проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

     
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    А ми маєм нічник з фотоелементом. Регулює сам яскравість від часу доби. Вдень не світить. Класна штука і освітлення приглушене, м'яке.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Першу дитину годувала лише 5,5 міс., а потім молока не стало, про його відновлення навіть не думала тоді, бо мама сказала, що я не молочна, бо вона не молочна теж була. Мама би вже дурника запхала, але я вже тепер не ведусь. Сина почала догодовувати на 20 його день, бо молока практично не стало, я ж не знала, що то був лактаційний криз, а мама сказала, що дитя голодне і треба догодувати, з того часу догодовувала і мого молока ставало менше.
    Зараз дурника не даю, пережили нещодавно лактаційний криз, повністю на ГВ, з сином протаке й не мріяла, і планую годувати довго. Я впевнена, що по -перше син недоідав, бо частину прикладань я несвідомо замінила дурником, а по-друге, я думаю, що використовуючи дурник, дитина не добре захоплює груди, а від того не добре висмоктує молоко, а від того його менше, та й застоі будуть частіше. Але це моі думки. Нікого не агітую використовувати дурника чи навпаки, але з сином мала дурника з роддому, тому маю з чим порівняти, він смоктав його до 1,3 роки, зараз не використовую.
    --- дописи об"єднано, 4 Липень 2015 ---
    І ми теж з настольною лампою, яка світить в підлогу під столом. Світить до 5 год приблизно, а потім, коли мала прокидається виключаю, бо вже світає, то й так видно.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    донька спить окремо в кімнаті, і має такий дууже тьмяний нічник - щоб могла вночі в туалет встати і не врізатись нікуди:)
    малий спить з нами, то маю лампу біля ліжка: заплакав - увімкула, переклала\погодувала\підгузок змінила. а так спимо в темряві:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    не знаю, в яку то тему писати, чи сюди чи в "дитина відмовляється від грудей" Вобщем, я думала, шо якшо дитина на ГВ, то проблем з засинанням не буває. Ага))) В районі 3 місяців, коли малий втомлений, не бере груди, причому хоче спати, плаче, вимагає носитись на руках, і то тільки вертикально. З тяжкою бідою, танцями-шманцями вдається приспати. Якщо ше не сильно рознервувався, то можна заколисати в ліжечку чи у візку. Від грудей в такі моменти відвертається(((( А так любив позависати) і засинав чудесно (хоч спав по 10 хв, але то таке)). Читала в темі про відмову, що таке буває в 3-4 місяці. Цікаво, чи у нас то надовго. В нього і так проблеми з денним сном - дуже чутливо спить, тре весь час колихати, гойдати, возити візок
     
  6. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Не знаю чи відмова у вас,чи тотвзагалі тауий критичний вік, бо мій у такому самому віці теж не давався. Носила на руквх вертикально, співала, так цицю давала і насотувала круги по квартирі ... А малий очі тре, спати хоче але хниииче, вивертається. Нічьо поносились - перейшло. То ще так само жара була, може малятам тяжко..
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Думаю більше вік, бо в нас було то взимку-ранньої весни, а то саме,в ліжку цицю на сон, та деее, тіки треба було поносити на руцях вертикально туди сюди до засинання, а тоді клали в ліжко і ще цицю давала, бо починала крутитись. І так вже спала. Пройшло, а тоді мені здавалось, що то вже все так буде. Тепер лягаємо, цицяємось і засинаємо
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ми вже місяці два аби заснути і лежимо, і носимось, і цицю дай, а за 10 секунд вже забери, і на м'ячику, і вертикально, і танцюючи і все під спів. Якось звиклось....
     
  9. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Як я вас розумію.
    На мене всі дивляться як на ненормальну, бо нам вже скоро 6місяців , а в нас так і нема жодного режиму. Засинання з таньцями, колисанням, циця на сон і під час сну. Я не знаю , щось я розгубилась, як мені виробити той режим спання? Та й всі мені кажуть , що от наші діти спали без колисання , а я реально інакше не можу вкласти дитину спати.
     
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а як має бути?? а що таке режим взагалі? то коли мама встановлює, чи як? бо в нас доця сама собі встановила і дуже часто він плаває, ну але шо вже, як є :), підстроююсь
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Кілька разів вже бачила, що засинає, очка закриваються, потім повіки реально з силою, аж лоб геть поморщений, відкриває знову, і знову вивертається бавитись, за секунду крик, бо ж спати хоче. ... Ніби таке є, коли "пропустили" момент засинання.
    Що це таке?
     
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    В нас якраз десь під 6 міс режим і з'явився. Я теж все дивувалась, всі кажуть перший сон тоді-то, гуляємо так-то, а в нас як попало - то заснув, то ні, то один раз спав за день, то три, власне з гулянням мені було тяжко, якось неорганізованно. А потім якось визрів режим. Але сон все одно у нас примхливий....
     
