Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

  1. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Цікаво, як то визначають чи таз достатньо розійшовся і хто це робить? І достатньо для чого саме? Можливо краще взятись за себе і побільше рухатись, записатись на спорт заняття відповідні до Вашого терміну? Мені тренерка від самого початку вагітності радила кожного дня ходити не менше години. Та і взагалі рухатись по максимуму, а вилежуватись по мінімуму :)
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    остаточно це визначається лише в процесі пологів.Є певна формула розрахунку по тим замірам, які бачить лікар + по голівці дитини орієнтується
    --- дописи об"єднано, 5 Липень 2015 ---
    вага дитинки немає ніякого відношення до проходження через пологові шляхи. Значення має лише об єм голівки і її співвідношення до розмірів тазу, що остаточно визначається лише в процесі пологів. Крім того, і дитинка в 5 кг може мати невеличку голівку і 3,5 кг - дитинка- максимального об єму. Вага дтинки- це лише одна із потенційно можливих підстав для ризику. І навіть по протоколу ведення пологів вказано, що до моменту пологів не існує точного прогнозування невідповідності розмірів тазу і голівки плода
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Моя знайома дівчинка до останнього ходила на роботу, була дуже активна вагітна, а дитинка в пологах застрягла в родових шляхах, треба було кесарити, але лікар якийсь попався немудрий, ледве дитину витягли, бо вже як увійшла в родові шляхи, то вже пізно кесарити було. Слава Богу дитина народилась жива, але лежали довго вони на Орлика потім. Так що не знаю я, чи то дуже залежить від активності, то тілобудова мами і голова дитини
     
  4. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    В мене кесарський був плановий. Але от за голову малого ще на 20 тижні казали ого :) За тими їх показниками, вона завжди обганяла тіло на 3 тижні. Він і справді головастий. Хірург казав потім, що сама б все одно не народила з такою. Казав, розумний хлопчик буде ;)

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  5. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    не знаю яка робота, але певно зараз більшість робіт малорухливі. В оцьому допрацьовуванні до останнього я ніколи не розуміла дівчат (в нас більшість фірми так робить і мені пропонували не раз. Я віддала перевагу активному гулянню).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну це робота в оркестрі, сидяча, але не зовсвм і не з 8ої до 16ої)
    Я теж не розумію такого, але не думаю, що вона через неактивність мала проблеми в пологах
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    І моя застрягла. Правда вона руки біля голови тримала. Перспектива щипців чи вакууму мене так налякала, що я її народила сама. В результаті мене шили довго плюс травмований кульшовий суглоб.
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    мій чоловік народився з великою головою - свекруха неодноразово про то розказувала. Але народився природньо. І я всю вагітність переживала чи доня не в нього. Але ні, мали делікатненьку голівку.
    --- дописи об"єднано, 5 Липень 2015 ---
    читала статтю про застрявання, то та, там не має причин малорухливість. Ну але то й так ніхто не скаже точних причин. То все припущення наукові й так.
    --- дописи об"єднано, 5 Липень 2015 ---
    а які Вам пропонували варіанти (маю на увазі природні), щоб звільнити дитинку і який допоміг?
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    Ну ще витиснути могли. Я так перестрашилась, що старалася довше тримати потугу. Вкінці відчула, що треба чуть повернути таз і вийшло. Правда моя нога мені того не подарувала. КС вже не могли зробити, бо мала шийку пройшла.
     
