Про винаймання квартири

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем TaHdeR, 9 Лютий 2010.

  1. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Брат і досі здає +- таку ж за 1600 грн. До центру хвилини правда не міряла))).
    Йому аби люди були хороші і квартира лишилася цілою.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ну ви порівняли, з-за міста дуже часто набагато швидше добратись до Львова, ніж з одного району в інший. як я вчилась в універі, то значно довше добиралась, ніж студенти з сіл, хоч живу у Львові і відносно недалеко від центру. У Львові постійно корки, плюс маршрутки їздять як собі хочуть. По Львову в час пік з одного кінця в інший можна і 1.5 - 2 год їхати. Так, що не завжди зручно винаймати квартиру, деколи дешевше і швидше добиратись з ближніх сіл.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    то вже враховано і по місту:girl_yes:, звичайно не в усіх напрямках і все ж.
    я теж з Рави Руської колись добиралась до Галицького перехрестя 1 год, а потім на Сихів ще 1 год. і то переважно в неділю, коли корків практично нема.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    То коли було? Коли "мерсіки" їздили?
     
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Моя мисля така. Ну якщо ти вже живеш у Львові з давніх-давен, маєш свою нірку обжиту, то де б не була робота -- мусиш їздити. Хоч годину стій в пробках, хоч дві. Я колись із 700-річчя до автобусного і 2 години могла їхати -- то якраз всі центрові корки: спершу на чорновола, потім на свободи, князя романа-франка-шотаруставелі.... Ох, часи були

    Але якщо квартиру винаймаєш, то все ж треба це біля роботи робити, а не іншому кінці міста.
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

     
  7. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Та ну)) То так хіба на початках можливо - знайдеш роботу і від того відштовхуєшся. Ну і, звісно, відштовхуєшся від району роботи жінки, а не чоловіка.)) А потім бува міняються роботи, тож не переїжджати...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Та то не завжди так виходить як плануєш. І шоб квартира була підходяща і робота близько і т.д.
    Ми колись свідомо пішли жити на Привокзальну, потім на Топольну, при тому шо чоловік працював на Сихові, ну або доїзд на роботу то вже не так важливо, впорівняні з іншими деталями.

    Мені зараз виходить з декрету на робту на Сихів, а живем в іншому кінці міста, але мені здається шо легше роботу змінити, ніж квартиру. Бо тут вже прикріплені садками і чоловікова робота не далеко, та й попробуй з двома малими і тими всіма авоськами переїжджай, змінюй місце проживання, бо до роботи тре доїжджати

    Маю на увазі шо в ідеалі то все так, а на ділі, ну не може бути шоб тютілька в тютільку всьо плясало.
    --- дописи об"єднано, 25 Червень 2015 ---
     
    Останнє редагування: 25 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  9. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Шось ти гоніш))...хіба якщо продавцем в продуктовому магазині.
    Хоч мене і дуже влаштовує наша квартира на даний час, міняти роботу я не готова, хоч і витрачаю на дорогу в один кінець від 45 хв до години часу. А ось якби знайшла відповідну квартиру близько від роботи - не відмовилася б. Ну але в мене нема дітей і привязки до садочків, канєшно...
    Ми колись знайшли цю квартиру, відштовхуючись від роботи, обоє працювали в одному районі. Тепер в мене інша робота і я сама шукала відповідний вимогам офіс, хто ж мені винен що знайшла далеко.((
    Тому, якби хто порадив офіс за 1000 грн і поруч холодний склад в районі кінець Городоцької-Південний я була б дуже вдячна. ))

    Але ти в чомусь права...моя подруга добирається з Бібрки і ось другу роботу умудрилася знайти в районі Сихова-Нового Львова.
     
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Та не гоню, ти знаєш шо таке з двома дітьми змінити квартиру і скільки то шлейфу тягнеться, витікающик і наслідків?))) Гиги, ну та, як нас було тільки двоє, ми не прив"язані садками поліклінками і т.д., то могли кочувати, а зараз важче і квартиру з двома дітьми знайти дуууже тяжко, бо не сильно хочуть таке сімейство брати до себе в обістя.

    А робота... робота, не така вже в мене та робота, шоб заради неї переселятися, а доїжджати мені не вийде, так далеко, бо діти тоді хіба самі в садок і з садка ходити будуть.))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Ем, ну так, я не врахувала, що з дітьми чомусь не дуже хочуть брати на квартиру...
    Я, єслі шо, більше в загальному говорила. ;-)
     
  12. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    та я розумію чому...
    Стіни поообдирані, порозмальовувані, лінолеум в кухні віддертий, меблі понищені і т.д.
    Але ми то всьо самі робили, малювали, бо хата була шо стодола, меблі, техніка всьо наше, господаря хіба стіни і дві люстри))) то й обіцялись при виселенні хату перекатати, лінолеум полати і т.д. А більшість квартир здаються вже з ремонтами, то куда там з малими шибениками, чи домашніми тваринками не хочуть, ну і це зрозуміло по суті.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Kandya

