Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. silvia

    silvia Well-Known Member

    як варіант після народженя дитини провести ДНК-тест і в судовому порядку визнати хлопця батьком і призначити аліменти.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    написати звернення у громадську організацію, з питанням допомоги
    у мене так коліжанка писала і вуаля за тиждень вже був пандус
    ( правда у них жек, сьогодні взнаю чи таке можна з осбб)


    вже взнала : громадська організація впливу на осбб не має(( вони практично від міста незалежні. Єдина порада : написати колективну заяву мешканців на ім я директора про прохання зробити пандус і, напевно, скинутись на це грошима....
     
    Останнє редагування: 18 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Так отож. Педофіл теж каже що все було полюбовно, за цукерочку чи ще щось там. Неповнолітні на те й захищені законом, бо не повністю розуміють що може бути і наслідки для них серйозніші.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Потребую поради. Така ситуація: беруться в людини гроші в борг під договір про іпотеку у нотаріуса. Чи буде ще якась інстанція знати про цей договір застави чи ні? Буду вдячна за відповідь.
     
  5. Буде знати Державна реєстраційна служба, до якої, в разі, потреби, можуть подати запити і отримати інформацію державна виконавча служба, податкова.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Eva Reni

    Eva Reni Well-Known Member

    А в мене таке питання, в нас кожного дня, практично з ранку до вечора під вікнами "тусуються" молоді люди це і дівчата і хлопці, десь так років 14 - 16, все б нічого але вони постійно курять, п'ють пиво, а деколи і не тільки пиво, ну відповідно матюкаються, при чому все це відбувається голосно і з криками. Так вийшло що наш будинок з'єднано із школою і є такий закуток який не видно з трьох сторін, а з іншої він виходить на ліс, тобто віддалений такий куточок, але наші вікна виходять на нього. Зауваження робили не одноразово, вистачала на день, і просили і міліцією грозили, потім приходили знову. Ми живемо на третьому поверсі, відповідно літо, вікна відкриті, весь дим в квартирі ну і чути кожне слово. Що можна зробити? Чи мають вони право бути під вікнами до 10 год. і робити що хочуть?
     
  7. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Спочатку мусите самі вирішити що ви хочете з тим хлопом робити. Як варіант: подати заяву в міліцію. Вони там самі прокваліфікують (скоріше за все це буде не згвалтування, а статеві зносини з особою, яка не досягла с атевої зрілості.
    І потім подати цивільний позов у кримінальному провадженні про відшкодування матеріальної/моральної шкоди. Але з тим всім тільки до адвоката. Він все гарненько підготує. (Це якщо йти судовим шляхом.)
    --- дописи об"єднано, 22 Червень 2015 ---
    А чому тільки грозили? Викличте раз тай буде спокій. Те що вони роблять -це порушення громадського порядку і години тут ні до чого. Скоріше за все, їм нічо не буде (бо з ваших слів неповнолітні) але налякаються. Цього достатньо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Угу, щас. Маємо аналогічну ситуацію. Міліцію минулого літа викликали неодноразово, я навіть ходила заяву писати в опорний пункт. Толку нуль. Приїхали, поговорили, поїхали. А молодь сидить собі далі. Бо за законом їх нема за що забирати, ну бо перед міліцією вони не кричать, не б"ють пляшки серед ночі, а тихенько і чемно сидять спілкуються. А це не заборонено.
     
  9. Eva Reni

    Eva Reni Well-Known Member

    А якщо вони не просто сидять і спілкуються, а достатньо часто п'ють пиво, а інколи і горілку?
     
  10. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ну то зніміть іх на відео впроцесі, будете мати що міліціі показати

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  11. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    сама стикнулась з тим що відео зняте і показане міліції, абсолютно нічого не дає :)
    @Eva Reni Пробуйте викликати, кажіть що чуєте крики, а може там когось б"ють? Бачили що то на вигляд неповнолітні особи розпивають спиртне.
    Фіксуйте хто прийняв виклик, вже як приїде міліція можете знімати на камеру і вимагати складення протоколу, якщо когось встигнуть зловити.
    Тоді буде якийсь толк.
    Бо так міліція тим не париться, їм максимум "проводять виховну бесіду" то по документах, а так розганяють на вечір і все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Eva Reni

    Eva Reni Well-Known Member

    А ще підкажіть, біля нас на пошті є опорний пункт, може то краще туди звернутись, вони недалеко, може буде більше толку?
     
