Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. zetta

    zetta Well-Known Member

    Я вважаю що домогосподарка чи жінка в декреті не просто змучується , але вона через свою повну залежність щей беззахисна . Тобто якщо поруч ненадійний чоловік то взагалі страшнувато. Не кожна людина має роботу з дому , навіть якісь ручні витвори ну то для душі . Отак колись мою подругу чоловік наказував грошима . Бо в них в сім'ї всі гроші були в нього і він вирішував скільки дарувати як ідуть на забави, яку гостину робити а яку ні , потратила вона скоріше гроші ніж він має дати то все грошей він не дасть більше до конкретного дня . Розказувала що квіти він ій не купував бо він дав гроші на все і іди собі купи квіти , всі продукти притягнути мала до хати, і все таке.
    --- дописи об"єднано, 30 Червень 2015 ---
    Є така приказка жінка пізнається в бідності а чоловік всбагатстві ... Думаю це багато про що говорить. А як не буде мам , і домогосподарок то і ті гаджети не буде кому винаходити .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 6
  2. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Перепрошую, Ви щось переплутали. :) Я ніде такого не писала.

    Я сама мама вже майже два роки. На роботу не хожу і поки що не збираюсь, якщо що. :) Ціню своє материнство, обожнюю займатись донечкою etc etc.

    Але! Я проти того стереотипу, що як жінка хоче працювати, то не цінить своє материнство. І проти того, щоб взагалі класти на різні щогли вагів материнство і роботу. Всьо!
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Серо, так порівняно із совком, то наче краще стало, хіба ні? В ссср мами тільки рік декрету мали. Мені і моя мама, і свекруха розказували, як то важко було. Рік минув, і все: хош-не-хош - йди на роботу, бо інакше - запишуть у туніядці, такої опції як робота вдома не було.

    А, взагалі, Ви праві: незрозуміло, про що дебати! Я пишу відповідь одній людині, мою фразу виривають із контексту, цитують і перевертають так, що йомайо. Он вже вийшло, що я тяготи материнства і хатньої роботи не розумію (охохо, чув би то мій чоловік ;))

    Так що, вибачте, видаляюсь із дискусії, а то мені мало лі що ще припишуть, чого я не писала. А щодо Ваших зауважень про розвиток і роботу, то я подумаю і відпишу в тій Вашій темі або в пп, якщо хочете.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Так ясно, що такі чоловіки є, і що? А є такі жінки, які і працюють, і дитиною-хатою займаються, і ще чоловіка непрацюючого тягнуть, а її все рівно чоловік не цінує і не жаліє! І що з того? :) Такі чоловіки завжди були, розпитайте мам, бабусь. Навіть зараз стало ліпше, імхо. Тому казати "материнство знецінилось" якось дивно. Моя прабабця, для прикладу, виховувала 10 дітей + своє господаство велике + важко працювала на полі, ну як всі сільські жінки... А як при ссср матерів цінували, я теж писала вже вище. Ні, можна, звісно, проводити грунтовний аналіз "як було, як стало", але до чого тут це?

    Вибачте, але це вже точно "мухи з котлетами". Тобто, дебати спочатку були в руслі "розвиток жінки вдома і на роботі"... А нині перетворились на приклади нещасних мамочок, яким чоловіки гроші не дають. :girl_crazy:

    Я пас, я так не граюсь.
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Омг. :) Навіть не посперечаєшся.

    Zetta, ну камон. Ви ж розумієте, про що мова. Всі жінки різні, кожна має право вибирати, чи поєднувати материнство з іншою діяльністю, чи ні. І навіть має право вибрати НЕ ставати мамою! Кожній Господь приготував різний шлях і різне покликання. І це є НОРМАЛЬНО!!!

    Чесно, це вже останній комент від мене...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. lorelaj

    lorelaj Active Member

    Мені здається, що в дискусії йде жонглювання таким абстрактним поняттям як розвиток і тим паче розвиток душі. Деградуюча домодосподарка ( термін позичила з розмови) також розвивається, просто сфера розвтку вам ( абстрактне ви, а не конкретна людина) здається безглуздою/ отриманні знання нецінними etc. На мою думку потрібно в сім‘ї досягати гармонії між тим, що ви вважаєте за розвиток і вартісною сферою(ми) для роботи над собою і тим, що чоловік/партнер вважає цінним, важливим. А на інших оглядатись - дурного робота, завжди знайдуться ті, хто скажуть, що ви якоюсь дурньою займаєтесь і деградуєте, а не робите те, що справді важливо і необхідно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. zetta

