Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В моєї часто саме бібулі. Я деколи починаю хвилюватися) Але потім згадую, що хвилюватися треба, коли в дитини дискомфорт. Зрештою, я не знаю, як правильно, але п’є вона добре, їсть кисломолочку. Скоро будуть свіжі овочі, може щось зміниться.

    Я не знайшла доброго бідончика, здайте точку.
     
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    На повному гв? Бо в нас таке було, коли довго не какали перша порція така була.
     
  3. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    кума моя (на власні очі бачила) давала дитині кашку (прикорм) з чашки-непроливайки (це таку поїлку вона шукає, чи яку) то було в +-7 місяців
    якщо цікаво, чому саме так, то напишу

     
    Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    Reason for edit: офф-топ
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Їй вже півтора, ГВ давно не повне) Я не дуже пам’ятаю, як воно було до прикорму, але какала твердо і раз в кілька днів. Тепер п’є, їсть, але какає так само. Просто тут мова зайшла про те, що з введенням прикорму пиття мусить бути обов’язково, щоб закрепів не було. То не завжди так, старша і мене взагалі пила мало до року часу і то літо було, але в неї якраз не було проблем з тим ділом жодного разу, в неї кишківник працює, як годинник. Але якогось перла чи проблеми в додатковій рідині для дитини на прикормі я теж не бачу.
     
  5. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Мене ті перли вже дістали... В неділю на хрестинах мої сестри так мене переконували, що водичку і чайочки треба, що дурник то маст-хев, що потім суміші треба давати і Малиш то супер-пупер. Як то ти чай на молоці не п'єш? Я не піддавалась і все заперечувала - то вони квадратні очі робили)) Але я все аргументувала. Тепер в хаті маю перлогенератора))) Моя бабуся. Може молока мало, тому капризує чи довго на циці сидить; молоко в тебе густе; треба водичку дитині; а потім можна коров'яче молоко напів з водою, я так робила дітям, не всі ж жінки мають молоко; пий чай з молоком; дуже багато пити треба; перше молоко зціди, а потім дитині аж давай... Оооо.... то винос мозгів. Я вже зірвалась і попросила не діставати мене порадами, бо і так робитиму, як знаю... добре, що хоч моя мама не ведеться на застарілі поради і довіряє тому, що кажу і тепер всім говорить, як правильно годувати;) Вже мамина подруга під час моєї В не вірила, що я зможу годувати грудьми, бо вони в мене не великі)))
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. Isa

    Isa Well-Known Member

    Знайдіть логіку,бо я шось не змогла - "дитина погано смокче,тому я іі догудовую сумішшю,але молока в мене багато"...щось не розумію,якщо вже так пішло навіть то чому не сціджувати і не догодовувати так з ложки(ну то теж не альо),але в тому вислові шось логіки 0...
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    о, саме нині відбивалася від того від чоловікової мами. В неї двоюрідна сестра педіатр (їй вже 80 літ), і от вона казала, що водичку давати то добре, особливо тепер літом, і водичку з кропиком. А ще колись якийсь професор казав, що від 2 міс. то навіть дуже добре давати лизнути яблучко, тільки солодке. Я кажу, що теперішні медики вважають, що маминого молока цілком достатньо, а вона мені - аа, то американський підхід.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ага, та сама історія)) добре, що є підтримка в особі мами, гуртом легше:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  10. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Трохи ті комікси однобокі :girl_crazy:
     
