Вагiтнicть та ерозiя шийки матки!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Галюня, 10 Липень 2009.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тільки якщо після цього утворився рубець- нееластична таканина, яка погано розтягується. Але після кріо рубці дуже рідко залишаються- хіба неакуратно процедура проведена чи ерозія була обширною. Зрештою, чи є сліди рубцювання на шийці чи ні- це бачить гінеколог в дзеркалах.
    якщо вам використовували Солковагін, то він застосовується при легких ерозіях, які не потребують навіть кріо і не залишає слідів. Так що тут відкриття шийки матки- індивідуально ( у мене не було ніяких втручань на шийці до пологів і тим не менше- вона відкривалася погано.)
    --- дописи об"єднано, 26 Березень 2015 ---
    дивіться: цитологія- це звичайний аналіз, який щоразу бере лікар при звичайному профілактичному огляді. Так само, як і мазок на флору. Тобто ці два мазки гінекологи завжди беруть при плануванні і просто при профілактичних оглядах. Тобто результати мазків на флору та цитологію є у вашого гінеколога. Їх роблять в поліклінічних звичайних лабораторіях і передають лікарю.Попросіть її вам їх показати. Мало того: якщо ситуація така "погана", як каже ваш гінеколог, то спочатку вас принаймні при допомозі кольпоскопа би мали оглянути, а не просто в звичайних дзеркалах
    --- дописи об"єднано, 26 Березень 2015 ---
    якщо в 12 тижнів ерозія підкровлює- мусите пильнуватися. Зі зростанням строку вагітності ця проблема може усугублятися.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. PNL

    PNL Well-Known Member

    Здала аналізи, будем лікувати, маю надію все пройде
     
  3. maha

    maha Member

    Мені ерозію виявили ще років у 20, сказали, що після родів може зникнути. Довгий час я "до неї не заглядала". Потім при вагітності теж казали що страшна ерозія, але я тим особливо не парилась, бо звикла з нею жити і вона мене не турбувала(завагітніла я в 25), та і лікувати вже після. Десь через рік після пологів робили припікання, перед тим робили, здається, біопсію.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Turtle

    Turtle Member

    Дівчатка, підкажіть будь ласка чи варто лікувати ерозію при ГВ? Дитині 5,5 місяців, сьогодні гінеколог виявив ерозію, до цього часу не було. Рекомендує кріо, попередньо зробивши біобсію.
     
  5. YuliyaKraus

    YuliyaKraus Member

    У мене ерозію виявили на стадії планування вагітності. Зробили біопсію - онкології не виявили. Лікарка радила зробити кріо до вагітності, бо після пологів може збільшитись але не так сталось як планували) Зараз 5 тиждень, кріо вже буде після пологів. Зараз порадили раз на 1-2 місяці проходити курс Депантолом. Вагінальні супозиторії які загоюють слизову. Після першого курсу ерозія зменшилась вдвічі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В мене після родів гінеколог виявивив якусь псевдоерозію. І не ерозія, і не ідеальна шийка, я сама не розумію що воно таке, але мазки нормальні. Можливо травмована шийка після пологів, бо під час перейм вона швидко відкривалась і кровила, то після пологів шийка була така ніби травмована. Призначав "вагікаль"- свічки, які загоюють слизову. Казав щоб після закінчення лактації знову обстежилась. Але в мене перерви не було між закінченням лактації і наступною вагітністю, тому то відпало само собою. Зараз хвилююсь в якому стані та шийка.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Дівчата прочитайте статтю в газеті"Експрес" -комерційний діагноз-2.Там описується про діагнози ,які часто-густо люблять ставити наші лікарі і які є надумані.Наприклад:ерозія,дитяча матка,резус-конфлікт,омолоджена плацента і т.д.
     
  8. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    а в мене майже рік лікування свічками-таблетками цитологія була добра. Так, трошки зменшилася... І через рік була нормальна (не ідеальна, а "запальний процес"), а от біопсія виявилася не дуже доброю і терміново робили кріо. Вже 2й рік ерозїії нема т-т-т. Потім була в інших лікарів, то казали, що ерозію свічками не вилікуєш (бо в мене ще й гормональний дизбаланс), то треба було або вагітніти, потім лікувати, або лікувати одразу.

    І зараз думаю, що краще б була лікар більш рішучую і одразу запропонувала кріо. Бо грошей я уйму витратила на ліки за цілий рік
    --- дописи об"єднано, 3 Липень 2015 ---
    І без кріо відкриття буває погане.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Може мені то та шийка так підкровлює? Маю коричневу мазанину зранку, появляється такий слиз тільки з прожилками крові. Все це почалось після жахливих приступів кашлю. Зараз лежу і приймаю ліки.
     
  10. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дуже часто лікарі при вагітності ставлять цей діагноз - ерозія, але після пологів він зникає. Чому так відбувається? Тому що при настанні вагітності відбувається надмірний приплив крові до шийки матки, тому часто це незнаючі лікарі плутають з ерозією.
    Це ще треба дивитись на результати мазків. Якщо ніяких інфекцій немає, то все добре. Якщо є якась інфекція, то виявлену інфекцію необхідно обов'язково усунути, тому що, наявна інфекція може згубно вплинути на плодову оболонку, викликати розвиток патології плода і сприяти невиношування вагітності.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Kryhla

    Kryhla Member

    Дівчата, така ситуація: казала мені гінеколог, що в мене ерозія (не велика) ще в 18 років. Тоді я її не лікувала. Народила вже двоє дітей. Після останніх пологів минув уже рік, тому нарешті вирішила йти зі своєю ерозією до лікаря. Зробили колькоскопію, взяли мазок на аналіз. Каже лікарка, що аналіз добрий, тому можна спробувати лікування свічками, а якщо ні, то заморожувати. Приписала мені 10 днів гексикон і ще 10 днів Ревітакса, а потім прийти до неї на огляд. Скажіть чи допомогло комусь лікування такої давньої ерозії свічками чи краще зразу заморожувати, бо щось боюсь аби не були гроші на вітер за ті ліки викинуті, а потім ще й кріо робити. До речі заморожування мій гінеколог радила робити вже восени, бо влітку то не дуже зручно.
     
  12. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Підніму тему.

    При огляді в гінеколога таки знайшли в мене ту давню мою ерозію. Чого не лікувала? Бо вона мене не турбувала ніколи, я навіть і забула про неї.
    Ерозія, як сказали, не є аж така страшна, але "кровяща". Там огляд з відеокамерою (чи як воно там називається) був, то я бачила, що там дійсно бяка.

    Взяли в мене взірець на біопсію і мазки на визначення запалення та ін.
    Казала, що як є запалення, то треба його зняти, а тоді вже кріо чи чим там пролікувати.

    Як те кріо взагалі відбувається? Дуже боляче?