твоїй території.
     
  14. terezka

    terezka котяка-вишивака

    але ж не можна. треба вчити і вчити. а не вимагати щоб і без повідка ходила (що взагалі нонсенс, в умовах міста!), і щоб команди знала, і не боялась виходити на вулицю, і щоб і не рявкнуло, і зубом не зачепило навіть граючись.
    агресивна поведінка? так, можливо. але що зроблено, окрім як ствердження "вона домінантна"? не в один день, і навіть не в один місяць пес-холерик буде спокійним медведиком.

    і да, я кусана, ще й потім щеплена від сказу і правця, якщо що.
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    :girl_impossible: Чесно, ржунємагу. Псові 4 місяці і він важить 2 кг. Страшний монстр.
    то не ветеринари - таке шось незрозуміле з дипломом вет. лікаря.
    читати теж вміє. homyak_45px.gif
    Багато хто не розуміє, що є різні типи собак: компаньйони, охоронці, мисливці і т.д. І кожна собака вимагає важкої щоденної праці. Для когось розумним є песик, який махає хвостом і віддано дивиться в очі господареві, хтось хоче, щоб собака ідеально презентувалася на виставках, а комусь важливо, щоб пес чітко виконував команду за жестом і без слів.
    І ще, на рахунок порівняння дітей і тварин. З кожним роком дитина розвивається і стає більш самостійною, а тварина з кожним роком стає більш залежною від власника.
    @Finya, а що там в псюриська з зубами? Може якраз період, коли ріжуться постійні зуби і тому він так біситься?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  16. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Я, взагалі-то, це і маю на увазі.
    Ви читаєте те, що я пишу, чи просто хочете висловитись? Ви в курсі, спеціально для вас повторю, що в мене 25 вже років собаки, це 3й, і я знаю, які є правила в місті чи не в місті? Ви думаєте, що я свого пса, якого дуже люблю, спущу серед вулиці і гайда?
    Просто оніміла. У вас є собака? І що ви, взагалі, знаєте про собак? Мій пес на дитину НЕ кинеться, бо я контролюю, це раз, це не та порода, що кидається на людей, це два-с. Мої жалі в цій темі призначені для таких же, як я, собаколюбів, які розуміють, де проблема, а де нию, бо втомилася, та і просто хочу з кимось поговорити на "собачу тему". Джейн, наприклад, все правильно розуміє:
    )) Маєте абсолютну рацію. Милий маленький пусьо бігає привітно в скверику і навіть не здогадується, що хазяйка тут таке виписує.
    А я мала купу очікувань на цього песика, тому так болісно і спримаю. Дівчата, все - все, за що я платила великі для себе гроші, щоб застрахуватися тим родоводом, справдилося з точністю до навпаки. Щеня дісталося хворе, лікування далося взнаки на психіці (не пам'ятаю, чи писала: один мисливець в карму мені сказав, що з песика мого путящого собаки вже не буде після такого, треба вертати), зусиль маю прикладати до виховання масу. А я знала, що не маю ані сил, ані часу для проблемного щенятка. Тому хотіла убезпечитися - і от що з того вийшло.
    Можу ще процес виховання дітей в школі описати і їх вибрики) Дехто тоді подумає, що працюю в колонії суворого режиму.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. terezka

    terezka котяка-вишивака

    та, та, читаю і уважно. особливо ось це:
    і те, що після кількох зауважень що спускати пса з повідка не можна, окрім встановлених місць, раптом виявилось

    25 років досвіду кажете? то за той час ні толкових ветеринарів, ні знайомих дресирувальників, ні поняття як виробляються документи і щенячка на собаку, ні те, що собака внєзапно "холерик" (ну так, то не породна ознака, то так, внєзапно виявилось), ні основ як поводитись з собакою? взагалі?
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
  18. Siania

    Siania Love Life

    Якщо чесно, Ви самі винні, коли Ви брали щеня - було безліч проблем. Чому Ви просто не повернули щеня?
    Ну що ж, після бою руками не машуть, тому досить себе жаліти, прийміть той факт що Ваша собака не спокійна, має проблеми у поведінці, але памятайте, це все коректується, наполегливою працею, щодня. Тоді у Вас все вийде, ви головне не панікуйте, просто ведіть себе спокійно і впевнено, і таким чином собака відчує що ВИ її хазяйка, а не навпаки.

    Порада усипити агресивне 2 кілограмове щеня - просто жах!!! Це ж не бійцівська порода, яка може вирости вбивцею, це маленький песик, який, очевидно, показує агресію від страху, і не більше. Ну, і якщо хтось не справляється з вихованням тварини - то варто її віддати іншим людям, здатним знайти спільну мову і навчити, але ж не усипляти! о_О
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Violett s

    Violett s Member

    ну і ну! ото дискусія! народ мова йде про 4 міс щеня, так МОЖЛИВО з схильністю до агресії але то ше не ясно і якшо не помиляюсь 1-2 рази займались з кінологом. то ше повна фігня!!! то поки НУЛЬ! і поки ше відбувається випробування на міцність, хто кого!
    на рахунок порівнянь з дітьми...я не фанатка собача але аналогія цілком логічна - собака до року - ЩЕНЯ! так як дитина є дитина до 16 років(хоча то зараз сумнівно, не ті діти пішли).аналогія приводиться по сприйнятті ситуацій,розумінні собакою того шо навколо неї. а не заміни собакою дитини. це дуже важка праця - виховання . не важливо кого - собаки, дитини. якшо звичайно розумієш границі. тут питання відповідальності до "того кого ми приручили" і в тому виражається наша людяність. Усипити?! народ хто таке рекомендує...ви напевне і за евтаназію, смертну кару, і дозволені аборти і т.д подібні речі. Бо то все частини одного цілого. так , собака то не дитина, так я за те щоб усипляти смертельно хворих тварин ЯКІ МУЧАТЬСЯ але зараз це не має відношення до даної ситуації.
    @ Finya нагадайте шо за собака у вас?забула , не хочу гортати назад...
    хтось писав шо розумна собака це одразу...нема слів...а діти напевне теж? чи невдале порівняння знову?розумна собака може бути агресивна ви не знали? все залежить від собаки, породи, і безліч інших факторів життєвих і ситуативних. і лабрадор може кинутись на людину... @ Finya вам бажаю терпіння. вам повезло і прийдеться попотіти:) головне не кидайте на півдороги виховання.повернути собаку то не вихід і жалкувати шо не взяли іншу пізно. працюйте з тим шо є.
    я власне про це писала - продовжуйте доти доки не заспокоїться. тільки прийдеться наловчитися ловити так шоб не дістав зубами, але то реально)
    не знаю шо то за ветеринари такі!? може вони теж собачок бояться:)
    і ше раз повторюсь - яка в вас порода собаки?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    До речі, про живуть 9-12 років. Не зовсім так. Всі знайомі, які мали собак, прожили по 15-16 років, правда це такі малі породи, типу кокер спаніель, чіхуахуа і т.ін.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1