Польські шенген візи для нащадків переселених 1944-45р.

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем miafox, 6 Серпень 2014.

  1. asiserg

    asiserg New Member

    А мені в Галицькому районному ЗАГСІ кажуть що не можуть дати повний витяг, а тільки простий без дати народження. Собі я в січні цю візу відкрив на 5 років з свідоцтвом про смерть. Вони тоді приймали його до уваги. Хочу дружині зробити, пішов на всякий випадок у Візовий центр проконсультуватись, а вони мені кажуть що свідоцтво про смерть не підходить, тільки документ з повною датою.
    А такого не маю. Дав запит у польський РАГС. Чекаю на відповідь. Хоча якщо взяти в нашому РАГСІ повний витяг було б прекрасно.
     
    Останнє редагування: 24 Червень 2015
  2. ASTERISK

    ASTERISK New Member

    Д.дня! Потрібна порада. У мене дідусь по маминій лінії був переселенцем. У свідоцтві про одруження дідуся і бабусі наплутали, написавши що після одруження у бабусі залишається її дівоче прізвище, проте уже у свідоцтві про народження мами стоять прізвища однакові, чи вважаеться це помилкою, хоча переселенцем був дідусь???
     
  3. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Мені здається, то неважливо. З прізвищем дідуся все ок? Він переселенець і мамин тато? Того має бути достатньо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Natalockavvv

    Natalockavvv New Member

    Скажіть, будь ласка, чи можна робити букінг лише на 1 день (решту буду жити у друзів), хоча термін перебування в шенген зоні буде 4 дні? І також поясніть ситуацію з тими в*їздами - виїздами - якщо я з Польщі на 2 день хочу полетіти в Данію, а потім на 3 -тій день повернутись у Варшаву і 4-тий провести теж в Польщі, то все окей буде?
    І останнє питання - якщо на кордоні питають мету поїздки, то казати : з метою відвідин батьківщини пращурів? Чи туризм теж підійде?
     
  5. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

     
  6. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    А хто б мене взагалі просвітив по букінгу? Як там безкоштовно забронювати, воно ж грошей просить?
     
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    шукайте інший готель. Обирайте критерієм пошуку де бронь та ануляція безкоштовні.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Щойно приїхали з Візового центру, і така зла і розчарована. Не прийняли в нас документи, так як мали лише свідоцтво про смерть баби, а свідоцтва про народження не було. Вимагають будь який документ де б зазначалась дата народження. На все про все маємо два дні. Свої емоції важко описати....
    Поки оформляли страхівку за 400 грн, то двічі встигли пропустити свою чергу. А на виході побачили дуже хороших знайомих, які займаються страхівками за 200 грн. Якби все було б добре, то не шкода мені віддати ті гроші за страхівки, але якщо не дістанемо документ про дату народження баби, то 800 грн. просто на вітер, не враховуючи ще ін. витрат на документи.
    Дівчата куди ж то можна звернутись? Баба померла у Львові, жили на вул. І. Виговського. То я так розумію в якусь установу треба йти того району де здавався паспорт коли вона померла. То куди? Чи є якась ще така ж установа на Левицького(Бо чоловіка батько каже, що туди заносив паспорт)?
     
  9. asiserg

    asiserg New Member

    От і в мене така ситуація, зі свідоцтвом про смерть не прийняли документи для дружини. Мені в січні ще повезло. Зараз дав запит в Польщу, але вони щось не спішать, вже місяць шукають відомості про бабцю.
     
  10. Анута

    Анута Well-Known Member

    ми коли оформляли страхівку, то вони попередили, що якщо не отримаємо візу можна буде анулювати страхівку з поверненням коштів. Можливо це залежить від страхової. Взнайте в своїй.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Ми брали в пзу. Вони сказали якшо не відкриють візу, то повертають 1600 грн. А ми то навіть подати документи не можемо, бо їх не приймають.
     
  12. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

    Я теж шукала додаткові документи із повною датою народження і знайшла заповіт діда, де вказано день і місяць народження. Може в себе таке знайдете...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Чоловіка мама каже, що більше ніяких документів немає, вони були втрачені. То пройшло вже 24 роки. Дивом лише довідка про смерть залишилась.
    Була в центральному Рагсі, то в системі вони все знайшли, але витягнути це неможливо. В нашій країні такі закони і постанови, що всю інформацію має право лише власна особа. Тобто, до прикладу, що всі архівні документи, які зберігаються після смерті людини може взяти лише та сама людина яка вже померла.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    А не можна зараз все переграти і подати просто на шопвізу?
    Мене це теж цікавить, бо моя репатріація теж наладом дише.
     
  15. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Та я вже про то думала, але той шопінг дуже не вигідний для нас.
    Ми взяли одну довідку, то якщо все пройде добре, то повідомлю що і до чого.
     
  16. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    А для кого він вигідний)).
    Чекатиму.
    А вам успіху!
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Vitalik Konyk

    Vitalik Konyk New Member

    Доброго дня всім! Дякую за інформацію.
    Планую зробити електронний запит до Львівського архіву для отримання довідки про переселення. З бланком заяви ознайомився, однак в мене є запитання: "Чи маю я право заповнювати таку заяву замість свого дідуся?., і яка саме заява є іменною?"
    Дякую за відповідь.
     
  18. Анута

    Анута Well-Known Member

    Довідка має бути видана на людину, котра подає на таку візу. Якщо вас двоє/троє/п'ятеро, то має бути стільки ж довідок. По змісту вони будуть однакові, але видані на різних людей
     
  19. Vitalik Konyk

    Vitalik Konyk New Member

    Дякую Вам, Анюта.
     
  20. Vitalik Konyk

    Vitalik Konyk New Member

    Аня, відправив дві заяви на електронну пошту архіву, від свого імені і від імені дідуся. Формуляр заяви нище. Отримав відповідь - "просимо написати заяву, щоб ми могли надати Вам архівну довідку про переселення". В заяві просив, щоб довідку надіслали по звич. пошті. Може знаєте випадки скільки часу чекати, якщо через mail надсилати?
     

    Вкладення: