Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Останній раз малеча витримала 4 години без зупинок, але то був екстрім :) розважала я її як могла. Для дорослого то важко, а для дитини тим більше. А загалом практикуємо зупинки кожні 1,5-2 години. Між ними пів-години відпочинку. Обов'язково ходити. В поїзді взагалі без проблем. Берете окреме купе і на тому все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В поїзді легше ніж в машині. Там походити-побігати можна.
    Рекомендується відпочивати з дитиною не менше 3 тижнів, щоб дитина встигла акліматизуватись і оздоровитись. Адаптаційний період проявляється у всіх по різному, його може і не бути, залежить куди їдете, ну і від самої дитини. Може проявитись в вигляді застуди, алергії, змін настрою, режиму, апетиту, короч, все що завгодно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Ми регулярно їздимо машиною до батьків, то 3 год, 1,5-2 год з яких він спить, а 0,5 год перед сном і 0,5 год після сну легко витримує без забавлянь. А от якщо б в період активності їхати, то навіть і не знаю. Напевно буде легше поїздом...
     
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Знаю, про рекомендації. Та маємо можливість поїхати лише на тиждень. Думаємо про наше море - Одеса або Херсон. Тому і питаю про акліматизацію, бо переживаю, чи не буде такий короткий відпочинок для синулі стресом, а не відпочинком-оздоровленням.
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ми з Яною в два роки їздили в Лазурне на тиждень. То в неї ніякої акліматизації не було. Все було добре.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    100%. Ми як їхали вперед, то зовсім не знали що нас чекає. Час вбивали легко: доці було цікаво споглядати з вікна, багато різних іграшок, книжечок, довго і часто по-трохи їли, ну і циця виручала як зажди. Щодо денного сну - в нас все супер пройшло спала 2 рази по 2 год, вночі гірше, бо мені було важко не рухомо лежати вдвох і значно частіше мала просила цицю. Але то дрібниці. Дорога назад була ще легшою, бо враження від моря своє зробили.
    Щодо адаптації, то в нас вона проявилась хіба відмовою від горшка і перший тиждень ми спали і спали, при чому, що мала, що я з чоловіком:girl_haha:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    В Одесу значно ближче, грубо кажучи - нічний переїзд і трошки ранку. А в Херсон, здається на 6-8 год більше + до моря ще автобусом до 2 год. То тут трохи важче бавитись день і ніч.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В Одесу дійсно ближче і легше до моря добратись. Туди поїзд 12 год. їде і Ви на місці. В Херсон 19-20 год. плюс до моря, наприклад в Лазурне, ще 3 год. автобусом.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    стосовно дороги- це дуже індивідуально. Я от зараз летіла літаком, де майже 50% пасажирів- це діти ( багато сімей з 2-3 дітьми і багато інфантів до 2 років). Політ був недовгим , але всі ці 2.5 години в літаку стояв постійний плач. І якщо одні діти спокійно його переносили, то інших малюків батьки з літака виносили вишневого кольору через істерику і мокрих наніц. Чим не забавляли, при найменшій можливості- ходили по салону, а діти- ридали і нудилися. Не знаю, кого навіть було більше шкода- чи тих малючків, чи тих батьків, які просто вимучилися і в черзі на паспортний контроль вже просто опускали діей повзати по землі :). А після аеропорту ще ж трансфер чекав. І то знов ті дітки впадали в істерику. Тобто для деяких малюків витримати 3-4 години в дорозі- то мука
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2015 ---
    все індивідуально. Хто його узагалі немає, а в кого вилазить нежить, озлад кишківника чи Т. Загалом, поки дтина на ГВ- це лише у поміч і пом якшує акліматизацію ( у тих, хто схильний до неї). Ще такий нюанс: багато хто забуває, що є ще поняття не лише акліматизації на морі. А і рекліматизації. Це коли малючок там все гуд, а при поверненні у Львів- навпаки. Є загальне првило: чим менша дитина- тим довший час на акліматизацію у тій зоні, яка далі, ніж за 300 км від місця звичного прживання. На морі малюкам до 3 років потрібно давати 5 днів на акліматизацію. Відповідно, якщо є лише тиждень часу, дитячий організм отримує стрес не на відпочинку, а при поверненні: тільки він переналаштувався, а тут його знову назад. Але: то все так у загальному. Все решта- індивідуально. Багато дітей з цим узагалі не стикаються
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А ви спробуйте тих 3 год без сну - буде видно, на що розраховувати. Влаштуйте собі пробний виїзд на один день. Ну і ще два моменти відносно поїзду - це спека (це якщо в машині кондиціонер, тоді різниця є), і посторонні люди навколо - це і + і -, щоб побавитись-позачіпатись, то трохи розважить дитину, а от щоб поїсти-поспати-переодягтися - то може бути некомфортно, ну це, звичайно, індивідуально, та все ж...Я, після досвіду 2-годинного поїзду, в таку дорогу б не їхала, хіба, як @Akina каже, вночі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Дівчата, хто має досвід відпочинку з малятами до року з палатками? Завтра їдемо в гори, сижу і думаю, що ж то пакувати, хотілося б почути поради, що брати і що пакувати, як в ночі, і як в день з малятами ви давали раду. Чекаю порад особливо від @algo , бо знаю, вони з сімєю їздили, коли Ярчику було 3 місяці:)
    Дякую
     
  12. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    пеленкии одноразові щоб голопопити на спальнику, багато трусиків, брала візок (свою тростинку, люльку не брала) , слінг, проти комарів, багато змін одягу. на ніч теплого одягу. ми мали два спарені спальники, то там спали я, Злата і Ярко. більше нічого такого особливого
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Поіздом однозначно легше, ніж машиною. Єдине, то не забути взяти велику упаковку вологих серветок і витерти все купе. До речі, все купе можна не викупляти, але взяти дитячий квиток на дитину - він дешевий і буде одна зайва полиця.
    І в купе не жарко. Зазвичай працює кондиціонер.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    І від нього іноді буває навіть холодно :girl_haha:
     
  15. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    А сильно холодно тоді було в ночі? Трохи за ніч переживаю.... Ми, правда скільки не їздили, то ніколи в ночі не мерзли, навпаки навіть якось жарко було... Але зараз дитина зовсім маленька, хоча і маємо надувні матраси, і спальники...
     
  17. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @Марта2 ну відчутно. Тим більше ми були коло річки, то добре похолодало. Правда вже під ранок надихали добре в палатці, то вже роздягала їх))
    FB_IMG_1435902183369.jpg
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    О, то Златка зовсім легко вбрана, і Ярчик без шапочки, а під светриком бодік на довгий рукав, чи на короткий? І що на ніжках у нього?
     
  19. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    по пам"яті - майка, реглан на довгий рукав, лосіни, шкарпетки.
    ну не настільки ж холодно))) не пам"ятаю на довгий чи ні)) зверху трикотажна кофтинка, на ніжках здається колготки.
    я так образно казала тепліший, бо вдень ж взагалі жара була, всі практично голі)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    О, дякую, я десь так і думала. :)