Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Skifia

    Skifia миється в бані

    Так і думала, але чому вони так впевнено це "повернення за квитки" вимагають? Розраховують на необізнаних людей, чи то можуть бути такі їх внутрішні правила, як вони можуть таке казати коли це незаконно? Та і завдатку теж шкода:girl_devil:
     
  2. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Можуть всяке говорити, головне не у все вірити. Розраховують, що ви налякаєтеся і заплатите. Мусять якось заробляти...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    про який закон ви говорите?
    ЗУ "Про туризм" ст.20 каже, що
    проблемою турфірми є тільки те, що договір не підписаний
    тому, найймовірніше, ви пробачаєте їм завдаток, а вони вам понесені витрати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Skifia

    Skifia миється в бані

    А пробувати завдаток забрати варто чи навіть то не починати? Просто ця турфірма через якусь київську туркомпанію організовує той тур, і звідти якраз їм відписали що вони заплатили за білети в момент бронювання готелю і тепер хочуть щоб це оплатили. Тобто, це такі їх "партнери бо бізнесу", але надати взамін інший тур вони відмовились( І ще той консультант з турфірми почав зразу приговорювати "то я тепер маю за це штраф такий платити, в мене нема таких грошей, ви мене підвели і д.т., забронював готель без повної оплати а тепер буду мати такі проблеми":girl_impossible: З людиною теж не хочеться псувати стосунків і ніконо підставляти (щось не вірю що з він з своєї кишені це б платив, напеано у них є свої механізми врегулювання таких ситуацій, але від відповіді з Києва ми були в шоці, як це-нікуди не їхати але заплатити їм таку велику суму), але що робити? Ніяких угод ми не підписували. Навіть якщо вийде поїхати то щось вже від них не хочеться.
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
  5. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    та пробувати можна, але я мало вірю в успіх цієї операції)))

    за законом, якби ви мали договір, а турфірма підтвердження викуплених квитків та повної чи часткової оплати готелю, то ці витрати ви мали би відшкодувати)))

    як є насправді хіба в когось з турфірми (будь-якої, іншої) питати

    @Skifia а маєте якийсь розрахунковий документ на завдаток?
    (якшо шо, я не юрист :connie_pull-pigtail)
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Наскільки мені відомо - завдаток не повертають цілком законно.
    Ну і стосовно квитків - припустімо, вони купили ті квитки. В чому проблема їх повернути і тоді вже вимагати з клієнта відшкодувати різницю?(бо повну вартість квитка не вертають зазвичай). Ну і нехай заплатили за бронь готелю - бронь зазавичай також не становить повну вартість проживання, а якщо і становить - то повертається, нехай з певним штрафом. Тому я геть не розумію, чому з вас вимагають ПОВНУ вартість всього того. Здається, хтось таки хоче на вас заробити.
    То вже взагалі херня якась... Ви ніде не їдете, але мусите заплатити повну вартість, ви готові їхати іншим разом - але фігушки. Що за відношення до клієнта???

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. premier

    premier Member

    Дівчата, в мене ситуація схожа, але суть, що ми оплатили всю вартість путівки(переліт і проживання). А дитина захворіла. Просили перенести на тиждень, ми не відмовляємося від подорожі. Просто з дитиною 38,6 температура ніяк не зможемо поїхати.
    Але турфірма відмовилася переносити поїздку або повернути хоча б частину коштів. Кажуть, якщо не їдете, ну то пропаде вся ваша оплата
    --- дописи об"єднано, 4 Липень 2015 ---
    Кажуть, або шукайте заміну або втратите 100 відсотків. Більше нічим не допоможуть. А щоб квитки здати і хоч частково повернути кошти за квитки чи за бронь вілли і мову не ведуть
     
  8. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Матінко! Як за тих туристів чіпляються і мордують!
    Уважно прочитайте свій договір. Що в ньому пише на такий випадок.
    Однозначно, 100% своєї оплати ви втрачати не маєте. Максимум, згідно ЗУ "Про туризм", відшкодувати туроператору (турагенту) фактично здійснені ним документально підтверджені витрати, пов'язані із відмовою. А не всі можливі витрати які понесені, і які МОЖНА повернути (квитки, номер в готелі і т.д.)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. premier

    premier Member

    Та в договорі зазначено, що якщо за один день відмова від поїздки, то штраф 100 відсотків. Хіба може наприклад такий пункт суперечить закону, то він не діє. Це треба напевно в юриста питати.
    --- дописи об"єднано, 5 Липень 2015 ---
    Кажуть, що є в туроператорів можливість клієнту застрахуватися на випадок не можливості поїздки( така послуга коштує 50 євро), тоді б вони нам частково повернули гроші. Але ми до моменту укладення договору і оплати за путівку такого не знали...
    --- дописи об"єднано, 5 Липень 2015 ---
    В нас навіть думки такої не було, що не поїдемо... А зараз знайти когось на заміну практично нереально
     