    Kandya Well-Known Member



    А біля мене дуже дорогі квартири в оренду, там від 500 доларів. І навіть "донецькі" не сильно спішаться такі гроші платити за житло. А от темношкірі -- так. У мене тепер стільки сусідів негрів. Вони мені так подобаються! Я от була влюблєна в одного із фк "карпати" -- Самсончіка. А він не знав про мою любов і одружився із блондинкою із Сихова.... Так, щось я відволіклась від оренди (вже маю стільки попереджень від адміністраторів, що не в тих темах пишу. А що я зроблю, коли в мене багато думок і всі відразу на раз?)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 3
  14. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Спочатку хотіла написати в "жилєтці", але думаю, тут буде доцільніше. Можливо, комусь мій досвід стане наукою. Отже, рік тому разом з подругою орендували двокімнатну квартиру. Квартира була у жахливому стані, з обдертими стінами, старою сантехнікою, із хорошого - лише наявність бойлера та пластикові вікна. Із меблів були лише 3 шафи у кімнатах і стіл на кухні. Ми самостійно за власний кошт робили ремонт: фарбували стіни, міняли всі розетки, привезли власні меблі та побутову техніку, міняли крани у ванній та на кухні, мусили купувати навіть люстри, бо і того не було! Власницю квартири все влаштовувало, нами як квартирантами вона була дуже задоволена. Оплата здійснювалася щомісяця 1 числа на місяць наперед. Однак останнього разу власниця попросила заплатити їй 27 червня, мотивувавши це тим, що вона збирається їхати у відпустку. Ок, у суботу я віддала їй гроші. А вже з понеділка почалися неприємні сюрпризи: власниця могла прийти у будь-який момент, причому приводила із собою різних людей. Виявляється, вона вирішила підняти оплату за квартиру, і тепер шукає нових квартирантів. Чотири дні підряд у нас безперестанку товклися нові і нові квартиранти, яких приводила або сама власниця, або 2 маклери, яким вона дала дублікати ключів. На всі мої спроби прояснити ситуацію мадам відповідала, що ми можемо жити до 27 липня, бо "так у вас заплачено" і "я ж порядна людина, хочу з вами по-людськи". А сьогодні буквально 2 години тому подзвонила мені і заявила, що вона знайшла собі нових квартирантів, з якими вже підписала договір оренди, і ми маємо 5 днів на те, щоб виселитися. Все, аут. Наш договір оренди дійсний до 1 серпня, але її то мало цікавить. А на моє питання, куди нам подітися із усіма речами, меблями і побутовою технікою, тим більше, що моя сусідка по квартирі зараз у відпустці за кордоном, власниця відповіла, що це наші проблеми. Грошей, заплачених за місяць наперед, вона нам не поверне, а порахує як оплату за КП за липень. 1000 грн за КП за тиждень проживання в липні - непогано, правда? А про гроші, які їй заплатили під час підписання договору за останній місяць проживання, вона взагалі не пам'ятає, і виявляється, ми то все вигадали, та ще й геть зіпсували їй квартиру своїм ремонтом! До речі, під час показів квартири вона чомусь не казала потенційним квартирантам про те, що по суті, здаватимуться голі стіни, якщо ми заберемо всі свої речі, що доведеться регулярно труїти тарганів, які постійно налазять через вентиляцію від сусідів-алкоголіків... Ось так, називається, роби, що хочеш. От як встигнути переселитися за 5 днів, ще й маючи на собі відповідальність за чужі речі? :girl_cray:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А чого ви то всьо терпите? Що значить не пам'ятає. Натравіть на неї податкову, вони таких люблять. Раз не розуміє. Грошей я б не подарувала не копійки. Ще й би обдерла обої чи побілку, і типу "а так і було, нічо не знаю". Добивайтесь свого.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  16. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Майже весь світ переїжджає як не дивно. То прости ми- такі домовиті))).
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Вся проблема полягає у часових рамках. Немає гарантії, що власниця взагалі дасть нам забрати свої меблі, люстри і т.д., якщо ми не встигнемо виселитися за ці 5 днів. Після нинішньої розмови я взагалі не можу вірити жодному її слову. А в податковій не факт, що допоможуть, та й для цього потрібен чималий час. До речі, за останні дні власниця ще й понабирала завдатків від кількох потенційних квартирантів, і щось я дуже сумніваюся, що вона збирається їх повертати.
     
    • Корисно Корисно x 1
  18. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Так так- я би теж не зїжджала за такої:girl_dance::girl_dance::girl_dance:.
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Подзвоніть до власниці і пригрозіть податковою, якщо вона не поверне вам ваші гроші.
    Крім того, подзвоніть в податкову і все дізнайтесь, що і як в такій ситуації.
    Один дзвінок не займе багато часу. Не опускайте рук, налаштуйтесь на перемогу.
    Звісно, у вас зараз інший клопіт - пошук квартири, та я думаю власниця трохи злякається податкової (наголосіть обовязково, що ви дзвонили і все детально дізнавались в податковій, пригрозіть якоюсь відповідальністю перед пеодатковою і т.д.), а у вас ще буде час, щоб не переселятись до 5 числа.
    Я би теж то так просто не залишила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    мій власник мені на 1000 підняв ціну з вересня місяця..однрокімнатка, район мотозаводу. сантехніка стара пралки немає, знімала на початку було 1500 то гарна ціна бо за 1500 тоді бачила жахи..а тепер терплю бо нема як переїхати..та і та біганина з квартирними пошуками мені не на часі зараз..але дешевше платити не відмовилася б..
     
    Останнє редагування: 9 Липень 2015