  10. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    @Raven от якраз на рахунок повернути таз я і мала припущення, бо не в одному джерелі читала, що витужувати в такій ситуації - небезпечно. Тре міняти позицію. І найчастіше навіть спроба змінити позу приносить результат: мама зробила мінімальний рух і дитина звільняється. Ну і ще в фаворитах - це поза на четвереньках.
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я вже писала, що у мене малий народивя з максимальним об ємом голівки для новонародженого ( він і зараз головастий- весь у свого тата :). В обмінці у мене стояв "діагноз" щодо завуженого тазу. Але оскільки внутрішньоутробно моя дитина навіть перед пологами умудрилася зайняи таке положення, яке не дозволяло УЗДисту виміряти розмір голівки правильно. Тому мене сміливо пустили у природні пологи, розраховуючи на стандарт. В пологах малий узагалі розвернув голівку під кутом, який не дозволяв шийці її пропустити, тому мене лікар і акушер викладали в різні акробатичні пози і так заставляли лежати певний час. Це дозволило голівці зайнят правильне положення. Коли неонатолог після народження повідомила лікарю розміри голівки, вона мені прямо сказала, що якби про це знали "до" пологів, то навряд би хотіли ризикувати природніми пологами відповідно до моїх розмірів тазу на той період і провели б плановий КР. Тому, ота неможливість до пологів точно встановити відповідність голівки до розмірів тазу навіть у плюси грає. Менше планових КР
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    "розходження тазу" - це не термін, це те, чим пояснюють поправляння в 5 точці, імхо.
    Розміри тазу (внутрішні, найважливіші) може оцінити акушерка чи лікар, вже на доношеному терміні і тільки шляхом вагінального огляду в положенні вагітної навпочіпки. Не знайду зараз статтю, роки 4 тому на "midwifery today" було, і ще в деяких джерелах.
    Але якщо неможливо точно оцінити розмір голівки дитини, то для чого прискіпливо вимірювати таз? Хіба що були якісь травми чи щось з куприком, а інакше - для чого?
    Ну і ще раніше писали про товщину кістки. Знову ж, це хіба що для любителів цифр, але хоча б логічне пояснення того, чому в худенької дівчини таз може бути ширше, ніж в тої, яка на перших погляд має абсолютно розкішні форми. Я от зараз "роз'їлась" в бедрах "аж" до 91, а минулого року ще менше було. Таз мені ніхто навіть не міряв, бо крім КР для мене варіантів не припускали. І нічого, "крупний плід" народився без проблем. правда, може, тому і нешвидко все було, що доця там примірялась і конфігурувала.
    Та що я - он @Suzi - абсолтно модельні параметри і троє великих при народженні синочків.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Raven

    Raven Мама малятка

    Зараз я теж так думаю. Бо мій кульбіт тазом спричинив проблеми. Я так накривувала довго. До хірурга не зверталась, а сама вдома робила вправи і виходилась. Правда перші місяці візочок для мене був ходунками. Слінгокуртку я так і не купила, чуйку певне мала. Ще в хаті якось носилися, а надворі то капці
     
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    мій чоловік народився 2.800, 45 см і всі шапочки на нього ушивали в об'ємі, аби не були завеликі :) ніхто з дітей в цьому плані в татка не вдався
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Сніжна, я мала плановий з других причин. Голова в нас все ж була велика:) Десь 43, більше норм то точно. Навіть зараз носить шапочки на 4 роки.
    Отут нам десь рочок.. Знайшла
    [​IMG]

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    Останнє редагування: 6 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  16. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Дівчата, а просвітіть мене:
    1. Звідки пішла мода на отой післяпологовий бандажний пояс?
    2. Яка його користь?
    3. Його рекомендують в пологовому? Чи звідки породіллі про нього знають?
    4. Можливо хтось знає/натикався: яка думка доул щодо носіння такого пояса?
     
  17. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Десь тут колись вичитала - тіпа для хфігури люди самі собі призначають, але таки то є медичний девайс і нема чого без показів до того братися
     
  18. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Далеко не лише для фігури. Після вагітності внутрішні органи деякий час знаходяться в такому собі вільному плаванні (то я так собі на хлопський розум пояснюю), м'язи живота часто ослаблені і легко може вилізти якась грижа або, що гірше - внутрішні органи опускаються. Тому радять той пояс-бандаж, щоб уникнути таких неприємностей і привести живіт в нормальну форму і вигляд . Я знаю, що колись, коли про пояс ніхто нічого не знав, породіль обмотували простирадлом з тими ж цілями.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Недавно читала статтю про це, є навіть ціла наука, з тим пов'язана, якщо не помиляюсь, називається перев'язування
     
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Знайшла
     
    • Інформативно Інформативно x 1