    zetta Well-Known Member

    Глянула на оте : затта , ну камон і геть забула чого прийшла . Гг . І вам камон .
    Я взагалі то мала на увазі що важливо все , і досягнення в медицині, техніці , прогресі і домогосподарство .
    І як двоє нормальних людей вирішують вагітніти і що мама буде дома то чоловік дбає про повагу до жінки і іі сидження дома .
    Ще раніше познайомилась з жінкою , вона з іншої обл , батьки померли . Важко було з нею зустрічатись , але я розуміла що вона потребує співчуття . Чоловік дуже хотів сина , феєрично мріяв як буде виховувати але малому от уже 8 років , то дитина мамина , живуть разом , батько не гуляв з дитиною мотивуючи це тим що вона доя того і пішла в декрет, по ночах прокидалася лише вона , як в нього відпустка то всі дні друзі і до темна . Вона з декрету летіла на крилах , і зараз чоловік хоче дочку і лише дочку .а в неї в очах туга , бо теж хоче ще дитинку але каже що знає як то все буде .
    І знаєте правду каже сатья дас починаючи лекціі , що його рекомендації діють на нормальних людей ... Такі і мистецтво бути жінкою діє на нормально чоловіка , з перекосами своріше жінка сама перекоситься а ніж хлоп зміниться .
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
  8. zetta

    zetta Well-Known Member

    Я розумію деколи з опалу можна там сказати що жінка сидить дома і ій легше . Але прикладів того що до жінки як до паразита сидящого дома просто багато, і коли шей жінки осуджують тих хто не працює то взагалі абзац. В садочку зранку виття стоіть і дітей від мам віддирають , я не уявляю що ж робиться в яслях . Мами пішли але ті діти ридають ще так що говорити не можуть . Не знаю які там ситуації в сім'ях але знаю що бабусі говорять на майданчиках що невістка має працювати а не ледарювати, або : дочка пішла працювати бо ій надоїло дома і то нічого що дитина грудна . Це я про такі мені дикі випадки написала, є різні звичайно і де нема вибору . Але як він є ... А ти маєш йти бо всі сусіди працюють , бо ти ніц дома не робиш . Фу
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    і ще й не кожна робота роботою вважається :)
    хто заробляє з дому творчістю чи своїми винаходами - той щасливий лінтюх :) жінка в декреті - вона ж має бути загнана, з сумками, кричущими дітьми, які в неї всі сили відбирають, нечесана і занедбана. А якщо з манікюром, зачіскою, доглянута і усміхнена радісно бавиться з дітьми - паразитка, точно вам кажу :)
    хоча, в моєму розумінні доглянута жінка, яка займається собою і дітьми, - це привід для власної гордості чоловіка. Бо це ж він дав їй таку можливість - не гнати з висолопленим язиком за грішми, а цвісти, розвиватись і заряджати дім та сім'ю позитивом. Так що, шикарна жінка в декреті = чоловік молодець
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • Смішно Смішно x 3
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не знаю я особисто аж настільки залежних від чужої думки жінок, які не хочуть іти на роботу і не мусять, але "треба" бо так свекруха чи сусіди кажуть.
    А також часто осуджують тих хто працює, бо то "мама зозуля", кинула дітей і т.д. "Не суди і несудимий будеш".
    Мені теж та тема теж трохи болить. Бо важко сидіти вдома, насолоджуватися материнством перебиваючись з макаронів на картоплю і не маючи можливості навіть раз в рік показати дитині не те що море, а хоча б "пристойне" озеро, я вже не кажу про якісь гуртки і платні заняття для дітей і про хоббі для мами . Так, завжди є бесплатні "развлєкухи", і так "не в грошах щастя", але я згодна з цим
    Я не збираюся "звалювати" на себе вирішення всіх фінансових справ сім"ї, але реально бувають такі моменти в житті коли треба робити нелегкий вибір.
    І якщо комусь вдається знайти свою справу яку можна робити вдома з дітьми, якщо є така фінансова можливість не "ходити на роботу", то зараз не СРСР, статті "за тунеядство" немає. Я не розумію в чому проблема. Але не треба робити якимось "неповносправними" чоловіків, які не можуть забезпечити 100% безбідне життя жінки вдома з дітьми і вішати ярлик "погана мама" на всіх жінок які віддали дитину в садочок. Так, в ідеалі:
    Але ситуації є різні, а ота категоричність в поділі на "хороших" і "поганих" мам і дружин мене особисто дуже дратує.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  11. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Нє, ну я зі всім погоджуюся, крім того, що як жінка не в декреті, працює, може не така вже й доглянута, то чоловік - не молодець, а то й взагалі нездара. Скільки є жінок, яким дано все матеріальне, а чоловік і далі "козел". Може, то вона "невдячна", а може, й правда - козел. Так само не кожна жінка, в якої в принципі є всі можливості "цвісти і заряджати" реально цвіте. Буває, що й фігнею страждає, і на дітей забила, і мозок чоловікові компостує. Правильно казала, якщо не помиляюсь, Маруся-мама, що щастя жінки - майже завжди НЕ чоловік. Щастя - воно в тобі. Найголовніше - внутрішній світ (у всіх різний, незалежно від фінансових і життєвих обставин), і те, наскільки ми живемо у згоді зі своїми власними бажаннями, цілями, установками і переконаннями. В декреті, на роботі, з дітьми, без дітей, з чоловіком, без чоловіка, в творчості чи в балансах, на селі чи в місті - варіантів мільон, для кожної знайдеться.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    О так. Мені на днях таку ж фразу подарували))). Прям забрала в свою скарбничку.
    Розібравшись в причині дратування і зкорегувавши її слово даю- попустить!
    Якщо мислити шаблонами "дитина все одно піде в дитячий садок"- то звісно що так, в 3 роки психологічно легше це зробити. Плюс пологи стали все одно природнішими як і післяпологовий період. Імпринтінг там, всі діли. Є більша потреба власне в мам бути з дитиною.
    А в плані думок "дитина буде при мамі до певного віку(і це не 3 роки)"- то не дуже то й змінилося.
    Та ну.
    Це жінка собі таке зробила. Отримала таку можливість.
    А чоловік так- теж молодець)).
    То ти просто не стикалася.
    Часто то настільки глибоко сидить.
    Ех.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Сьогодні зрозуміла, яку неймовірну силу має жіночий стан у стосунках. Як тільки жінка починає акцентувати на чомусь увагу, цього прибавляється, як сніжна лавина, просто валить тебе з ніг, тебе і твого партнера. Ви навіть не в силі вже це контролювати. І варто тільки переключити увагу (а зробити це не так легко, бо того добра вже повсюди) і все зникає, і ти дивуєшся, як взагалі це могло мати місце у ваших стосунках. Магія :girl_in_love:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Допоможіть порадою. Чоловіку треба зробити одну творчу роботу. Йому не хочеться, але це потрібно. І він це розуміє. Але збирається з думками і силами вже більше року((
    Зараз має відпустку. Отож зараз ідеальний час для цієї роботи
    Яким чином на чоловіка вплинути, щоб він взявся за роботу?
     
