Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому. Перекваліфікація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panadolka, 25 Липень 2009.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Натрапила на такі "роздуми по темі" :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Дякую за відео! Є суперечливі моменти, але хід думок мені дуже близький. І є над чим подумати глибше.

    Офф: На жаль, скріншот оманливий, на відео - дуже мила і розумна дівчина. :)
     
  3. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member



    Не знаю, чи в наших вузах готують менеджерів з персоналу (хіба МАУП (?), але довіри цей вуз не викликає в мене особисто)
    Працювала раніше в сфері управління персоналом у великій компанії (До слова, якщо комусь цікаво, HR включає різна напрямки, окрім рекрутингу (підбору) - навчання, мотивація персоналу, кадрова документація...).
    В мене економічна освіта. Мала можливість побувати на всяких-різних тренінгах, компанія нам оплачувала. В свій час теж подумувала про ще одну освіту (згідна, часто у вимогах зустрічаються: 1.психологічна; 2.юридична; 3.економічна освіта), чому вирішила її не здобувати? Ради папірця -не варто, імхо, на сьогодні освіта не є вирішальним фактором (принаймі в сфері HR), більш вагомим є досвід і відповідні навики. Чи дає належні знання заочна (друга вища), не знаю.. (Я тоді вирішила в аспірантуру поступати, але то зовсім інша історія)

    Тому, Аня, як на мене, краще (за потреби) пошукати навчання типу тренінгів/курсів з HR (не підкажу, які добрі, так як зараз в іншій сфері)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Мій чоловік працює в одній досить відомій компанії. Забула його спеціальність там. Казав, що хто не їздив вчити індусів, взагалі дуб дубом. :) До речі, пішов теж, як тут обговорюють. Рік без роботи, то тут то там, фінанси "на мелі", малюк новонароджений. І він став вчитись. Сам. Вдома. Багато проходив співбесід (до речі, це дуже вагомий тестер, бо вміти себе подати - дуже важливо). Ну і взяли, спочатку в маленьку фірму, згодом її вже ця фірма викупила. Не скажу, що цікавило, але в процесі роботи.. Так. Йому важливо відчувати, що він потрібен. Ну і гроші, куди ж без них.
    А ось про себе. За освітою вчитель, вчителем не працювала. Не дуже маю терпіння. Секретар загалом. Мову знала раніше дуже добре, але прихильник того, що нею треба розмовляти, а то все забувається. Зараз нароботу не хочу взагалі. І мене не розуміють. Типу як так, а кар'єра, а набриднеш чоловікові і т.ін. Але я не знаю, чим би хотіла зайнятись, мене нічого особливо не цікавить. Наче все можу опанувати, крім точних наук, але мені все набридає швидко. А працювати просто по 10 годин за дякую (а то і без) я не хочу. От як би, дійсно, дізнатись, що твоє. Часто ходжу кудись, скажімо манікюр, або якісь зустрічі, і багато хто знайшов саме в декреті заняття для душі, хобі, а я і те що знала, забуваю. Та й наче воно і не дуже цікаве мені.. Ото дилема.
    А, і ще. Мене завжди дивувало про отой досвід. Ну скажімо зацікавить мене ландшафтний дизайн, закінчу курси, оп, всюди "..з досвідом". Аде його набувати, якщо ніхто без досвіду не бере. На мою думку, краще б робили практичні тренінги, по результатах набирали і вчили під себе спеціаліста. Мене так задовбували іноді на співбесідах дурними отими "а вмієте, а знаєте..? ". Ну не знала я перше як працювати з факсом. Ото мудрість, діла показати на 15сек. Зате тре освіта і т.ін. Як на мене секретарем в звичайній приватній конторі може бути і школярка.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    повністю згідна. Тому і дивлюсь і напрямок HR, бо мені дуже подобаються всілякі третінги, маю організаторські здібності, навчила працювати вже не одну людину + маю досвід у підборі персоналу та спілкуванню з ними.

    Дякую всім за інфу та дискусію :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну, спеціаліст так чи інакше в процесі "вчитиметься" під конкретну фірму. Але брати людину зовсім без досвіду дійсно згодяться одиниці, бо то треба мати в штаті окрему людину (якій, певно, за те треба буде доплачувати) яка буде вчити новачка. Щоб вчити "під себе" спеціаліста фірма повинна мати купу часу і вільних ресурсів, і не факт що то їй окупиться. Є, звісно, вийнятки, але здебільшого щоб роботодавець взяв тебе на роботу "з нуля" треба мати дар переконання, ну і ясно не розраховувати одразу на "середньоринкову" зарплату. :)
    А з ландшафтним дизайном мені взагалі, здається, досить просто з набуттям досвіду. Закінчуєте курси, паралельно робите безкоштовно або "за шоколадку" дизайн родичам-знайомим (от навіть форумлянам, а на крайній випадок даєте оголошення кудись на Сландо чи Ваш магазин). Фотографуєте результат своєї праці, можна навіть відгуки клієнтів збирати, систематизуєте, робите портфоліо ("дизайн подвір"я в Брюховичах", "галявина в Винниках" і т.д.) і за рік-другий маєте купу досвіду роботи, маєте що показати потенційним клієнтам. Поступово піднімаєте планку ціни - спочатку безплатно, тоді "за 100 грн", потім "за цінами нижче ринкових", а пізніше можна починати заробляти на тому. :)
    Або, як варіант, напрошуватися в "підсобники" до іншого ландшафтного дизайнера (ну типу ямки для квітів копати чи ще щось), оплата ясно буде відповідна і часто досить "символічна" (ну там 50 грн в день чи як:scratch_one-s_head:), але знову ж матимете практичний досвід, тоді поступово можна починати щось своє.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Якщо ще щось цікаво, питайте, можливо зможу підказати (маю досвід і проведення тренінгів, і підбору, і документації)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Попався цікавий, простий і конкретний алгоритм пошуку свого покликання. Можливо, комусь стане в нагоді:

     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Isa

    Isa Well-Known Member

    дівчатка, а які нормальні є курси моделювання одягу(типу крою і шиття)?
     
