Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Ми так написали заяву. Але тільки тому, що набирається наступного року зе одна молодша група. Якщо в садку не набирають молодшої, то куди ту дитину дадуть, якщо усі з ясель перейдуть в молодшу?
    Чи то я щось не так розумію?
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Joll

    Joll Well-Known Member

    Власне, через аналогічну ситуацію - тримання місця, - моя донька не потрапила у 2 роки у садок, а була змушена у майже 3 йти у ясельну групу, де дітки із сосками сплять, а не у молодшу, як їй би підходило по віку. У серпні-вересні її будуть переводити у молодшу, а її деякі однолітки вже будуть у середній. Цікаво, яка ситуація буде за рік-два, коли по ідеї треба буде у 6 років йти до школи - перескакувати чи як....
     
  3. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Не знаю де то таке написано.
    Ми писали на серпень вересень і пів жовтня.
     
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А яким чином вони трьохрічну дитину сформували в групу до двохрічок? Виходить що і вона чиєсь місце зайняла, хтл мав би бути по черзі але підходящого для ясель віку? Чи я чогось не розумію?
     
  5. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Наскільки знаю, то зараз так і є. Якщо на вересень дитині ще немає 3-ьох років, то беруть в ясельну групу. Ну і відповідно, якщо ще немає повних 2-ох, то не мали би брати в садок. В нас в групі (ясельній) буде хлопчик, якому у вересні буде 2.11. А чому вас не взяли саме через тих, хто тримав чергу?
     
  6. Joll

    Joll Well-Known Member

    Погоджуюся, таке правило є. А стосовно тримання черги, то чула закулісні розмови, що ми могли і не потрапити й в 3 роки (багато бажаючих). А на батьківських зборах тиждень тому завідуюча оголосила, що за 2-3 роки з прийомом в садок взагалі буде аут, так як у першу чергу будуть зараховуватись діти учасників АТО, інші пільговики, а тоді й всі решта. Враховуючи, що наш район зараз активно розбудовується, і навіть у найближчу школу перейти, якщо ти щойно переїхав, стає доволі проблематично ("для вашої дитини ми парту доставляти не будемо" - такий вердикт озвучили моїм сусідам, коли вони намагались перевести дитину із школи в школу), то можна собі уявити, який наплив дітей у дошкільні та шкільні заклади буде за 2-3-5 років.
     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Залежить скільки груп в садку.
    В даному випадку , просто вийшла купа нюансів. А загалом я так і не особливо розумію, що дала електронна черга. Як був бардак так і є. І скільки завідувачів-стільки версій відмов
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  8. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Ну щось таки дала. Маю знайомих, які не записували в електронну чергу дітей, бо "дам гроші і візьмуть, ніде не дінуться". Але не беруть категорично. Завідуюча каже, що місця нема, бо є електронна черга і багато пільговиків. А бардак є і буде, бо садків катастрофічно бракує, нових не відкривають(
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    У нас до речі така ж ситуація. Принаймні так пояснила директор. Що ми типу набираємо діток цього року з 2, а наступного не буде набору, то ви не попадаєте (я записана на 3 роки, в черзі 30). От думаю що? Видалятись і реєструватись в інший? Та нема гарантії, що там я буду хоча б 30. А чому я не можу попасти в групу в 3 роки? Це неможливо вже? Віддавати його зараз я не хочу взагалі.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    Останнє редагування: 2 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  10. Mammy

    Mammy Well-Known Member

    В нашому садку з кількох випускних груп майже усіх дітей батьки залишили ще на один рік.. Відповідно, набору в молодшу групу теж майже не буде, бо просто немає куди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    теж таких маю. дали гроші у вигляді газонокосарки садку. місце найшлося. Левандівка
     
  12. tuti

    tuti Well-Known Member

    у нашому садку просто набирають тільки в ясла (2-3 роки дітки), а молодшу групу не добирають. тому можна потрапити, або в ясла, або нікуди. в деяких садках знаю, добирають ще й молодші групи.
     
  13. Talya

    Talya Well-Known Member

    ну от не розумію тоді тих батьків, котрі спішать віддати дитину в садочок пошвидше, а потім ще рік тримають. та віддайте відповідно до віку і не створюйте ні собі ні іншим проблем. в мене теж діти осінні. зі старшою спішила - віддала в 1,11 в яслі. тепер буду тримати рік вдома, але не в садочку, бо є ще декретна відпустка, а молодшу записала в яслі в 2,10. поки на початку черги. там побачимо, але ще залишати на рік не буду
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А от скажіть, чого ви віддаєте дитину в садочок? Чи ви всі плануєте виходити на роботу? Чи є такі, хто не виходить або не віддає? Я стою в черзі в садочок, хоча мене завідуюча запевняє, що я не попаду (в черзі ми 30-ті, на наступну осінь). На роботу я не планую виходити, бо власне і нема куди і не хочу поки. Чи можна продовжити декрет ще? Проте хотіла швидше подивитись, як та вся система працює, ну і водити для адаптації. Чи є в тому щось потрібне?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  15. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а нащо продовжувати? декрет до 3 років (до 6 продовжують по медпоказам)
    просто після 2 припиняються виплати +багато мам хочуть чи мусять йти працювати, а хтось просто дає дитину щоб була в колективі чи щоб більше часу мати на свої справи
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

    Пішов наш Тадейчик в садочок) вже 4 день водимо до обіду, спочатку плаче зранку, а потім заспокоюється і бавиться. Тепер маю дилему: плануємо на 10 днів махнути відпочивати і переживаю, чи не відвикне дитина від садка і чи не буде потім плакати з новими силами?)))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ви майже відповіли на своє запитання, але надійтеся на краще, може бути по всякому, дитя ще маленьке і не все розуміє.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Lassy

    Lassy Member

    Приветствую львовских мамочек:girl_bye:
    Девчата, я из Беларуси пишу. У меня к вам такой вопрос, только вы мне сможете помочь.
    Так случилось, что мой любимый человек из Львова, и кажется, мне предстоит переезд в ваш город.:girl_blush2:
    У меня есть дочка 4 лет. И в связи с этим есть куча сомнений и страха, особенно на фоне всего происходящего в стране. Я знаю уже, что есть русские классы и русские школы, и также знаю, что садиков русских нет. Но есть ли в львовских садиках воспитательницы, которые смогли бы хотя бы говорить на русском языке с малявкой? хотя бы немножко?
     
  19. AirLady

    AirLady Active Member

    Я думаю, что практически все воспитатели хоть чуть-чуть говорят на русском (пусть и на ломаном), а детки очень хорошо изучают языки в таком возрасте. Я тоже из русскоговорящей семьи, ходила в украинский садик и проблем с пониманием у меня не было, хотя и воспитатели и детки говорили на украинском. А моя сестра живет в Германии, так ее дети ходили в немецкий садик (а немецкий с русским уже не так похожи как с украинским ) и ничего все понимали и именно так и выучили немецкий. Так что не переживайте, думаю ребенок адаптируется быстрее чем вы .
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я думаю, проблем быть не должно. Мы в семье моих родителей говорили на русском, но ходила я в украинский садик. По моему, для ребенка наоборот лучше, быстро схватит новый созвучный язык. Я бы не отдавала ребенка в русский класс. Лучше туда, где дополнительно изучают русский. Так сможет на хорошем уровне знать 2 языка.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1