Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.203
  1. Violett s

    Violett s Member

    вчора не мала часу тому сьогодні хочу дописати.
    В вас певне по житті одні охоронці) а мисливські і службові собаки бувають теж, уявляєте? наприклад лабрадор - собака - поводир, мисливець і службова собака(НЕ ОХОРОНЕЦЬ!!!), золотистий ретрівер - мисливець точно (не знаю як на рахунок поводир). це шо не собаки як не охороняють? в вас трошки поняття як на мене дивне: собака має охороняти. і зараз не так багато людей заводять собак в місті шоб охороняли. в передмісті так, в місті - компаньйони більше. Хоча визнаю шо розуміння в людей мало, безвідповідально підходять до вибору собак просто тому шо подобається беруть , не враховують характеристики породи і можливості забезпечувати ПОТРЕБИ саме СОБАКИ (а не навпаки).
    я не цікавилась, я знаю. ене в дитинстві вівчарка покусала,і я її все життя боялась потім. але то її конкретно а не всіх собак на світі. і спати не страшно я думаю хоча думаю Фінья сама відповість. страшно жити в суспільстві такому жорстокому де незнаєш чи доживеш старість нормально чи сплавлять куда подалі, де дітей новонароджених викидають на вулицю а безмозглі невиховані підлітки як не на поїзди вилазять селфі робити так гульбанять по ночам під школою, де до старших жодної поваги і розуміння, де тварин ВСІХ БЕЗ РОЗБОРУ по вулицях труять шизануті догхантери і ти не знаєш як вберегти свою домашню доглянуту собаку від таких псіхів. а мені б не було страшно спати з 4 міс. невихованою трохи агресивною собачкою вдома тим більше шо це моя собака яку я збиралась би виховувати довго і вперто :) (то я так надіюсь Фінья віднесеться до ситуації).
    всьо. тапки вже можуть летіти:)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. agatha

    agatha Member

    З приводу кусання "до фонтанів крові" у нас не доходило. Але до прокусів-дірочок і великих синців-запросто. У мене мітель, теж дуже непростий і активний пес, я його перекупила 4-х місячним ( тому дома обійшлися без купок і калабаньок, ну майже), з добрими документами, люди відмовились, бо неправильно оцінили скільки часу потребує собака. Через тиждень перебування пса в мене я зрозуміла, ЧОМУ вони насправді продали мені собаку в два рази дешевше ніж купили. У мене другий пес і я думала, що з цим у мене не буде ніяких проблем, бо насправді, попереднього пса вже не пам"ятаєш щеням ( до року), а дорослим навченим ДРУГОМ. наступних півроку, дня не було, щоб я не задумувалась над тим, що мені впало на голову, що я купила цю породу. У нас було: погризені книги ( багато), з"їджені тапочки ( чомусь тільки чоловікові:haha:, нереагування на мене на вулиці, під"їдання всього на світі ( особливо, лайна), попадання під машину, втікання в невідомому напрямку за сукою( бабник попався жахливий). Тепер йому 1,6 і більшість проблем позаду, я так сподіваюсь у всякому випадку, я вже не шкодую, що купила саме цю породу.:)))
    Тому у Вас зараз звичайний адаптаційний період. Ви ще не відчуваєте пса, не маєте підходу. І не потрібно порівнювати з попереднім: цей інакший і діяти з ним слід інакше.
    З приводу тримання щелеп і виривання пса- погано тримаєте. Тримати потрібно сильно, бо Ви господар, а не він. Однією рукою за загривок і другою-за щелепу. У мене більший пес ніж ваш, і він теж виривався і кидався після того як відпускала щелепу. Робила повторно і наказово "Не можна". Чоловіка один раз вкусив за литку і він рефлекторно заїхав псові по морді ногою. Пролетів з виском пів-коридора і більше чоловіка не кусав. Ну, я такі методи не зовсім підтримую, але часом діє.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Це означає, що хотіла спускати песика в обмеженому просторі побавитися з подібними йому.
    Ви смішна. Багато хто Тараса Гудиму вважає "толковим ветеринаром" або ще одну лікарку, яка мені не підійшла. Коли будуть у вас собаки стільки років, як у мене, зрозумієте, що один і той самий вет роками може лікувати одного пса - і помилятися з іншим. А вже коли у собаки множинний рак - то "толковість" стає дуже і дуже умовною річчю.
    Мій перший пес не хворів зовсім. Помер несподівано для всіх, тому це було страшне горе. Другий - почав хворіти тільки після 11 років. Які ветеринари?))
    Так, знайомих дресирувальників немає жодних. Не було, знаєте, потреби))
    А решта, взагалі, якийсь потік свідомості. Ви усвідомлюєте, що собаки бувають без документів?)) Внєзапно?)))
    Що мої собаки холерики - я чудово знаю, якби ви читали, що я пишу, а не хотіли щось доказати, то дізналися б, що це було вжито кінологом щодо характеристики психічно сильних тварин.
    Ваші "основи" навряд чи мені підійдуть, прошу не коментувати тому більше мої пости, набридло читати агресивні наїзди. Вас зачіпає, що маленький пес може бути домінуючим і безстрашним? То пройдіться до мисливців і запитайте, яка порода в них вважається "незламною".
    хахахах!
    до декого не доходить)))
    Скажіть це всім моїм знайомим, які минулого року втратили свого собаку - а зараз мають інших. Багато нового дізнаєтеся не тільки про собак, а й про людей.
    Оо, я в восхіщєнії! Приблизно стільки ж, а що, вам додати тяжко?)) Спочатку возмущаєтесь, що я "всім підряд" кажу, що маю 3 собаку, а тепер хочете знати, ск прожив перший?)) "Останній" входить в число "двох попередніх" :haha:
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Тому що воно хворе і не таке, як уявлялося? Я не з тих людей.
    )) я буду жаліти себе стільки, скільки захочеться.
    Розумію, шнауцери дуже подібні до тер'єрів)
    Отаке) Бусь2.jpg DSC00237.JPG DSC00450.JPG Це мій попередній... Як можна такого не згадувати?( Я так любила його. І за півроку біль не пройшов, не думаю, що скоро забуду того, хто майже 13 років тішив мене всім своїм існуванням.
    Він кидається тільки в двох випадках) Коли хочу їжу забрати підчас її споживання, або коли лапки засильно витираю - вже не кусає сильно, до речі.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  5. Violett s

