Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    [QUOTE="Оксана1322, post: 2196431, я незнаю чого люди туди їдуть, то як Одеса, тільки трошки чистіше. Були в м.Обзор. [/QUOTE]
    Так а що ви хотіли надзвичайного побачити в Обзорі?То як 26 область України) Якщо прагнете відчути колорит цієї країни,то треба їхати нижче Помор'я.Ото вже варте уваги.
     
    • Баян Баян x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    а в Туреччині цьогоріч українців якраз мало. І росіян менше ніж завжди.Зате повно німців, французів і іранців. Росіяни кажуть, що вони всі теж на Болгарію уже давно перейшли, а тепер- переходять на Грецію та Іспанію. Хоча, по правді, от читаю, що апартаменти в Болгарії по 40 євро, так в самому КЕмері 2-кімнатні апартаменти з повним фаршем максимум в 200 м від моря здаються по 30 долларів ( 27 євро) , а за 55 долларів ( 49 євро) можна зняти 4-кімнатні супер-апартаменти на березі моря. Багато вихідців з СНГ ( і українців в тому числі) перейшли з готельного відпочинку на апартаменти. Турки кажуть, що в них знімають на 1-1,5 місяці цілими сім ями.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    нам болгари теж розповідали, що росіян цього року в них на багато менше, але ми відпочивали не в сезон, тому не знаю як там було діло далі..
     
  4. Hochynamore

    Hochynamore Важлива кожна мить...

    Були в Обзорі. Росіян багато, прапорів російських теж (на балконах в номерах готелів вивішують). Питається - нащо? Та ладно, я не про те...
    В червні дійсно людей мало, а поч. липня - починають прибувати. Цього року були в Аквапарку в Несебрі ("Аквапарадайз"). Два роки тому - в Екш Аквапарку. Дітям більше сподобався цьогорічний. Для тих, хто планує відвідати аквапарки: якщо хочете попасти на гірки, то їдьте зранку (вони з 10:00 працюють). Ціни на цілий день: 38 левів - дорослий, 19 левів - діти (ріст до 130 см). А з 14:00 ціни в два рази дешевші, але попасти на гірки просто малореально. Чергииииии... Пообідати на території можна. Ми взяли великі млинці з шоколадом (один 3,49 левів). А взагалі там є що вибрати для обіду. Лише краще на обід іти до 13:00, бо ми в 14:00 вже не мали де присісти. Всі столики були зайняті. Там класно. Море адреналіну отримав і чоловік, і діти. А я не по тОму :) Я була за фотографа і відеооператора.
    Ще були в дельфінарії (Варна). Дельфінарій в Партеніті (Крим), звичайно більший і цікавіший (був, принаймні колись), але тут теж дуже цікаво. Тренер розмовляла з глядачами болгарською та англійською. Але там і без зайвих слів все було зрозуміло. Дельфіни чудові. Ціни на їхньому сайті старі. Ми платили 25 левів з дорослого та 18 левів з дитини. Щоб придбати сувеніри біля дельфінарію зі знижкою 15% - треба показати квиток.
    Хотіли прогулятись центром Варни, зробити фотки. Там є великий храм (другий по величині в Болгарії) і фонтан. Але, на жаль, припаркуватись не було де. Кружляли вуличками десь 30 хвилин - марна справа. Місць для паркінгу - нуль. Стоянки платні, такса всюди однакова - 3 леви за годину.
    Ціни на продукти вищі, ніж у нас. Принаймні в Обзорі однозначно. Морозиво в них смачне Boss, але коштує 3 - 3,5 леви (де як). Малий дуже любить їхнє Кисело мляко, воно ще й дуже корисне. Кавун купували по 0,6 левів за 1 кг. Беру їхній бальзам для губ на основі олії з рози, мені подобається. Цього разу купила шампунь, ще не пробувала.
    Ото нашпіляла :) Може комусь і пригодиться ця інформація. І трохи фоток.
    --- дописи об"єднано, 11 Липень 2015 ---
    DSCN4319.JPG DSCN4042.JPG DSCN4361.JPG DSCN4142.JPG DSCN3840.JPG
     
    Останнє редагування: 11 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Доброго дня. Можете сказати, де Ви відпочивали в Болгарії? Це приватний сектор чи готель? Плануємо в Болгарію в серпні.Дякую
     
  7. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    це приватний сектор. Ми жили в невеличкому багатоквартирному будиночку, в якому живуть лише відпочиваючі
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Nadia Laba

    Nadia Laba New Member

    Дякую) А як ви бронювали? Де знайшли адреси?
     