  13. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    ну про цицю, я мала на увазі їду, в нас дуже тяжко з тим, постійно якісь качелі. нормально груди не хоче брати вдень, вигинається, випинається, 2 рази цьмакне і впірьод.
    нема в нас сталого графіку сну )))
    я орієнтуюся по дитині, коли починає марудитись,тре очка йдемо вкладатись, а такого як 1 сон в 10 год, 2 сон в 14 год в нас чомусь нема.(( може один день 2 рази на день спати, а деколи і 5 по 15 хвилин)))
    сестра мені каже, що то моя вина, бо не можу встановити їй режим. а як то зробити якщо вона один день так спить, а інший в зовсім інший час?
    --- дописи об"єднано, 16 Липень 2015 ---
    ну і з гулянням теж проблєма. не йдемо поки не поїсть, бо як винесу, починає дрімати, пальці цьмакати, груди шукати, або ще ліпше засне , а мене груди набирають. і тоді бігом до хати їсти, а там вже може і заснути біля мене.
    і я вже хочу щоб у нас визріла режим)))
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2015 ---
     
    Останнє редагування: 17 Липень 2015
  14. Isa

    Isa Well-Known Member

    Мене все теж мучило питання з тими снами,ну вщагалі я не знала як в нас буде наступний день проходити,коли він засне,коли їсти...а потім якось так різко спрчатку 3 сни,а потім два вималювались і тепер легше,то десь в 8 міс,але і зараз буває всяке....я собі просто маю установку,що я підстроюю всі справи під малого,так набагато легше)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А що не так з їжею надворі?

    З таким відношенням треба жити, а
    Сестра хай собі каже, то дуже легко збоку вказувати, що де не так як в інших. В нас зараз три сни вдень, один з яких остатньо часто довгий, а два інші по 40 хв. Який з них буде довгий я взнаю лиш в процесі. То змінюється періодично, то в обід, то ввечір, то зранку. На що я звертаю увагу, так це на періоди активності. Раніше то було 2 години, потім 2,5, зараз 3 і трохи більше. Я вже так приблизно знаю , коли в неї є потреба поспати. Але якщо наприклад бачу, що три години мминуло, а дитина розбавилась і сама цицю не просить, то пробую їі вкласти. Пробую, то значить лягаємо і даю цицю, не колишу, не ношу (ну крім прогулянок, бо ми в слінгу), переважно засинає. В слінгу як ідемо надвір, то і швидше може заснути, слінг заколишує аж надто добре, нині ввечір гуляли, минуло 2 .5 години від останнього сну, ще запас був, а їі вколисало на коротко, то на ніч вклались ото щойно (майже опівночі). Зазвичай вкладаємось коло 22ої, бувають легкі здвиги. Я ніколи не примушую її до сну, знаю, що якщо ще і двох годин не пройшло від останньої дрімки, нема чого вкладати на силу
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ага ага. Так так. І ще спали всі діти від народження всю ніч. Не просинались, не їли :girl_crazy:
    Просто то все дуууже швидко забувається. Я от недавно так задумалась, а як же спав мій малюк в перші місяці? В загальному пам'ятаю, що спав добре, просинався що дві години, ми крізь сон годувались та й спали собі дальше. А реально ж були такі нічки, і то по кілька ночей підряд, що і прилягти не могла, бо тільки вертикально треба було тримати, ще й теліпати зі сторони в сторону. І спала сидячи, обкладена подушками, бо спав на мені. По всякому було. Тоді здавалось, що так буде завжди, а зараз здається, що того і не було :girl_smile: а з того часу пройшов всього рік :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ніби то я писала :) :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    не варіант, забагато всього навколо, починає роздивлятись і забуває про сон, їду. ми нормально можемо поїсти коли лише двоє в кімнаті і навколо тиша. ну така в мене дитина чи то я щось напартачила , я не знаю.
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2015 ---
    денні сни в хаті довгі тільки якщо я біля неї лежу, тільки встану через пару хвилин вже прокидається.хіба би в калясочці її хтось возив, то ще може спати.
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ,в нас так само
    Така дитина :) цікавська, шукайте тихі місця, або не знаю, завжди можна щось придумати. Слінг?
     
  20. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    зі слінгом не склалося, побоялась я тої штори )))знайома дала на пробу, ми раз замотались, ясно що не дуже првильно всі мої родичі почали охати, ахати, що я щось вигадую, в свекрухи взагалі неадекватна реакція була, та й плюс моя невпевненість, так що закіньчилось наше слінгоносіння так і не почавшись.
    я нічого не маю проти того, щоб лежати біля дитини коли вона спить вдень, але я просто нічого не встигаю по дому! а коли чуєш з боку наші діти самі спали, то ви так навчили.