    Violett s Member

    то якийсь терєрський підвид? :) знаю таких більших ерделями називають а менші не вкурсі ) біля нас гуляють 2 такі. 1 норм а інша то теж мають проблеми (принаймі постійно намагається кинутись на собак, але ТІЛЬКИ на собак , на людей не реагує . так шо всі хто боїться по ночам спати - все ок :) людей не їсть :) то треба просто посилено займатись. так купу часу вбити але через 1-1,5 року ви не впізнаєте собаку. до 2 років собака втишується, вже хтось писав...так шо весело вам буде) не переживайте, може то вам шоб не мали часу скучати та попереднім песиком ) відволікає?
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2015 ---
    До речі дуже гарна псінка :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Фокс)
    Так і є, їх люди абсолютно не цікавлять)) А от господар - то інша справа:girl_spruce_up:
    Дякую:girl_in_love: Він був і гарним, і розумним, і благородним. Не вкусив жодного разу ніколи і нікого, на інших собак не кидався, дуже любив дітей. Перший раз заричав на іншого собаку в 3 роки)
    Документів не мав, але не кожний собака з доками має такий бездоганний екстер'єр і вдачу.
    Про
    Дуже приємно мені було чути від вета: схиляю капелюха перед тими, хто заводить фокса)) І від кінолога (в якого пітбуль): "Я б ніколи не завів такого. На них треба залізні нерви")
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
  7. Siania

    Siania Love Life

    Я памятаю що Ви вже писали про свого попереднього маленького друга , що його неможливо виховати щоб не біг до інших собак, що він не слухав команду не можна, стояти. І тоді в нас теж були великі проблеми з вихованням, і теж писали що це все через породу...
    Повірте, залізні нерви треба до всіх порід. У собак є різні характери (різна спадковість), буває лабрадор спокіний як удав, а буває такий як в фільмі "Марлі і Я". І я впевнена, будь-яку собаку можна навчити, але не всі можуть. І це не образа, просто у всіх сферах щось комусь краще вдається, комусь менше. Кінолог може лише корегувати господаря, підказувати що робити у тій чи іншій ситуації. А от чи буде собака слухняною - залежить тільки від господаря.
    Я розумію, але Ви свідомо йшли на цей крок.
    Та можете жаліти, але результату це не принесе :girl_bye2:
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. terezka

