Вага дитини при ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 9 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ми народились 3810, в пологовому втратили 70грам. в понеділок важились - 6100:) зріст 59см:) певно буде такий же пампусік як мала:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Retaret

    Retaret Well-Known Member

     
  3. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    7 місяців 6300
    Заговорили про великий недобір (були в іншого педіатра), сказали здати кров на гемоглобін, бо ще й бліда. Хіба то недобір? Народилась 3060, при виписці 2800, дитина активна, пісяє-какає, як на наш вік, їсть мега великі порції прикорму, бо має шалений інтерес, ну і груди майже щогодини
     
  4. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    сходили ми на черговий огляд в 2 міс.
    І так сумарно за 2 міс.: приріст ваги 2.5 кг (в сумі 5.700 кг) , приріст росту 8 см (в сумі 61 см).
    Доця тягнеться за татовими параметрами. Лікарка з того всього питалася чи то я чимсь догодовую дитину, а в нас в раціоні тільки циця.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Сьогодні 2 місяці і ми були на огляді, вага 5,800, ріст 59 - булочка моя:girl_tender:
    Для порівняння старший у 2 м важив 5,200 і 57 см. Точно булочка:girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ми якось так важимось , зовсім не по графіку, але все ж. Нині заважили нам 8600г, 7,5 місяців.
     
  7. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А нам заважили недобір:sad: Сьогодні 6 тижнів від родів. При виписці важив 2900. Народився 3150г 49см. Хоча я писала вже, що лікарка при виписці сказала вагу 3000г, а в картці написала 2900г. Може нам не відняла вагу бодіка і памперса... Хоча треба важити голеньким. В 4 тижні мав 3450г (голенький), сьогодні 3550г. Ну може якась мінімальна похибка... Але навіть 150г за 2 тижні - це мало.
    Сказала педіатр (не та, що після пологів його оглядала), що є трохи гіпертонус (малий дуже плакав, ніжки були від того ще зажаті), залишки гіпоксивно-ішемічного стану (не знаю чи точно написала термін). Але взагальному все добре, всі рефлекси є. Виріс на 5см. Казала через 2 тижні зважити, зробити вдома контрольне зважування до і після годування. А через місяць, якщо не пройде легкий тремор борідки - показати дитячому неврологу. Тремор зараз дуууже рідко буває, а в поліклініці дуже сильно плакав і трошечки затряс губкою.
    Рада, що хоч сказала виключно грудне годування, бо це найкраще.
    Я думаю, чи зціджувати трохи і додатково давати молоко з шприца? Порадьте щось, бо переживаю...
    2-3 дні вже неспокійний вдень. Сьогодні після всіх маніпуляцій і вражень ніяк від 12 години не спить. Весь час до грудей проситься. Молоко тече добре, але помічаю, що він швидко засинає і може тому недоїдає молока? Може втомлюється?
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Все у вас ок. Похибка вагів. Там попісяв, там наівся і не попісяв.
    Вам розслабитися і насолоджуватися життям.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дуже хочеться, щоб так і було. Але через 2 тижні ще зважу вдома...
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Зважите, віднімете мінімальну вагу і поділите на всю кількість тижнів. А ще врахуєте, що ваги різні. І якщо вийде менше 115 г на тиждень, тоді будете брати до голови і думати, що робити.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Відняти 2900?
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Так.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. advocat

    advocat Well-Known Member

    У нас проблема з точністю навпаки - нам 1 р. 9 вага заледве 9.00 кг. Ми ще на шрудному. На зважування 2 місяці тому вага була 8.970. Ріст 79 см вже так тримається місяці 4.
    Чесно я дуууже переживаю. Порадьте мені щось, бо лікар каже реально "напихати дитину" , бо буде біда. я вже мозгами їду, хожу за дитиною з тарілкою чуть не щогодини, цицю даю постійно, думаю хай їсть більше... стала ненормальною. На майданчиках тільки і питаю сткільки діткам, всі такі гарненькі величкі у її віці, а вона така крихітна. Я просто боюсь пропустити щось важливе у здоров'ї дитини. Може щось пішло не так, і нам треба медичне втручання??? Схаменіть мене!
    Дівчаточка, може хтось щось порадить... буду вдячна... може хто має хорошого ендокринолога, думаю варто консультуватись з фахівцем.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    А гени, тобто мама-тато які по статурі?!
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2015 ---
    Моя доця важить 10кг+-, періодично набираючи до півкіло, то скидаючи. Їсть зараз багато овочів, ягід, х/б виробів, м"ясо+активне гв. Вага стоїть на місці. Дитина росте, бігає - я спокійна, хоч всі також кажуть, що не годую дитину.
     
  15. advocat

    advocat Well-Known Member

    Тато наш високий, майже 1,78 доволі "упітаний", я середнього як для жінки росту 1.61 нормальна вага, не є худою і в дитинстві була нормальною, у підлітковому віці навіть трошки була "пухлінькою" з пишними щічками. Всі діти- баби теж +- середнього росту комплектації.
    Їсть вона погано нічого не любить, фрукти - треба напихати, супи каші теж.... їсть хіба хліб з задоволенням все інше - задурюванням, напиханням. Раніше радили залишити все так, хай проголодаться потім зїсть з апетитом, але нам то не підходить, вона тижнями може нічо не їсти окрім циці:sad:
     
  16. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Сьогодні помітила, що памперси вночі були без сечі, тільки покакав. І вже кілька разів таке було. Може справді дитина недоїдає? Тому і неспокійний... Після їди рідко заспокоюється, часто шукає груди. Вночі спить, бо завжди біля мене, даю груди по вимозі.
     
  17. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    Десь від місяця помітила,що памперс вночі сухий, починає пісяти після 6 ранку. Ну, але це не заважає в 4 місяці важити майже 9 кг))
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    А у нас з вагою проблемка... я вже в ложечку зціджую і вже сумніваюсь чи достатньо молока... хоча і знаю що дитина видобуває краще... Але от коли б не взяв - він голодний. В проміжках неспокійний, буває, що спить, але останні 2-3 дні стривожений вдень.
     
  19. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    У вашому віці малий спав кожні 3-4 години по 20-30 хв, був дуже нервовий, я думала що здурію. Але якось поступово воно все устаканилось, спить значно краще, вночі їсти не встає, а от вдень ніколи, наголошую, ніколи не відмовиться, навіть якщо смоктав 10 хв назад. Зі сторони можна подумати, що він дико голодний і ніколи не наїдається. Зробіть може тест на мокрі пеленки, але зранку, бо цідженням в ложечку ви тільки більше нервуватиметесь
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Весь день без памперса? Так рахувати?