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Натрапила на таке:
    Ех, ще б мені отого розуміння де воно "саме те" :mocking:
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 2
  11. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    ддля тих, хто там хотів в ІТ, але не знав куди саме податися. Буде серія безкоштовних вебінарів про вьорстку. Кидаю лінку тут, це не реклама, але якщо модератори не дозволять, то стучіть мені в ПП - дам лінку на інформацію
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  12. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    дайте мені по голові!
    писала вище про те,що не можу знайти себе бла бла.сиділа я два місяці вдома, клацала вор юа, резюме не слала,нічо мені в око не впало..думала про життя)
    ну кароч, роботу я не шукала, вона сама мене знайшла (знайомі порекомендували)). фірма крута і відома, українсько-іноземна, типу маю бути тут ейч ар і секретар і особистий помічник директора і перекладач і ксерокс поксерь і на дзвінки відповісти і офіс менеджер і корпоратив організуй ,і щось там підший) усе що можна, 3 в одному, роботи купа і багато нервової......алееее
    ну оце хожу перший тиждень,вроді ок і навіть цікаве, бо нове..але знаючи себе,все вивчу за місяць і нове швидко закінчиться, далі буду харитись..бо інтелектуально тут сильно не розвинешся ....і думаю чи я не вступаю в ту саму калюжу вкотре. ставати маленькою частинкою великої корпорації)) думаю собі мо звільнитись після випробувального терміну :girl_crazy:
    я шось забагато про це думаю,і не можу ніяк позбавитись цієї нав*язливої ідеї -знайти роботу до душі. а не просто престижну і фінансово хорошу.
    :dash1:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    І в мене така ж дилема. Повертатись на офісну роботу чи пробувати щось кардинально нове. Тато завжди каже, що краще працювати на себе ніж "на дядю". Але відкрити своє, потрібні великі капіталовкладення, це ризик. Але ж "хто не ризикує, той не п'є шампанського":girl_wink: Мабуть таки буду ризикувати, бо та офісна робота зовсім не приваблює:girl_nea:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    Пробуйте своє, то воно завжди буде тільки "вашим"
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    І справа не тільки в капіталовкладеннях, не всі хочуть і можуть займатись бізнесом :girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    Ти
    Тим більше, як порахувати скільки взагалі жінок у бізнесі, далі від "ринків мало хто відійшов. Але ж якщо є гарні ідеї, то треба втілювати.
     
  17. Roxie

    Roxie Галицька панянка

    З дозволу адміна (Велике дякую, до речі!!) розміщую оголошення про безкоштовну онлайн-школу "Супер Матуся".

    Теми виступів різноманітні, не лише про пошук улюбленої роботи, але і про це також.

    "Ваш декрет збігає, а повертатися на колишню роботу зовсім не хочеться? Або у Вас немає роботи, а дуже хочеться її знайти?

    Приходьте в нашу безкоштовну Онлайн Школу для матусь в декреті, і ми з радістю поділимось з Вами нашими знаннями!

    За поширення інформації кожна учасниця отримає на e-mail від спікерів чудові бонуси - записи цікавих вебінарів на різноманітні теми для матусь (умови отримання бонусів Ви знайдете на сторінці Онлайн Школи).

    Все що потрібно для участі - залишити Ваш e-mail на сторінці, вказаній нижче і перед початком події перевірити його, тоді перейти за лінком, який надійде окремим листом від Онлайн Школи і увімкнути звук.

    Сайт нашої Школи http://supermama.in.ua/
    Чекаємо на Вас 5-6 вересня з 9.00 до 21.00."

    Записи вебінарів потім можна буде закачати. Приходьте, буде цікаво )))
     
    Останнє редагування: 1 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  18. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    все, я довго думала, рішалася, звільнилася! єхув) пішла шукати собі заміну.а з наступного тижня і нову роботу (я сподіваюсь)
    п.с. підбадьорило мене вчора до рішення те, що шеф тут не при собі троха. кричить-верещить з приводу і без (іноземець,к слову)..от вчора і на мене наволав..люди на фірмі кажуть - та забий,звикнеш) ну я якось не хочу до такого звикати. тому мінуси переважили плюси і я щаслива.
    :girl_dance:
    наступний крок - шукатиму не офісну роботу) відпишусь за деякий час про успіхи:d7:
     
    • Оптимістично Оптимістично x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  19. NutkaNezabudka

    NutkaNezabudka Well-Known Member

    яку це, не офісну?
     
  20. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    спробую повернутися до витоків і дипломної спеціальності, власне - вчителювання-викладання:girl_claping: ...то мені подобалося, але потім якось занесло не в ту стєпь.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1