Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Anasko

    Anasko В очікуванні чуда...

    Дякую. Думаю буду пробувати, якщо продовжуватиметься так
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Дівчата післяпологові)заспокойте мене. Виділення закінчились,пару днів було сухо і вчора знов пішли виділення.Це нормально?чи то я забагато малого ношу?Був КР.
     
  3. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    нормально. в мене теж переставало, а потім знов мазало. і так десь до двох місяців
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Була сьогодні в лікарки з ЖК, виписала на результат мого УЗД: тівортін (для кращого постачання речовин до дитини у зв"язку з тим відставання у розвитку), енерлів (для печінки, я так зрозуміла, щоб менше токсинів йшло в плаценту, бо є ті кальцинати) і гіно-тардиферон (бо гемоглобін був низький, але здавала аналіз якраз коли горло боліло і кашляла). От тепер і думаю, чи пити то всьо? Чи насправді там є відставання у розвитку чи то їм треба в норми вписатись? Тим більше
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Anasko

    Anasko В очікуванні чуда...

    щось занадто багато всього вам виписали. І досить часто лікарі кажуть про відставання у розвитку. І в більшості випадків насправді нічого страшного немає
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Pampushok

    Pampushok Well-Known Member

    Щодо гіно-тардиферону мені його також виписували: на початку весни, тоді я його пила, і в кінці травня в друге, то я вже не пила( я і сказала в жк, що пити його не буду), бо почався сезон ягід, подумала, навіщо пити таблетки, якщо стільки вітамінів кругом.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    мене взагалі зацікавив сам процес виписування ліків на гемоглобін, якщо в моєму конкретному випадку аналізи були здані ще 2 тижні тому і в хворобу, а може зараз він і не такий низький вже? хоч бери і сам перездавай :girl_mad:
    дякую, дівчата, за відгуки :girl_smile:
     
  8. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Якщо я не помиляюсь, то це швидше для плаценти, якось на хлопський розум мені лікарка пояснювала - плацента складом схожа на печінку, от найчастіше виписують "печінкові" пігулки - енерлів, мені виписували хофітол.
    Щодо гемоглобіну, у мене був 105 я підінімала лиш дієтою за два тижні перездала - 123. Але наприкінці вагітності все ж була змушена піднімати ліками, бо був 81....До речі, в лабораторії тоді коли тільки вкололи пальця, то відразу сказали що гемоглобін дуже низький, бо кров яскраво червона.
    Просто старайтесь завжди в раціоні мати залізовмісні продукти.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  9. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я би не ігнорувала
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Мені на УЗД заключенні написали таке: "ознаки нефропатії вагітних 1 ступеня справа - пієлоектазія до 13 мм. До лікарки своєї з ЖК я попаду в кінці наступного тижня, поки вичитую в неті, що і до чого. В когось таке ж було?
     
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    В тій чи іншій мірі у всіх вагітних;)
    Мусите дбати за колінно-ліктьову позицію (коли читаєте, дивитесь фільми, робіть це "в позі")) + щось вживати для нирок - журавлину, наприклад, вам можуть виписати канефрон профілактично, і тримайте руку на пульсі з аналізами сечі, ще корисно плавання, щоб дати ниркам можливість розвантажуватися. Загалом, не переживайте;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То перездайте, це ж ваша вагітність і ви в першу чергу відповідальні. Будете впевнені за результат, тоді вирішите більш свідомо, чи лише дієта спочатку, чи препарат.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Якщо нема білка в сечі, можете не хвилюватись. Це нормально для вагітних. У мене вже до 33 мм, казала робити колінно-ліктьове положення й все. Поки що ніяких канефронів пити не сказали, да воно мене й не турбує.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Я тівортін не пила, хоч і виписували. То треба дивитись по ситуації. У мене була така лікар, якій я могла сказати, що пити не буду і на якихось призначеннях вона наполягала, а на якісь казала, що не заставить же вона мене ;) На жаль, ліки виписують часто не на благо пацієнту, а для перестраховки.
     
  15. Kofeinka

    Kofeinka Well-Known Member

    В мене пієлоектазія і справа, і зліва - 16 і 26 мм. Також нічого, окрім колінно-ліктевої пози, не призначали.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Чудасія якась:) пару раз на день бувають ритмічні постукування аж видно як підстрибує живіт чучуть в самому низу і я так розумію то гикавка, але малеча ще голівкою вгору, то виходить, що вона гикає аж підстрибуючи ніжками? чи як? поясніть неотесаній:)
     
  17. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    То животик малючка
    А ви коли гикаєте у вас більше голова підстрибує чи живіт?
     
  18. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member



    Думала, що більше груди працюють в такій ситуації, а від них і голівка "підстрибуватиме" і понадіялась, що перевернулась вже:girl_smile:
     
  19. Innani

    Innani New Member

    Розповім про свою ситуацію, маля до 30 тижнів впевнено сиділо на попі і гикавку я чула зверху животика, а тиждень до того як пішли робити УЗД на 33 тижні, де нам повідомили, що маля зайняло правильну позицію, відчула, що щось підстрибує внизу. Зараз вже 37 тиждень і далі ритмічні рухи я відчуваю внизу животика, тому можливо Ваша дитинка вже перевернулась :girl_yes2:
     
  20. дівчата скажіть будь ласка , зараз в мене 33 тиждень)))) і почали набрякати ноги((( тиск ніби в нормі , здавала аналізи білка нема... Чи було в когось таке, бо до лікарки на наступний тиждень((