  13. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    на рахунок опорного пункту не знаю, нажаль :sad:
    просто у мене було так: приїхали після того, як я попросила сказати хто прийняв виклик, записала хто на нього приїхав, і уточнила якщо вони не складуть протокол буду завтра писати на них заяву. Склали все як має бути, заяву всерівно написала (не скаргу) а прохання щодо проведення подальших виховних бесід з малолітками. То передзвонювали самі питали чи не шумлять.
    Ненадовго того хватило, самі розумієте, але пару тижнів спокою мала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Eva Reni

    Eva Reni Well-Known Member

    А ще підкажіть де вони у вас "тусувалися"? під вікнами?
    --- дописи об"єднано, 22 Червень 2015 ---
    І ще, як Ви дізналися що вони склали протокол?
     
  15. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    А що дає?
    Тільки коли вони самі все побачать?
     
  16. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Міліція приїжджає з мигалками, поки доїде і вилізе з машини - нема вже ніякої горілки і п"яних співів. То вони їх навіть не розганяють, поговорили і поїхали. Самооборона була двічі, здається, ну то те саме - що вони можуть зробити? Якось коли приїжджали, дзвонили до мене і просили вийти туди до них. Чи то показати хто саме співав, чи що... Блін, я жінка, була сама в хаті - я елементарно боюся. Мені потім та братія поб"є вікна (вікна в кращому випадку, якщо не мене) - тоді міліція точно не допоможе.
    Відео - не знаю як ви, а я то точно не знімлю, бо вони збираються вже коли досить темно, плюс за кущами погано видно.
    А в опорний пункт сходіть і заяву напишіть, бажано, щоб це зробив ще хтось з сусідів.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Eva Reni

    Eva Reni Well-Known Member

    А на кого писати заяву, чи вони там все розкажуть?
     
    • Смішно Смішно x 1
  18. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    та в нас таке законодавство, що взагалі мало що можна довести :) Коли я говорила за відео і навіть мала його , то питали: а де гарантія що то не я зробила якусь підставу і назнімала? Чітко в законі немає прописаної інформації про законну відеофіксацію такого виду хуліганства, і можливість використовувати його як доказ.
    З мигалками вони до нас не приїзджали ЖОДНОГО разу , це для мене щось з Голівуду ))

    А я от наївна думала що щось вирішу одразу)) Трохи позамахувала міліцію, добавила їм роботи з писаниною, то вони певно тому і приїхали пару раз щоб відмахалась , а так... Чекаю , пишу заяву в громадські організації в різні групи.
    На ФБ є людии які подають списки правок до законів в ГО, а вони вже далі.
    Головне щось робити з тим.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Skifia

    Skifia миється в бані

    Маю таке питання- планували поїхати за кордон, мені в турфірмі забронювали готель, але ніякої угоди не підписували ще. До можливої подорожі приблизно 2 тижні, і через певні обставини ми захотіли скасувати поїздку. Та нам сказали до разом із бронюванням фірма автоматично купує на нас авіабілети, і тепер в разі відмови ми повинні оплатити повністю вартість авіабілетів у дві сторони (сума велика), змінити нічого не можна, хіба знайдеться хтось на ті місця. То правомірно? За законом я знаю якщо є угода, і туристи відмовляються заздалегідь від подорожі то їм майже все повертають. А ми ще нічого не платили , не підписували, а нам поставили такі умови що або їхати або платити штраф велетенську суму за квитки. Просто не знаю що робити, підкажіть хтось, може з таким стикались:girl_cray: Хіба це проблема для турфірми зняти бронь? Невже навіть так наживаються на людях? Я ще розумію, якшо за 3 дні передумали і все оформлено, але щоб в такій ситуації вимагати гроші, за що? Хоч до суду подавай.
     
  20. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Проблеми турфірми. Якщо вона без угоди щось бронює чи купує - то на свій ризик. У даному випадку Ви втратите тільки завдаток. Ніяких законних підстав щось вимагати вони не мають права. Такщо, кажете турфірмі "Дякую" і спокійно собі йдете.:girl_bye2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1