Ротавірус, харчове отруєння.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем slio, 3 Липень 2015.

  1. slio

    slio Member


    Ситуація наступна:
    У неділю в мого пятирічного сина була висока температура (38,7-39,9), рвота, діарея. Давала ліки від температури і розчин для поповнення рідини в організмі.Ввечері викликала швидку. Лікар, що приїхав сказав - ротавірус. Відвезли нас на Кирила і Мефодія в інфекційну лікарню. Там лікар сказав, що отруєння. Поставили крапальницю. Лікар призначив з наступного дня давати біле вугілля, ніфуроксазид, Мезим форте і Лацидофіл. Понос і рвота були ще у понеділок до обіду. Сказали що понеділок вихідний, тому аналіз калу та сечі здати у вівторок зранку. Температури після неділі більше не було. У вівторок лікар сказав, що аналізи на межі допустимої норми, тому нам їхати додому і продовжувати давати всі таблетки до пятниці включко, а лацидофіл до понеділка, а біле вугілля до :"нормального стільця"ковбаскою". Їсти сказав давати рис на воді, манку на воді, картоплю на воді. В четвер (вчора) дати овочевий суп з телячими фрикаделями. В пятницю (сьогодні) кашу на половинному молоці.
    Вчора після того супу малий блював. Випив води- знову блював. При тому просив їсти. Ввечері зїв дві чайні ложки рису. Вночі той рис виблював. Давала вночі пити запарений ізюм. Рано вирвав. Подзвонила до лікаря, сказав вколоти Метапрокломід.
    Зараз син спить. Останній раз блював (дала ковтрути таблетку, що спровокувало рвоту) о 8:00 год. ранку. Зараз спить.
    Лікар каже, що причина блювоти в тому, що я мабуть дала дитині якийсь не рекомендований ним продукт зїсти. Хоча я давала лише рис, манку і картоплю на воді.
    Питання: Суп я варила з молодої картоплі, моркви і цибулі, бо минулорічних овочів не маю. Чи могло це стати причиною блювання. І якщо так, то якої дієти маю дотримувати зараз. І рис в мене пропарений. Іншого вдома не мала. Може треба круглий?
    Буду вдячна за ваші думки. Питайте якщо якісь моменти описала не достатньо.
     
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

    А ацетон ви міряли? Скільки вашому сину?
     
  3. slio

    slio Member

    У вівторок лікар сказав , що аналіз ацетону не показав.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  4. marianast

    marianast Well-Known Member

    Може зверніться до іншого лікаря, навряд чи рвота спровокована тими продуктами, що ви перелічили. Ацетон я би переміряла однозначно, бо це така штука, що в обід нема, а ввечері вже зашкалює. Тим більше при виснаженні організму.
     
  5. slio

    slio Member

    Дякую marianast. (піду в аптеку куплю тести) Даю по ложечці настій запарених роздинок. Зранку малий покакав о 8 год. Потім заснув. Зараз прокинувся і знову покакав об 11 год. Надіюсь, що з нього все те вийде і стане краще. Випорожнень було досить багато, особливо першого разу. Тому думаю, ще його і мучило. Позивів до рвоти зараз немає.
     
  6. Turtle

    Turtle Member

    Ми потрапили в інфіекційну на Мечникова з рота- вірусом в кінці квітня,дитині було півроку. Рвота почалася раптово,темп 37,4,ми відразу викликали швидку. Пролежали ми 3 дні і прийняли 6 крапельниць. Зввісно,витримати крапельниці то було жахіття,але вони нас врятували. Рвоти в лікарні не було,кал рідкий з слизом по 5 раз на день. Ацетону в сечі теж не виявили.Крім крапельниць, ми приймали ніфуроксазид,смекту,БіоГая ORC. І антибіотик нам вводили- він швидше за все був зайвим, але я в стані шоку погодилась з лікарями. Апетит в дитини був добрий,але ми були виключно на ГВ,я старалась частіше прикладати до грудей,але ненадовго.Вам треба багато пиття давати дитині- часто і потрошки- воду,узвар,регідрон. І молочку виключити обов'язково принаймні на 2 тижні.На мою думку,організм дитини ослаблений і не справляється з іжею,навіть дієтичною. Можливо,зменшіть порціі і більше пиття.
     
  7. slio

    slio Member

    Дякую Turtle. Порції і так мізерні
    Пити даю постійно.
     
  8. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Коли в малого була ротавіруска, то ми ще давалт йому пити Кока-колу, трошки розведену з водою.
     
  9. slio

    slio Member

    Пити даю постійно.
    Я теж колись давала так, коли малий отравився. Десь півтора роки тому.
    Зараз від ранку вже не блює. Маю надію йде на поправку.
    Дала зїсти половину банана (шкрябала ложечкою пюре). І випив пів ампули глюкози. Реакції ніякої немає.
     
  10. mipa

    mipa Well-Known Member

    Я свого сина (тоді було 2 роки) також від блювання рятувала кока-колою,розведеною боржомі. Вона містить глюкозу і тим саме запобігає появі ацетонемічного синдрому. Після першоі ж порціі перестав блювати.
     
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в нас було якесь вірусне щастя минулого року. не рвав, але на горшку сидів регулярно щопівгод. проте температури вищої за 37 не мав. прокантувалися ми на дієті і циці 2 дні, а потім дитина викрала, скомуніздила і стибзяла в мене 2 банки домашнього йогурту, від яких я не могла його відірвати. і на тім всім був алєз. ще раз внепланово сходив на горшок і все. і дитина стала схожа на дитину, а не ту бліду поганку.
    тому в нашому випадку воно помогло. а що саме в нас було - я так і не знаю, через вихідні пройшло.
     