  9. VERO

    VERO Well-Known Member

    Напишу свій відгук про Болгарію. Цього року вирішили не їздити на відпочинок. Весною побачили акційну ціну на на готель Sunny Day Club 3* (з 2дор. 2діток безкоштовно) вирішили забронювати. На 4чол. 10днів із сніданком- біля 300євро, з 2-разовим харчуванням- 500євро. Така ж ціна була за апартаменти з кухнею. Вибрали 2-разове харчування і не прогадали. Їхали одним бусом 2 сім'ї 8чол. (4діток). Ніколи не відпочивала у готелі 3 зірки. Тому і себе налаштувала на гірше. Готель дуже приємно здивував. До моря метрів 250. Пляж просто суперовий. Пісок просівають. Вхід пологий, море спокійне. Водичка прозора. Жодних вітрів, припливів. Медуз бачили пару штук за весь час і на одній ділянці. Були в кінці червні-початку липня. Місця на пляжі повно і в платній, і в безкоштовній зоні. В самому готелі є цілодобовий супермаркет з адекватними цінами. Через дорогу- супер-маркет "Зора". Трошки дешевший за готельний, але значно дорожчий за "Пенні" (їхати 6км в бік Несебру). Готель має 100 номерів. Збудований у формі квадрату. Має свою загороджену територію. Розміщений трошки далі від набережної і найбільшого шуму. Всередині- головна фішка: басейн з 4 гірками. Глибина 120-130см і є відділення для діток. Воду хлорують. Жодних розмов про кишкову інфекцію, отруєння і т.д. не чула, хоча спілкувалися з багатьма відпочиваючими. Гірки працюють до вечора. Цілий день біля басейну грає музика. Ще є 2 дитячих майданчики. Нам дали номер за горою з гірками. Там досить спокійно. Але нам ідеальна тиша не потрібна. В номері був холодильник, кондюк (не дуже охолоджував), телевізор, розкладний диван для діток і 2 широких ліжка, величезний балкон із столиком. Всі матраци/подушки зручні. Контингент відпочиваючих : англічани + львів'яни) Взагалі, атмосфера у готелі приємна і мила.
    Вибір страв на сніданок досить широкий і не обмежується ковбасками і яйцями. Завжди брали дітям перекус на пляж. Вечеряло чоловік 20-25. Був завжди смачний суп (не повторювались), 2 м'ясні або м'ясна і рибна страва, 2 гарніри, десерт, 2 салати. Дозволяли пити чай/каву, хоча за міжнародними нормами це не передбачено в 2-раз. харчуванні. З вечері могли на сніданок лише салат покласти. Все було свіжим. Брали з собою ел. чайник.
    Прибирали номери щодня. Як і всю територію готелю. Перемивали всі качелі, лежаки, доріжки... Рушники замінювали 1р/3дні. Чесно кажучи, я не сподівалась, що у готелі 3* такі вимоги до чистоти і їжі, за що адміністрації готелю окрема подяка. Часом біля басейну шуміли пізно ввечері. Питання вирішувалось дзвінком на реценцію.
    Машину ставили на парковку від готелю (5левів за добу). На території є обмінник із дуже хорошим курсом. Сейф бачила на рецепції. Більярд у готелі 3леви/партія.
    Висновок: відпочинком задоволені. Дешевше наша сімейка на такому рівні не відпочине. В готелі на багато цікавіше, як у приватному секторі. Діти мали багато друзів. Вони в нас дуууже активні. Не скучали зовсім. Місця в машині мали достатньо. То ми брали і ролики, і велобіг, і ласти... Басейн з гірками був вирішальним фактором у виборі готелю, але розмов про те, щоб не йти на море, а сидіти в басейні у нас не було. Море завжли в пріоритеті. Басейн виручав, коли псувалася погода, або для різноманітності.
    В цей готель я би повернулась. Хоча завжди їздили і різні місця відпочивати.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    дуже класну ціну вчасно вхопили, молодці:).
    а мені розповідали, що в Сонячному березі брудні пляжі...Тепер думаю, що це все від місцевості відвідуваних пляжів залежить.
    В нас на пляжі бички в піску траплялись, хоча смітників багато стояло. Не розумію тих людей, невже так важко дойти до смітника:girl_devil:.
    А водичка нас теж дуже потішила - прозора що в першій половині дня, що в другій. Я була приємно здивована чистотою води, бо чекала, що вода буде "а ля Одеса", бо тут теж піщане дно, а виявилось якраз навпаки.