  11. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    а що мається на увазі під однобокими? абсолютно правдиві. як слінгомама і годуюча до себе можу кожен приміряти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Дівчата, не знаю чи в цю тему, але критично потребую поради і підтримки людей, які розуміють, що таке гв і знають правила успішного гв. Бо мені наразі трапляються лише люди, які сміються з мене і кажуть, що я начиталася...
    Проблема така: вже 2 день піднімається вдень темп до 38, сьогодні була 38.4, в паху менша, тому проблеми з маткою наразі лікар виключив. Ще в пб я мала в останні дні високий білок і болі в попереку, але по аналізах без запального процесу. П'ю канефрон і легкий антибіотик аугментин, тому сумніваюся що таку температуру може дати нирка при антибіотиках. Тим більше, що вже другий день, нема взагалі болі в попереку.
    Тому залишився лише варіант груди. Загалом до тепер проблем я не мала, малий нормально їсть на вимогу, вночі рідше, але стараюся будити, щоб не було перерв довше 2 годин, маю тріщини, але вони терпимі мащу пуреланом. Молока є нормально. Груди не тверді, ущільнень ніби нема, трохи гарячі були сьогодні і трохи набухші зверху над соском. Так як температура була вже дуже висока, я випила парацетамол і мій лікар з пб сказав випити Німесил, темп від них звичайно впала. Але ми всерівно подзвонили, щоб приїхала людина, яка розбирається в грудях і подивилась і при потребі зробила масаж чи зцідила. То вона мені одну грудь зцідила, а одну промасажувала. Я так зрозуміла явних проблем в мене не було. Але що мені не сподобалося, що вона вважає, що після кожного годування потрібно цідити молоко, можна і молоковідсмоктувачем... Короче, тут я зрозуміла, що вона не на одній хвилі з гв...перлів було багато і що на вимогу годувати то занадто бо нічого не зможу робити, і що дурник треба давати і т.д.
    Тому порадьте до кого то можна звернутися, якщо б завтра знову була температура, хто розуміє гв і міг би оприділити стан моїх грудей і чи можуть вони давати таку температуру і чи треба щось з ними робити? Бо не знаю кому тепер довіритись, хочу відстояти наше гв, хоч в одиночку то важко. Бо мама знає тільки, як будо колись і взагалі мене не розуміє.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Miss Sixty Вам з @Марта2 треба зконтактувати. в неї те саме. незрозуміла температура. Правда кажись Ви не в одному пологовому народжували.
    хіба до консультантів дзвоніть... може @PanteraLviv щось порадить.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Такс. В мене при виписці з пологового була висока Т, це було на груди, коли молоко прибуло, вона зразу вскочила. Трималась 2 чи 3 дні. Теж ходила до гінеколога, щоб перевірив чи з маткою все гуд. Все було чисто
    Набряків і гульок на грудях не було, просто прибуло молоко.
    Перлів було банато: при високій Т не можна годувати грудьми дитину, сціджуй груди і т.д. Та я не зважала, знала своє.
    Вам терпіння і ще раз терпіння.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    У мене піднялась на 3 день температура. Була 38.2, якщо не помиляюсь. Аналіз сечі показував білок і багато лейкоцитів, поперек зовсім не болів,тому кололи цефтриаксон. Виключили матку і груди, а все-таки були нирки. Аналіз сечі наладився через день після відміни антибіотика. Кололи тиждень. Останні 2 дози колола емсеф, той самий цефтриаксон, але дорогий аналог, бо гінеколог підозрювала, що наш мене не брав... При температурі спокійно годувала... нічого не казали зціджувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Нормально зреагували? бо я від нього спухла. А цефтриаксон нормально йшов.
     
  17. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Вам потрібно ще раз здати аналізи, але в нормальній лабораторії, щоб виключити запалення. Температура ще може бути від вірусної інфекції, тут антибіотик її не вилікує.
    Німесил ні в якому разі(ризик 2)! можна нурофен, парацетамол.
    Щоб визначити чи відноситься підвищення температури до проблем грудей, треба виміряти температуру в декількох місцях - під обома пахвами, у лікті, у паху. Якщо температура під пахвами є найвищою, то це груди. Общупайте груди легенько руками, чи немає ніде ущільнень, затвердінь. Якщо груди гарячі і набухші, побільше прикладайте дитину. Годуйте в різних позах. Перед годуванням легенько помасуйте круговими рухами, потім погладжуючи від основи до соска. Під час годівлі теж масуйте. Годуйте часто і в ночі часто давайте грудь дитині.
    Зціджувати можна лише тоді сильно відчуваєте дискомфорт в грудях, а дитина не висмоктує. Тоді трошки підцідити до зникнення дискомфорту, а не всю грудь.
    Найкраще це піти в душ, включити теплу воду, направити на груди, помасувати, але ні в якому разі не силою, а легенько, якщо дуже дискомфорт - підцідити, і після цього дати дитині ще добре висмоктати.
    Та людина, що до вас приїджала цідити..... з тим обережно, бо такі акушерки роблять грубі масажі грудей, а після них виникають проблеми з грудьми!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Одна знайома припинила ГВ ще до місяця часу дитинці, на питання чому? відповіла- бо зригує... Я думала що це нормально коли дитинка десь собі там зригне після годування, ну чула що зригують дітки молочко. Скажіть будь ласка, зригування дійсно може стати причиною припинення ГВ?
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ні. Мій малий ригав майже після кожного годування (і то так конкретно) , місяців до 5-6. Ми (і Влад і я, бо теж була вся мокра) переодягалися по 5 разів на день. Потім майже пройшло, але ще місяців до 9-10 міг іноді зригувати.
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Ну моїй сестрі так лікар порадив. І спеціальне антирефлюксорне харчування виписав. З наступною дитиною вже була розумніша. А я вже була спокійна, як удав. Ми не зригували. Ми ригали постійно і багато. На мене косо народ дивився, але якщо нема стенозу, то не причинв кидати ГВ .
     
    • Подобається Подобається x 1