    terezka котяка-вишивака

    @Finya ви справді смішні. От нащо писати всім щоб ніц не писали? Ви не хочете нікого чути , окрім себе. Для чого писати на форумі, де то всі прочитають? Ще й заборони відповідати смішні. Ви поводитесь як дитина мала, обганюєте кожного, а вам всі пишуть толкові речі.
    Ви стільки разів жалілись на неадекватність попередньої собаки, ветеринарів, і всіх підряд що давно треба задуматись в кому причина насправді.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Такс, трохи "розбавлю" обстанівочку.:girl_wink: Мала сьогодні пригоду. Отже, їхали ми додому, по дорозі заїхали в магазин в Солонці. Виходжу я з машини, а до мене біжить песик, такий гарнесенький кокер - спаніель. Оглядаюся навколо, нікого нема. Підбіг до мене той "кльоцочок", бачу є ошийник, гарненька свіжа стрижка, добре годований, а господаря нема. Побачив відкриті двері в машину, пробував залізти - передніми лапами заліз, а дупа то тяжка, не піднімається. Ну, я його підсадила, він собі гарненько влігся і "сяє". Общупала ошийник , є бірка з кличкою і двома телефонами. Дзвоню, кажу, що в Солонці на трасі ми знайшли собаку, тут є Ваш телефон, мужчина каже - так, то мій пес, я тут поруч живу, зараз його заберу. Чекали десь з пів години, чоловік вже почав розказувати, що за ним ніхто не прийде і що його навмисно викинули і ми вже думали, як то ми будемо його знайомити з нашими і що далі робити. Прийшов, пес навіть не сіпнувся, як лежав так і залишився. Я його покликала - типу дивися хто прийшов, він виліз з машини і далі почав на мене скакати і крутитися . Розказав нам той власник, що пес - дітей, а вони зараз поїхали відпочивати і він його не дуже пильнує, бо пес дурний і постійно втікає. Він заїжджав машиною, а той побіг. Він вже знає, що пес вертається за кілька днів, а ще має ошийник, то він і не йшов його шукати. Зачіпив на поводок і повів додому. Навіть "дякую" не сказав.
    Так мені шкода стало того песика, що словами не передати. Чесно - хотіла забрати, але муж сказав, що діти повернуться з моря і будуть плакати за псом.
    Як так можна? Чи то тільки я така дурна, що відразу почала думати, що він голодний, може не пив давно, може хатня собачка ночувала на вулиці , а могла ж і машина збити.
    --- дописи об"єднано, 3 Липень 2015 ---
    Пи.си. Я прийшла додому, Гектор - обнюхував мене, а Цезар - "молився" на булки в пакеті.
     
    • Подобається Подобається x 7
  10. Violett s

    Violett s Member

    Ага, і я розбавлю... скопіювала оголошення, може кому актуально
    "Мирося Цепінь:
    SOS!!!
    На Сихові труять собак!
    Приблизні місця, стадіони: 72шк, 90шк, 93шк, 84шк!
    Вчора на 72шк гуляв хазяїн з 5 міс собакою після прогулянки вони прийшли додому,собаці стало погано вона почала блювати кров*ю після чого,вона страждала 40 хв так вона і померла!
    Тому попереджаю не гуляйте на тих місцях які вказані вище!!!
    Ветиринари кажуть що,це навмисне вбивство собак!
    Будьте,ОБЕРЕЖНІ!!!"
    Моя сьогодні відмовилась снідати( в мене вже паніка( але ж при отруєнні симптоми різкіші, правда? ніж просто відмова від їди?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Siania

    Siania Love Life

    Так, після отруєнням від догхантпрів є півгодини щоб врятувати собаку.
    Запасіться вітаміном B6, і як тільки собака отруїлась і бється в конвульсіях - одразу треба вколоти і паралельно викликати ветеринара.
    В інтернеті пошукайте, або в ветеринара уточніть дозування.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Violett s

    Violett s Member

    А Б6 шо дає? я маю на увазі якийсь симптом знімає чи просто підтримує до надання комплексної допомоги?
     
  13. Siania

    Siania Love Life

    При отравлении
    ПРИ ПОДОЗРЕНИИ НА ОТРАВЛЕНИЕ (СУДОРОГИ, ПЕНА ИЗО РТА) НЕМЕДЛЕННООЧИСТИТЕ ЖИВОТНОМУ ЖЕЛУДОК, ВЫЗВАВ РВОТУ (выпоив принудительно большим количеством кипяченой воды ИЛИ надавив пальцами на корень языка, но учитывайте, что живодеры могут добавлять в отраву противорвотные препараты).
    НЕ МЕДЛЯ ВКОЛИТЕ ВИТАМИН В6 (Пиридоксин продается в любой человеческой аптеке) внутримышечно (небольшим собакам весом до 20 кг. вколоть около 4-5 мл. Собакам более 20 кг. — 6-7 мл. Не надо беспокоиться о передозировке, это витамин и передозировать его довольно сложно. Помните, что введение более низких дозировок может привести к летальному исходу. Часто животных травят ИЗОНИАЗИДОМ, антидот — В6).
    ЗАТЕМ ДАЙТЕ АДСОРБЕНТЫ(Активированный уголь — 1 таблетка на 1 кг веса, растереть, развести с водой и дать животному выпить; Энтеросгель, Полипефам, Энтеросорб, Смекта из расчета 2 пакетика на 10 — 15 кг. веса животного и т.п.).
    ЗАТЕМ СРОЧНО ВЕЗИТЕ ЖИВОТНОЕ ВВЕТКЛИНИКУ. ПРИ НЕОКАЗАНИИ ПОМОЩИ ЖИВОТНОЕ УМИРАЕТМУЧИТЕЛЬНОЙ СМЕРТЬЮ В ТЕЧЕНИИ 30 МИНУТ.