  10. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Такий пунт не відповідає законодавству. Санкції (штраф) можна встановлювати за невиконання чи неналежне виконання договору. Ви ж зі своєї сторони виконали всі умови. А заставити вас їхати ніхто не має права. Тай закон надає право туристу відмовитися від поїздки, ст. 20 ЗУ "Про туризм"
    Турист вправі відмовитися від виконання договору на туристичне обслуговування до початку туристичної подорожі за умови відшкодування туроператору (турагенту) фактично здійснених ним документально підтверджених витрат, пов'язаних із відмовою.
    :haha::haha::haha: Пропонують заплатити за те, на що ви і так маєте право!
     
  11. premier

    premier Member

    А чи може ви в курсі чи на чартерний рейс можна повертати квитки, бо нам кажуть, що не вертаються квитки, а в там в турі це більше половини суми
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ну це питання. моя колега з 10-місячним малюком поїхала. в малого була температура 39 з лишнім. приїхали, зразу з аеропорта до лікаря. і ще прекрасно потім відпочили.
     
    • Креативно Креативно x 1
  13. uaWife

    uaWife New Member

    Знайомі теж не змогли полетіти в Грецію, гроші не повернули. Сказали,щоб шукали за кілька днів до вильоту заміну. Може дійсно пошукайте заміну собі. Перепродайте комусь свою путівку, зі знижкою, але хоч щось відшкодуєте.
    А якщо, ні то озброюйтеся хорошим юристом і в БІЙ.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    І на майбутнє, спробуйте самі організовувати відпочинок. Купити квитки на літак чи забронювати готель можна самостійно через інтернет. Тоді ніхто Вас не надурить за Ваші ж гроші.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kapustik

    Kapustik New Member

    Щодо квитків на чартерні рейси можуть бути встановлені обмеження щодо їх повернення. Згідно п.3. р. XХV Правил повітряних перевезень пасажирів і багажу Квитки на чартерні рейси передбачають обмеження (або виключають) права пасажира змінити або анулювати бронювання. Квитки на чартерні рейси, згідно з якими оплачено туристичну подорож з оплатою всіх послуг (переліт в прямому і зворотному напрямках, трансфер, проживання у готелі, харчування), можуть передбачати додаткові умови і обмеження, встановлені перевізником за договором для подорожі, який включає усі обмеження. Тобто ці обмеження мали би бути прописані у договорі, який укладається з туристичною агенцією.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Здається то страхові роблять, а не туроператори.
    Дуже корисна штука.
    Хоча там теж є нюанси))).
    Я так розумію на кожен транспорт як і на кожну компанію є свої правила здачі квитків.
    І при купівлі я бачу- що я зможу повернути собі, коли і як.
     
  17. premier

    premier Member

    Квитки і готель згідна, можна самому спробувати. А як зі страхівкою туристичною для перебування з-за кордоном. Де таке і як можна оформити, щоб перетнути кордон без проблем. І як з трансфером, таку послугу надає турфірма, а як без них це організувати?
     
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Страхівку в акредитованій страховій компанії зробити можна. Трансфер теж не проблема. Можна через аеропорт замовити, можна рейсовим автобусом доїхати, можна замовити трансфер від готелю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  19. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Потребую поради щодо такої ситуації: рейсовий автобус Суми-Полтава, який має визначені зупинки з заїздом на автостанціі проміжних населених пунктів (ну і відповідно значиться в розкладі на тих автостанціях). Вчора він тупо промчав по нашому райцентру і на автостанцію не заіхав. Люди були і чекали на нього. Аргументував, що забитий (насправді була аж 1 стояча людина). В чоловіка квиток на поїзд і мусив добиратись на таксі (а це 70 км і як мінімум фінансово вийшло ой як не солодко, вже мовчу про нерви). Куди звернутись, щоб покарали оцю самодіяльність водія (і убезпечити таке на майбутнє)? Може є якісь зразки скарг?
     
  20. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Marigold, в АТП яке обслуговує даний маршрут, в права споживачів, в асоціацію перевізників(зі скаргою на дане АТП). Квиток, чек таксі і дату+годину+номерний знак(якщо знаєте). Покарають 100%!
     
    • Подобається Подобається x 1