  16. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Може не так вже й потрібно. Не хоче, то не хоче. Просто іноді буває, що легше себе переконати, що на фіг воно вам треба, ніж намагатись переконати когось іншого, кому воно взагалі то і не дуже потрібне.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  17. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    То крок до його кар"єрного росту.
    Каже, що "рости" хоче
     
  18. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Якщо хоче, то зробить, доб'ється сам. Без допомоги дружини. Спитайте, чи ви можете чимось помогти. Якщо так, то поможіть. Якщо ні, то розслабтесь і направте енергію в інше русло.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Творчу роботу взагалі важко виконувати з примусу. Або нічого не вийде, або вийде, але не так як треба. То може почекати поки в чоловіка визріє бажання? Тим більше він розуміє, що ця справа йому потрібна. Просто зараз не час.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    будь-яка робота робиться людиною, коли у неї є стимул. З примусу того не буде. Поки не захоче він сам. Бо поки це хочете ви:).
    значить поки не так і хоче. Оскільки це для нього не виявляється стимулом до виконання.Тобто має бути реальний саме у нього стимул-мотивація ( наприклад, чоловік загорівся бажанням досягти конкретної посади, або за хорошу оплату виконаної роботи зможе реалізувати якусь свою давню мрію чи хотілку).

    З творчими роботами узагалі важко. Має бути натхнення. А натхнення по своєму залежить від стимулу.ОН у мене зараз творча криза :). Ну не можу і все. Зробила собі довготривалі канікули. А все тому, що теж поки немає мотивації. Поки у мене була мотивація, йшла чітко до цілі без "не хочу" і "лінь". Але коли зреалізувала те, чого хочу- знову напала криза.Тому треба знову поставити перед собою якийсь супер стимул :). БО коли я в кризі і сама не маю стимулу-мотивації, мене ніхто і ніщо з місця не зрушить.А коли маю САМА стимул, тоді можу працювати по 20 годин на добу .
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2