    Как показывает практика, любая собака может стать жертвой живодёра, как домашняя, так и бездомная. Часто отраву съедают птицы, белки, кошки и другие звери, поскольку живодёры разбрасывают отраву везде – в парках, на детских площадках, на территории детских садов, на улицах, во дворах.

    Поэтому всем, кто имеет домашних животных, необходимо иметь в своём доме необходимые медикаменты и знать инструкции по оказанию животному первой помощи при отравлении на тот случай, если доступ к ветеринарной помощи отсутсвует. Так как если животному не оказать помощь, оно может умереть в течение 40 минут.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. Violett s

    Violett s Member

    до речі знайшла цікаву статтю, теж собі зберегла. може комусь буде цікаво кидаю посилання тут:
    http://happypaw.ua/news/zahodu-pru-otruenni/
     
  15. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Кожен трактує написане в силу свого розуміння)
    А чому я маю повірити? Мені якось все одно, зі всіма породами, як кінолог, справи не мала - і не збираюся)
    І що? Не розумію, для чого коментувати в такому занепадницькому дусі. "Не жалійте себе", "результату не буде" ітп.
    Я пишу тільки для доброзичливого обміну думками, порадами - нема таких, прошу, самовиражайтеся щодо інших собак чи котів:girl_bye2:
    Сонечко таке доросленьке, ви щось маєте сказати з предмету розмови?))
    Та ви, як і дописувачка вище)) Пишу "дві собаки", рахуєте, як 33)))
    Набридли ваші інсинуації, далеко не вперше ви зі своїми звинуваченнями виступаєте. Не вмієте культурно спілкуватися, вчіться. Я про собаку - а вона далі про мене.
    Померлого песика використовувати, коли немає що сказати в тему, це верх вашого "обліко морале", Siania і terezka. По фото вище видно, наскільки він "неадекватний".
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2015
  16. Siania

    Siania Love Life

    Та мені теж все-одно, я просто Вам хочу допомогти зрозуміти що справа не в породі, справа в тому що будь-яку собаку треба виховати.
    :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: та я якраз Вас підбадьорую:
    Ви пишите на форумі, і я Вам відповідаю, враховуючи свій досвід. Не подобається читати поради - то не пишіть, або ж не читайте мої дописи :connie_pull-pigtail
    Ну хто писав що він неадекватний??? Ну для чого ви розвиваєте тут драму? Ви писала що Ваша попередня собака не слухалась команду "стій", що бігла до всіх собак (де ви тут бачите неадекват??). І тоді Ви також писали що не можете навчити команді "стій, поруч" - через те що це порода така. А я просто кажу - не порода така, а треба довго старатись, пробувати експерементувати, вчити, а не скласти руки і казати "порода така".
    І збавте той претензійний тон, будь ласка.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Finya

    Finya if you don't get enough I'll make it double

    Допомогти зрозуміти?)) А ви жартівниця))
    То перестаньте мене підбадьорювати :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    Поради - це вигадувати нісенітниці про мене і мого песика? Давайте вже пруфи, раз ви так добре орієнтуєтеся в моїх дописах. Така обізнана про мої справи, а я про вас тільки і знаю, що недавно собаку завели. Так що давайте, хочу подивитися, де я жаліюся на його "неадекватність".
    Прошу розказати, що це таке)) Про "претензійність" тону, ще й на письмі, чую вперше:haha:
    Якщо серйозно, раджу вам зайнятися собою, ви щось занадто багато уваги мені приділяєте.
    Дивуюсь людям, невже немає цікавішого в житті, ніж в неті когось обмовляти. Мені б і в голову не прийшло так за кимось по гілці ганятися.
     
  18. Siania

    Siania Love Life

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member


    І щоб Фіня не писала, що я "вишукую її дописи" , я прийшла в тему по ділу, просто відволіклась. Моя котярка нормально їсть , п'є, в туалет ходить, настрій ніби має , але щось остатньо буває рве, переважно вночі, то я навіть не бачу, чоловік каже потім. В неї то завжди бувало часом, але остатньо то майже щоночі. Варто піти до лікаря?
     
    Останнє редагування: 4 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  20. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Не може наїдатися травою (сіном)? Ну або віника наїстися :girl_crazy: (то в моєї кицьки такий бзік, лишиш віник не у туалеті, а в прямому доступі, то шось там повідгризає і має потім "буе").