  12. slio

    slio Member

    Нам так не пощастило. Адже сьогодні вже шостий день, як малий мучиться. За сьогодні зїв банан в два прийоми та половинку печива "Марія". Хоча банан лікар точно би не одобрив. Казав можна печене яблучко. А мій малий печених яблук терпіти не може. Зараз заснув. Надіюсь ніч буде спокійною.
    Вигляд має справді як бліда поганка. Схуднув, личко осунулось, вимучений, обезсилений.
    Лікар казав, що до повноцінного харчування поступово рекомендовано довести за 70 днів (приблизно).
    В неті прочитала, що при ротавірусі це вкрай важливо. Тому що можливі рецидиви, чи навіть перехід у хронічний стан.
     
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

    Замість коли краще дати Бетаргін, на смак чуточку схоже, зате без фосфорної і ортофосфатної кислоти і решти придатків Кока коли. Кола, доречі спричиняє зневоднення, що вкрай не бажано при рвоті і поносі.
    Бетаргін також добре нейтралізує вже наявний ацетон.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. Vinnikomachka

    Vinnikomachka Читаюча посиденька

    Приблизно рік назад ми перехворіли цією бякою, я сюди писала, дівчата по симптомах сприділили що то ротавірусне. На ротавірус в аптеках є тест, тому відразу краще зробити тест, щоб не переплутати з отруєнням. Мала рвала жахливо, ми з переляку вкололи цирукал, але нікому не раджу це робити, в нас ця кака припала на вихідні тому лікарка сказала колоти, альбо визивати швидку і в інфекційну. Рвота звичайно не припинилась, але я на свій ризик швидку не визивала, по чайній ложці цілу ніч підпоювала малу Хумана-електроліт, якщо давала більше, відразу рвота. Ацетон піднявся аж на другий день, понижали звичайною глюкозою в ампулах, бетаргін теж купили, але діло не дійшло, глюкоза дуже добре спрацювала. Дієта строжайша. Суп картопля-морква-рис. Мала аж трусилася за тим супом, але більше двох ложок - рвота. Тому кормитися треба теж мікро дозами. Їли ще вівсянку на воді. Ну і ще нас тоді суперськи виручила сіся. Понос був жахливий. Все це жахіття тривало три дні і пішло на спад. Головне, щоб дитина не обезводнилась, по чуть води, регідрону, хумани, лиш по трошки, щоб не провокувати рвоти. Бажаю Вам якнайшвидшого одужання!
     
  15. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    цей понос добре зупиняється ентеролом 250. У донечки теж була ця бяка 2 роки тому, то теж відпоювала електолитом по чайній ложці, а понос не могла зупинити нічим, аж потім тут на форумі порадили цей ентерол, то після 2гого пакетика вже було легше, після 3тього понос зупинився.
     
  16. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    В нас вже другий тиждень ротавірус. Малим півтора рочки. Спершу в малого пронос, за пару днів в малої. Врятувалися ніби за тиждень часу і тут рвота. В четвер мала вертала, сьогодні вночі малий. Але при цьому обидвоє веселі, активні .
     
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    а для чого ви такі експерименти проводите? Пюре - це останнє діло. Сухарі дайте хай тре - голодний не буде.
    Головне поїти.
    --- дописи об"єднано, 4 Липень 2015 ---
    ще раз спитаю, то нащо ж банан і хімічна Марія.

    якшо шо то в Михайлика зараз теж ротавірус був. Маємо щастя, що грудний, тому мішка ліків не треба. Але весь прикорм відмінила. І тепер хіба бублик-сухарик. Голод перше діло, але мами так рвуться нагодувати, що хвороба по три рази вертається.

    Лікар звичайно віджигає - як вірус може перейти в хроніку неясно. Але чутливість ШКТ може ще довго бути високою. Це правда.
     
    Останнє редагування: 4 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  18. slio

    slio Member

    Банан дала, коли вже не блював і не було діареї. І після того ніяких негативних реакцій не було. Дала, бо просив постійно їсти, казав , що голодний. Сухарі не їв зовсім. Казав , що не хоче їх і не може їх їсти.
    До сьогодні все спокійно.
    Печиво "Марія" рекомендував лікар, але син його теж їсти не хотів.
    Пити давала постійно. Пісяв приблизно кожних 2-3 години. Тому думаю рідини в організмі мало б бути достатньо.
    Не лікар.
    В хронічний стан не ротавірус, а захворювання ШКТ, котрі можуть зявитись, якщо почати різко годувати дитину всім, чим попало, а не поступово за 70 днів повертатись до повноцінного харчування.

    Ще прочитала, що варто орієнтуватись на лікувальну дієту №4.
    Сьогодні додала до харчування варене яйце.
    Лікар радив вводити молоко (почати з розведеного наполовину водою) після того як пройде хоч три дні від дня останного блювання-діареї.
    Яка ваша думка з цього приводу?
    Переживаю за те, аби правильно пройти цей час відновлення харчування.

    Малий схуднув, темні кола під очима, швидко втомлюється.
     
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    :girl_crazy:
    хіба кисломолочку, і як вам було так зле, то я б не скорше ніж за 2 тижні давала, хіба б дитина сама просила щось з розряду сирватки або сиру
    чай з сушки, шипшини, киселі, але свої, як вмієте робити. риба!!
     
  20. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    нам при отруєнні радили кисломолочку... але молоко з водою:girl_nea: я б не давала. я малій давала - чаї-компоти, пюре картопляне на воді, сухарі і печене яблуко. і атоксил.