    цікавить чи у вас в морі теж були на мілині такі якісь дрібні щипалки-кусачки? бо раніше ні в Чорному ні Середземному морі такого не зустрічала, а от в Болгарії познайомилась з такими досить неприємними жителями моря.. Люди, що відпочивали в Болгарії вже дуже багато раз розповідали, що ті щипалки трапляються всюди, але бувають періоди що вони є, а бувають, що нема.. Мені страшного дискомфорту від цих істот не було, а от чоловік мій дууууже нив на рахунок цього((.
    от і ми відпочили 16 днів в Поморії і ніяких натяків на кишкову інфекцію не було ні в нас, ні в людей, з якими спілкувались.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    аналогічно, сьогодні повернулись, відбули там 14 днів, ніяких кишковизх інфекцій ні в нас ні в оточуючих.
     
  12. VERO

    VERO Well-Known Member

    Подібні на великих комарів? Були, але нікого не турбували)
    Ми від пляжів Сонячного Берега просто в захопленні. Чоловік страшенно задоволений, що є волейбольна сітка не від конкретного готелю, а для всіх бажаючих. Доцю цікавили дит. майданчики. Про море і пісок- лише позитивні враження.
    Найкращі ціни в лютому, коли раннє бронювання починається. Ми і так пізнувато спохватилися.
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2015 ---
    Я найбільше чекала 9-го дня з жахом, бо 10-го мали їхати додому.
     
    Останнє редагування: 14 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  13. Альона

    Альона Well-Known Member

    Стою на кордоні з Румунією 3 годину. Жах!
    Хто порадить- через міст чи паромом краще перетинати Болгарію?
     
  14. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    раніше через міст було швидше ніж через паром, але зараз ремонтують одну з полос на мосту, тому по пів години тримають чергу, щоб то одна то друга сторона могла проїхати, не знаю навіть що порадити.
    Можливо залежить від вашого кінцевого пункту призначення?

    п.с. то нам певно повезло, бо ми як переїзжали кордон, то на українській стороні ми були єдиною машиною, а у румунів аж 3-ю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Альона

    Альона Well-Known Member

    Їду в Еленіте. Міст на 130 км дальше. Паромом черги, мабуть, будуть великі, до 6 ранку машин назбирається :sad:
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    на сайті румунському написано що паром до сілістри видправляється в 7 ранку і в 10-15. 3 години кукати якщо не влізете на перший паром?

    через міст довше, але тих 130 км реально проїхати за 1,5-2 години. Тобто так на так виходить.
    Ага, і паром 7 євро, а міст 3 євро


    тут про все докладно http://autotraveler.ru/romania/#.VabRYsZ74_w
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. Hochynamore

    Hochynamore Важлива кожна мить...

    Нам повезло. Ми що в одну, що в другу сторону попали на міст без простоювання.Тут вже кому як повезе. А на паром не відважились, бо і мене і дітей в машині "закачує" і нудить. А якщо ми б були в машині, а машина - на паромі - не знаю чим би це закінчилосьо_О
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    і ми вирішили не ризикувати з паромом, а поїхати через міст і не зважаючи на ремонтні роботи проїхали його досить швидко:), отак само:
    і нам так повезло в обидві сторони, на кордонах зовсім не довго стояли:).
     
  19. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Для тих хто буде в сонячному березі, Зора впринципі найдорожчі супермаркети, а пенні - немає що вибрати якщо багато різного треба.
    Найдешевший і з великим вибором це є Жанет, потім Перла і МЛ, останні два приблизно однакові по цінах. І ціни там загалом майже такі як в пенні. Як знайти не підкажу, але ми по нету координати знаходили, навігатор доводив до них.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Ну і напишу я за наш відпочинок.
     
    Останнє редагування: 16 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1